Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kratki frenulum koji zateže gornju usnu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno kratki frenulum koji zateže gornju usnu

bili mi kod ortodonta. kaže dr da će za godinu dana doći na red aparatić (čekamo da još neki trajni zubi izrastu), a sada nam je preporučila da ode na operaciju kratkog frenuluma. operacija bi trebala biti čisto estetske prirode jer se pri smijanju jako vidi zubno meso. obzirom da gđicu to ne smeta, a ne bi da mi jednog dana prebacuje zašto to nismo napravili, ne znam ni sama da li operirati ili ne.
    kako nisam stom. stuke, a ne poznam nikoga tko je to operirao, molim pomoć i informacije kako se radi, koja je anestezija, koliko traje oporavak. može i na pm...
    hvala!!!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je to logopedica savjetovala zbog izgovora slova R, ali na kraju nije trebalo, progovorio je R i bez toga.
    Međutim, ja sam se tada raspitivala i saznala da je to zaista sitnica, dobije malenu injekciju kao za popravak zuba i malo joj recnu frenulum škaricama.
    Vi razmislite, ali šteta da cura u pubertetu ima kompleks od nečega što se moglo tako lagano izbjeći.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno frenulum

piplica, hvala ti!!!
    i ja sam razmišljala o eventualnim kompleksima, i tisuću puta do sada zaključila da nema razloga za bilo kakve komplekse.
    hej, živimo u velikom gradu, imam tisuću mogućnosti i želim iskoristiti sve što mogu. ne žmirim pred nedostacima moje djece nego se hvatam sa problemima u koštac i rješavam ih!!!

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj sinko ima skraćen frenulum jezika - ona resica od ispod, pa se recimo ne može izbeljit skroz, a kad pokuša jezik mu izgleda ko kod zmijice. Nama su još u rodilištu rekli da bi to kao moglo pravit probleme kod dojenja, ali nije nimalo - dapače, jezik mu je od cicanja ''izrastao''. ali još to nije kako treba. i nama su rekli da se to malo cvakne ali meni to nije opcija dok on sam ne kaže da ga smeta. i tad će se to za čas moći napraviti. zasad mu nesmeta ni u jednoj aktivnosti, a kad se bude htio ljubiti s curama - ako ga bude smetalo - riješit će se. grozno mi je ovako maloga ga izlagati bilokakvoj boli kad mu ne mogu objasniti zašto i nije neophodno. Ali sama znaš najbolje vašu situaciju i štogod da odlučiš nećeš pogriješiti. mi smo se već i previše naguštali doktora pa možda zato ne žurim. Pusice!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi u istim mukama s f. iznad zubica, nikako se odluciti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo radili frenulektomiju prije dvije godine po preporuci ortodonta, jer je kratak frenulum "vukao" jedinice naprijed.
    Uglavnom zahvat je nakon injekcije bezbolan, malčice recnu i zašiju. Mala je već nakon par sati jela bez problema.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam za to da se sve estetske korekcije kod dice, a koje im mogu stvarat kompleks kroz život, srede dok je dite manje.
    prvo, manje je traumatično.
    drugo, zašto dovest dite u poziciju da mu se netko makar i jedan put naruga pa tek onda ići nešto sređivat. jer i od jednog jedino ruganja ostaju posljedice, puno veće nego što će bit obavljanjem estetskog zahvata.

moja šefica ima jedno uho baš klempavo. to je jedan od razloga zašto ne volim kod nje dužu kosu jer čim joj kosa naraste preko ušiju to uho stalno izviruje ispod kose. i meni je to ružno vidit. zato je šišam na marinca jer onda manje dolazi do izražaja.

ali za korekciju toga uha mi moramo pričekat da hrskavica otvrdne.
    da nije toga, moja bi već davno imala oba uha jednaka i fino prislonjena uz glavu. ali ćemo nastojat to sredit puno prije puberteta (ako se ikako bude moglo) jer ne želim ni u ludilu da ona ima komplekse i prolazi traume zbog ruganja i narugivanja kao što sam ja prolazila zbog nošenja očala i razmaka između prednja prva dva zuba.

ne želim je uopće dovest u situaciju da ona kaže kako će operirat to uho jer će to znači da se već susrela s porugama.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to s tim jedinicama i nama je receno, da ce inace imati ogromne prema vani

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno frenulum

drage rode!!!

hvala svima na odgovorima!!!
    nema mi druge nego put perkovčeve na dogovor i razgovor.
    moram imati masu informacija da pripremim kćer na postupak.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam operisala, vec kao 20-godisnjakinja. Kratki frenulum mi je pogorsavao pocetnu paradentozu, pa su mi savetovali da ga "sklonim". Nista strasno, lokalna anestezija, jedno "stric", jedan koncic. Dan-dva je bilo oteceno i posle toga - kao nova. Ako treba, savetujem da to sto pre uradite.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    to s tim jedinicama i nama je receno, da ce inace imati ogromne prema vani
    Je, kod nas su čak i virile kada bi zatvorila usta, mada su joj mliječni zubići bili u savršenom položaju.
    Ali evo, nakon obavljenog zahvata i nošenja aparatića (još da je barem fiksni) jedinice su se krasno poravnale.

Mada kad se sjetim, tri puta sam je naručivala, tri puta vodila, sve OK dok ne dođe tamo - onda počne plakati, kukati, ona paničar na injekcije i šivanje, ja trudna
    ali eto - četvrti put kad je gospođica čvrsto odlučila da će prevladati strah uz pomoć tek rođenog brata sve je prošlo kako je najbolje moglo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •