Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 196

Tema: Prvo privatno rodilište - 3.dio

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ako žena nipošto ne želi roditi vaginalno, što ćete dobiti forsiranjem vaginalnog poroda?

Neke žene neće prihvatiti ni sve stručne argumente u korist vaginalnog poroda, i mislim da bi bilo dobro da za njih postoji opcija elektivnog CR-a.
    naše zdravstveno osiguranje čini upravo to: CR samo na osnovu med. indikacije

da, trebala bi postojati mogućnost doplate za el. CR

mislim , da kad bi naša rodilišta imala normalan pristup porodu i kad bi pravi prirodni porod bio standard, da bi % žena koji žele el. CR drastično pao

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom na fiziologiju poroda, ako je baš takva blokada, porod neće napredovati i ionako će joj vjerojatno trebati carski. Po statistikama carski nije problem dobiti danas, svaka peta žena kod nas završi na carskom, uz ovakvo interventno vođenje poroda i indukcije čim se uđe u 41. tjedan.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    možda bi bilo dobro pokušati otkloniti blokadu prije odluke o carskom.
    Naravno, to podrazumijevam, ali uvijek će biti i onih koje to neće htjeti, ili će htjeti ali neće uspjeti.
    nisam sigurna koliko se to podrazumijeva. koliko žena uz stručnu pomoć pokuša otkloniti strah od poroda prije nego dogovori carski? koliko je takva pomoć uopće dostupna i jesu li od strane ginekologa upućene na nju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naši ginekolozi i bolnički porod i jesu uzrok te blokade
    večina

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi znate moje iskustvo sa strahom od poroda prije rođenja M. i znate da sam taj strah tada (samoinicijativno) riješila uz stručnu pomoć psihologa. Ali niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet zatražiti carski ni epiduralnu, makar bi mi ona s financijske strane bila isplativija.
    Vaginalni porod se ne smije forsirati, ali jedno bi privatno rodilište trebalo imati stručnu osobu koja bi procijenila zbog čega to jedna zdrava žena koja prolazi kroz zdravu trudnoću inzistira na nečemu tako rizičnom kao što je carski.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I inače, može li mi tko odgovoriti, kako se postupa u privatnom rodilištu s osobom koja dođe i kaže: Ja se jako bojim poroda. Kako ćete mi pomoći?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    I inače, može li mi tko odgovoriti, kako se postupa u privatnom rodilištu s osobom koja dođe i kaže: Ja se jako bojim poroda. Kako ćete mi pomoći?
    aj nazovi ih

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

opet ja! kao sto rekoh - ja bila tamo i rekla da bi zbog toga i toga, ali nisu se ponijeli tipa zasto ne, kad hocete neg su mi lijepo objasnili da moram imat i neke indikacije za to.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, ajmo se vratiti raspravi o privatnom rodilistu, a za n-to prezvakavanje teme elektivni carski molim ozivite neki od vec postojecih topica o carskom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj veneraZ prvotno napisa
    opet ja! kao sto rekoh - ja bila tamo i rekla da bi zbog toga i toga, ali nisu se ponijeli tipa zasto ne, kad hocete neg su mi lijepo objasnili da moram imat i neke indikacije za to.
    to je ok
    šta ti je rekao tvoj ginekolog? da li imaš indikacije?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

gle, zatrudnila sam kad je prvi mali imao 10mj. u nekom strucnom clanku o istrazivanju u GB sam procitala da moze doc do puknuca maternice ako je drugi porod vaginalni. a + to imam i neke druge bad neuroloske dijagnoze od kojih je jedna cista na nezgodnom mjestu u glavi. sad, neurokirurg je rekao da bolje da pukne, al tam gdje sam rodila prvi put su se izgleda bojali pa su me saltali iz smjene u smjenu te sam nakon puuno sati zavrsila na carskom (morali su, puko mi vodenjak). u privatnoj su rekli da carski nije nuzan, al mene je malo frka, ak kuzite

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kužim

pogledaj tu po forumu dosta se pričalo o VBAC (vaginalni nakon carskog)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mozda me ne bi bilo toliko frka toga, neg me je vise frka zbog ciste. ono, ak je prvi carski, nek bude i drugi - rez je vec tu.. jedino kaj nitko od dr-a jos nije rekao - da, imate indikacije (ni soc ni moj privatni ni kod podobnika)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da li netko od vas ima iskustva s dr gebauer (trenutno u privatnom rodilistu)?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za iskustva bolje da pitaš možda na topicu rodilišta gdje je prije radila.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ok. tnx. mislila sam, mozda je netko bio tamo kod nje a da je i prije bio kod nje (kao sto svi pisu o podobniku, a o njoj nis).

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MGrubi, meni više ne treba pa nema smisla da zovem , ali me načelno zanima što može trudnica u toj situaciji ondje dobiti. Skandalozno je ako joj se nude samo dvije opcije: carski ili epiduralna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Skandalozno je ako joj se nude samo dvije opcije: carski ili epiduralna.
    Teoretski se nudi sve

no treba uzeti u obzir koja je tamo "garnitura" dr-ova
    da li su oni naklonjeni prirodnom porodu bili i u državnom rodilištu
    jer nije u pitanju oprema, samo mentalitet (za prirodni porod)

vuk dlaku minja ....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

trazila sam nesto o dr gebauer, al nisam nasla. dakle, jel ima netko neki link ili ima iskustvo *mislim da je vezano uz temu jer zena radi u privatnom rodilistu

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj s_i_r prvotno napisa
    što se plana poroda tiče, doktor je bio upoznat s mojim željama, o tome smo razgovarali na kontrolnim pregledima. računala sam na nekakav individualan pristup jer ipak u njegovom rodilištu rađa ne baš velik broj žena, pa nisam plan poroda u pismenom obliku nosila u rađaonu.

Kopiram s topica o Feldbachu:

a onda nas je u društvu dr.M. došao pozdraviti primarius. Bio mi je jako simpatičan. Sviđa mi se što liječnici, sestre, babice najprije se predstave punim imenom i rukuju s roditeljima. Primarius je rekao kako zna da želim posve prirodan porod i da će na tome svi inzistirati.
    Da sam ja znala što sad znam, ne bi ni mene vidjeli 2006. u "Merkuru". :/

A to je kod nas - nevjerojatan spoj plaćanja po uzoru na Zapad i balkanskog mentaliteta liječnika: ti plati, a bit će kako mi kažemo.

Tebi i bebici šaljem

I ustrajte u dojenju!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s_i_r, tražila sam ja, sve što sam čitala je ok. Pritisni gore Pretražnik i ukucaj Gebauer pod ključne riječi, pa će ti otvoriti par linkova.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pardon, ne s_i_r nego veneraZ.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tnx, vedrana!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa vidite da se moze birati carski,u privatnome,to nije normalno,kaj zene ne kuze da je to operacija,nije prirodno za dijete,a da ne pricam o oporavku poslje.
    ja sam se toliko bojala poroda,ali nikad nisam razmisljala o c.r.
    a drugo je kada morea.ali sam odabrati cr-neznam bas..

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa

Da sam ja znala što sad znam, ne bi ni mene vidjeli 2006. u "Merkuru". :/

A to je kod nas - nevjerojatan spoj plaćanja po uzoru na Zapad i balkanskog mentaliteta liječnika: ti plati, a bit će kako mi kažemo.

Tebi i bebici šaljem

I ustrajte u dojenju!
    Žao mi je da si i ti imala neugodno iskustvo s poroda
    Sve je to na žalost isti know-how...

Hvala na podršci - da, svojski se trudimo oko dojenja

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sve je to na žalost isti know-how... [/quote]

... ili je u ovom slučaju ispravnije don't know how...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sve je to na žalost isti know-how...
    Da. :/

... ili je u ovom slučaju ispravnije don't know how...

A tamo mi baš nije bilo smiješno...
    Dobro je prošla moja sestra, dnevna smjena, svi su bili tamo. A ja po noći, mlađa služba, dr-ica sliči Jane iz nekadašnje serije "Melrose place". Plava, kratke kose. Ljubazna na prijemu, ali poslije - jao i pomagaj! Sve su se rodilje žalile da jako skače po trbuhu. Taj hvat je inače na glasu kao rizičan, a njoj je rutina: meni je pritisnula najmanje 15 puta, a čitam poslije da se radi 1-2 puta kod samog izgona. :shock: Pritisnuo je poslije i dr, samo to je bilo potpuno drukčije: kao da istiskuje pastu iz tube, a ova - kao da siječe mačem. No, ona je valjda ostala na "Merkuru".

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dr-ica sliči Jane iz nekadašnje serije "Melrose place". Plava, kratke kose. Ljubazna na prijemu, ali poslije - jao i pomagaj! Sve su se rodilje žalile da jako skače po trbuhu. Taj hvat je inače na glasu kao rizičan, a njoj je rutina: meni je pritisnula najmanje 15 puta, a čitam poslije da se radi 1-2 puta kod samog izgona. :shock: Pritisnuo je poslije i dr, samo to je bilo potpuno drukčije: kao da istiskuje pastu iz tube, a ova - kao da siječe mačem. No, ona je valjda ostala na "Merkuru".
    joj, katastrofa, užas! :shock:

da, izgleda da je dotična ostala na merkuru, u novom rodilištu nisam susrela niti jednu doktoricu koja bi joj sličila.

i moram reći da, uza sve zamjerke koje imam, na moju veliku sreću ipak nisam iskusila nikakvu varijantu pritiskanja trbuha...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:shock: 15 puta, jao nadam se da se ništa nije dogodilo djetetu ni tebi majko mila, pa kako mogu toliko riskirati razne posljedice samo da bi porod završio koji sat ranije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skočila bi ja na nju 15 puta

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

VeneraZ zanima me kod kojeg liječnika si bila na pregledu u poliklinica?
    Možda kod dr.Gebauer?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šutnja nije zlato

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, hvala na podršci.

Sad smo off topic, pa moderatorica može to prebaciti na "Merkur".

da, izgleda da je dotična ostala na merkuru, u novom rodilištu nisam susrela niti jednu doktoricu koja bi joj sličila.
    To je doktorica B., a mislim da je tada bila na specijalizaciji.

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    :shock: 15 puta, jao nadam se da se ništa nije dogodilo djetetu ni tebi
    Draga Tinna, djetetu je nažalost bila slomljena ključna kost . Šefica rađaone je rekla da je to normalno za bebu od 4040 g.
    Meni je pukla maternica, pa me ta dr šivala. Koliko sam još zbog toga izgubila krvi, ne znam.
    U prvom navratu kad me dr htjela "poroditi", pa je pritiskala, nije išlo, pa su pozvali dr P., stariju službu. On je rekao da se još glavica nije zarotirala u porođajnom kanalu, pa da ne može proći, tako da je uzalud forsirati. Glavica da je kao jaje, a i zdjelica, i dok se ne namjesti da se poklope, ništa. Šetati, prodisati trudove.
    U drugom navratu opet nije išlo kako je dr mislila, a poslije izgona joj je babica saopćila da je djetetu bila omotana pupčana vrpca oko vrata i oko tijela. :shock: Zato nije išlo. Pa je forsirala, a mene optuživala da ne tiskam dovoljno.
    Oni kao da nemaju UZV u predrađaoni. Zašto nisu pogledali? Valjda bi se vidjela pupčana vrpca. A i veličina bebe, kojom su bili nemalo iznenađeni. Ni na zadnjem pregledu šefica nije upozorila na veličinu bebe.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj babyblue prvotno napisa
    s_i_r, tuzi ih. I to sto prije. Bit ce ti zao kasnije ako to ne budes ucinila.
    A možda i ako budeš. Mislim, sad bi se mlada mama trebala posvetiti svojoj bebici, dojenju, i svom fizičkom i psihičkom oporavku. U tome je kvaka.
    Mozda bi mi bilo lakse da sam nesto poduzela po tom pitanju. Mozda i ne bi.
    Tuzi ih. Daj u novine. Bilo sto. Samo nemoj sutjeti.
    Teško je nekome ovakvo što savjetovati. A ako iza ovog savjeta stojite, učinite to ti i TM.
    Mislim da je važno što je to s_i_r podijelila s nama, pa se buduće rodilje mogu informirati.
    Kako god, MM i ja zelimo svim srcem jednu curicu, ali nas je oboje nakon 3 godine strah ponovnog prozivljavanja istog uzasa
    Jednostavno zaobiđite tu, i slične, ustanove. Jesi li čitala priču s poroda mame_još_malo?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, mlisec, dr gebauer. zasto? imas neki info? ak imas, reci, jos malo pa idem opet na kontrolu, a porod mi je jaako blizu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

žalosno, ali istinito - meni je gin čim smo došli na temu rodilišta, odmah savjetovao da ako ikako mogu, petrovu i merkur zaobilazim u velikom luku - a što je s onima koje nitko nije savjetovao?!?!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

VeneraZ pitala sam zato što si zvučala nezadovoljno onim što si napisala vezano za tvoju želju da ti naprave carski kod Podobnika.Inače i ja idem upravo danas kod nje na pregled,trudna sam također drugi put,u trećem sam mjesecu i prvi porod mi je također bio carski u Vinogradskoj.Ono što ja znam o toj doktorici preko frenda ginekologa je sve naj,naj,same pohvale.Žena zna svoj posao.Ja idem k njoj jer su mi je kod naručivanja dodijelili.A kad je tebi termin? I koliko si puta bila do sad kod njih na pregledu?]

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj veneraZ prvotno napisa
    da li netko od vas ima iskustva s dr gebauer (trenutno u privatnom rodilistu)?
    uh, ja sam cula losih stvari, ali to je iz druge ruke. Nije upitna strucnost nego pristup

Početno doktori iz merkura u privatnom rodilištu

ciao curke! veliki pozdrav svima!
    zanima me, ako netko zna, tko je od doktora iz merkura prešao u privatno Podobnikovo rodilište?? hvala puuuno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: doktori iz merkura u privatnom rodilištu

Citiraj vladimira prvotno napisa
    zanima me, ako netko zna, tko je od doktora iz merkura prešao u privatno Podobnikovo rodilište?? hvala puuuno
    dr. Gebauer, dr. Zmijanac, dr. Balenović ( mislim da su to svi za sad)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Zgrožena sam

S_i_r - nemam riječi da opišem kako mi je žao da su tako postupali s tobom. Rodila sam u petak u VŽ rodilištu dečka od četri kile, na stolčiću i još sam puna pozitivnih dojmova od tamo i dobro razumijem kako ti je bilo. Međicu nisam doma masirala, ali je sestra Erika stalno stavljala tople obloge i odmah sam normalno sjedila. Nisam ništa popucala, a nisam baš neka velika žena. Poštivali su sve moje želje, imala sam pismeni plan poroda i nitko me nije ni na šta nagovarao. Beba je bila odmah na prsima, tek su je kasnije prali i vagali i odmah brzo vratili meni na prsa.
    Da sam morala slušati komentare koje su ti dali, mislim da bi se pokupila van iz rodilišta. Ponavljam, zgrožena sam. I ne vjerujem da će se nešto tamo tako lako promijeniti. Osim ako ne dođu neki novi ljudi koji nisu opterećeni zastarjelim procedurama i protokolima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

S.I.R. Nije mi jasno zašto si morala platiti nešto što nisi tražila( mislim na epi)? Tako su ti isto mogli napraviti sc samo da više naplate. :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sto se tice pristupa dr gebauer - zadovoljna sam, fora mi je zena.
    opci dojam klinike - +5
    i meni su dodijelili gebauer jer je podobnik ful zauzet. ja citala o njoj da je super, al, koliko sam skuzila, prije 3 g je radila sam uzv pa mi nije super pomisao da radi carski. raspitat cu se, uskoro cu i ja na pregled. drugi. sad sam u 34.tjednu. istina, racunam na to da mozda necu moc tamo rodit ak ce bit puni (sto je lako moguce). back up mi je vinogradska jer mi se apsolutno nije svidio odnos sestara na odjelu tamo gdje sam bila rodila. a ni anesteziologinja nije bila nes. zbog nje, vjerujem, sam imala bolove kasnije, a nitko od sestara me nije dozivljavao. i to je razlog zasto bi sada dala tolike novce. isto tako mislim da bi bilo idealno kad bi me copili trudovi ko prvi put pa onda carski neg da dolazim odredeni datum (bar da krene prirodno, a carski zbog ciste o kojoj sam vec pisala).
    javi kak je bilo na pregledu. ono, ak imas koji novi info. zakaj si se ti odlucila za privatnu,a ne vinogradska opet?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    S.I.R. Nije mi jasno zašto si morala platiti nešto što nisi tražila( mislim na epi)? Tako su ti isto mogli napraviti sc samo da više naplate. :/
    I mene ovo zanima! Jer stvarno tak mogu svakom uvaliti sve i svašta i naplatiti. I još gore poslati na carski i naplatiti najveću tarifu.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Zgrožena sam

Citiraj stella32 prvotno napisa
    I ne vjerujem da će se nešto tamo tako lako promijeniti. Osim ako ne dođu neki novi ljudi koji nisu opterećeni zastarjelim procedurama i protokolima.
    Naime, na trudničkom tečaju u "Merkuru", dr je htio opisati koliko je tijekom vlastitog poroda bila prisebna jedna njihova kolegica - govorila je:
    "Idemo! Prokinite mi vodenjak!...! itd. :shock: Tj. "vodila" je vlastiti porod!

Citiraj minići prvotno napisa
    S.I.R. Nije mi jasno zašto si morala platiti nešto što nisi tražila( mislim na epi)? Tako su ti isto mogli napraviti sc samo da više naplate.
    Platiti je morala jer su napravili, a napravili su jer tako inače rade. (To zovu "prirodnim porodom", vidi naprijed. ) Ako je sve OK, ne rade carski, ipak je to rizik, ali epi da.

Početno Re: doktori iz merkura u privatnom rodilištu

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Citiraj vladimira prvotno napisa
    dr. Gebauer, dr. Zmijanac, dr. Balenović ( mislim da su to svi za sad)

hvala!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila jučer u Podobniku,nemam primjedbi na dr. Gebauer,sve je onak ko i inače kod bilo kojeg drugog ginekologa koji radi za sebe.Zapravo se ja još nisam odlučila za porod kod njih jer imam dobru vezu za Vinogradsku gdje sam od prvi puta poprilično zadovoljna.
    Moj frend ginekolog me odgovara od privatnog rodilišta jer on i dosta ginekologa općenito nema baš dobro mišljenje o samom dr. Podobniku.
    Uglavnom on daje prednost Vinogradskoj,zbog mnogo razloga.
    Iskreno mislim da ću do zadnjeg trenutka biti u nedoumici, i jedino zašto bi najradije privatno je ne sami čin poroda već oporavak poslije,pogotovo ako je u pitanju carski.Ipak kod njih nećeš morati preklinjati neku nafurenu sestru da ti pomogne ustati prvi put iz kreveta ili da ti malo nježnije spiči ergometrin u guzu.Baš me zanima šta ćeš ti odlučiti i kamo ćeš roditi.A ti bome i nemaš puno vremena za odluku.Jesi razgovarala o načinu poroda sa dr. Gebauer? Jesi rekla na glas da želiš isključivo carski?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja do sada nisam srela takve sestre o kojima vi govorite.
    dva puta sam ležala po sedam/deset dana u Petrovoj i sve su bile ljubazne, vodile, odvodile, pitale... smješkale se...

zašto misliš da ti ne bi pomogle?
    jasno mi je da i svaka od njih može imati loš dan, ali... zar smo i mi svaki dan savršene na svom poslu.
    (evo, ja se od jutros mučim da odaberem dvije boje za jednu dječju sobu i ne ide mi da me ubiješ).

pogotovo bih se dobro upitala i vrijedi li taj osmijeh 20000 kuna.
    ili više?

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

s_i_r, tuzi ih. I to sto prije. Bit ce ti zao kasnije ako to ne budes ucinila.
    A možda i ako budeš. Mislim, sad bi se mlada mama trebala posvetiti svojoj bebici, dojenju, i svom fizičkom i psihičkom oporavku. U tome je kvaka.
    Podrška koju dobivam ovdje jako mi puno znači, hvala svima!
    Ozbiljno razmatram opciju da situaciju istjeram na čistac pravnim sredstvima, informirat ću se što mi sve stoji na raspolaganju kao mogućnost, samo da još malo 'zacijelim'...

Istina je da ženu u zagrebačkim rodilištima najčešće tako srede da nakon poroda (i još puuuuuno duže), u najblažoj varijanti nije u stanju uzeti svoje djete u ruke, sjesti ili s njim prošetati
    + cijeli taj psihički paket koji onda ide uz fizički - osjećaj bespomoćnosti, ojađenosti, frustracije...

Nikakav novac ne može mi nadoknaditi to što sam vidjela sve zvijezde namještajući dijete i sebe za dojenje i što sam onda sve te negativnosti prenosila na bebicu - lijepo kažu u spotu da što osjeća mama osjeća i beba. Pa bilo bi onda fer, kad su toga svjesni, da mame poštede bespotrebnog serijskog ozljeđivanja, da ne upotrijebim neku ružniju riječ.

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, hvala na podršci.

Draga Tinna, djetetu je nažalost bila slomljena ključna kost . Šefica rađaone je rekla da je to normalno za bebu od 4040 g.
    Meni je pukla maternica, pa me ta dr šivala. Koliko sam još zbog toga izgubila krvi, ne znam.
    U prvom navratu kad me dr htjela "poroditi", pa je pritiskala, nije išlo, pa su pozvali dr P., stariju službu. On je rekao da se još glavica nije zarotirala u porođajnom kanalu, pa da ne može proći, tako da je uzalud forsirati. Glavica da je kao jaje, a i zdjelica, i dok se ne namjesti da se poklope, ništa. Šetati, prodisati trudove.
    U drugom navratu opet nije išlo kako je dr mislila, a poslije izgona joj je babica saopćila da je djetetu bila omotana pupčana vrpca oko vrata i oko tijela. :shock: Zato nije išlo. Pa je forsirala, a mene optuživala da ne tiskam dovoljno.
    Oni kao da nemaju UZV u predrađaoni. Zašto nisu pogledali? Valjda bi se vidjela pupčana vrpca. A i veličina bebe, kojom su bili nemalo iznenađeni. Ni na zadnjem pregledu šefica nije upozorila na veličinu bebe.
    Ovo je za horor :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    Jako, jako mi je žao da ste ti i beba sve to morale proći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •