cure hvala na info..![]()
ja sam u subotu na prvom pregledu u Vž :D
cure hvala na info..![]()
ja sam u subotu na prvom pregledu u Vž :D
bravo angelina, sigurno će ti se svidjeti dr. JAngelina_2 prvotno napisa
naravno da i daje planiram u VŽ :Damica prvotno napisa
od utorka 4.3. krećemo na tečaj, a ova informacija o stolčekima me jako razveselila!
meni je termin po uzv prebačen na 2.5. pa bumo vidjeli hoće li biti za produženi vikend ili ne. malo me muči to kaj mi baš tako upada pa se brinem koja će ekipa biti dežurna, ali opet se iz svega što druge cure kažu čini mi se da je većina doktora i primalja ok pa se nadam da će zaista tako i biti!
inače većini ljudi ne govorim gdje mislim roditi (iako svi to pitaju) jer sam dobila nekoliko komentara da im moj porod na stolčiću zvuči kao neke vudu lutkepa ne želim nikakvu negativnu energiju, brijem si svoje i jedva čekam porod...
ja ne znam kako si nitko ne pomisli kako su rađale žene stoljećima, ako baš nećemo u stoljeće sedmo kako su se rađali naši roditelji - i nikome ne pada na pamet da ova sadašnja praksa egzistira tek jednu, dvije generacije. I nitko ne sumnja da je možda praksa jedne generacije tek jedan kratki eksperiment, u odnosu na sve generacije prije. Ovdje govorim o načinima i položajima za rađanje, ne o tome da su onda higijenski uvjeti bili katastorfalni, da je liječnička skrb onom određenom postotku koji ju je trabao bila praktički nedostupna, i da je zbog toga svega smrtnost i majki i djece a (bome i muškaraca ako izuzmemo porode) bila velika.
Zabrijali smo totalno, još malo ćemo ko Ameri kad novinarka postavi pitanje osoblju da li su ikada vidjeli potpuno prirodan porod - gledati samo izbuljene i zbunjene face osoblja. Zabrijah i ja van teme, nadam se da moderatorice neće jako zamjeriti.
Imaš velike šanse da naletiš na ok ekipu, i iz starije generacije isto barem prema komentarima koje sam čula u zadnje vrijeme, a za ove mlađe se već podrazumijeva da imaju opuštenija stajališta a i čitaju nas možda pa im ovo dođe kao povratna info, ako im je uopće stalo do povratne info
Mfo, hvala na javljanju!
vidimo se! :D
mfo... amica...pozdrav!
Dakle, vidimo se sljedeći utorak?
Ja sam već krenula na tečaj, bila sam već dva utorka (Erika mi je bila rekla da slobodno krenem koji god utorak, i onda "odradim" 4 utorka)...
Slušala sam dr. Jukića i njegovo ekstra zanimljivo predavanje o eventualnim problemima pri trudnoći i porodu. Oduševljena sam stavom i načinom razmišljanja. Prekrasno.
Prošli utorak slušali smo predavanje o njegi beba... zanimljivo! Rekli su da cijepe bebe za ovo i ono, pitala sam jel obavezno ili možemo odbiti... da, može se odbiti ako mama potpiše.
Ono što su još rekli, a ja nisam pitala - je da se svakoj bebi daje injekcija vitamina K u bedro. Tražila sam po forumu sl. temu i ne bih tu htjela ići OT, no obzirom da je vezano isključivo uz VŽ rodilište... zanima me jel znate kaj o tome? Jel se to mora? Jel to korisno? Moram priznat da prvi put čujem za to...![]()
ups tek sam sad primjetila da sam pisala u jednini... Naravno da sam bila sa MMkoji mi je vrag došao da pišem u jednini? Zato kaj ja nosim dijete?
![]()
Curke, ja neću na tečaj jer će biti carski. Čak mi je predloženo da sve preglede obavljam meni najbliže, i ako sve bude u redu, javim se u 38. tj trudnoće da oni pogledaju, naprave procjenu i dogovore termin.
Vjerujem da su tečajevi korisni i da se saznaju stvari o kojima se uopće ne govori... tako i ja za cijepljenje vitaminom k nisam čula.a vjerujem i za hrpu drugih stvari... :/
vitamin K se daje rutinski u svakom rodilištu, odmah čim se beba rodi, pa većina rodilja niti ne primijeti
Svea, onda se vidimo u utorak! znaš možda tko će biti predavač taj dan?
mfo... e za ovo predavanje baš ne znam. Znam da je Erika onaj utorak iza, pa je Jukić, pa je na kraju njega beba... to su ova tri ostala utorka. Za sljedeći nemam pojma :/
Lutonjica... jel to OK - taj vitamin K?
Hvala, super! :DSvea prvotno napisa
Iskreno, kao i mfo i ja ne pričam baš gdje ću ovaj put, i iako sam rođena Varaždinka puno mi je lakše od kad znam da imate još vas dvije koje planirate u Vž a po terminu smo blizu.( a morat ćemo dogovoriti neke znakove raspoznavanja...)
Ja sam bila u Vž samo na jednom pregledu i ono što me smirilo je povjerenje i sigurnost koju sam stekla... znam da može biti varljivo i ne treba ispasti kako čovjek očekuje ali se nadam najboljem( bar ovaj put!)
Pozdrav svima!![]()
definitivno moramo dogovoriti znakove raspoznavanja!
Što se tiče dolaženja iz Zagreba do Varaždina - ja u petak zvala rodilište da provjerim detalje oko tečaja, a sestra me pita od kuda sam i na moj odgovor da sam iz Zagreba ona kaže "aha, vi sigurno hoćete na stolček!"Izgleda da imaju navalu trudnica iz Zagreba!!!
Ja se uopće ne zamaram time što drugi misle, važno mi je da se MM slaže sa mnom, a vidim i da većina žena koja razmišlja o svojim porodima u bolnici kada im ispričam kako izgleda porod u VŽ kažu kako bi to trebalo svugdje tako biti i da im je bilo koma ležati na dripu 12 sati i biti razdvojen od bebe! Problem je u tome što svi već podrazumijevaju da porod mora biti grozno i teško iskustvo pa idu sa stavom "budem preživjela to i ta tri dana u bolnici kao i sve druge žene" i onda mi sa svojim idejama o Vž ispadamo neke mimoze i brijačice koje nisu spremne malo pretrpjeti!
A znakovi raspoznavanja će biti? Karanfili u zapućku?Novine pod rukom....
Ništa pametno mi ne pada na pamet...
Curke imala sam sreće da sam vidjela taj odjelPrekrasno.
Nismo mimoze i brijačice zato što poštujemo sebe i svoje dijete, jeli tako? Volim razmišljati o sebi kao pametnoj, odgovornoj ženi koja bira najbolje za sebe, obitelj i svoje prijateljeAli često okolina osuđuje nečije napore oko toga da mu bude bolje. A zakaj je tome tako? Poznati hrvatski jal? Nek i susedu crkne krava? Ne razumijem ja to....
Oprostite na OT. Dakle, vidjeh kako odjel izgleda, kako sobe izgledaju. Svjetski! Čak sam skrivečki i opalila jednu sliku hodnika
U rađaonama imaju dovoljan broj pilates lopti, stolčića (ima ih sada barem 5), male CD playere i muziku na izborA možete donjeti i svoju.
Uopće više nemam nikakvog straha od poroda (OK, tu je puno pomogao i Masden Wagner i njegova prekrasna knjiga)... i jedva čekam da za to dođe vrijeme. Samo što moja curica još uvijek sjedi. A tjedan je 30-ti.
Idući tjedan krećem sa paljenjem štapića....
svea, i ja sam razmišljala o karanfilu![]()
U mom potpisu su slike pa pogledaj kako izgledam, doduše malo su stare i struk mi se nešto promijenio u međuvremenu, ali to je otprilike to!
Inače ja sam po struci psiholog i otkad sam rodila sve češće razmišljam da bi trebalo napraviti neko istraživanje o PTSP-u nakon poroda u hrvatskim bolnicama, pa bi onda ljudi skužili da se ne radi samo o 3 dana, nego loši osjećaji mogu trajati puno duže (ja bih i sad, 2.5 godine nakon poroda, mogla tuliti ko kišna godina kad se sjetim kako sam se jadno osjećala u onom boxu u merkuru). Ne planiram više rađati i zato ovaj put mora biti kako treba!
Moja cura se isto još nije bila okrenula kad sam bila na zadnjem pregledu u 30. tjednu, ali ja sam cool, ima još vremena...
Vidim da smo se stisli oko istih datuma(meni je termin 03.05.)
Mislim da ću sutra na tečaj, može li netko samo napisati kad počinje i koliko traje?
Meni je dečkić već mjesec dva mjeseca naglavce, veli doc da je to super. Valjda se neće u zadnji čas okrenuti (iako sumnjam da bi mu to samo tako uspjelo jer je već s 30 tj bio 2 kg). I prvi sin mi se rano okrenuo i tako ostao do kraja.
Ima li vas koje idete na VBAC u "naše termine" ?
ja se ovo pitam već dugo, zašto se niti jedan psiholog toga nije sjetio. Samo na ovim stranicama bi se moglo prikupiti dosta dobrovoljaca za istraživanje, a možda bi se i kakva anketa preko Rode mogla organizirati (trebalo bi vidjeti stav UO glede neke ozbiljnije ankete, inače obična se uvijek može staviti).mfo prvotno napisa
Svojedobno sam bila u kontaktu s jednim psihologom koji je radio istraživanje kako promjena liječnika utječe na psihu pacijenta. Imam neke članke na tu temu. Mislila sam mu predložiti da prošiti istraživanje na to kako promjena lokacija (i liječnika) utječa tek na rodilje, ako tako loše može utjecati na stariju populaciju pacijenata (ono tipa primijeniš zubara i padneš u depru).
Jako bi me veselilo ipak da se neka od cura sa foruma pozabavi ovim (shvati ovo kao nagovaranje)
uh, ako je po uzv-u onda se nećemo baš sresti. Meni pišu već 20.04. po UZVu. (prvo 19.04. a onda zadnja dva mjeseca pišu 20.04.)mfo prvotno napisa
Ma bitno da sve protekne normalno![]()
Nastavljam sama sa sobom![]()
Dobila sam odgovore na pitanja o tečaju a sutra (i cijeli mjesec) pa evo ako nekog još zanima:
04.03. dr Jukić
11.03. sestra Erika
18.03. dr Jukić
25.03. pedijatrijska tema
tečaj počinje u 18 i traje 1,5 do 2 sata (ovisno o zainteresiranosti polaznika i njihovom postavljanju pitanja)
Pozdrav svima!
jeste vidjele na onom drugom topiku da razmišljaju o nabavci užeta za porod 8)
ajme, kad ću rađati treće, tamo će biti svega i svačega :D
Nisam vidjela, ali zvuči odlično. Meni nekako naj .. prihvatljivije (ili bolje reći najuhvatljivije).Lutonjica prvotno napisa
Iako, u ovom trenutku - kraljevstvo za ne ležanje![]()
..idem tražiti tak drugi topik..
Tiwi, super a info opredavanjima!
Što se termina tiče, meni i po ZM i po uzv ispada isto 2.5., a nije ni curka baš mrvica, imala je 1800g sa 30 tjedana. Ma važno da sve bude ok, ali baš bi bilo fora da se tamo družimo!
Definitivno se sutra vidimo na tečaju!
TinnaZ, definitivno ću razmisliti o tome da se napravi fakat ozbiljno istraživanje na tu temu, ali moram prvo napisati magisterij s kojim odugovlačim već duuugo, a termin poroda se bliži, a htjela sam to prije toga završiti... Što se istraživanja tiče, to me posebno kopka jer radim u Školi za primalje pa kad čujem kaj djeca uče dobijem ospice
![]()
joj Mfo baš mi je drago da se interesiraš za to područje. Meni se nekako čini da je općenito psihološka strana poroda u Hrvata prilično neistražena, ili ako nije neistražena onda se očito o njoj ne uči na fakultetima ili se namjerno ignorira. Ne mou si inače nikako drugačije protumačiti vikanje osoblja, vrijeđenje, pisala je ovdje jedna žena i o šamaru u tranziciji za koji je netko od osoblja smatrao da je psihološki pristup koji će pomoći itd.
I nije mi stvarno jasno da itko od mecinskog osoblja može smatrati (učili su očito tako) da to da li se rodilja osjeća neugodno ili ugodno u okružju u kojem rađa nema nikakve veze s tijekom poroda. Pa svi sisavci osluškuju signale oko sebe, i shodno tome poslaguju si siguran trenutak za porod, i to nije nikome nepoznato. Ali je nepoznato da smo i mi sisavci :? (skrenuh s teme, moderatorice opet sorry).
Nego Lutonjice, na kojem drugom topicu. Špaga, pa to je superrr ! Sjećam se da su meni strašno faljele ručke na krevetu, koje sam lovila po zraku kod izgona. Na kraju sam se uhvatila za MM i primalju u nedostatku boljeg oslonca. Nije mi jasno kako su zamislili da se tiska, bez da se primiš za nešto. Poslije sam čula i da te ručke nisu nešto strašno skupe, ali da je netko valjda smatrao da su nepotrebni izdatak kod nabavke kreveta.
Da, faljele su mi i kod zadnjih trudova te ručke, lovila sam se za neku šipku sa strane kreveta, i gnječila mm-u ruke.
Ali doći će i to jednom na red nadam se, isvim tetama i stričekima koji se ovako trude izvan onoga što moraju.
Ja sam budući psiholog imam još 1 ispit do kraja i ozbiljno se bavim razmišljanjem o temi (istraživanju) za diplomski rad, namjeravam raditi nešto o PPD i razmišljala sam upravo o online anketi (još kad bi moglo preko Rode, bilo bi super). Namjeravam anketom obuhvatiti sve čimbenike koji bi mogli biti povezani s pojavom PPD, pa tako i sam porođaj i iskustva iz rodilišta, pa da to malo ispitam. Još razrađujem tu ideju, ali čini mi se pun pogodak (sorry cure na OT).TinnaZ prvotno napisa
super :D
Tami25, super za diplomski, baš bi trebalo malo početi s takvim temama. Mene baš zanima taj psihološki aspekt poroda, ali ne toliko vezano uz PPD. Naime, ja nisam bila u depresiji, osim klasičnog baby bluesa, ali taj osjećaj da mi je osoblje bolnice upropastilo emocionalno najvažniji trenutak u životu me jako dugo mučio. Iz razgovora s drugim ženama, pa čak i onima koje su rodile prije 20-30 godina (npr. moja mama) primjećujem da ta gorčina ne prolazi i onda je stvarno tragično da se tome ne posvećuje veća pažnja u rodilištu. Ovo je bilo totalno OT, ali eto...
e to, to je bilo i kod mene na prvom porodu. Ajte se vas dvije dogovorite koja će obraditi koji dio, a na dalje bi bilo dobro da se prebacimo na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...985&highlight= jer će nas moderatorice stvarnomfo prvotno napisa
![]()
[quote="mfo"]svea, i ja sam razmišljala o karanfilu![]()
Cure, ja malo kasnim sa javljanjem, ali vidim da nekak ideja o raspoznavanju varira na crvenu boju...e pa kad smo kod toga, ja ću onda gegati u crvenim šlapicama okolo vjerojatno u pognutom položaju držeći se za trbuh...naravno, ak sve bude kak treba...
a za istraživanje, potpisujem!
Da malo pobrojimo rodilje za početak svibnja ili kraj travnja:
- amica
- Tiwi
- mfo
- Svea
tko još?? :D
Tiwi, hvala na rasporedu
Ja ću danas na tečaju imati crnu majicu sa velikim bijelim slovima. Plavuša sam sa naočalama.
A o užetu smo pričali na temi:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...i%E6&start=150
Tema je bila donacija stolčića... pa je onda krenulo na užad![]()
evo ja rodila oko Božića u VŽ i svako malo svratim ovdje i tako mi je lijepo čitati vas kako se pripremate za Vž... odmah mi se bude lijepa sjećanja![]()
Mala01... :D
Jesi li možda napisala svoju priču poroda??
Znaš da to volimo čitati![]()
i meni.....sva se nekak raznježim.....Mala01 prvotno napisa
![]()
Bilo nas je puno jučer na tečaju i baš je bilo ok.
MM je oduševljen (iako on zapravo neće biti na porodu) i dr Jukićem i pravilima rodilišta, stavovima osoblja... ma svime. Baš mi je drago. I laknulo mi je jer je sav istraumatiziran od prvog na SDu.
Vožnja od Samobora do rodilišta traje točno 1 sat i 15 minuta. Nikakvo jurcanje, najnormalnija vožnja obilaznicom pa na autoput (jedini bed je "betonka" između Samobora i Svete Nedelje, koja je tak rasturena da sam i prošli put mislila da ću od silnog truckanja i drmusanja roditi u autu).
E da, gledam na Reality TVu "Birth Stories" i zaključila sa da me osim bolničkog ležanja na leđima silno smeta i scena hrpe ljudi dok žena rađa (nor. muž, baka, djed, sestre isl) Ja bih bila na miru. Jednostavno mi ne ide to sve jedno s drugim. Samo mir, babica tu i tamo, doula i MM negdje "na sigurnom"![]()
Zanimljivo, nitko se ne može načuditi ni našoj odluci da idem u VŽ a još manje MMovom oduševljenju (sveki). Ali to mi je ionako nebitno.
Hajde ima li još netko kakva zapažanja od jučer?
E da, kaj se mene tiče lako ćete me prepoznati, imat ću neku Roda majicu na sebi (mislim da bu ona narančasta s cicama na kojoj piše "ovo je mlijeko")
evo i mene s dojmovima s tečaja i mogu samo reći da je to definitivno to! Sad mi je srce na mjestu!A i MM-u koji također ima traume od mog prvog poroda (što ste mogle jučer primjetiti jer je on onaj koji je pitao što ako žena dođe u bolnicu u 23 sata, a rodi sljedeći dan u 16). Do sada ga je malo brinulo hoćemo li stići na vrijeme do tamo, ali sad više uopće ne razmišlja o tome!
Nama je od Velike Mlake do rodilišta trebalo 55 minuta, a ako baš rodim na autoputu onda je tak i tak sve išlo ok!
Mi još nismo svekijima rekli da idem u VŽ zato što ne želim slušati komentare još 2 mjeseca, ali lakše mi je kad znam da je MM 100% uz mene pa nek on to s njima rješava!Moja mama je oduševljena mojim opisima i prepričanim pričama s foruma tako da je rekla da ako me muž neće voziti - ide ona sa mnom!
Sad kad razmišljam izgleda da su jučer samo zagrepčanke imale kaj za komentirati i pitati! Tiwi, ti si bila ona koja je pitala kada da krenemo u bolnicu? A Svea je pitala za okretanje bebe, zar ne?
Moramo se drugi put upoznati!
curke tako mi je drago zbog vas. A zašto nitko do familije obično ne kuži zakaj idete u vž, nije ni bitno, skužiti će jednom.
Vjerojatno određeni broj rodilja iz vž ide isto tako u zg, pa ovako se malo napravi i ravnoteža. Znam barem dvije koje su išle rađati u zg, bez nekih posebnih indikacija, nadale su se da je tamo bolji tretman i bolja opremljenost.
Curke!!! Žao mi je kaj ste tak brzo zbrisale, ja sam odmah poslije predavanja zaskočila dr. Jukića za potvrdu (nama je ovo treće predavanje, u dogovoru s Erikom smo krenuli tako na pol), a i imala sam neko pitanjce koje je bilo vezano isključivo za mene pa sam iskoristila priliku. Zato sam i sjedila u prvom redu
Da, ja sam pitala za okret bebe... voljela bih roditi vaginalno i izgleda da prerano i previše brinem jel svi vele da se bebica stigne još okrenuti... i to do zadnjeg trena.
mfo, bila sam baš sretna što se TM javio i tako otvoreno pitao što ga zanimaOdlično pitanje. A i malo sam te škicnula jer sam pogledala sliku prije nego sam krenula na tečaj kak si mi rekla u svom postu. Inače sam ja iz Gorice pa se možda od nekud i poznajemo
Tiwi... ti si ona blondina sa kratkom kosom? Super pitanje... to je i mene zanimalo!!!
E da, imam ideju kaj odgovoriti ljudima zakaj idete u VŽ. Ima jedan razlog koji svi ljudi shvaćaju kad velite: imam žnoru tam!![]()
(ok, ovo je malo karikirano, ali za neke ljude za koje u startu znate da ne mogu shvatiti ništa od te cijele priče... nije dobro ulaziti u raspravu i objašnjavanje jer gubite energiju bespotrebno... ali kad velite da idete kod nekog doktora preko veze.... e onda je to posel!!!!)
Pokušajte! 8)
Svea, ovo za žnjoru je dobra fora, ali to ne mogu reći svekijima jer mi oni nude žnjoru za Sv. Duh, a ja se pravim gluha...do daljnjega
A kaj se tiče MM-a i njegove otvorenosti - zato ga i vodim sa sobom jer sam ja prepristojna pa ne želim gnjaviti ili nešto zahtijevati, pa on mora obavljati prljave poslove, zahtijevati, biti bezobrazan po potrebi i sl. Jako je ljut na ekipu s merkura pa je htio provjeriti kakvi su u VŽ i bio je zadovoljan s odgovorom tak da je sad sav ponosan kaj smo se odlučili ići tamo i njemu je baš fora kaj drugi misle da smo čudni jer on voli biti drugačiji! 8)
to je jedna psihologica koja nije još sredila svoga muža da bude pristojan, nego ga još malo pušta do poslije poroda pa će onda
![]()
Priču s poroda sam napisala još u bolnici dok sam imala vremena jer sam bila sama sa svojim mišem u sobi koji je samo spavao i jeo 8) ali ju nisam stigla prepisati ovdje da je svi pročitate.
Hm, mi smo se isto naslušali komentara po pitanju VŽ. Još su moji roditelji bili blagi, ali najviše su me razočarale frendice od kojih su gotovo sve mame i nisu uopće razumijele i dale i podršku. Ja nisam ništa muljala već kad su me pitali "zašto?", bila sam iskrena i rekla zašto (a to sve i same znate, svatko ima svoje razloge, meni su bili važni pod 1-prirodan porod, pod2- od prve minute biti sa svojom bebicom). Ako sam vidjela da su u čudu i da ne kuže, prekinula sam svaku priču o tome i nisam se uopće htjela opravdavati. Važno mi je bilo da me MM podržava (jer ipak je on morao voziti i biti tamo sa mnom), a za ostale me iskreno bilo baš briga.
Nakon što smo se vratili iz rodilišta, pokazali slike sobe i svega što nas je tamo dočekalo... svi su bili zapanjeni! I naravno oduševljeni. Više nitko nije rekao niti jednu jedinu riječ protivTako će biti i kod vas. Vjeruj te mi.
Mala1, ajde prepiši priču, baš uživam čitati o lijepim iskustvima s poroda i onda se još više veselim svojem...
Što se komentara tiče, moje prijateljice većinom nemaju djece (osim jedne koja je u trudnoći bila otvorena za moje sugestije i imala super prirodan porod) i zato mi još više idu na živce komentari o nečemu o čemu pojma nemaju niti su se ikada informirale! A posebno mi je žao kada od žena koje imaju djece čujem komentare tipa kaj će mi 24-satni rooming jer ću se htjeti naspavati! Halo, pa rodila sam već i znam da mi je to kaj su me odvojili od Lovre bilo grooozno!
Budem, sigurno. Baš zato jer znam koliko je meni to pomoglo prije poroda.. upijala sam sve moguće info iz VŽ i po nekoliko puta čitala priče iz rodilištamfo prvotno napisa
![]()
Upravo je to i mene razočaralo... ono kao što kompliciram, pa ionako ću za 3 dana biti doma pa će sve biti ok. Ne znam, mene takvi komentari žaloste i baš mi je žao tih žena koje ne znaju što propuštaju.mfo prvotno napisa
mfo... apropo komentara prijateljica... neki dan me jako bliska frendica tak razočarala svojim komentaromOT je... ali samo kratko: Pričala je o sestri svojeg dečka i oštrim tonom rekla... Zamisli kako je mala razmažena, doji je a ima već 9 mjeseci?? Ostala sam :shock:
I onda pomalo probala objasniti kako sve preporuke govore minimalno godinu dana... ali jednostavno ... nije me slušala
Tako da sam ja odlučila jako malo objašnjavati i raditi po svojem. Ma već su ljudi i navikli na to kod mene. Jer uvijek nekaj "kompliciram". Em sam vegetarijanka, em platnene pelene... em... kaj to nije sve malo prečudno?![]()
Svea, ja jesi čudna!
Ne daj se!
htjedoh reći !a jesi čudna!"Mala01 prvotno napisa
Ispalo je kak sam ja čudna što nije daleko od istine![]()
Je, ja sam ona kratko ošišana iz drugog reda kraj vrata.
Baš mi je drago danas ima iz, kako reče Jukić - "druge županije" i fakat se nadam da će nam svima uspjeti plan kako smo zamislile.
Sa mnom ide MM na tečaj ali on će nas voziti (na dan D) a na porod će sa mnom "sestrična"![]()
Zapravo sam pitanje i ostavila da smirim MMa jer se on boji da mu ja neću htjeti reći da je počelo. Jer u ZG je varijantaostati doma što duže a u VŽ kao što smo čule možemo doći bez nekog prevelikog straha.
Imala sam ja još pitanja, ali pričekat ću njegov drugi tečaj, kad će biti riječi o mogućim komlikacijama, jer me zanima koliko su fleksibilni kod nas sa željom za VBAC.
Nego - jel imate pripremljen plan poroda?
E da, idući put - može upoznavanjeMi smo jurili zapravo - na wc, a onda smo krenuli doma jer nam je već jako falio sin.
Tiwi, MM se isto boji da mu neću reći da je počelo (možda zato što sam prošli put vozila s trudovima na 10 minuta, a on nije imao pojma da imam trudove), ali mi to zaista nije namjera. Radije ću se šetati po Vž s trudovima nego da jurimo po autocesti!
Plan poroda još nemam napisan, ali ga imam u glavi. Neki dan sam sanjala da sam zaboravila donijeti plan na porod i sad sam opsjednuta s tim da ga što prije napišem!
Mi smo isto žurili na wc i sinu, ali drugi put obavezno upoznavanje!
Ja sam se bojala da od toga plana poroda niš koristi, ali menije dosta pomogao. Zato, nemojte to zaboraviti ako si mislite uštedjeti vremena i objašanjavanja.