Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: POSTOJE LI TABLETE ZA SPAVANJE ZA BEBE????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno POSTOJE LI TABLETE ZA SPAVANJE ZA BEBE????

Znam da su velika slova vikanje, i odmah oprostite na tome. sjedim i placem...
    mom cudovistu san ne treba.
    spavanje je gubljenje vremena.
    ja padam s nogu i placem.
    nikad nije puno spvala a sto je veca sve je losije. po noci postoje 2 mogucnosti: zaspi oko 8 i onda zove (placem) za 20 min ili 45min ili sat i pol i tako cijelu noc. svaki put dolazim ODMAH i uspavljujem ju na cici. zaspi odmah natrag.
    ili
    zaspi oko 8, prvi put se probudi oko 1 i to je pocetak dana. sljedecih sat, sat i pol ju uspavljujem, nosenjem, cicanjem...
    dnevna spavanja su dva po pola sata (upravo odspavala 20 min i vesela ko da je spavala 5 sati!!!!!). isto na cici, ili u setnji, u marami/kolicima, a danas doma - nervozna i spava joj se od 12, ali tek oko 2 cicanje i spava. ja brzo kraj nje da si i ja malo odmorim, i za 20 min gotovo. primim jju ponovno u ruke, cica u usta, nunam ne bi li zaspala dalje - ne. noj je dosta. ja cmizdrim.....
    POSTOJE LI TABLETE ZA SPAVANJE ZA BEBE????

(sad se igra s nonom, tu je na par dana...)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja vjerujem da nisi mislila ozbiljno,jelda?

I ja sam plakala,danima,mjesecima i samo mi je bilo u glavi pitanje da li ću ikada više normalno spavati,a ne se buditi svakih pola sata.I evo me,živa i zdrava (sa fakat malo tanjim živcima,ali što je-tu je) i napokon mogu reći da spavamo normalno!

Vidi Andrijana-ne možeš očekivati rješenje preko noći jer ga nema!
    Vjeruj mi da će proći s vremenom,ali to neće biti ni danas,ni sutra,već kako ti dijete bude raslo,tako će i njegovo spavanje doći u normalu....

Kad smo se mi doma skulirali,a to je bilo poprilično kasno,negdje oko godine dana otprilike,i prihvatili da imamo dijete koje se stalno budi iz nama nepoznatih razloga,bilo je puno lakše!!!
    Pokušaj se na bilo koji način relaksirati,spavaj dok je baka čuva ili netko drugi!

Moj se sin budio svako malo,nosili smo ga naizmjenično,pola noći mm,pola ja. I vjeruj mi da sam bila očajna (blago rečeno) i da sam mislila da nešto s njim ne štima,ali kao što sam već napisala-sve to dođe na svoje!

Proći će,koliko god da ti je teško !

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nasa mirnoca je smirenje za bebe.
    razumijem tvoj jad jer sam i sama znala pucati po savovima, place i nece spavati a ja je na koljenima molim
    Nadji si pomoc za nosanje i svako malo joj "ponudi" san, ako nece, ostani cool i nosajte se dalje. Zaspat ce! I probaj se pomiriti s tim da nece zaspat, pa ces biti mirnija a odmah i beba. Sretno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj isto nije htio spavati. prek dana taman zaspe i ja krenem da cu nesto skuhati ili obaviti bar jedan od milion poslova kojih se nakotilo u nedostatku vremena, tamas stavim kuhati a on budan. naravno, obrok ne mogu niti dovrsiti. mislila sam da cu ispaliti na zivce (pogotovo jer sam sama 98% vremena).

no, proslo je. evo sad vec mjesecima misteriozno spava cijelu noc :shock: . jbg, nemre sve biti savrseno, po danu ne spava uopce, a ima 20 mjeseci.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

to smo svi prošli,spavaj dok spava beba,to je jedino rješenje.Sve je u životu prolazno,pa tako i noćno nespavanje,znam da je to jako iscrpljujuće ali tješi se da će proći

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas je isto tako bilo mjesecima, bila sam skrz luda, a onda odjednom, sa nekih 15 mjeseci klik :?
    Sad se budi 2-3 puta u toku noći i svi sretni, napokon :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ufffff....
    smirila sam se.
    naravno da joj nebi davala tablete - to je samo bio izraz jada...

ona oduvijek spava lose, tako da sam se ja tim manje-vise pomirila, kuham navecer i cijeli dan stojim na raspolaganju kad bi gospodicna spava da joj pomognem zaspati, a da ne moram raditi rucak, recimo. i prihvatila sam to i sve podredila tome. ali onda dodje ovakav dan... i ja pucam po savovima i ludim i placem od neispavanosti....

hvala na njezin rijecima ohrabrenja....
    i hvala onim PRVIM RODAMA (ja nazalost niti ne znam koje su to)
    sto ovako nesto postoji..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa

Kad smo se mi doma skulirali,a to je bilo poprilično kasno,negdje oko godine dana otprilike,i prihvatili da imamo dijete koje se stalno budi iz nama nepoznatih razloga,bilo je puno lakše!!!

ovako je i nama bilo.

Sad spava (stariji) uglavnom fino, često zaspe sam.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    i hvala onim PRVIM RODAMA (ja nazalost niti ne znam koje su to)
    sto ovako nesto postoji..
    Evo ti ovdje o prvim Rodama

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ode mi post...

andrijana, u potpunosti razumijem tvoj jad. Ja danas potpuno trezveno mogu reći da zbog mnogo izgubljenih živaca zbog lošeg spavanja, buđenja u 3 ujutro (ima topic o tome Prerano buđenje) i sl. problema, nisam i neću biti mama kakva bih bila da je moje dijete lijepo spavalo.

To može razumijeti samo onaj tko je prošao kroz taj pakao (namjerno neću staviti pakao u navodnike jer to doista jest pakao, ma koliko me vi sve sad obasule munjama i gromovima). Džabe savjeti da dijete osjeti nervozu pa se ti smiri druže da pomogneš djetetu. Mislim da to nije savjet koji želiš čuti. Ja ti iz vlastitog iskustva mogu reći da će proći. Jana se još uvijek rano budi (6.30), ali otkad spava s nama, prespava noć bez cice, i tako je već preko mjesec dana.

Ja kad čujem da je nekoj mladoj mami super, na sto sam čuda jer mi je teško zamisliti da taj početak može biti čarobno lijep, onda se sjetim da fala bogu nije svima tako teško kako je meni bilo.

U svakom slučaju evo ti jedan

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

[quote="Jelka"Ja danas potpuno trezveno mogu reći da zbog mnogo izgubljenih živaca zbog lošeg spavanja, buđenja u 3 ujutro (ima topic o tome Prerano buđenje) i sl. problema, nisam i neću biti mama kakva bih bila da je moje dijete lijepo spavalo.

To može razumijeti samo onaj tko je prošao kroz taj pakao (namjerno neću staviti pakao u navodnike jer to doista jest pakao
    ...............
    Ja kad čujem da je nekoj mladoj mami super, na sto sam čuda jer mi je teško zamisliti da taj početak može biti čarobno lijep, onda se sjetim da fala bogu nije svima tako teško kako je meni bilo.
    [/quote]

Ovo mogu debelo da potpišem. Napokon da rečima neko kaže kako se osećam.

andrijana treba ti odmor za početak. Meni je jedna šetnja od 45 minuta kad je Nađa imala 8 meseci bukvalno promenila život i ohladila glavu. Pa da sve drugo mogu da radim kako hoću (a ne mogu ni na wc da odem) samo 20-o časovno natezanje za bradavice bi me izludelo (i jeste me izludelo).
    Znam kako ti je, i moje dete je danas odspavalo samo 30 minuta sa sisom u ustima. I evo je kenjka da bi spavala a ne može da se uspava.
    I ja svako malo imam trenutke očaja koje rešavam na razne načine (juče sam se izdrala na MMa, prekjuče na psa, sutra ću možda glavom u zid ) i mogu samo da ti kažem da te razumem I da, tvoja devojčica je samo dan mlađa od moje.
    Ostaje nam da verujemo curama da će proći....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sve vi koje sad mislite kako ćete završit na psihijatriju i to lude ko puške i na kraju svih snaga, samo se promislite kako je puno nas prošlo to isto. neke čak i gore od vas, pa se makar malo utješite.

moja je od rođenja besano dite. ko beba je spavala (ne spavala) katastrofa. ujutro bi se budila oko 10, cili dan 2 x 15 minuta sna i navečer do 1 bi bila budna. mm i ja samo padali s nogu. ne tribam ni kazat kako se i po noći budila i to najčešće urlajući.

ja sam stvarno mislila kako ću ubit ili sebe ili nju, bila na rubu svih rubova živaca, kronično neispavana. kad bi ona zaspala tih 15 minuta ja nisam niti pokušavala s njom zaspat. prvo jer mi se nije spavalo kad i njoj, drugo bila mi je muka iti zaspat tih 15 minuta.

i tako je prošlo nešto manje od godine i šefica je odjednom počela spavat popodne. kumovalo je tome i lito kad bi se na kupanju izmorila i onda bi čim bi je sila u sidalicu do doma zakomila. ispred kuće bi je izvadila iz sidalice, pribacila priko ramena i donila do kreveta. i spavala bi po 2 sata. večernji odlazak na spavanje je još uvik bio oko ponoći-jedne ure. ali bilo je lito pa me i nije bilo briga. ostajala bi s njom vani do ponoći.

i nakon toga se nekako sve počelo lagano regulirat. došla je zima......danas je sasvim ok po tom pitanju. u vrtiću obavezno spava popodne, vikendom doma najčešće ne a ja ni ne forsiram. navečer ide spavat između 22 i 23 sata, kako kad.
    ujutro se diže u 7.15.

tako da sve što vam se sad čini kao smak svijeta sitite se da ima još popriličan broj i majki i dice što su prošli isto. i neka vam to bude utjeha kako niste same.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ću samo nadodati, opet riskirajući da me zovu svakavim imenima, da sam se odmorila kad sam počela raditi. andrijana, vidim da se vama bliži prvi roćkas, pa nek ti to bude utjeha.

I zbilja, to kaj vissnja kaže, prošetaj, makni se malo iz kuće, udahni.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelka, ma tko ti moze suditi? Samo nek se usudi
    jako je tesko kad beba place... moja se naplakala i nije mogla spavati ali u pozadini je bila upala uha pa urinoinfekt, nekako sumnjam da je ikad imala grceve. Prvih mjesec dana gotovo da nije spavala... danas kad citam svoje zabiljeske od tih dana, MUKA mi je i pitam se odkud mi snaga da to izdrzim. Valjda me drzao adrenalin. Danas spavam bar 6 sati na dan a umornija sam nego tad, barem imam subjektivno takav osjecaj.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...ja vas sve razumijem, ali ona riječ s početka "čudovište" me bode u oči...
    Koliko god nas nekad dovode do ruba, ne zaslužuju da ih tako zovemo....čak i od milja...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moja se budi po 10 puta u toku noći. ONa zaspe, meni treba još pola sata i dok ja napokon usnem...eto ti nje opet i sve ispočetka.

Ali Bože dragi...pa neću je zato drogirati.

Vjerujem da nisi tako mislila ( :/ ), ali... :shock: :shock:

To je dijete, tješim i sebe, faza. Sve bude... i prođe. A i to će.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Vjerujem da nisi tako mislila ( :/ ), ali... :shock: :shock:
    Bacila si ovaj prvi kamen, ali ipak budi čovjek i priznaj da su barem jednom i tebi grozne misli prošle kroz glavu. Ili nemoj.

A uostalom andrijana je i rekla da nije doslovno mislila za tablete, pa bi ipak trebala paziti što pišeš jer ovako ona ispada monstrum bolesnog uma koji traži savjete koje tablete dati djetetu da ga se ušutka. :/

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

andrijana mi smo malo mladi ali hrabro grabimo istim putem
    i jos nesto
    uvijek se nasmijem kad vidim Nadju kako viri iz avatar, vissnja i tebi jedan virtualni zagrljaj

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

drage mame, sve koje ste to prosle i sve koje to ad jos uviejk prolazite
    meni je ovo ispusni ventil, i hvala sto razumijete...
    moje ČUDO(vište) - imamo i majicu spava. ne znam koliko dugo, ali znam da cu sad na brzinu nesto pojest i sjest i cekat. pa kad zovne smirena idem do nje.
    hvala vam mame i sto me ne osudjujete... bogu hvala, ovakvi dani su rijetki...
    saljem vam svima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Daj Jelka, pa došlo mi je da je bacim kroz prozor, ali nisam otišla po selu tražit provaliju...
    Pazim što pišem. :shock: koliko znam engleski znači šokirana sam. A tko ne bi ostao na takav naslov.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    i hvala sto razumijete...

hvala vam mame i sto me ne osudjujete... bogu hvala, ovakvi dani su rijetki...
    O da...razumijem

I ne,naravno da ne osuđujem jer znam da u takvim teškim trenutcima,ne možeš racionalno razmišljati!

Ali neka te tješi da će i to proći i da nisi jedina !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas !!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Daj Jelka, pa došlo mi je da je bacim kroz prozor, ali nisam otišla po selu tražit provaliju...
    Pa nije ni andrijana! Kak ne vidiš kaj pišeš, i opet joj predbacuješ da je došla tražiti savjet koje tablete dati.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A tko ne bi ostao na takav naslov.
    Meni je savršeno jasno i razmljivo bilo, i bez čitanja topica, o čemu se tu radi, jer sam i sama milijun puta poželjela imati droge za Janu da se malo odmorim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Andrijana ja se uvek javljam na topic-e "izludeti ću" jer i meni mnogo znači kad sam u toj fazi da vidim da nisam jedina.

Srecice Leila i Nađa će se sresti jednog dana - videćeš

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Pa nije ni andrijana! Kak ne vidiš kaj pišeš, i opet joj predbacuješ da je došla tražiti savjet koje tablete dati.

Andrijana je mene šokirala, ja tebe. Nemam potrebu ni namjeru objašnjavati što sam napisala ali pročitaj ti prvi post.
    Forum je "svijet" gdje se smije slobodno izraziti mišljenje. Tako i pišem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

andrijana je sad naučila lekciju kao i ja, ne traži utjehu i razumijevanje na forumu jer će ti netko već nakačiti etiketu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    andrijana je sad naučila lekciju kao i ja, ne traži utjehu i razumijevanje na forumu jer će ti netko već nakačiti etiketu
    Ha, ha, tako sam i ja dobila po ... kad sam maloj dala mrvicu čokolade. A svi me razapeli. I nakon toga (ili prije ? )bilo javna rasprava o tome šta je koraba...

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Adrijana evo i mog savjete:drugo će sigurno biti bolje!
    moje prvo ČUDO(vište) je bio "divan"po pitanju spavanja,ali zato sada uživam!
    mali spava prekrasno i po propisima,a novo ČUDO nemoš se načuditi da je to moguće(i opet mi nije dovoljno )

~~~~~~~~~~~~~~drži se!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cure nemojte mi se svadati
    svaka od nas ima svoj stil i nacin izrazavanja, pa jednako tako i intenzitet dozivljaja napisanog.

umorna, neispavana i izmucena majka ce napisati ono sto misli onako kako joj padne na pamet, bez cenzure. mi smo ovdje da shvatimo smisao i pruzimo podrsku a ne da se hvatamo za rijeci, ok?

nazad na temu:

Anita je lijepo spavala izmedu podoja, ne mogu se zaliti. S druge strane, bljuckala je do kraja petog mjeseca jer sam imala jaki let down i puno mlijeka a ona bila halapljivo dijete - nije pustala cicu ni kad bi se gusila u mlijeku, pa zamislite koliko bi se zraka nagutala :kolut:

Do tamonegdje deset mjeseci imala je razmak izmedu podoja 1,5-2 h. 24 sata dnevno.
    Taman ju nahranim, pa drzim da podrigne, pa cekam hoce li bljucnuti, pa spustim, prode 20 min, kmeeeeeeeeee vrijeme je za ciku. Nekad nisam mogla odspavati ni tih 20 min koliko su me zivci prali. :kez:

A po danu je uglavnom bila na rukama, ili u marami, jer je bi je klao zrak u crijevima dok ne bi izisao. Stvarno sam mislila da cu skviknuti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam pažljivo pročitala sve postove, pa se ispričavam ako se ponavljam. no moj savjet ti je da tebi treba sna, a ne riječi razumijevanja i podrške. nego konkretno - sna i pomoći da to ostvariš. ako imaš neku dobru dušu (blisku, obiteljsku, frendicu il sl) zamoli je da ti dođe pričuvati malu na 2-3 sata (možeš se izdojiti) da bi ti odspavala, učini to. džaba sva ljubav, ako ti je duša željna sna.

i da ne bude da mlatim gloginje, ako za deset dana još uvijek budeš u komi, zovni me (tad ću se vratit s puta). ja ću ti rado pričuvati malu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MC, oni koji nisu takve "fele", ne kuže što znači "ne moći spavati".
    imala sam i muža i mamu i svekrvu... i ništa mi vrijedilo nije: tramvaj me udario jer ga nisam vidjela od neispavanosti.
    mogu ja leći i znati da je dijete na sigurnom, ali ne mpžeš zaspati, ma da ti i zašiju kapke...
    i dan-danas je tako.
    i oduvijek je bilo...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

onda se ispričavam. nisam mislila ništa loše (samo bih sama sebe kvotirala da joj nisam ponudila pomoć ). moja frendica koja je bila u sličnoj situaciji je uvijek znala reći da je imala tu sreću da joj prvih 3 mjeseci mama bude uz nju (njm je radio dosta), da je mogla otići odspavati nakon što podoji dijete, jer bi u protivnom stvarno skroz ispalila i skočila kroz prozor.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andrijana,
    Ne znam koliko te može utješiti to da nisi jedina mama nespavača.
    Znam da ti je teško i da ti dođe da pobjegneš od svega.

Moj je nespavalica od prvog dana. U rodilištu je spavao samo 2 sata (to je zbroj svih minuta spavanja u 24 sata).
    I dan danas mu se spava i bori se sa snom.

Kako si olakšavam.
    Pronašla sam najlakše načine kako ga uspavati. Jest da mu treba, ali na kraju zaspi. Npr. danas sam ga nosila i nunala po sobi pjevajući mu. Drugi način mi je šetnja. Jedva čekam 10 ili 11 sati da mogu van. I nema me doma do 5 popodne. On cijelo vrijeme spava, samo se probudi kad je gladan.
    Voli biti u autosjedalici. Imam doma staru od prvog djeteta pa ga zaljuljam u njoj i kad zaspi, prenesem ga u krevet.
    I kad ništa ne pali, legnem se kraj njega, čitam ili spavam.

Ako možeš, neka ga barem jednom ili dvaput dnevno uspavljuje netko drugi (muž, baka). Ti odi van ili gledaj TV ili si napravi nešto po doma.

U nekim situacijama kad stvarno nije mogao zaspati, jednostavno smo i on i ja ležali, gledamo se, pa malo priče i gugutanja, i dogodilo se da je na kraju zaspao jer se smirio.

Moj glas ga definitivno smiruje. Neku večer ležala sam s njim kako bih ga uspavala, no prije sam nazvala prijateljicu na telefon. Ležali smo na krevetu u sobi i tijekom razgovora on je zaspao.

I glazba. Meni uspavanke stvarno koji put pomognu.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    MC, oni koji nisu takve "fele", ne kuže što znači "ne moći spavati".
    imala sam i muža i mamu i svekrvu... i ništa mi vrijedilo nije: tramvaj me udario jer ga nisam vidjela od neispavanosti.
    mogu ja leći i znati da je dijete na sigurnom, ali ne mpžeš zaspati, ma da ti i zašiju kapke...
    i dan-danas je tako.
    i oduvijek je bilo...
    Joj ovo podpisujem od riječ do riječi (osim tramvaja, naravno)! Mislila sam da ću izluditi! Mislav je isto spavao u superkratkim intervalima sa plakanjem između. Susjedi su me gledali ko luđakinju jer sam ja šetala i šetala... A bila je zima i snjeg do koljena, a ja se s kolicima (tada nisam znala za marame) probijam kroz snježne nanose, jer mali miruje ili spava u šetnji. Taj se nauživao svježeg zraka .
    I najbolja mantra za lude roditelje - "Proći će, to je samo faza", se kod nas pokazala ispravnom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam se uključila u forum upravo radi nespavanja, a vjerujem i većina cura...........ni danas nije savršeno i nikada nije prespavao čitavu noć u komadu, ali nakon nekog vremena postane lakše, navikneš se, dijete odrasta, zvijezde se poklope ................ali svaki put kad dođe teško treba se isplakati i krenuti dalje ko da se ništa nije dogodilo..........ako imaš bake ili bilo kakvu pomoć, svakako je iskoristi, u tome nema ničeg lošeg i majkama treba sna i vremena za sebe i samam time što su odmornije i smirenije, smirenija je i beba!

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a da li spava s tobom u krevetu?
    to je najbolja tableta za spavanje

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od mene Najbolja mantra je drži se proći se. Ja se sjećam kako mi je bilo kad je mala imala dva i pol mjeseca. Najgore doba. Ali je prošlo je

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj milamaja prvotno napisa
    Pa ne znam baš... :/ Kako za koga... MM je već mjesecima na kauču u dnevnoj sobi, Roko i ja spavamo zajedno, ali se i dalje budi svaka 2h.

I slažem se s onim što je apricot napisala. I kad je MM doma i ja imam priliku odspavati popodne, ne mogu... Živac me pere, čujem svaki šušanj, a ako i padnem u neki polusan - sanjam mog bubca.

Nemrem se opustit da ga ...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Hobita prvotno napisa
    Citiraj milamaja prvotno napisa
    Pa ne znam baš... :/ Kako za koga... MM je već mjesecima na kauču u dnevnoj sobi, Roko i ja spavamo zajedno, ali se i dalje budi svaka 2h.
    Mislim da je milamaja htjela reći da je lakše hendlati malca iz kreveta, ono u stilu izvadiš cicu i dalje oboje spavate. Ili se možda varam.

Meni je jako, jako žao što sam tek kasnije naučila dojiti ležećki. Zapravo prije nisam mogla jer je Jana imala 4 mj. konstantne grčeve zbog zraka u crijevima, pa sam ju po cijele dane nosala da barem malo podrigne i da se kasnije ne muči, što bi bilo jako nezgodno u ležećem položaju. Ali opet, danas se pitam da li bi ti grčevi bili podjednaki da je nisam dizala. Onda sam bila očajna zbog toga i hvatala sam se i za najmanju slamku samo da joj olakšam (uključuje beskonačna nosanja zbog podriga, svi mogući sirupi/kapi protiv grčeva, topla tetra, masiranje trbuščića...).

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Opet, kako za koga. Mada ju samo izvadim, ne mogu zaspat dok me navlači za ciku, a on ciki noću po 15ak minuta dok se skroz ne umiri, inače sve izpočetka, a ja sve budnija...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

roodi još jednog pa će ti biti lakše

drago mi te ponovno "vidjeti "

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a što da ti drugo kažem osim drži se, izdrži, proći će!
    znaj da nisi sama, da nisi jedina i da te puno nas razumije!
    velika!

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa

roodi još jednog pa će ti biti lakše

drago mi te ponovno "vidjeti "

O drugoj bebi kad se naspavamo i kad se MM vrati u krevet....

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da je milamaja htjela reći da je lakše hendlati malca iz kreveta, ono u stilu izvadiš cicu i dalje oboje spavate. Ili se možda varam.

da, to sam htjela reći
    izvadiš cicu i ne dižeš se iz kreveta, tako se ni beba ni ti ne razbudite do kraja
    mislim, naravno da bi bilo super da spavate cijelu noć ali ovo je ipak bolje od dizanja, nosanja,...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moja je mala bila takva, 15 minuta sna i spremna u nove pohode - a ja mrtvac, + spi*ila me postporođajna depresija...
    Zahvalna sam nani koja je hodala za mnom i govorila "Kad legne beba, lezi i ti"...i hvala joj puno. Mala je punih 5 godina ustajala noću. Kako sam zavidila sestri kad mi je rekla da njena jednomjesečna curica spava cijelu noć. Ja sam bila :shock: pa zar je to moguće.
    E da, drugu bebu smo dobili kad smo se naspavali . Malac čista suprotnost, mada je i on imao faze "budimsesvakih5minutačistodazezammamu", uglavnom mirno spava, čak i ako se probudi, zaspi relativno brzo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skicni na budjenje svakih pola sata (beba 6mj)
    budio mi se po 20-tak puta nocu
    nakon 6 mjeseci je smanjio na budjenje svakih sat vremena nocu... sad s 21 mjesec smo na 2-5 budjenja. do trece ce valjda spavati u komadu. ja sam zaboravila sto je to spavanje
    ne znam sto bih ti pametnog rekla osim drzi se i mantraj proci ce

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

andrijana,

zaboravi na tablete za spavanje (i njega i tebe)

Hajde rade pokosaj promijeniti nacin uspavljivanja. Eto to je moja teorija ( i praksa!), i isla je ovako:
    do 6 mj spavala skoro 10 h u komadu nocu
    od 6-8 mj cica nije izlazila iz ustiju, ja zombi, ona se budi svakih 1 h nocu, po danu najbolje spavala dok sam je beskonacno gurala u kolicima ( i pala s nogu na kraju)...

Sada: prestala uspavljivati na cici, sto ne znaci da joj istu ne dajem 500 puta dnevno. ALI!, kad je vrijeme spavanju, cekam da se jako umori, u zamracenu sobu, nunanje i spavanje. Po noci isto tako. Tu mi je pomogla mama koja je kod nas 2,5 tj. Kad god se probudila ona je nunala i mala je skuzila da nema cice u blizini. Nije se cak niti derala (ipak baka zna bolje od tate, kod kojeg je tulila..) i po tome sam skuzila da to nije budenje iz gladi vec je to budenje: "Haloooo, pa zaspala sam s cicom, di je saaaad nestaalaaaaa?!"

kad ti dijete zaspi s cicom u ustima, ZELI SE S NJOM I PROBUDITI.

Kod mene je sad pjesma , svi naspavani i sretni.

Drzim fige da vam krene na bolje!!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    skicni na budjenje svakih pola sata (beba 6mj)
    budio mi se po 20-tak puta nocu
    nakon 6 mjeseci je smanjio na budjenje svakih sat vremena nocu... sad s 21 mjesec smo na 2-5 budjenja. do trece ce valjda spavati u komadu. ja sam zaboravila sto je to spavanje
    ne znam sto bih ti pametnog rekla osim drzi se i mantraj proci ce
    Sjećam se ovoga...ali vidiš da ide na bolje...tako je otprilike bilo i kod nas. I kad je došlo do 2-3 noćna buđenja ,to nam je bilo super,ono fakat smo se naspavali ko nikada naspram onih stalnih buđenja tokom godine,dvije...
    I sad se recimo zna na kratko probuditi jednom,možda dva puta,ali to se uopće više ne računa jer odmah zaspe!
    Još malo,pa ćete i vi spavati

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

većina je majki to prošla...to je dio majčinstva ne znam smijem li uopće to napisat no moj sin je počeo puno bolje spavati tj po noći se budi samo jednom kad sam prestala dojiti. Da ne bi bila osuđivana sam je odbio sisu.
    po dani spava 3 puta po 30-45 min.
    Dok sam ga dojila ( govorim o razdoblju kad je imao 6-7 mj) budio se svakih pola sata na sisu-izludila sam. I nek me napada tko god hoće ali kad je odbio sisu ja sam se nanovo rodila!!!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    moj isto nije htio spavati. prek dana taman zaspe i ja krenem da cu nesto skuhati ili obaviti bar jedan od milion poslova kojih se nakotilo u nedostatku vremena, tamas stavim kuhati a on budan. naravno, obrok ne mogu niti dovrsiti. mislila sam da cu ispaliti na zivce (pogotovo jer sam sama 98% vremena).

no, proslo je. evo sad vec mjesecima misteriozno spava cijelu noc :shock: . jbg, nemre sve biti savrseno, po danu ne spava uopce, a ima 20 mjeseci.
    mikka, baš dobro da si to napisala! Moja ne spava cijelu noć u komadu, često se budi za cicanje, ali uz takvo cicanje odspava 10-12 sati. Prek dana ne spava dok radim popodne, a sad je i dok sam doma počela ne spavati prek dana (jučer je spavala popodne i onda je navečer zaspala tek u ponoć :shock: ). Kak tvoj kikač podnosi to dnevno nespavanje (stariji je od moje Slatkice mjesec dana)?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •