dudu, ja sam isto sa 16 završila u rukama dr. bradarića zbog iste stvari.
na sreću, imala sam divnog liječnika opće prakse koji je vrlo brzo ustanovio o čemu je riječ. sjećam se grozne, strašne glavobolje; moj brat je taj dan dobio onaj grozni privjesak za ključeve koji zapišti kad zazviždiš i znam da me taj zvuk iritirao do boli.
majina pedijatrica zna da sam to preboljela jer sam se u jednom navratu sva sledila dok je ona pregledavala kod višednevne temperature.

pregled izgleda; položite dijete da leži i pokušate mu saviti vrat (ne doslovno ) tako da bradom dotakne prsa.
isto tako, u ležećem položaju ispružene noge šta više podignuti u zrak. ako se zaista radi o bakterijskom meningitisu čim uopće pokušate nešto od ovoga nastaje bol i nema šanse da vam promakne da nešto nije u redu.

ja također nemam nikakve posljedice, bila sam u bolnici mjesec dana i nagore od svega se sjetim lumbalne punkcije ali najdraže sjećanje mi je da sam se nakon dva dana u krevetu od dosade kompletno našminkala i namontirala poprečno u krevet da se mogu sunčat kroz prozor
a tek kad mi je ekipa iz prvog srednje, čitav razred došla u posjetu, pjevali su od ulaza u bolnicu da se sve orilo a mogli smo se vidit samo kroz prozor