Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prištići - akne

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Prištići - akne

Moja curica ima 5 tjedana i osula se po licu i vratu s crvenim prištićima. Liči na malog pubertetliju. Pedijatrica je telefonom rekla da čistim lice fiziološkom otopinom pa da se kroz par dana javim. Jel imao netko slični problem. Prištići i crvenilo kože osobito je jako na straga na vratu ispod kosice.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam točno kakvo su mi objašnjenje dali poslije poroda (nešto tipa - preko plodne vode je "popio" i nešto vaših hormona??? i to je sasvim normalna reakcija), ali znam da mi je savjetovano da to uopće ne diram osim uobičajene higijene (pranje prokuhanom vodom) i da će proći. Ivan je te prištiće (imao ih je po cijelom licu, neki su čak bili i lagano upaljeni) imao oko 2 tjedna i onda su se potpuno povukli. To će proći, samo organizmu treba vremena da se očisti od svega.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moj je malac imao "pubertetske" prištiće po licu. Nestali su nakon 2-3 sedmice. Nisam ih dirala niti mazala ničim osim kamilicom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja Viki je imala štošta po licu, čak smo bile i kod dermalovenerologice, jer je bilo jako upaljeno.
    Mazala sam joj byvacin kremom par dana i prošlo je, a sada koristim a derminu exomegu i odlično joj paše i za lice i za tijelo.
    To zovu "čišćenje" i najbolje je ne tretirati. Kod nas je situacija bila izuzetno loša. Probala sam s bepanthenom, ali nije išlo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mojoj maloj su se prištići i kao upalili. Dosta je crvenila po licu. Sada sam u brizi da je to nešto vviše od "čišćenja".

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sigurno nije. Samo se strpi, vidjet ćeš da će proći. To stvarno ružno izgleda, ali je potpuno bezopasno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tito prvotno napisa
    Mojoj maloj su se prištići i kao upalili. Dosta je crvenila po licu. Sada sam u brizi da je to nešto vviše od "čišćenja".
    nemoj koristiit nita agresivno, ja sam samo mazala sa kremom Aderma za bebe, za osjetljivu kožu

negdje sam pročitala, da bebe imaju jak imunološki odgovor , pa je to neka skoro kao alergija na previše topline, vlage, prašine .. nebitno
    smiriti će se kroz koji tjedan

i Nera ih je imala, prošli su, nema ožiljaka niti išta slično

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Proći će kad se beba "očisti" od tvojih hormona, nemoj ništa dirati...
    Nama se povuklo u 3-4.tj.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A kad se par takvih prištića pojavi kod skoro 8mjeseci stare bebe? jedan veći na trbuhu s par manjih i jedan na vrhu leđa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •