Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 110

Tema: Gastritis i bolovi

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Gastritis i bolovi

Prije kojih 5 godina mi je na gastroskopiji dijagnosticiran kronični gastritis (tad mi je bila 21 godina). Od onda se problem povlačio, ali i vraćao.

Mene zanima, ak imate slične probleme, kak se to kod vas manifestira? Ja npr. ne smijem piti kavu češće od 1 tjedno. Moram paziti da ne jedem često suhu hranu...

I kak si pomažete? Osim što izbjegavate ono što vam smeta?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

s godinama mi se smanjuje broj namirnica koje mogu podnijeti, zasad su to kafa, suho meso, kupus (sirovi), bilo sta papreno, sirovi luk (znaci i mladi)...

godi mi mlijeko, cajevi, i blaga hrana pa se pokusavam toga pridrzavati. ipak, hrana mi nije najveci problem vec stres...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu li vam radili pretrage na Helicobacter pylori?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Je, je. Nije toga kod mene bilo. Nažalost, jer to se sredi s antibioticima i gotova stvar, a ovak kad je kronično, to se pojavljuje s vremena na vrijeme i nema neke precizne pomoći.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pretpostavljam da si se odrekla i lijekova koji smetaju želucu (Aspirin, Andol, Voltaren, Ketonal, Ibuprofen...)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebala bi izbjegavati ili se odreći raznoraznih lijekova protiv bolova.
    Ja imam Helicobacter pylori i nije se baš jednostavno iste riješiti, nekad se riješi nakon jedne ture antibiotika, nekad se vuče godinama. Uz to imam i gastritis od prije, tako da mi je želudac živa koma.
    Izbjegavam suhomesnato, masno, slano, kiselo, ljuto, ne pijem pravu crnu kavu (samo nesicu sa puno vode i malo mlijeka), izbjegavam punomasne mliječne proizvode (samo light), voće treba guliti (npr. jabuku nikako ne jesti neoguljenu).
    Banana je raj za želudac, pojedi barem jednu dnevno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam reći, ako te baš boli glava, zub i slično, popij Lupocet tabletu protiv bolova. Ništa drugo

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja pretrage nisam radila jer uzrok znam - zivci.
    kad sam ja mirna, i zeludac je, kad ne nerviram, onda ratujemo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene je prije svako proljeće tako mučio želudac da sam svaki put izgubila po par kila kako mi je bilo gadno. A od kad se pojavio sumamed (koji sam pila za dišne zaraze) to je nestalo. Valjda sam imala helicobacter.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Pretpostavljam da si se odrekla i lijekova koji smetaju želucu (Aspirin, Andol, Voltaren, Ketonal, Ibuprofen...)?
    Sigurna sam da je Ketonal dao veliki obol mom gastritisu. Zato sam od prošlog ciklusa počela koristiti K. čepiće. Nekako se nadam da će učiniti manju štetu. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jelka mislim da bi svejedno trebala da sprovedes tu tzv eradikacionu terapiju (sa antibioticima), mislim da ce ti biti bolje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lidija88 prvotno napisa
    Jelka mislim da bi svejedno trebala da sprovedes tu tzv eradikacionu terapiju (sa antibioticima), mislim da ce ti biti bolje.
    Ajme, pa nisam te niš skužila. Daj prevedi!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izivini

Postoji terapija koja se daje za gastritis, pod pretpostavkom da u zelucu postoji bakterija Helicobacter pylori...cini mi se da si rekla da je ti nemas, ali svejedno mislim da ova terapija pomaze. Sastoji se od antibiotika (amoxicilin), metronidazola (Orvagil, Flagyl) i omeprazola. Postoje i bolje kombinacije lekova, posavetuj se sa svojim dr o tome !

Na ovom linku imas nesto vise o tome

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

podižem jer me zanimaju simptomi kroničnog gastritisa pa molim da mi što prije odgovorite

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

controloc, 3 tjedna i gastritis pa-pa 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam prvi napad gastritisa imala s 14, a na faksu sam par puta bila na peptoranima+juhice i banane po mjesec-dva (eh, kad se sjetim kakva mi je linija bila ). Nisam imala h. bakteriju.
    Nakon faksa sam krenula na edukaciju iz psihoterapije, usput nucila vise plakati kad me nesto tisti i dopustiti si da nesto ne mogu/necu, kad mi je puno... i da kucnem u drvo (kuc-kuc) vec 4-5 godina nemam gastritis, ni bilo kakvih problema s zelucem.
    Jedan od trikova koji mi je pomagao je da mazim zeludac kad me pocne boljeti i tepam mu. Katkad je bilo smijesno kad sam to radila u punom busu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    podižem jer me zanimaju simptomi kroničnog gastritisa pa molim da mi što prije odgovorite

da ponovim,jer mi nitko nije odgovorio

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znaci kroničnog gastritisa mogu biti: žgaravica, nadutost, bolovi u želucu, pritisak ispod prsnog koša (nalik srčanom napadaju), pa čak i osjećaj slabosti, vrtoglavica i sl.

Kod pojave gastritisa važno je primijeniti propisanu terapiju koju određuje liječnik (najčešće daju Controloce), te kao preventivnu mjeru "dijetu", odn odricanje od namirnica koje potiču gastritis i žgaravice. Ali ne reagiraju svi isto na sve namirnice, tako da sama najbolje otkriješ što ti paše, a što ne.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam jednom imala helio - reagirala sam na sve, bljuvala, umirala koma kada se sjetim
    par puta bila na hitnoj dok mi konačno nisu napravili gastroskopiju
    priča se vukla mjesec i pol dana
    dobila sam koktel lijekova (mislim da je bilo 3 tjedna), controloc itd.
    8) sve je prošlo
    ALI, tada sam prestala dojiti

ne ponovilo se više!

ponekad me nešto malo, ali to nije to

ljudima se to zna ponovaljati u proljeće i jesen, pa su odmah spremni sa lijekovima (kak zvuči ovo "ljudima" ; kao da sam inače veterinar )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

petarpan

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, "divna" tema...

napuhavanje i bolovi - glavni problem.

ja ne smijem mlijeko, vrhnje (a problem je i s jelima u kojima je vrhnje).. paprika - u svim stanjima (svježa, kisela, kuhana...), svježi luk, dinstani paradajz (npr. od sataraša - krepam). pa onda krepam i od nekih pizza (tako da već znam di ih smijem jesti ).

kavu pijem normalno, dva puta dnevno - pravu tursku. od dvije espresice - krepam. a ako je espresica (ne daj bože) s mlijekom... aaaa...

gastale mogu jesti kao bombone. ništa ne pomaže. kad zagusti - maznem peptoran.

treba izbjegavati i gotova (praškasta) jela. mogu npr. pojesti kuhano tijesto i gotov umak od šampinjona, ali ako pojedem taljanete - mogu krepati.

izbjegavam jako začinjenu hranu, tako da jedem normalno slano - a od začina koristim vegetu. volim juhice, tjesteninu i banane .

h.b. nemam (prošla ispitivanje).

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je prvi pokazatelj bila jaka žgaravica i kiselina koja mi se doslovno penjala u usta. Par dana sam imala jake bolove u želucu i to skroz gore ispod prsnog koša, a imala sam osječaj da se bol širi po cijelo tijelu u valovima. Stalno sam morala nešto grickati, jer bi imala osječaj da mi bol počinje čim se želudac isprazni. Bolovi su bili najjači preko noći. Pomagao je prepečenac. Poslije gastroskopije su mi ustanovili kronični gastritis i dobila sam Ulfamide koje sam morala piti po potrebi i to prije spavanja, te Gastale. Sada koristim samo Rupurut i to kad me baš jako peče. Pojačava se obavezno u proljeće i u jesen, a za prehranu sam dobila naputak da jedem što mi paše, jer kod svakog želudac reagira drugačije. Mene banana "ubije", a jako mi smetaju i sokovi od agruma, crno vino i nefermentirani mliječni proizvodi.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivory, to si u pravu.Mislim, to za grickanje. za gastritis nije dobro da si dugo praznoga želuca, a bome nije ga dobro ni pretrpati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni uvijek počinje s mučninom i povraćanjem kroz nekoliko dana, a tek onda dobijem odvratne bolove, skoro u leđima. :shock: koji ako sam nedisciplinirana s lijekovima i hranom znaju trajati tjednima.
    Prije nekih 5-6-tak godina sam u jednom takvom napadu smršavila 10 kg za 2 mjeseca (a i inače sam bila mršava). Toliko, da me tek gastroskopija razuvjerila da nemam karcinom.
    I ja sam 1000 x požalila što nemam Helicobacter pa da ga zatučem.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod mene je najočitiji znak bio bol ispod prsnog koša i vrtoglavica, tako da su me slali od kardiologa do kardiologa. na kraju se ispostavilo- kronični gastritis, hijatalna hernija/refluks, čir na dvanaesniku. Sad sam ok, ali samo dok se držim "propisanog"- spavanje s podignutim uzglavljem, mrvica kave, ne jedi kaj ti smeta...

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam prije oho-ho godina imala dijagnozu kronični gastritis, gastale pila i imala ih u torbici, džepovima, ladicama, posvuda, a i dalje se budila sa kiselinom u ustima i trčala rigoletat.
    Onda sam čula za narodni lijek koji mi se činio čudnim ali sam ga probala.
    Svako jutro na tašte se popije sa mlakom vodom mala žlica meda i velika žlica pravog jabučnog octa.Mislila sam kud ocat na onu želudčanu kis., ali ja to i danas koristim i jako jako dugo već ne znam za gastritis.
    Istina da sam u početku izbjegavala jake začine i jaku hranu , ali sada mogu jesti sve.
    Meni je to pomoglo, da li je to mantranje ili stvarni efekat napitka ne zanima me. :D

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Gastritis i bolovi

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Prije kojih 5 godina mi je na gastroskopiji dijagnosticiran kronični gastritis (tad mi je bila 21 godina). Od onda se problem povlačio, ali i vraćao.

Mene zanima, ak imate slične probleme, kak se to kod vas manifestira? Ja npr. ne smijem piti kavu češće od 1 tjedno. Moram paziti da ne jedem često suhu hranu...

I kak si pomažete? Osim što izbjegavate ono što vam smeta?
    Probaj umeboshi sljivu. Izuzetna namirnica, za sve želučane tegobe, prejaku ili preslabu kiselinu, mučnine, povraćanje prehlade. Kupuje se u dućanima zdrave hrane.
    Super stvar.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni pomaže čaj od mente i kamilice. Kako sam gotovanka, uzmem jednu filter vrećicu od svakog i zalijem s pola litre vruće vode, pijem nezaslađeno.

Početno

Nakon povratka iz rodilišta s Laurom pogodio me ogavan gastritis, s gore opisanim bolovima da sam se od valova grčeva skoro valjala po podu. Uz obaveznu dijetu s hranom koja ne izaziva lučenje kiseline ni enzima jedina stvar koja mi je istinski pomogla i čak mislim znatno ubrzala izliječenje bio je čaj od kamilice, stolisnika i melise. Te trave moja svkrva skuplja, ali se mogu kupiti i u biljnim apotekama. Na 2 dcl jedna filtarvrećica kamilice pola žličice stolisnika i pola žličice melise 3-4 puta, piti mlako.

anina

Početno

Mene je gastritis ubijao od srednje škole kad su mi već tada rekli, nakon gutanja krede i snimanja, da mi je sluznica kao traktorska guma. Pila sam svaku jesen i proljeće one gelove u vrećicama, ako ih se itko sjeća, poslije Peptorane, Gastale i Pepside iz inozemstva, plus stolisnik i ostale trave, sve dok prije dvije godine nisam počela piti Donat radi probave. Ali, pazite, ama baš svaki dan po pola litre. Isprva je čak i neugodno za crijeva, a onda se tijelo privikne. Prošlog proljeće popila sam svega tri Peptorana, a ovo, premda mi je baš cijela godina katastrofalna i nerviram se non-stop, niti jedan. Ja mislim da mi je upravo svakodnevno ispijanje vode pomoglo, a zapravo se sjećam kako sam još kao klinac išla tamo s bakom koja je išla na kuru liječenja želuca. Toplo preporučujem svima koji imaju gastritis da probaju - ne košta puno i nije veliki trud - ali, upozoravam, ne treba očekivati čudo preko noći.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izbjegavam sirovi luk, mlijeko, svježe krastavce, kavu ne pijem već skoro godinu dana i jako mi fali, jako slana hrana (žgaravica), sirovi paradajz, agrumi itd. Nakon skoro 6 mj problema s bolovima u području želudca napokon nagovorila dr na gastroskopiju da mi da uputnicu, h.b. nemam, ali imam kron. gastritis, refluks, otvorenu kardiju, jaku upalu jednjaka, pila controloc 40 puna 4 mj, zatim mi dr. dala controloc 20 bar još 9 mj bi trebala piti, ali ja odustala od toga nakon što mi je dr. Lučingerica rekla da se controloc tablete smiju piti - 40 mg max 6 tj. rijetko još 2 tj, a 20 mg može neko kratko vrijeme duže, ali ipak i jedne i druge nakon dužeg vremena uzimanja postanu kontraproduktivne i samo pojaćaju smetnje što se meni i dogodilo i kada sam nakon 3 tj. pauze na svoju ruku dr. je bila na specijalizaciji pa mi nije tko imao odlućiti da li piti dalje ili ne, poćela opet piti ove od 20 mg ( dr. se vratila i odlučila da pijem do zime) poćela je opet žgaravica, nadutost, ali i vrtoglavica pa ih više i ne pijem (mojoj dr ne smijem niti reći). Sada koristim medni pripravak od DR. Petrovića iz V. Gorice za gastritis i napokon je napuhavanje i podrigivanje prestalo, povremeno se pojavi žgaravica kada sveki kuha ( slano), ali inaće je puno bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

...čitajući ove vaše simptome mislim da se nažalost od jučer i ja mogu pridružiti ovom klubu paćenika ... nemam pojma šta smijem, a šta nesmijem jesti jer sam do sada jela sve i svašta u raznim kombinacijama i nije mi smetalo (i ja regularne bolove otklanjam ketonalom, voltarenom ) ... jučer katastrofa ... relativno jaka bol ispod prsnog koša ... i baš tako u valovima nekakva peckava bol ... ustvari točnu lokaciju ni nemogu odrediti (malo gore-malo dolje :? ) ... zatim mučnina, vraćanje kiseline ... sve skupa je trajalo od 14-22 h ... neponovilose ... pljuc, pljuc

anina

Početno

Citiraj 007 prvotno napisa
    ...čitajući ove vaše simptome mislim da se nažalost od jučer i ja mogu pridružiti ovom klubu paćenika ... nemam pojma šta smijem, a šta nesmijem jesti jer sam do sada jela sve i svašta u raznim kombinacijama i nije mi smetalo (i ja regularne bolove otklanjam ketonalom, voltarenom ) ... jučer katastrofa ... relativno jaka bol ispod prsnog koša ... i baš tako u valovima nekakva peckava bol ... ustvari točnu lokaciju ni nemogu odrediti (malo gore-malo dolje :? ) ... zatim mučnina, vraćanje kiseline ... sve skupa je trajalo od 14-22 h ... neponovilose ... pljuc, pljuc
    ako za gastritične bolove piješ voltarene i ketonale, to ti je kao da benzinom gasiš vatru. Za želudac ništa gore od tih lijekova.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

... ma ne, voltarene pijem kad me ćopi glavobolja, menga i slična stanja ... dosta sam ih već popila od svoje 18-e (valjda mi je to došlo na naplatu) ... za ovaj "recimo da je gastritis"-nemam pojma jučer me ulovilo prvi put ... sam jučer pocucala par gastala i malo mi je pomoglo (na kratko)

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam imala gastritis,gadan,svako proljeće i jesen me znalo ćopit.
    Pa sam pazila kaj jedem i cuclala gastale,a onda jedne godine me počelo tako jako bolit preko noći da više nisam mogla spavat.
    Tada sam tek odlučila otići kod svoje doktorice,žena je stvarno super i uvijek se potrudi da skuži kaj ti je i kaj bi ti najbolje pomoglo.
    Tada mi je dala neke tablete,Ulzol mislim da su se zvale,i kad sam ih popila,a to je bilo prije 4 godine,nikada me više žaludac nije zabolio!
    A sam Bog zna kaj sve od tada trpam u njega !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od početka srednje škole i narednih desetak godina imala sam dosta problema s gastritisom. I periode kad mi nikakvi lijekovi nisu mogli umanjiti bolove, pa sam odustala i odlučila poraditi na uzroku. Shvatila sam da dosta emocija držim u sebi i vremenom sam ih naučila izraziti, realizirati, izbaciti. Opustiti se. Već godinama nemam nikakvih želučanih problema, čak ni pred proljeće i jesen, iako živim uz dosta stresa i nisam najopuštenija osoba.

Što se tiče drugih mogućih uzroka gastritisa, često je dovoljno samo povećati dnevni unos vode (ne sokova, već obične vode). I čaj od stolisnika je melem na ranu.. To je moje iskustvo, nadam se da će nekom pomoći.

anina

Početno

je, wileia, najbolje bi bilo kad se ne bismo nervirali i kuhali u sebi. Ali koliko god to puta odlučila, meni još uvijek nikako ne uspijeva...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wileia prvotno napisa
    Što se tiče drugih mogućih uzroka gastritisa, često je dovoljno samo povećati dnevni unos vode (ne sokova, već obične vode). I čaj od stolisnika je melem na ranu.. To je moje iskustvo, nadam se da će nekom pomoći.
    ...to za vodu i gastritis nisam slutila...ja stvarno malo tekućine pijem (vjerovatno i većinu glavobolja imam od lagane dehidracije) ... i uopće nekužim zašto sam lijena za popiti malo više vode dnevno

Ninočka

Početno

evo i mene u klubu

od prije nekoliko dana (točnije, od onog dana kad sam jela mladi luk, sirovu papriku, masno... sve u jedan dan!!), ponovo mi se aktivirao gastritis nakon dužeg vremena. sad sam u komi-sve mi se gadi, boli me želudac, mučno mi je, muči me žgaravica...sad jedem samo 2-3 peciva dnevno, bez ikakvih dodataka, i pijem puno obične vode. kad se situacija malo smiri, isprobat ću neke od savjeta-nadam se da će pomoći...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja pripadam klubu gastritičara od 11.godine.stvar je u stresu, pretrpavanju hranom i općenito kasnim obrocima i nezdravim obrocima. jedina stvar koja mi je pomogla odmah kod kiseline je tinktura od DR Petrovića iz V.Gorice. Prošla sam njegovu terapiju i 5 godina bila bez problema, iako sam bila pod stresom i lošim prehramb.navikama.
    sad imam novi problem, jer se gastritis pretvorio u čir.
    dobila sam CONTROLOC 40 G i pijem ga već dva tjedna iako dojim bebu 7 mj. Doktor je rekao da ne smeta, ali vas molim za pomoć da li vi imate kakve podatke o tom lijeku i učinku na bebe? ne trebam reći da sam se prepolovila, da moram jesti sve kuhano bez začina, što je smrt za mene gurmana!?

saky

Početno

ja isto imam taj gastritis, evo upravo me mucnina u zelucu muci, cim pomislim na hranu mi se povraca...isto sam na terapiji controloka i za 10 dana idem na pregled kod interniste da vidimo jeli se sta poboljsalo

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni osobno ta terapija nije pomogla...iako imam kron. gastritis imam i čir..umirilo se s vremenom....3 mjeseca sam samo molgla jesti dvoprk, maslac i kuhanu piletinu, skinula 15 kg, bljuvala, vrtoglavica....joooj kad se toga sjetim nije mi drago...no smirilo se nekako, popila turu nekog lijeka za čir...sada opet prašim sve jelo, uvijek kraj sebe imam gastal i Peptoran - on mi pomogne! želim ti da te prođe brzo to zlo....

saky

Početno

evo i jutros me pecka u zelucu i cim pomislim na hranu dode mi da povratim sve..a uredno pijem tablete i sve...da mi je znati bar sta mi je moglo naskodit da vec dva dana osjecam muku, peckanje i u ka da ce mi unutra sve izgorit...uzas

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja imam gastritis.I gerb.I želučanu herniju.I erodiran jednjak...i auuuuf
    I BOLI ko vrag,i rigam,i podrigujem ko Shrek i Fiona skupa i peče i imam vrtoglavice,prolijeve,slabosti i ... najgore od svega-GUŠI ME.Od čega me uhvati panika.Užasna.
    PIjem controloc.2ipo mjeseca terapije.Pa kontrola.Pa opet....po x-ti put.
    I Rudakol jer su i crijeva iziritirana.

Ne pomaže tu lijek,ni dijeta,ni ništa...pomaže kuliranje,pomaže kad se naučiš živit s time,onda polaaaako nestaje 8)
    ja se ne zezam.
    MEni treba joga,autogeni trening,terapija...mir.
    Onda bi bila apsolutno zdrava i ja to ZNAM.
    i tako bi svi želučani bolesnici.
    nemoj razmišljat ko bolestan čovjek,već ko zdrav,nemoj si uskračivat ništa
    meni je bolje otkad sam to primjenila
    znam da si ljudi uskrate izlazak u kafić jer ne mogu NIŠTA pit(ja ne mogu ni kavu,ni alkohol,ni gazirano,ni mineralnu ni slatke sokove,pa opet idem vani,naručim pivu,lickam je,ne pijem,uživam),
    uskrate si izlazak na večeru jer ne mogu ništa u restoranu pojest,a mogu...
    razmišljaju o boli.
    ja sam uvijek razmišljala o tom kako će me pogušit pa će me čopit napad panike.al prestala sam.

i da,i controloc ima nuspojave.Od njega ti može bit muka i vrtoglavica,i sve...
    al pomaže,ne instant već za nekoliko mjeseci.
    Treba bit na dijeti,al ne pretjerivat,treba si uskratit kavu,al ne SVAKI PUT,treba pazit kada jedeš,al nekad se i nažderat.Ja mislim da tek tako može čovjeku bit dobro,kad ZNA da je zdrav.
    Barem meni.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tmana kad sam mislila da mi se malo smirilo...jučer počelo opet...jela neki vražji čorbanac za ručak između ostalog i od onda ne valja....večerala i zelene salate što je poboljšalo situaciju i danas mi je koma...naduta sam, malo boli malo ne, ne pomaže ni čaj...ništa...a Peptorana imam no ne bi ga sada našla ....HERBION kapi su mi spas...to sam vam zaborabila reći zadnji put...odoh u ljekarnu....

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da,i controloc ima nuspojave.Od njega ti može bit muka i vrtoglavica,i sve...
    Ja sam pila controloc zbog gastritisa i upale jednjaka izazvane refluksom. Pila sam ga 4 mj i u to vrijeme dobila 10 kg (inače nema šanse za 1 kg mj, evo me moram roditi kroz par dana a u trudnoći dobila čak 7 kg), sva se napuhala, navukla probleme sa štitnjačom, pa prešla na Petrovićev med i to mi pomoglo. Po mojoj dr. bi pila controloc skoro godinu dana, a ne želim niti razmišljati kako bih onda izgledala i što bi bilo s mojom štitnjačom do sada, jedva sam smirila te probleme.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo još jedne u klub

Moja dijagnoza kronični gastritis i hiatus hernia (dijafragmalna kila).
    Terapija controloc...netko je rekao kao rukom odnešeno...ali i puno nuspojava.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo, moj dragi"čir" se pretvorio u crohnovu bolest. bila je tu operacija, prestanak dojenja.... i sad bi bila sretna da moram piti "samo" controloc, a ne 9 tableta dnevno.
    definitvno je stvar u tome kako prihvaćaš stvari oko sebe i ja radim na tome i sad neću odustati. samo... teško mi je sa 48 kg i dvoje ljubomornih dječaka koji se svađaju za moju pažnju.

moj recept za gastritis i slične stvari je zakon med dr. petrovića, tj. prvo tinktura pa med, umjerenost u svemu, posvećivanja pažnji sebi i svome tijelu.
    meni je moje tijelo jako dugo signaliziralo, samo ja ga nisam htjela slušati.
    padala sam od umora, ali djecu nisam htjela dati od sebe jer sam bila sebična i ljubomorna, glancala kuću do iznemoglosti, svake nedjelje kolač...
    sad:
    - danas klinci spavaju kod bake jer nisam spavala zbog malenog par dana,
    -u kući preskaćemo preko stvari, kad skupim snage očistim dio kuće koji je najugroženiji, a muž uskače s ostalim
    -kolače volim i dalje, pa ako nemam snage nešto smiksati, posegnem za nezdravom i zabranjenom varijantom
    nije se lako prešaltati, npr. tražila sam izgovore da malene nedam od sebe, ali sam bila svjesna da sam na kraju strpljenja zbog umora i njihovih ljubomornih ispada

nemojte ovo shvatiti kao neko omalovažavanje-u stilu-kaj hoćete-meni je gore nego vama,
    nego jednostavno kao poruku da pokušate sanirati problem kako spada dok je maleni i izliječiti uzrok a ne samo posljedicu.
    jer svi mi znamo u čemu griješimo i dok nažalost ne "pukne" jako, ne želimo ništa mijenjati.

pusa svima, držim fige da vam se loše faze što prije povuku, da smognete snage da promijenite loše navike, a ovo i mene ide, jer sam upravo smazala cijeli red čokoladnih napolitanka
    a tješim se da je to zbog menge, ha, ha , ha...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni isto apetit pošizi od controloca...a probava uopće ne funkcionira(kako i bi,kad je controloc tu da je zbloka ),tako da...vjerojatno ću se usvinjit.
    nuspojave controloca,osim ove gori i mučnine su mi i užasna težina u stomaku.
    al opet,bolje je nego bolovi i ostalo...
    moram vidit taj med!!!

saky

Početno

ej...i ja imam vec mucninu 3 dana i ne znam sama sta cu...jos sam dobila i fibricu laganu 37 sa jedan, dva tri...dali je to normalno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •