Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Vožnja u AS - na kolicima

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Vožnja u AS - na kolicima

Ja po kvartu a i drugdje viđam jako puno roditelja koji svoje bebice (pa i tek rođene) okolo vozaju u kolicima na koja je pričvršćena AS.
    Čak i moja frendica (beba 2 mj) nakon što sam joj tupila još u trudnoći da male bebe moraju biti na ravnom, malog uredno vozi u AS, a on onako poguren ko u nekoj fotelji.
    Jesam ja možda u krivu pa je to ok? Ali nekako ne vjerujem da je.
    :?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bas sam nedavno raspravljala o tome. Kazu u autu AS obavezno , van auta je pozeljno da je dijete sto manje u AS. Znaci ako ti dijete zaspe tijekom voznje neces ga budit i vadit van , ali kad god je moguce bolje je da se AS koristi samo u voznji.
    Inace jedan pedijatar mi je skrenuo paznju na cinjenicu da narocito mala djeca previse vremena provode u AS.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam gdje živimo ali ja se svaki put naježim kad vidim bebe od 2,3 mjeseca u AS koja je učvršćena na kolicima! Ma mislim di to ima? Kad vidim onako zgureno dijete u toj sjedalici umjesto u košari ili običnim kolicima s položajem na ravno dobijem ospice ali VEĆINA mama tako vozi djecu, to im je valjda ljepše :? praktičnije meni je OČAJNO! I dođe mi svaki put da popujem a znam da nije moje...

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa
    Ja ne znam gdje živimo ali ja se svaki put naježim kad vidim bebe od 2,3 mjeseca u AS koja je učvršćena na kolicima! Ma mislim di to ima? Kad vidim onako zgureno dijete u toj sjedalici umjesto u košari ili običnim kolicima s položajem na ravno dobijem ospice ali VEĆINA mama tako vozi djecu, to im je valjda ljepše :? praktičnije meni je OČAJNO! I dođe mi svaki put da popujem a znam da nije moje...
    X

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam svoje od 4. mj nadalje tako vozila, a dječji ortoped (privatnik, vrlo uvažen i stručan) rekao mi je da je to ok, jer ionako su djeca naviknuta (još od maternice) biti u tom jaje položaju. Njima je to posve prirodno i udobno.
    Po nekoj svojoj intuiciji, svoju sam djecu nešto kasnije, dakle, tako počela voziti, i neravno ne baš satima, ali do sat, dva da.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U šetnji ne vozimo, ali ako idemo do nekog dućana autom ili do svekija vozim, ali to je maximalno 1-2 sata.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpis

ali šta je meni najgore u svemu tome je da ga u autu ne voze u AS
    eventualno je pridržavaju rukom ili čak kad idu u auto izvade dijete i strpaju AS s kolicima u gepek
    na to

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    ali šta je meni najgore u svemu tome je da ga u autu ne voze u AS
    eventualno je pridržavaju rukom ili čak kad idu u auto izvade dijete i strpaju AS s kolicima u gepek
    na to
    Ovo si dobro primijetila.
    Više ih se vozi u AS na kolicima nego u autu :?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja često koristim AS na kotačima kolica kad autom obavljam poslove po gradu i jednostavnije mi je izvaditi kotače i na njih staviti AS, obavim posao za 10 minuta i natrag u auto.
    Drugi problem mi je što mi u gepek stanu samo kotači kolica (Qenny freestyle), a ne i košara. Ako želim zgurati i košaru moram skinuti kotače s kolica, a to mi na ovakvim kratkim relacijama po gradu oduzima vrijeme.
    Neki dan (kad sam lijepila plakate po vrtićima) izvadila sam AS 11 puta i 11 puta je namjestila. Obaram rekord. 30 sek za MC cabrio. 8) Kotače nisam vadila, nosila sam ga u AS.

Za duge šetnje koristili smo samo košaru.
    Trenutno mi je J samo u AS, čekamo tatu da nam namjesti kolica jer u košaru više ne stane. I kad smo u sad u šetnji, nije dugo u AS, nakon pola sata stavim ga u maramu i nosimo se.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Postoje i dijagnoze (Dystoni, izvijanje) koje zahtijevaju nošenje (prijevoz) beba u "jaje" položaju, dakle u auto-sjedalici ili blago podignutom naslonu kolica. Nije baš sve crno-bijelo.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je pitanje mjere.

AS se moze koristiti s kolicima al sve dok to nije cetiri sata dnevno u kolicima, pa cetiri doma na podu dok spava, pa tri dok se hrani (ako ga se ne doji) pa onda jos koji sat u autu - dnevno.

Isto kao sto nije dobro niti da dijete isto toliko vremena tijekom dana provede lezeci na ravnom (uz noc).

Iz jednostavnog razloga sto djetetu treba redovito mijenjanje polozaja i perspektive.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam šeficu s nekih misec dana počela vozit u AS nakačenu na kolica.
    do tada smo imali kolica s košarom.
    i naravno da je ne bi sila ujutro u AS a vadila navečer. to su bile normalne, prosječne vožnje (odnosno onoliko duge koliko sam ja mogla hodat). kad bi negdi sila vadila bi je vani iz AS jer stajanje u AS nije dolazilo u obzir: ili sjedit u AS i vozit se ili bit na rukama.

a auto je šefici bilo sedativ: čim bi je stavila u auto ona bi zaspala i onda mi je bilo i najzgodnije i najnormalnije samo otkačit sidalicu i stavit je na kolica.

i stvarno ne vidim u tome ništa nenormalno niti za zgražat se niti za padat u nesvist di mi to živimo.
    živimo di i svi drugi koji su "jaje" dobili puno prije nego mi pa nisu otkrili toplu vodu niti su padali u nesvist.
    uostalom ne sićam se baš da mi je šefica ležala pružena cilom dužinom u drobu.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako se toleriraju viperi i slične drangulije, zašto bi AS bio problem?
    S tim da je stvarno ponekad praktično na putovanju izvaditi usnulo dijete iz auta i namontirati sistem na kolica.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa nisu ni viperi neka sreća :/
    Uostalom, i nije problem u "ponekad", nego kad dijete xx sati dnevno provede u as, svaki dan. U autu, u šetnji, doma... kao da je sraslo s njom. Vidjela sam takvih slučajeva.
    Ne govorim da nitko od nas nije usnulo dijete izvadio iz auta u as, ali ne događa se to svaki dan.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Postoje i dijagnoze (Dystoni, izvijanje) koje zahtijevaju nošenje (prijevoz) beba u "jaje" položaju, dakle u auto-sjedalici ili blago podignutom naslonu kolica. Nije baš sve crno-bijelo.
    meni se isto čini ovako: mi primjerice svugdje sa sobom vučemo full opremu: kolica, sjedalicu, sling... i ako Yoda ne zaspe u autu, ili se probudi kada stanemo ide u kolica ili u sling, ali ako još spava (a šetnja ili to gdje trebamo otići neće biti dugo) prebacim ga zajedno s AS jer mi je draže da odspava još 15ak min, pa i u AS, nego da ga probudim i porementim san. I takve situacije se dogode 1-2 puta mjesečno, a možda je baš nas netko vidio da se tako furamo.
    Primjer za to je jučerašnja situacija: trebam otići u Avenue Mall zamijeniti jednu majicu i skočiti u bio&bio. Yoda je zaspao u AS. nisam ga budila, nego sam skinula kolica i stavila AS i njega koji još spava, i tako smo obavili to što smo trebali, a on se fino naspavao.
    Ali ako idemo u šetnju bez auta, nikada ne ide u AS.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Našem mentalitetu je pogrešno što sudi na temelju viđenog u dvije sekunde. A ne zna pozadinu, ne zna da la li je to što vidi prvi put ili što.
    Zato jedino što mene ljuti iznova i iznova je kad vidim kako se ljudi odnose prema vožnji djeteta u AS, naravno u autu.
    Za ostalo me nije briga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Lovro je radi Dystoni sindroma imao preporuku vožnje, čak i spavanja u AS. I onda su me možda neki koji imaju slična ili ista mišljenja kao vi koji se tome protivite šetnji djece u AS ružno gledali.

Za Ledu nisam kupovala nova kolica, povremeno bih je šetala u AS i to vrlo kratko. Za šetnje imamo maramu i sling.

Sudite samo ako znate da je dijete skroz zdravo!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidis ja nisam gledala kako se djeca voze u kolicima , vec samo kako se voze u autima dok mi jedan pedijatar nije skrenio paznju na to da danas dijeca provode previse vremena u as samo zato jer se roditeljima tako cini zgodno. I onda pocnes promatrati ljude oko sebe i uvidis da je covjek u pravu. I nije mi namjera nikome suditi vec reci da nikom , bio dijete ili odrasla osoba nije ugodno provoditi duze vrijeme u jednom polozaju i to jos vezanom. Krenite od sebe , ja se sto i jedan put promeskoljim ,sjednem , dignem se....
    I beba koliko god mala bila treba slobodu pokreta i promjenu u polozaju tijela.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Paulita ja živim u malom mistu i od svake bebe koju sam viđala kako se vozi u kolicima a kako u autu znam i mamu i tatu i babu i prababu i ...
    pisala sam o slučajevima iz RL i ljudima koje poznajem i za koje znam da je beba zdrava i da se vozi u AS na kolicima pa ujutro od 9 do jedno
    podne a da u autu se voze bez AS
    znam to jer ih viđam svaki dan,a za nepoznate ništa ne kažem jer otkud znam je li beba zdrava i koliko dugo se uopće vozi

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo se vozili u AS od 3mj jer je prerastao košaru, a za obična kolica (nemaju nulti položaj) je bio premal.

Nisam to shvaćala kao problem, šetnje su nam bile oko sat, dva, često bi ga podigla, pogotovo ako bi sjela na kavu.
    I normalno, u auti je uvijek vožen u AS.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jučer mama i tata fino idu sa bebom u šoping. Beba na zadnjem sjedalu skupog auta u AS okrenutoj prema mami :shock: Valjda se ljudima ne da ili ne znaju vezati AS, ali i za to postoji rješenje. Isofix baza ili općenito bilo koja baza za AS je zakon - jednom je namontiraš i samo klik. Vrijedi svaki lipe.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da, ali kad daješ 1000 za AS pa još toliko za isofix :/

ja sam razmišljala o njemu, ali ipak ta AS grupe 0 se najmanje koristi pa je malo previše za kućni budžet. eventualno polovna.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A koliko kosta zdravlje i sigurnost dijeteta?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    A koliko kosta zdravlje i sigurnost dijeteta?
    Molim te :shock:

Ako je pravilno vezan u odgovarajućoj AS, pa i u jajetu grupe 0, ne treba mu isofix.

to je čisto olakšanje za roditelje ako često stavlja/skida AS, ali AS kao takva je prošla sigurnosni test.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Alkemicarka je govorila o bilo kojoj vrsti baze , a ti o trosku. Ja mogu razumjeti da ljudi nemaju novca , ali ipak mislim da bi za kvalitetnu as trebali imati.
    Mm je pomorac i njegovi kompanjoni iako imaju za skupe aute , najnovije mobitele , kafice , provode , robu s potpisom nemaju za as jer je preskupa . I onda ja uvijek pitam : Koliko kosta tvoje dijete? I onda naravno svi su :shock: i . Ali briga me , mozda im takvim pitanjem prorade kotacici i pocnu razmisljati ne o trosku vec o zdravlju i sigurnosti djeteta!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad ispada da sam ja koja sam glavna paničarka pružila svom djetetu nedovoljnu sigurnost.

Vjerujem da ljudi ako imaju više novca mogu si priuštiti i kvalitetnije stvari,a li mislim da to u ovom slučaju nije baš tako.

Sigurno je jednostavnije montirati AS u isofix, ali mislim da ne pruža veću sigurnost nego sama pravilno montirana AS. Ispravi me ako griješim.

Problem nije u nekorištenju isofixa već u ne korištenju autosjedalica uopće.
    A nije ni diskusija o isofixu već o prekomjernom korištenju AS na kolicima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaš dobro montiranu sjedalicu, isofix znači malo i ništa

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ako imaš dobro montiranu sjedalicu, isofix znači malo i
    ništa
    Poanta isofixa je da je sjedalica svaki put dobro montirana, a ne da roditeljima olakša. Baza stoji u autu pričvršćena isofix sustavom i sjedalica se samo klikne na bazu.

Pogledajte testove:

http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...PageID=130822#

MC sa bazom je prema testiranju najsigurnija.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Vjerujem da ljudi ako imaju više novca mogu si priuštiti i kvalitetnije stvari,a li mislim da to u ovom slučaju nije baš tako.

Sigurno je jednostavnije montirati AS u isofix, ali mislim da ne pruža veću sigurnost nego sama pravilno montirana AS. Ispravi me ako griješim.

Kolicina novca nema veze s pamecu pri kupovanju as .
    Samo ispravno montirana i koristena as daje pravu sigurnost djetetu , nitko nije rekao da je isofix sigurniji vec samo da ga je lakse montirati i naravno da je problem u nekoristenju ili nepravilnom i predugom koristenju as , a mene je ubolo ono o "malo previse za kucni budet." Sigurnost i zdravlje djeteta nikad ne bi trebalo promatrati na taj nacin , zar ne?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

s ovim se slažem.
    i svakodnevno sam svjedok u mojoj maloj sredini da što roditelji imaju više novaca to trpaju samo i iskuljučivo u sebe i na sebe.
    ujutro pred vrtić stiže cila ergela limenih ljubimaca, od 1000-2000 € pa do 50 000 € vrijednosti.
    sidalice sam vidila samo i isključivo kod ovih najjeftinijih auta.
    šta bolje auto, dite više sidi na prednjem sjedalu :shock:

kad je L. bila beba i kad smo išli kupovat kolica prvo sam pogledala izbor u mom gradiću Paytonu.
    i sva su kolica bez AS, ono gola kolica.
    pa sam pitala imaju li posebo kupit "jaje" sjedalicu - njet, nitko je ne traži pa se ne isplati uopće je nabavljat. :shock:
    sad je već druga pjesma, ima kolica 2u1, ali se ne prodaju baš najsjajnije. šta će kome mala sjedalica, mislim, šta radit s njom nažalost.

ista je stvar i sa većim sjedalicama. u dućanu dječje opreme točno i od broja 2 sjedalice, a i te stoje u ponudi od L.-inog rođenja.

malo je OT, ali me uvik podbode ovakva tema sjedalica

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa

Kolicina novca nema veze s pamecu pri kupovanju as .
    Samo ispravno montirana i koristena as daje pravu sigurnost djetetu , nitko nije rekao da je isofix sigurniji vec samo da ga je lakse montirati i naravno da je problem u nekoristenju ili nepravilnom i predugom koristenju as , a mene je ubolo ono o "malo previse za kucni budet." Sigurnost i zdravlje djeteta nikad ne bi trebalo promatrati na taj nacin , zar ne?
    Slažem se s tobom, južina mi je ova 3 dana pa malo burnije reagiram

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dala na link baš na test u kojem je najsigurnijom ocijenjena AS sa bazom. Znači nema veze sa time da je roditeljima lakše. BTW adac radi testove sa vozilima i gumenim lutkama, a ne po mišljenju mama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •