Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 110 od 110

Tema: Gastritis i bolovi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imam gastritis od svoje 12 god. Ne smijem piti mlijeko, jesti pariku, luk, masno, prženo...Naravno da se ne mogu uvijek kontrolirati, ali pokušavam... Već godinu dana jedem natašte žlicu kestenovog meda i osjećam poboljšanje. Peptorani, gastali meni ne pomažu.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uf milli,pa ne vjerujem da i djeca obole od gastritisa (
    Jadna ti kad se tako dugo s tim nosiš,ali super za poboljšanje s medom )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam sve čitala i tek sam sad vidjela temu.. Nadam se da još čitate.
    Imam (možda više i ne) gastritis od srednje škole...
    Kad sam bila na faksu došla sam do toga da sam povraćala krv (puklo mi je par potencijalnih čireva (!!!!) i otišla na gastroskopiju. Prvi put u bolnicu i to mi je bilo grozno iskustvo. Slijedeće godine sam išla na gastroskopiju kod jednog privatnika i to nije nimalo traumatično..
    Prvi put sam pila 3 vrste antibiotika da se riješim H.b.p. bakterije.
    Rješila sam je se, ali gastritis je ostao.
    Kad sam išla kod privatnika (prvo kronični, pa akutni gastritis.. itd..) on mi je predložio da pijem bioaktiv uz ručak. (ja se tada nisam mogla odreći cigareta, kava za vrijeme predavanja i alkohola petkom navečer (fax )
    Uglavnom, da ne duljim, od kad pijem bioaktiv nemam gastritis i više me nikad nije zabolio trbuh!!!!! :D :D :D :D :D
    One koje imaju bolove u želucu znaju koliko sam sretna!
    Pretpostavljam da su mi nestali i oni potencijalni čirevi...
    Probajte, 'stvarno djeluje'

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I da, djeca isto obole od gastritisa, on je nasljedan!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mm i još neki bliski imaju slične probleme...
    on je popio turu Controloca a od kada natašte pije žlicu octa nema problema

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

O da, nažalost i djeca mogu oboljeti. Ja sam ga nasljedila po očevoj strani. Gotovo svi imaju problema. Nekako sam se navikla da moram više paziti što i kada jedem i nije problem.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podizem temu jer danas cijeli dan muku mucim s gastritisom.
    Dijagnosticiran mi je prije 6 god. al ne gastroskopijom nego sam zavrsila na hitnoj zbog bolova i tamo su mi rekli da je gastritis. Bolove nemam cesto nego bas kad mi se zareda 10-tak dana jakog stresa.
    Tako je bilo i ovaj tjedan pa me, eto, danas uhvatilo. I boli! Nisam apsolutno nista pojela cijeli dan jer ne mogu, popila sam 2 salice caja i pocuclala 2 rupuruta. Nije bas pomoglo, boli me jos uvijek.
    Jel mogu ja to kako smirit s necim, barem da prezivim vikend?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

POdižem jer imam jedno pitanje.
    Ovo mi je treći gadan napadaj refluksa u životu, kriva sam jer nisam pazila na hranu i kave. Ovaj put je baš gadno, grlo i jednjak su mi tako da sad imam višak šlajma koji ga valjda štiti od kiseline, jedva jedem, gubim kile.
    Pijem Acipan (to je slično Controlocu, inhibitor pp) i gornji simptomi mi se smanjuju. Ali me počeo jako bolit (grčevito) trbuh i biti konstantno napuhan. Pretpostavljam da je to nuspojava lijeka jer je novi moment, al prošli put nisam imala nuspojave
    Sjetila sam se da mi je gastrićka zadnji put dala s terapijom i rudakol, možda zato nisam imala takve nuspojave.

Ima li netko iskustvo s nuspojavama IPP?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    POdižem jer imam jedno pitanje.
    Ovo mi je treći gadan napadaj refluksa u životu, kriva sam jer nisam pazila na hranu i kave. Ovaj put je baš gadno, grlo i jednjak su mi tako da sad imam višak šlajma koji ga valjda štiti od kiseline, jedva jedem, gubim kile.
    Pijem Acipan (to je slično Controlocu, inhibitor pp) i gornji simptomi mi se smanjuju. Ali me počeo jako bolit (grčevito) trbuh i biti konstantno napuhan. Pretpostavljam da je to nuspojava lijeka jer je novi moment, al prošli put nisam imala nuspojave
    Sjetila sam se da mi je gastrićka zadnji put dala s terapijom i rudakol, možda zato nisam imala takve nuspojave.

Ima li netko iskustvo s nuspojavama IPP?
    Nisam sama imala iskustva, ali moja mama povremeno uzima Controloc (i još neki, možda ovaj tvoj - ne mogu se sjetiti) i peptoran. Znam da povremeno mijenja te lijekove jer svaki ima svoje nuspojave. Kod nje je bila nadutost i suha usta. Inače, njene probavne smetnje su posljedica drugih lijekova (terapija reumatoidnog artritisa, regulacija tlaka + jaki lijekovi protiv bolova).

Ono što joj pomaže - bademi u kožici. Budući da ima iste takve probleme s gutanjem kakve si opisala, ne može ih ni sažvakati ni progutati, nego ih samelje u mlinčeku za kavu. Kaže da joj efikasno održava kiselinu na razumnoj razini, regulira crijeva i pomaže protiv nadutosti i proljeva. Ne umjesto lijekova nego UZ inhibitore pp. Količina - nekoliko (5-6) dnevno.

Zaboravih ovo - može biti da ti je Rudakol zadnji put ublažio nuspojave. Kako god bilo - želim ti brzi oporavak, ovo zna biti jako neugodno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.03.2014. at 09:36

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sad sam vidjela na ovoj istoj temi da sam i zadnji put imala težinu u trbuhu :davno bilo, zaboravila.
    Ali svejedno, ne sjećam se da je bilo ovako, jer je ovo baš bolno.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •