Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 250

Tema: Varaždin-koliko vas iz zg planira roditi tamo?, 2.dio

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mucasta prvotno napisa
    A doktor je živa volja i komplikator (da ne kažem nešto drugo) čim mu se dalo zvati HZZO zbog toga...
    Stvarno!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj bubimira prvotno napisa
    Hm... ja mislim da je poanata toga što piše na uputnici.

Nitko ne piše na uputnicu "porod", nego koliko sam shvatila od svih cura koje su do sada nosile uputnicu u VŽ da je pisalo "bolničko liječenje".

Molim cure koje su bile na porodu ako se sjećaju što je pisalo na uputnici. Lut, pinocchio,kasiopeja i druge???
    nisam ju vidjela, MM je tu upunicu obavljao dok sam bila u rodilistu :/
    ja sam svoju sama podigla, mjesec dana prije poroda i sigurno je pisalo bolničko liječenje

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    ja sam svoju sama podigla, mjesec dana prije poroda i sigurno je pisalo bolničko liječenje
    Mucasta vjerujem da je ovo problem u komunikaciji s tvojim doktorom. On misli da ti mora napisati "porod" a vjerujem a i logično je da to nije moguće napisati kad je porod hitno stanje

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    jedino mi je predložio mogućnost prokidanja vodenjaka .
    nemogu a da ne primjetim da je ovo češće predlagano no što bi trebalo...
    Stvarno. Čak i naš dr. Jukić voli bušiti te vodenjake, čini se. Eto, kod mene nije valjalo što je pukao 'prerano', a kod drugih bi ih trebalo prokidati pa ćemo dalje vidjeti. Mislim stvarno, ta naša tijela nikako da budu u pravom tajmingu čak i kad je zemljopisni položaj dobar.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo da se i ja javim....i ja sam rodila u Vž i mogu reći samo riječi pohvale...iako mi dr. Jukić nažalost nije bio na porodu i nisam uspjela roditi na stolčiću Ali sam imala sreće da su mi na porodu bile dvije super primalje Erika i Janja...da nije bilo njih...ne znam šta bi bilo....
    cure ne brinite se oko uputnica za porod.....to nek muževi rješavaju kasnije
    ja nisam imala kad su me primili jer mi je neočekivano pukao vodenjak

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, i meni je dr. Jukić na samom kraju poroda "predložio" bušenje vodenjaka, iste sekunde intenzitet svega se duplo pojačao, i boli, i trudova i brzine poroda, voljela bih da nije bilo toga detalja, ne zbog ovoga što sam navela nego iz nekih drugih razloga u smislu da sam željela znati da ja mogu donijeti naše dijete na svijet i nadala sam se da ću to moći u što većoj mjeri sama.
    Razlozi su bili: porod će se skratiti, ovako može trajati još satima, a i da se vidi kakva je plodna voda. Na skraćivanje nisam odreagirala jer mi je do tada bio mačji kašalj, a pristala sam zbog plodne vode jer je dr. koja je radila pregled ujutro odbila pogledati plodnu vodu. Sada mi ni to ne bi bio razlog za pristanak, jer ako plodna voda nije dovoljan razlog za amnioskopiju onda nije niti za prokidanje vodenjaka.

S druge strane bi se porod vjerojatno malo odužio, a ne bih voljela da sam dočekala i treću ekipu, i 2 su mi bile saasvim dosta za jedan dan. A kužim i dr. koji je odgovoran na porodu i ne zna kakav je bio nalaz plodne vode (malo prešla 40-ti tjedan), jer je dr. prije njega odbila pregledati.

A i pitanje/odgovor je bio usred grča vaginalnog pregleda, prilično neugodna situacija za razgovor.

Da li netko zna od koliko do koliko su smjene?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Da li netko zna od koliko do koliko su smjene?
    Ja znam sigurno da u 7 ujutro dolazi nova smjena jer smo mi d ošli u rodilište u 3 ujutro, primile su me jedne primalje, a rodila sam u 7.15 ujutro i porodile su me druge koje su taman došle.

Meni isto duugo nije htio puknuti vodenjak, a trudovi su bili vrlo učinkoviti, no vodenjak nikako da ode... pa sam čak u tom bunilu (jer sam se bojala da će mi ga htjeti prokinuti budući da su trudovi bili jako dobri pa da se rpije završi), pitala primalju "jel ja mogu roditi ako mi vodenjak nije pukao?" Naravno da se samo nasmijala (zajedno sa MM) i rekla da ne mogu. No, onda je kod predzadnjeg truda pljusnula voda i beba izašla

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Naravno da se samo nasmijala (zajedno sa MM) i rekla da ne mogu.
    E moguće je. Baš je jedna forumašica rodila bebu koja je izašla s cijelim vodenjakom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Saradadevii, ima priča pod Priče sa poroda, malac je rođen u cijelom vodenjaku.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma dajte? Ozbiljno?
    onda moje pitanje i nije bilo tako bedasto

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što se tiče uputnice: i meni se jedan ginekolog (na zamjeni) čudio kad sam došla po uputnice za preglede u vž i rekao da mi ih ne bi dao da je po njegovom. valjda sam djelovala opasno pa je samo odmahivao glavom i ispisivao. za porod je mm otišao po uputnicu i dobio.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne bi dao jer kaj imaš u provinciju na porod, ili ne bi dao jer za porod ne treba papirologija

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja socijalna ginićka nije uopće znala da idem u varaždin. ja bih samo došla po uputnicu za ctg, ili za uzv, ili što god je trebalo, bez da sam joj ijednom rekla za koje je to rodilište.
    (prvo sam išla na sveti duh, a onda u varaždin, makar po mjestu satnovanja spadam u merkur, a po domu zdravlja ginićke u vinogradsku )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da, a zaru sam rodila u petrovoj

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Stvarno. Čak i naš dr. Jukić voli bušiti te vodenjake, čini se. Eto, kod mene nije valjalo što je pukao 'prerano', a kod drugih bi ih trebalo prokidati pa ćemo dalje vidjeti. Mislim stvarno, ta naša tijela nikako da budu u pravom tajmingu čak i kad je zemljopisni položaj dobar.
    s jedne strane ste u pravu, no s druge...

naime kaj, dr. Jukić prvi je od liječnika uopće počel slušati rodilje, razgovarati i postupati s njima, ne samo ko s ravnopravnima, nego čak i sa stavom da one najbolje znaju kaj i kak hoće (kaj je i istina)
    zato je svima i super, zato i je jedan od rijetkih "normalnih".
    ali baš zato je taj čovjek pod konstantnim povećalom!
    njega stalno prate kaj i kak radi, do kud ide, kolko "si dozvoljava"...
    i vjerujte da mu nije baš lako stalno plivati uzvodno, sam!
    (govorim sad isključivo o liječnicima, ne o primaljama)
    tak da koji put i njemu malo popusti ventil i čisto iz nekih mjera sigurnosti predloži tak nekaj.
    to ne znači da bude to i napravil ili inzistiral na kraju na tome!

činjenica je da se događaju pozitivne promjene, ali još nije sve idealno i još ih ne podržava ni većina.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    s jedne strane ste u pravu, no s druge...

naime kaj, dr. Jukić prvi je od liječnika uopće počel slušati rodilje, razgovarati i postupati s njima, ne samo ko s ravnopravnima, nego čak i sa stavom da one najbolje znaju kaj i kak hoće (kaj je i istina)
    zato je svima i super, zato i je jedan od rijetkih "normalnih".
    ali baš zato je taj čovjek pod konstantnim povećalom!
    njega stalno prate kaj i kak radi, do kud ide, kolko "si dozvoljava"...
    i vjerujte da mu nije baš lako stalno plivati uzvodno, sam!
    (govorim sad isključivo o liječnicima, ne o primaljama)
    tak da koji put i njemu malo popusti ventil i čisto iz nekih mjera sigurnosti predloži tak nekaj.
    to ne znači da bude to i napravil ili inzistiral na kraju na tome!

činjenica je da se događaju pozitivne promjene, ali još nije sve idealno i još ih ne podržava ni većina.
    Slažem se s tobom. Svratila sam danas ovdje baš zato što nisam imala mira zbog toga što sam dr. Jukića strpala u taj kontekst. Imamo nekih problemčića pa sam malo bila ljuta na cijeli svijet. Ali dr. Jukić nije taj koji je kod mene rekao da nešto nije valjalo (što bi se možda moglo zaključiti iz mog gornjeg posta), a druge slučajeve zapravo ni nemam pravo komentirati ako se nisam upoznala s njima. Osim svega što si ti navela, činjenica je da često određeni rizici zaista postoje i da eventualne komplikacije u porodu nisu baš u potpunosti i uvijek izmišljotina doktora. A oni se svakako smatraju odgovornima. Ne znam je li dr. Jukić savršen, ali ja ipak s njim imam samo pozitivna iskustva.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

no, no Ms. Mar, sve ok
    ne moraš se uopće opravdavti za svoj post

ja sam jednostavno osjećala potrebu reći to bez obzira na komentare,
    jer znam da nijedna nije loše mislila.

mislim, znam ga i stvarno je super čovjek.
    ali ponekad mi ga baš bude žal kad vidim na kakve reakcije nailazi od svojih kolega.
    zapravo ni kriv ni dužan.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E, sad ja sam prva iskomentirala o prečestom nuđenju prokidanja vodenjaka pa da i ja koju kažem..
    Meni je prokinut bez da me se pitalo, al kao što sam i spomenula u svojoj priči, nije mi to bilo strašno jer sam vjerovala u tog čovjeka i nisam se osjetila povrijeđenom, niti me to omelo u porodu.
    I slažem se da je dr. J kao i svi koji ga podržavaju ( pa tako i primalje), pod povećalom, i sigurno se svaki njegov potez ili riječ jače odrazi. I treba za to imati hrabrosti i doista mu svaka čast na tome. I ja sam imala izrazito pozitivno iskustvo snjim, kao i sa kolegama koji dijele njegovo mišljenje, i mogu reći da dosad nisam srela nikog toliko otvorenog prema pacijentu. A pošto sam bliska struci, upoznala sam ih ohoho puno..

Al, svejedno ostajem pri tome da mi se čini da se prečesto spominje prokidanje. Iako vjerujem da se intervencija na kraju ipak u velikoj većini slučajeva ne izvrši...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    no, no Ms. Mar, sve ok
    ne moraš se uopće opravdavti za svoj post
    Bez brige, nisam se ja osjetila prozvanom. Kao što rekoh, sama nisam imala mira s tim što sam napisala. Ali drago mi je da si ti komentirala jer bi inače izgledalo da razgovaram sama sa sobom. Opet. Mislim, znam to ponekad.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo kratko da se javim.
    Naša Ema je stigla na ovaj svijet u Varaždinu 23.01. pod budnim okom moga muža i predivne sestre Erike.
    Detaljnu priču ću napisati kad se malo uhodamo u novi ritam.

Pusa svima!

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I da, na kraju je moj muž išao po uputnicu za bolničko liječenje i vodio borbu sa ginićem. Dobio je uputnicu, ali u pravnoj službi HZZO-a je njemu i ginekologu rećeno da mi ju ne bi trebao dati jer je i smještaj nakon poroda sastavni dio tog poroda i ni za to ne treba uputnica.
    Izgleda da različita pravila vrijede za ZG i za VŽ.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hej čestitamo ! ma bitno da je sve prošlo u redu, i okvirno onako kako ste priželjkivali, a uputnice se već nekako riješe. Nadam se da su svi, kao i sestra Erika opravdali dobar glas Varaždinskog rodilišta.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čestitam Mucasta!
    Napiši nam priču kad stigneš

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Čestitke!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mucata, čestitam i čekamo priču :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mucasta, čestitam tebi i TM! A što se priče tiče.. eh, evo ja htjela to podijeliti s vama ali nikako da stignem napisati a proplo već vieše od mjesec dana zato ne brini, samo se vi uhodajte i onda ćeš nam sve lijepo ispričati.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čestitke još jednoj maloj "varaždinki". Divno da si imala sreću doći u smjenu primalje Erike.

Eva 12/07

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno carski rez u Vž

Bok cure, nadam se da sad neće krenuti bujica loših komentara i prijekora no mi smo se odlučili na carski rez,znamo sve argumena ZA i PROTIV, no paničan strah od lošeg završetka poroda je jednostavno preveliki; zaima me koju dr. u Vž bolnici bi nam mogao izaći u susret glede carskog reza,a da slovi kao dobar porodičar.Čuli smo za dr. Jukića i dr.Fara no ne znam nikoga tko je imao iskustva s njima glede carskog.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sorry za greške u poruci...žurim se..thx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam, elektivni carski možeš dobiti jedino u našem privatnom rodilištu (ako sam dobro shvatila da se radi o elektivnom carskom)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako nemaš indikacija za CR, sumnjam da će ti netko izaći u susret.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lutonjice ja sam mislila da sam se totalno pošeremetila dok nisam vidila tvoj post.
    Ivu sam rodila u Petrovoj, di više ne idem ni u ludilu.
    Do sad sam intenzivno razmišljala o Sv.Duhu, a po odabranoj ginićki spadam u Vinogradsku, koju ona jako preporuča, međutim meni nije opcija jer želim rooming in.
    Sad mi je lakše da nisam jedina neodlučna.

Uglavnom, sad mi se taj VŽ nekako počeo motati po glavi, dajte mi recite koliko dugo traje taj tečaj, koliko se utoraka mora ići u VŽ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima sve detaljno na Varaždinsko rodilište 1,2,3,4,5 dio

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno dr fara

ima tko kakva iskustva s dr Farom u vz rodilištu.thx

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nemam iskustva, kolegica koja ide kod njega ima dobre riječi za njega

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene je dr. Fara jednom pregledao - jako ljubazan i nježan.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Još jedan prekrasan porod u VŽ

U petak u 8:30 u VŽ rodilištu nakon prekrasnog prirodnog poroda na stolčiću uz pomoć sestre Erike i MM-a, rodio se SVEN. Pravi dečko, 3960g i 51cm, a ja i nisam baš neka velika žena. Priča slijedi uskoro, samo da sredim dojmove. Danas smo stigli doma i baš uživamo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Stella cestitam :D
    ajde jos jedno lijepo iskustvo za nas koje cekamo porod u Vž

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stela bravo za vas i ekipu.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stella, čestitam od na bebici i porodu kakav si htjela. i čekamo priču...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, primite i mene u "klub ljubiteljica vž rodilišta"

Cijeli drugi trimestar obilježila mi je potraga za pravim mjestom za roditi bebu. Svašta je bilo u igri - od kuće za porode, Feldbacha, Postojne... privatnog pa sve do VŽ.

Prošli utorak smo suprug i ja krenuli na tečaj u VŽ. Imali smo priliku popričati sa Erikom nekih pola sata prije tečaja. I odmah smo znali da je to TO. Kakav pristup! Kakva prekrasna komunikacija puna razumijevanja i podrške! Predivno.

Nakon toga smo slušali predavanje doktora Jukića koje je bilo toliko zanimljivo da jedva čekam sljedeći utorak...

Molim, dodajte i mene na listu onih koji će roditi tamo Termin je 04.05.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za zabilježbe se moraš obratiti u rodilište.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    za zabilježbe se moraš obratiti u rodilište.

misliš????

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Evo, primite i mene u "klub ljubiteljica vž rodilišta"
    Molim, dodajte i mene na listu onih koji će roditi tamo Termin je 04.05.
    Svea, onda se vjerojatno vidimo! :D
    Meni je termin 5.5. ali s obzirom na treći carski, bit će to prije... no sigurno ću te dočekati tamo, a možda i ispratiti!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super!!! Amica, znaš li jel još netko s foruma ima u to vrijeme termin i namjerava roditi u VŽ?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja bih, ja bih u VŽ!!!!! :D
    Termin 27.06.2008.
    Iskreno sem nadam da ćemo uspjeti jer nemam alternativu!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma cure, sve ste dobrodošle!

kratka info za sve koje se bojite zbog jednog stolčeka i strahujete da bude baš zauzet kad budete vi na redu - u Vž rodilište stiglo je pet novih, krasnih, šarenih stolčeka! :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Novi stolčeki

Ja samo potvrđujem postojanje novih stolčeka. I sad stvarno nema frke da pofali. Lopti isto ima dovoljno. A što se mene tiče, kreveta ne bi trebalo ni biti, ja sam na porudu ležala cijelih deset minuta i to na samom početku.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svea, mislim da je mfo termin 5.5.( pročitah na početku ovog topica).
    Nadam se da i dalje planira... Mfo- javi se!
    A kaj se mene tiče, curke moje, neću vam zauzimati ni stolček, ni loptu a ni na tečaj ne idem! ( e, a kak me je frka tek... )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Još jedan prekrasan porod u VŽ

Citiraj stella32 prvotno napisa
    U petak u 8:30 u VŽ rodilištu nakon prekrasnog prirodnog poroda na stolčiću uz pomoć sestre Erike i MM-a, rodio se SVEN. Pravi dečko, 3960g i 51cm, a ja i nisam baš neka velika žena. Priča slijedi uskoro, samo da sredim dojmove. Danas smo stigli doma i baš uživamo.
    Čestitam! U VŽ rodilištu sami neki Svenovi 8)

Što se tiče stolčića, to ne mogu posvjedočiti ima li ili nema više njih, ali za lopte sam ziher da imaju dovoljno jer sam im ja jednu donijela i ostavila, a prijateljica koja je rodila 2 dana prije mene im je ostavila 2 lopte. Tak da ne mogu reći da nemaju 8)

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •