Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Amerika konacno priznala vezu izmedju cijepiva i autizma?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Amerika konacno priznala vezu izmedju cijepiva i autizma?

Ne znam jel je ovo svjeza vijest (presuda je iz studenog prosle godine - mozda je izmisljena? ili je tek sad procurila u javnost?), no ne sjecam se da sam to negdje vidio. Eto, dogodilo se nesto nevjerojatno - sud u SAD-u zakljucio je da su kod jednog djeteta autisticki poremecaji posljedica cijepljenja i odredio da mu se dodijeli naknada.

http://www.huffingtonpost.com/david-...-_b_88558.html
    http://www.ajc.com/search/content/sh..._Vaccines.html

Ovdje pise da ce ostecena obitelj sutra dati izjavu za medije: http://adventuresinautism.blogspot.com/ - bili zivi pa vidjeli.

Hoce li to povuci za sobom lavinu tuzbi? Hoce li se suci i vlada i dalje ponasati autisticno kad je u pitanju uzrocno-posljedicna veza izmedju cijepljenja i autizma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo obavezno pogledati jer to je Larry King o Autizmu i jako puno o cijepljenju. Odlicna emisija:

http://edition.cnn.com/video/#/video...utism.long.cnn

Sad sam jos vise sretna sto nisam Noah dala MMR.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Davor je stavio još jedan link na temi: cjepivo i autizam i na virtualnom plemenu

to je tek početak

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Ovo obavezno pogledati jer to je Larry King o Autizmu i jako puno o cijepljenju. Odlicna emisija:

nego......
    Kod nas je puno veći postotak djece cijepljene MMR-om nego u Americi. A i drugim cjepivima je kod nas veći postotak djece cijepljen nego tamo. A manji postotak djece ima autizam nego tamo.
    Onda?
    Koji je zaključak?
    Oni imaju loša cjepiva, a mi dobra?
    Oni imaju loše gene (u prosjeku), a mi dobre?
    Oni pretjeruju s brojevima?
    Mi imamo više autisične djece nego što mislimo, ali toga nismo svjesni?

Svejedno koji je zaključak, ne vidim na koji način njihovi podaci o autizmu mogu govoriti išta o cjepivima koja mi koristimo (i načinu na koji ih koristimo) i povezanosti s autizmom.
    Apsolutno nikakve.
    Možda govore o povezanosti njihovog programa cijepljenja s njihovim autizmom (i to MOŽDA), ali s nama to nema blage veze.
    Je li netko ovdje učio logiku? ili čitao? znate ono.... premise i konkluzije.....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

govore o povezanosti njihovog programa cijepljenja s njihovim autizmom

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad usporediš američki program cijepljenja s našim ispadne da je naš (hvala Bogu) jako oskudan. Lijepu priču o curici čiji slučaj je na sudu može se pročitati ovdje:
    http://www.ajc.com/metro/content/hea...tism_0306.html

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni se ne cini da je sud ili vlada priznao uzrocno-posljedicnu vezu izmedju cjepiva i autizma u generickim slucajevima. Da citiram iz gornjeg linka iz originalne presude:

In sum, DVIC has concluded that the facts of this case meet the statutory criteria for demonstrating that the vaccinations CHILD received on July 19, 2000, significantly aggravated an underlying mitochondrial disorder, which predisposed her to deficits in cellular energy metabolism, and manifested as a regressive encephalopathy with features of autism spectrum disorder.
    Curica je vec imala predispoziciju za koju se nije znalo.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Curica je vec imala predispoziciju za koju se nije znalo.
    Pa jel je onda smjela biti cijepljena? Nije. A zasto je bila?

Nije stvar u autizmu kao autizmu nego o tome da se lijecnici i farmaceutska industrija ponasaju kao da su cijepiva bezopasna i kao da su nuzna jer bez njih bi svi pocrkali, a kad netko na*ebe, onda ni pod koju cijenu ne zele priznati da je to bilo zbog cijepiva. Ponasaju se kao da je sve to radi zdravlja, a u biti im je interes samo i jedino lova. Stalno se uvode nova i nova cijepiva - jesu li danas djeca sve zdravija i zdravija? Nisu. Bi li pomrla da ih se ne cijepi? Ne bi. Pa - WTF?! Kad ce to stati? Cijepiti bebe protiv bolesti hepatitisa B? Tko je tu lud!?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Spomenuta predispozicija je dio uračunatog troška cijepljenja za koji proizvođači cjepiva znaju. Rizik njihovog biznisa je nekakav mali udio obogaljene djece, a njihov grijeh je što ga neće priznati i isplatiti niti lipu odštete dok im se to sudski ne naloži.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa

kad dolazi to MMR na red? Je li to s 18mj?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

??

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mo-pa-ru ili priorix se daju 12-24mj
    otprilike
    pedijatri to čine sa 12 mj, valjda im je tako lakše voditi evidenciju

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Mo-pa-ru ili priorix se daju 12-24mj
    otprilike
    pedijatri to čine sa 12 mj, valjda im je tako lakše voditi evidenciju
    Ma zbunilo me to MMR pa sam mislila da to nije mo-pa-ru . Ocito smo ga vec dobili...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pozdrav!

Ako sam dobro shvatila , problem tog cjepiva je timerosal, tj, konzervans? (ako griješim ispravite me). Zanima me sljedeće, da li je netko možda negdje naišao na informaciju o povezanosti između majčine alergije na dotični timerosal i reakcije u djeteta na moparu? Naime, ja sam alergična na timerosal pa me malo frka svega toga. Da li možda postoji opcija cijepljenja za te tri bolesti ali bez timerosala? Bilokakva informacija bi mi dobro došla...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cjepiva protiv ospica, mumpsa i rubele ne sadrže tiomersal

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nego? Neko drugo cjepivo? Koje?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas slucajno upalila Oprah i bila emisija bas o ovome. Nekidan u John Deedu (kojeg isto nikad ne gledam) isto cjepivo, ista prica. Sad se vec pitam je li slucajno, a ionako me bila frka tog cjepiva. Nas taman čeka da ga obavimo, i nekako se neckam ali nije bas da bih htjela da mi mali dobije zausnjake, npr. :/

Mujice, na Opri su spominjali bas tiomersal kao sastojak koji je rizican. Kako to da ga nema u Priorixu? Oni koriste drugo cjepivo?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    cjepiva protiv ospica, mumpsa i rubele ne sadrže tiomersal
    njega sadrži cjepivo protiv hepatitisa B, ima ga i bez ili sa smanjenim udjelom ali je znatno skuplje

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Danas slucajno upalila Oprah i bila emisija bas o ovome. Nekidan u John Deedu (kojeg isto nikad ne gledam) isto cjepivo, ista prica. Sad se vec pitam je li slucajno, a ionako me bila frka tog cjepiva. Nas taman čeka da ga obavimo, i nekako se neckam ali nije bas da bih htjela da mi mali dobije zausnjake, npr. :/

Mujice, na Opri su spominjali bas tiomersal kao sastojak koji je rizican. Kako to da ga nema u Priorixu? Oni koriste drugo cjepivo?
    Nema ga ni u jednom živom cjepivu. Ni u Priorixu, ni domaćem MPR ni ikojem drugom. Jer tiomersal je konzervans, tj. ubija bakterije i viruse. Zato ga može biti samo u cjepivima koja nisu živa, kao npr. u hepatitisu B , difterija i tetanus.....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u kojemu njemu?
    Link koji si stavila je na stranicu proizvoda Imunološkog zavoda.
    U nekima nema tiomersala, u nekima ima.
    Lijepo klikneš na svaki posebno i pročitaš sadrži li tiomersal ili ne.
    Ne očekuješ valjda da ću to ja obaviti pa te izvijestiti?
    Snađi se....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ok, mujice, hvala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u kojemu njemu?
    ....
    u tiomersalu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u tiomersalu je živa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dakle u Di-Te-Per osim djelova teških bolesti nalaze se i teški otrovi:
    -aluminijev fosfat (adsorbens)
    - tiomersal (konzervans)
    - formaldehid

http://www.imz.hr/dtp.pdf

koliko im treba da izađu iz tijela? da se tijelo očisti? postoji li mogućnost detoxa uopće?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vjerojatno je glupo ali nisam imala pojma da mozes odbiti cijepiti dijete.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    dakle u Di-Te-Per osim djelova teških bolesti nalaze se i teški otrovi:
    -aluminijev fosfat (adsorbens)
    - tiomersal (konzervans)
    - formaldehid

http://www.imz.hr/dtp.pdf

koliko im treba da izađu iz tijela? da se tijelo očisti? postoji li mogućnost detoxa uopće?
    Dugo. Ne znam postoji li mogućnost detoxa.
    Ali nisam niti znao da je potrebno provoditi detoksikaciju. Jer ne uzrokuju nikakvu štetu organizmu u tim dozama.
    Sigurno si čula da je razlika između otrova i lijeka samo u dozi. Pitaj Davora kako se to na latinski kaže.
    A ako postoji mogućeenost detoksikacije, i ako je potrebna, onda to treeba provoditi svakodnevno i doživotno.
    Jer živu, olovo, aluminij, i svakakve druge gadosti svakodnevno unosimo u organizam.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A formaldehid se javlja kao produkt metabolizma određenih tvari u tijelu, tak da ne vidim uopće čemu frka oko ovog u tragovima u cjepivu. Osim da se diže panika, kao straaašan otrov, u njemu plivaju mrtvaci, brrrrr, čime nas sve ne truuuuju

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem je što te "benigne" količline otrova ne prima tijelo mase 60ak kila, nego ono od cca 3 kg na dalje.
    i što se toga nakupi puno više od "prihvatljive količine" tokom prvih par godina kad se cijepi svakih par mjeseci...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MJ, ta su cjepmiva s tim količinama i namijenjena djeci od 3 kg nadalje.
    ali ako misliš , da je to preveliki problem nemoj cijepiti svoju djecu, pa gotovo. Preostalih 40-tak tisuća dojenčadi koji se godišnje rode će se cijepiti i biti otrovani (kao što smo i ti i ja otrovani prije koliko već godina), a tvoja djeca neće. OK.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo ne kužim zašto misliš da trebaš druge uvjeravati u to što misliš?
    I bez tebe i mene roditelji novorođenog djeteta mogu vidjeti oko sebe stotine tisuća dječice koja su prije godinu, dvije, tri primila sva ta cjepiva i sve te otrove i sada glavinjaju uokolo sa znakovima otrovanja i trajnim posljedicama od kojih su autistični, alergični, zaostali u psihičkom i tjelesnom razvoju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Anvi, oprosti malo ću izvan teme - aspartam, ali radi se o analogiji na tvoj komentar o formaldehidu (koji je ionako usko vezan uz metaboličke procese etanola, metanola i . Osnovno je da sve što je PRIRODNO prirodno će se ponašat u organizmu - imamo PRIRODNE mehanime, PRIRODNA ponašanja, PRIRODNE zaštite- sve što se drito GURA u naš krvotok , a nije nam prirodno odražava se u kojekakvim disbalansima!!!

p.s. A možda bi ove doljnje spoznaje mogli i iskoristiti u detoksifikacijama kod cjepljenja!!!

Ovdje ima puno odgovora na silna pitanja i svi odgovori brane aspartam, da su provedena istraživanja i da nema dokaza o štetnosti aspartama. Nađe se međutim i ovo pitanje:

What is methanol and is it a problem in consuming aspartame? - Što je metanol i je li problem za konzumiranje aspartama?

Odgovor:

"Metanol je prirodni i bezopasni izlazni produkt iz mnogo uobičajeno konzumiranih namirnica. Metanol proizveden u tijelu iz aspartama je identičan onom metanolu koji se u tijelu dobiva iz voća, povrća i njihovih sokova, te je dio normalne prehrane. U stvari, čaša soka paradajza doprinosi šest puta većoj količini metanola od zaslađenih pića s aspartamom. Bez obzira na izvor, nakon što se metanol formira, dalje se raspada normalnim procesima u tijelu. Mnogo znanstvenih studija je pokazalo da količina metanola koju bi netko konzumirao iz namirnica koje sadrže aspartam ne mogu doći do one razine koja je opasna po zdravlje."

Oni kažu da metanol koji se nalazi u voću i povrću identičan onome u aspartamu i da se jednako raspada te dalje normalno ponaša u tijelu...

Kemičar sam i pišem: GOTOVI SU – Puno kardinalnih grešaka na istom mjestu!

Radi se o tome da metanol kao CH3OH molekula nije prisutan kao molekula ni u voću ni u povrću nego se nalazi vezan na pektin sa svojom metoksidnom skupinom –OCH3. Pektin je velika struktura šećera i alkohola, te kada pektin stupa u probavu u želucu, nalazi se u kiseloj sredini. Metanol vezan na pektin je izuzetno slabi nukleofil i ne može se pri takvim uvjetima u elektrofilnoj okolini osloboditi, nego je potreban enzim za njegovo cijepanje i dobivanje prave CH3OH molekule, a ljudskom organizmu takav enzim nedostaje.
    Prema tome nema otkidanja metanola s pektina te čak je i pokazano da i ako dođe do trovanja metanolom, pektin baš služi kako bi sa svojim slobodnim skupinama vezao metanol te uklonio ga.
    Osim toga, voće i povrće sadrži veliku količinu folne kiseline, niacina, vitamina C i beta kompleksa koji između ostalog i detoksificiraju organizam od metanola.
    Prema tome voće i povrće uklanja metanol u organizmu i može pomoći u slučaju trovanja metanolom.

Što se aspartama tiče, ljudsko tijelo ima enzime za uklanjanje metanola vezanih za aminokiseline i molekule metanola se dalje mogu apsorbirati u tijelu, a i prevesti u opasne otrove formaldehid i mravlju kiselinu.

Kako gore kažu: metanol je prirodni i bezopasni izlazni produkt.

Znači ovako se uvjerava ljude o istini o nevinom aspartamu, da metanola ima više u voću i povrću i da je zbog toga prije voće i povrće štetno nego što bi bio njihov aspartam, a ljudi, ljudi im (s)lijepo vjeruju...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MJ, ta su cjepmiva s tim količinama i namijenjena djeci od 3 kg nadalje.
    ali ako misliš , da je to preveliki problem nemoj cijepiti svoju djecu, pa gotovo. Preostalih 40-tak tisuća dojenčadi koji se godišnje rode će se cijepiti i biti otrovani (kao što smo i ti i ja otrovani prije koliko već godina), a tvoja djeca neće. OK.
    ti i ja nismo otrovani ni blizu tolikom količinom cjepiva.
    bdw, ne
    Samo ne kužim zašto misliš da trebaš druge uvjeravati u to što misliš?
    ne mislim da trebam, pače-ni ne želim nikoga uvjeravati.
    (a ti??)
    iznosim materijal za razmišljanje, pa tko želi znati više, neka provjerava.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo
    bdw, ne
    mi pobjeglo, pa to zanemarite.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitam vas i razmišljam i da iskreno kažem: Ne znam što bi mislila o svim tim silnim cjepivima. Dali bi se bojala ili ne, a opet si mislim ako ih još nisu zabranili onda valjda ima više koristi nego štete od njih.
    Ne želim se uvlačiti u neka prevelika istraživanja i poticati si dvojbe i strahove.
    Eto, što se toga tiče nekako sam odlučila vjerovati modernim dostignućima medicine.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da se mi vratimo malo na dokazani slucaj autizma uzrokovan cjepivom, za koji je kljucni faktor bio genetski poremecaj u radu mitohondrija. Cini se kako su takvi poremecaji daleko cesci od trenutnih procjena - umjesto 1 od 4.000, ucestalost takvih poremecaja bi mogla biti cak izmedju 1 u 400 i 1 u 50 djece!

http://www.huffingtonpost.com/david-...b_b_93627.html

Nisu inace cjepiva jedini faktor koji bi kod djece s takvim poremecajima mogao uzrokovati autizam. Dobro je da se polako to pocinje istrazivati - nadam se da ce se kroz par godina znati vise o uzrocima autizma.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U Americi svako 95 dijete ima autizam, ta činjenica me stvarno šokirala. Znači, nešto gadno negdje ne valja. Nadam se da rade punom parom da otkriju u čemu je problem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad je već svako 95. :shock:

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Širi se poput epidemije.
    Autizam je i dalje u porastu premda je stopa procijepljenosti odavno dosegla plato tj. negdje se ta stopa čak i smanjuje (zbog necjepiša ). No, autizam svejedno raste.
    Dovodi ga se u vezu s UZV pregledima tijekom trudnoće, što ne bi smjeli zanemariti ako ćemo već raspravljati o mogućim uzrocima.
    A tu je i dijagnostika, prepoznavanje autizma. Čitala sam davno, davno jedno istraživanje o nekom drugom poremećaju za koji se ispostavilo da je broj slučajeva strašno počeo rasti otkad je poremećaj prepoznat i dobio svoj naziv. Odjednom su stručnjaci sve "sumnjive poremećaje" počeli svrstavati baš pod taj, novoprepoznati. Recimo da je bio "u trendu".
    Možda je autizam sada "u trendu". :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dio problema je zapravo otkriven, a tiče se (barem) oko 65% autizmom zahvaćene populacije:
    http://www.autismspeaks.org/communit...7&referrerid=0

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Davor daj malo prevedi za nas koji ne znamo savršeno engleski, hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sorry, ne stignem. Na forumu sam u prosjeku svaki treći dan

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Sorry, ne stignem. Na forumu sam u prosjeku svaki treći dan
    Ajd kad ćeš imati vremena probaj prevesti, baš bih voljela znati o čemu se tu radi a vjerujem i ostali hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ukratko, ustanovilo se da oko 65% djece s autizmom ima famozni mitohondralni poremećaj, a linkao sam spomenutu stranicu jer se na njoj citiraju tekstovi iz inače pažljivo zatvorenih izvora.
    Izvorište udjela od 65% je http://www.sarnet.org/ ali se mrvice o tome tamo neće zateći.

Za mitohondralni poremećaj se prije tvrdilo da je iznimno rijedak, a evo ispada da nije. Isto tako se na famoznom američkom suđenju potvrdilo da cijepljenje pogoršava ovo stanje, što sasvim jednostavnim rječnikom znači da cijepljenje ovu djecu pospremi u autizam. Naravno da nigdje nisu napisali da cijepljenje uzrokuje autizam.

Isto tako se pokušalo osporiti djevojčicu s famoznog suđenja kao tipičnog predstavnika ovog problema, ali se bez ikakvog problema pronašao dječak s identičnim problemom: http://www.huffingtonpost.com/david-...n_b_98807.html

Stvari se događaju dosta ubrzano.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kasne ti linkovi, ima i friškijih. Očito nisi navikao na ovako brzi obrat događaja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvi link je rekla/kazala o razlici između naslova novinskog članka koji opisuje presudu i stvarne formulacije presude. Što se mene tiče, potpuno jadno i nepotrebno cjepidlačenje. Znamo što piše u presudi i potpuno mi je svejedno što se netko uvrijedio na jedno blentavo tumačenje. Meni je potpuno svejedno piše li "patka" ili "hoda kao patka i kvakće kao patka". Većinu bolesti karakteriziraju njihovi simptomi i sasvim je svejedno ima li netko "upalu pluća" ili "netipičnu upalu pluća" - bolestan je na pluća.

Drugi link je pao u zastaru.

Treći link sadrži samo link na stranicu o neustanovljenoj vezi thimerosala i autizma (listopad 2007), a znamo još od lani da je tome tako. Time je fokus samo prebačen na cijepljenje kao puno širi i veći problem. Dakle isto zastarjelo. Na to si mislio ili :?

Četvrti link: još rekla/kazala. Sasvim mi je svejedno na koji način se međusobno prepucavaju američki aktivisti. Sudsku bitku je dobila individualna tužba, a kako sada stvari stoje, slijedi još skoro 5000 takvih tužbi.

Hvala ti za peti link. Iako se radi o negativnoj presudi, dobro je znati za nju.

Dosta teško ćeš me impresionirati s Dr. D. R. - nisam bolestan

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda odustajem......

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

No-no, hajde, ne moraš tek tako odustati.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •