Informacija milion. Super su članci i mnogo se iz njih može naučiti.![]()
Informacija milion. Super su članci i mnogo se iz njih može naučiti.![]()
napokon odlučih se i ja pridružiti...
moram priznati, malo se ne snalazim...
molim vas može li mi netko reći točno što mi i da li treba donijeti što za bebu u rodilište, konkretno za Sv.Duh?
Da li se mora nositi paket pelena?
Xenia23, dobro nam dosla.![]()
kada ti je termin? mozda se mozes pridruziti curama na ovom podforumu (imas 'ljetne', 'jesenske' ... trudnice) pa ih pitaj za pelene na SD.
Ovdje ti stavljam dva linka koja ce ti mozda biti korisna:
stvari u radjaoni
stvari za bolnicu
onda se javi curama na topiku 'ljetne trudnice' na ovom pdf-u.![]()
čitam skoro svakodnevno i uvijek nađem neke nove zanimljive informacije i mogu vam reći da mi je super, dosta sasm toga saznala o čemu nisam imala pojma, i nadam se da će i ubuduće tako biti, nakon poroda, odgoj djeteta itd.
hvala na super korisnim informacijama!!![]()
čitam sve, kao prava bivša štreberica i o trudnoći ( iako sam u prvoj dok sam mirovala pročitala brda toga), i o dojenju pogotovo jer sam Ivu dojila samo 5,5 mji sad sam čvrsto odlučila tu grešku ne ponoviti.
ja čitam sve otkako sam trudna, od viška info glava ne boli
i super mi je predzadnji članak (gastacijski dijabetes), taman se tim opterećujemo - idemo na testiranje za 3tj...debeli smo i mali i ja![]()
:shock: ja sam postala ovisnik o forumu, prštim od znanja![]()
samo da pohvalim članak o osjećaju krivnje i dojenju.
mislim da je apsloutna istina što tamo piše, da mame koje su se trudile,a nisu uspjele (dovoljno dugo) dojiti imaju osjećaj krivnje, dok mame koje su same odlučile ne dojiti da ga nemaju.
isto tako zanimljivo je bilo pročitati, o stavu pedijatara što isto mislim da je istina, jer adaptirano je kao ok, ako ne i poželjno, a za kravlje mlijeko se hvataju za glavu. :/
Ja sam procitala gomilu toga sa svih mogucih stranica ali do sada jos nisam nista pisala iako sam u 29.tjednu trudnoce. Htjela bih samo reci da tko god moze ici na neke vjezbe za trudnice, neka ide! Mi u Osijeku imamo u Ergoviti 2 puta tjedno i super nam je! Vjezbamo i druzimo se a i saznala sam puno pametnih stvari. Ovo mi je prva trudnoca a prijateljice mi vecinom nemaju djecu tako da nisam bas imala koga puno pitati. Tako da su ta nasa druzenja super a i ovdje sam na Rodi stvarno nasla odgovore na puno pitanja! Hvala vam!
bas sam sad procitala ovaj tekst o porodu kao zenskom poslu, i jako mi se svidja, kao i tekst o vjeri u sposobnost radjanja. u stvari kad tako nesto procitam, onda me jos vise ljuti kakav stav tvrdoglavo zauzimaju nasi doktori, koji misle da su popili svu pamet svijeta, a nisu se spremni dalje educirati,bar koliko sam ja primjetila - cast izuzecima! a mi smo opet naviknuti vjerovati doktorima, stovise to je toliko usadjeno u nas, da se mozda bojimo ne prepustiti im se... zacarani krug...
Ja sam u 21tj. Vec nekih 14tj. redovito gutam sadrzaje portala i foruma. Svaki dan se nadje neka nova informacije ... npr. upravo je sonata spomenula vjezbe u Ergoviti u Os za sto sam vrlo zainteresirana a nisam prije cula