Ovdje ima puno odgovora na silna pitanja i svi odgovori brane aspartam, da su provedena istraživanja i da nema dokaza o štetnosti aspartama. Nađe se međutim i ovo pitanje:
What is methanol and is it a problem in consuming aspartame? - Što je metanol i je li problem za konzumiranje aspartama?
Odgovor:
"Metanol je prirodni i bezopasni izlazni produkt iz mnogo uobičajeno konzumiranih namirnica. Metanol proizveden u tijelu iz aspartama je identičan onom metanolu koji se u tijelu dobiva iz voća, povrća i njihovih sokova, te je dio normalne prehrane. U stvari, čaša soka paradajza doprinosi šest puta većoj količini metanola od zaslađenih pića s aspartamom. Bez obzira na izvor, nakon što se metanol formira, dalje se raspada normalnim procesima u tijelu. Mnogo znanstvenih studija je pokazalo da količina metanola koju bi netko konzumirao iz namirnica koje sadrže aspartam ne mogu doći do one razine koja je opasna po zdravlje."
Oni kažu da metanol koji se nalazi u voću i povrću identičan onome u aspartamu i da se jednako raspada te dalje normalno ponaša u tijelu...
Kemičar sam i pišem: GOTOVI SU – Puno kardinalnih grešaka na istom mjestu!
Radi se o tome da metanol kao CH3OH molekula nije prisutan kao molekula ni u voću ni u povrću nego se nalazi vezan na pektin sa svojom metoksidnom skupinom –OCH3. Pektin je velika struktura šećera i alkohola, te kada pektin stupa u probavu u želucu, nalazi se u kiseloj sredini. Metanol vezan na pektin je izuzetno slabi nukleofil i ne može se pri takvim uvjetima u elektrofilnoj okolini osloboditi, nego je potreban enzim za njegovo cijepanje i dobivanje prave CH3OH molekule, a ljudskom organizmu takav enzim nedostaje.
Prema tome nema otkidanja metanola s pektina te čak je i pokazano da i ako dođe do trovanja metanolom, pektin baš služi kako bi sa svojim slobodnim skupinama vezao metanol te uklonio ga.
Osim toga, voće i povrće sadrži veliku količinu folne kiseline, niacina, vitamina C i beta kompleksa koji između ostalog i detoksificiraju organizam od metanola.
Prema tome voće i povrće uklanja metanol u organizmu i može pomoći u slučaju trovanja metanolom.
Što se aspartama tiče, ljudsko tijelo ima enzime za uklanjanje metanola vezanih za aminokiseline i molekule metanola se dalje mogu apsorbirati u tijelu, a i prevesti u opasne otrove formaldehid i mravlju kiselinu.
Kako gore kažu: metanol je prirodni i bezopasni izlazni produkt.
Znači ovako se uvjerava ljude o istini o nevinom aspartamu, da metanola ima više u voću i povrću i da je zbog toga prije voće i povrće štetno nego što bi bio njihov aspartam, a ljudi, ljudi im (s)lijepo vjeruju...