Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: zelena stolica !pomoc!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno zelena stolica !pomoc!

Moj malecki je 2 mjeseca, sa 40 dana dobio je upalu uha i pio antibiotike, poslije antibiotika uzasno mu je stolica smrdila, to se smirilo ali stolica je zelena i to danas 5 dan. Odbija siku a i flasicu, vristi kad mu primaknem ustima, mada nekako uspijemo da ne bude gladan. Kako opet da ga vratim siki jednostavno neznam, nece i nece....
    Pomislila sam i da nema dovoljno mlijeka jer se buni pslije 10 gutljaja pocne vristati i nece siku vise. Izdajam se sa pumpicom nemogu ni 20ml jedva ali rukom uspijem malo vise da izdojim, dali je moguce da nije dovoljno?
    Jeste li pokusale i vi da se izdajate i koliko ml izdojite odjednom?

Zbog cega sve je moguca zelena stolica a prije toga je smdila puno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel bilo nekakvih vakcina nedavno?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da nisu gljivice (soor)? Pogotovo su moguće poslije antibiotika, jedan od simptoma (kod A. je bio i jedini) su smrdljive stolice (kad je A. imao soor, smrdille su nekako na kiselo, kao pokvareno mlijeko).

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo...samo da te malo utješim za izdajanje. To što ne možeš izdojiti puno mlijeka nema baš nikakve veze sa količinom mlijeka. Neke žene jednostavno ne mogu izdojiti više od par kapi, a bebe im dobro napreduju. Ovo ti govorim iz mog primjera jer ja jedva mogu izdojiti više od 5ml (znači, par kapi svega) i to uz kompresije i štatijaznamštasvene, a A. dobro napreduje.
    Moguće da imate neko štraj u dojenju. Pogledaj malo ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237
    a pogledaj i ovo:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=170
    i više tekstova imaš:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2113

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

neko štraj = neki štrajk

pogledaj i bebaču u usta, da li ima kakve bijele naslage, to bi isto mogloupućivati na soor, da li te bole bradavice (probadajuća bol)?

dok ti se ne jave savjetnice, šaljemo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebi srdi stolica na kiselo, ustvari ima poprilicno jak miris. Na ustila nema onog bijelog pa jeli moguce da je ipak soor?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moguće je...koliko sam ja po postovima vidjela, može biti soor, a da nema vidljivih simptoma.
    da li ti osjećaš probadajuću bol u bradavicama? da li su nekako sjajne i roskasto-crvenkaste? (uh, ali mi je opis)
    (ova pitanja koja sam napisala sam vidjela da savjetnice postavljaju, pa će njima biti brže odgovoriti ako već budu imale odgovore...)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

FIRDEVS, još malo pitanja uz ova koja su ti cure već postavile :
    ako sam dobro shvatila prehrana je kombinirana.
    -koliko doji u 24 sata, a koliko dobije adaptiranog?
    -kakvo je njegovo opće stanje kad je budan i sit?
    -jeste bili na kakvoj kontroli poslije antibiotika? upala uha je prošla?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

juce sam ga hranila (kršitelj koda)om i izdajala se asve do juce sam ga dojila stim da je odbijao da jede,juce je fino jeo sto (kršitelj koda)a sto mog mlijeka koje sam izmuzala ali mu je i dalje stolica zelena.Danas je na siki, prima je fino ali i dalje je ona smrdljiva stolica i to zelena
    Zvala sam pedijatra rekao je da dodjemo danas i da mu ne dajem flasicu vise, sto sam i uradila.
    Ugledala sam malo na obrazcice sa unutarnje strane nesto nbijelo vjerovatno soor.
    Hvala vam cure, bile ste brze.
    Javljam se kad dodjem od pedijatra.

Ah, jos ovo, probadaju me cijele grudi kao ono da nadolazi mlijeko a i bradavice me probadaju....

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

važno je da hoće sisati
    javi se kako je prošlo kod pedijatra.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vjerojatno soor, po svemu sto si napisala
    tako kako tebe probada u dojkama, njega probada u ustima, zato odbija jesti

prouci onaj gore tekst u svezi s terapijom (pedijatar ti najvjerojatnije nece reci da moras istim lijekom i sebe mazati, i da tretman traje jos 2 tjedna nakon sto nestanu svi simptomi)

javi se koju si terapiju dobila

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bili smo pedijatru,izvagali smo ga i dobio je u zadnjoj sedmici 320 gr, sto je poprilicno puno i fino je napredovao. Pedijatrica kaze da nista jos neradimo ni za soor(za koji nije sigurna da ga ima jer sam ga ja ocistila gazom i kamilicim) ni za stolicu vec da sacekamo jos sedmicu pa ce mo vidjet.

A mene stvarno probada u grudima ustvari kroz bradavice i po cijelim grudima i kako se to moze izlijecit..........

Za smrdljive stolicwe kaze da je to uredu poslije antibiotika, tako da ako i to bude sljedece sedmice tako slat ce stolicu na analizu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj FIRDEVS prvotno napisa
    A mene stvarno probada u grudima ustvari kroz bradavice i po cijelim grudima i kako se to moze izlijecit...........
    ja sam isto pomislila da je soor, mi smo ga lijecili nekoliko puta, zato ti vjvj bebac strajka, kod nas isto bilo tako. buduci da ti dr. nije nista dala za lijecenje onda pokusaj prirodnim metodama: izbaci secer iz prehrane i jedi sto vise mlijecno-kiselih proizvoda. ako imas i vaginalne gljivice lijeci ih. eto, makar tako ovaj tjedan a cete vidit iduci. sretno!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nama je soor otjerao Rojazol gel. I to bebi u usta i meni mazanje bradavica (što sam našla ovdje na forumu - nije mi to rekao moj pedijatar). Prije toga neuspješno liječili Nistatin kapima i to u tri navrata.

I isto mi nije pedijatar rekao da izbacim slatko i pojačam acidofilne proizvode u prehrani. I to sam našla tu na forumu.

Zakaj uopće idemo pedijatrima? :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mozes trpiti (sve jace) bolove jos tjedan dana
    ili pokusati terapiju "na svoju ruku"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure danas nam je stolica zuta ali uzasno smrdi... .
    Poceo je da jede juce je cijeli dan bio na siki.Soor se opet jutros pojavio po ustima, tako da sam odlucila ako nece skodit da pocnem sa terapijom.

Pa sta mi predlazete koju terapiju. Citala sam o kapima a i o gelu, pa koje je ucinkovitije i jednostavnije koristit?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gle, od Rojazola/Daktarina nema štete, i na tvom mjestu ja bih odmah krenula s terapijom (i za bebu i za tebe). Naime, nama je pedica rekla da "sigurno nema soor", jer nije bilo nikakvih naslaga u ustima. Ali mi je ipak na moje inzistiranje daja Rojazol, i sve je prošlo u roku od 7 dana.

Nistatin kapi nema na tržištu već dulje vrijeme, jer ih Pliva ne proizvodi do daljnjeg.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Terapija Rojazolom ili Daktarinom (ista je to stvar, samo drugi proizvodjac) ide ovako:

Bebi dajes jednu cetvrtinu zlicice 4 puta na dan (znaci, dajes 1 zlicicu dnevno, ali je podijelis u 4 doze). Bilo bi dobro da to das nakon podoja i da beba ne jede 20-30 minuta nakon toga.

Sebi nakon svakog podoja
    - operes bradavicu i areolu mlakom vodom
    - osusis
    - namazes gelom (isti koji dajes bebi u usta)
    - promijenis jastucic
    - 1 put dnevno promijenis grudnjak i/ili donju majicu

Jos pripazi da sve sto tebi dotice bradavice (grudnjak npr.) ili sto dotice bebina usta (duda od bocice) operes na najmanje 60 stupnjeva (grudnjak) ili iskuhas (dude, dijelovi izdajalice koje mozes iskuhati, vidi upute) ili isperes dobro sapunom (npr. gumene igracke koje beba stavlja u usta).

Nakon sto ti prodju sva probadanja i bebi fleke u ustima tretiraj jos 2 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e Hvala vam cure

Danas pocinjem sa terapijom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila sam u apoteci i kao prvo neznaju sta je soor , kazu krupice pa sad uopste neznam jeli to isto i dali su mu BORAX GLYCERIN da time cistim usta bebi a kao grudi nisu cule zato.Kad sam trazila rojazol ili nistatin nemoze bez recepta. Sta da radim.
    Danas su mi dojke uzasne...svrbe i probadaju....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

drugo ime je mlječac

kupi kapsule češnjaka i pij 2x dnevno

meni pomažu kod gljivica koje osim vag. inf. uzrokuju soor

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bila sam doktoru, dala nam je konacno nistatin. kapi.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i stvarno probaj izbaciti sve slatkiše koje jedeš, proizvode sa germom/kvascem, povećaj dozu acidofila/lgg-a/jogurta na barem 0,5l dnevno.
    naime, gljivica koja uzrokuje soor (candida) se hrani šećerom i kvascem, to joj je raj kada jedeš takvu hranu, s druge strane, češnjak pomaže u borbi protiv gljivica.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a dali smijem cesnjak dok dojim, naime zaova moja kaze ako hocu da prekinem mlijeko treba jesti cesnjak

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

normalno možeš jesti češnjak. jedino što se može dogoditi (a i ne mora) jest da bebi smeta miris češnjaka.
    ja normalno jedem češnjak i A. se ne budni, mlijeko mu očito nema drugačiji miris i okus (ili njemu ne smeta).
    mlijeko se gubi jedino ako beba prestane sisati, ili ako sisa sve manje i manje, a i tada ne nestaje 'preko noći' i 'odjednom' (zato ju što češće stavljaj da siki - tako se stvara sve više mlijeka)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Glede Nystatina, to sto si dobila ima rok trajanja tjedan dana i nakon toga moras po barem jos jednu dozu. Prati je li ti stanje bolje nakon nekoliko mazanja i javi se. Mazes i sebe i bebu, nadam se da je to jasno. Za Nystatin terapija za bebu ide nesto drugacije, ali za tebe i dalje vrijede sve one upute sto sam gore napisala.

Glede cesnjaka, neke bebe znaju odbiti mlijeko ako je prejakog okusa ili mirisa, ali to je rijetko. Ako pojedes normalnu kolicnu ne vjerujem da ce se ista dogoditi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj FIRDEVS prvotno napisa
    Bila sam u apoteci i kao prvo neznaju sta je soor , kazu krupice pa sad uopste neznam jeli to isto i dali su mu BORAX GLYCERIN da time cistim usta bebi a kao grudi nisu cule zato.Kad sam trazila rojazol ili nistatin nemoze bez recepta. Sta da radim.
    Danas su mi dojke uzasne...svrbe i probadaju....
    Ne borax, ni u kakvom obliku, to se više ne preporuča uopće koristiti (borna kiselina i njezini spojevi). Koristite samo nistatin.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samo da se ja ubacim ovdje sa svojim pitanjem

moj mali ima 5 tjedana i iskljucivo dojim. zadnja 2 dana sam primjetila zelenkastu stolicu i nekako je ima manje nego prije. onako je zelenkasto-zuckasta. i pocela sam mu davati D vitamin prije par dana po savjetu pedijatrice.

sto znaci zelenkasta stolica i trebam li se brinutu za to :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko ima pokakanih pelena i popišanih?

zelena stolica može biti od zraka u crijevima, nadimanje,
    a D vitamin to može prouzročiti

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

danas je imao 3 pokakane ali manje kolicinski nego inace. i mislim da dobro piski jer je uvijek teska pelena i jos se popiski kad ga skinem
    i stalno prducka!!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nema odgovora

jel trebam bit zabrinuta? kaka sve manje i jos je zelena :?

i poslije jela se nekako muci. ko da hoce nesta izbacit van a ne moze. pa mlatara rucicama i stenje i cudno dise...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok, nasla sam tekst o zelenim stolicama na portalu pa me malo smirio

necu jos pravit paniku kod pedice

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

obicno sa 6 tjedana djeca promijene ritam kakanja, a kolicina mokrace u peleni se dosta poveca

je li se nesto promijenilo u ritmu dojenja?
    koliko je malecki napredovao prvih mjesec dana?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u subotu ce bit 6 tjedana!

sto se dojenja tice dojim na njegov zahtjev i tu nema nekog pravila, ali svakih 2-3 sata trazi cicu. navecer obicno i cesce, a nekad zaspi i po 5 sati bez da cica. uglavnom nema nekih bitnih promjena.

prvi mjesec je dobio 1160g :D

inace mislim da imam refleks otpustanja mlijeka jak, jer vec prvi put kad on potegne ja osjetim da je mlijeko poteklo i za par sekundi on ju pljune van i to sve strca okolo, malo se zakaslje i poslije ju opet uzme u usta. sad sam mu prestala davati D vitamin, pa da vidim jel mozda on uzrok :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

onda je kod vas sve super
    inace, zelenkasto-zuckasta boja stolice se isto dosta cesto pojavljuje, skroz normalno

glede LDa, ako ti malecki ne moze izaci na kraj s tim, onda
    - ili kad osjetis navalu izvadis mu cicu iz usta i pustis da najjaci mlaz istece u pelenu pored
    - ili izdojis prije podoja tek toliko da prodje ona najgora navala mlijeka i onda mu das

ako on izlazi na kraj s tim dobro, onda nemaj brige

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisam imala pristup netu ovih dana tak da sam sad vidjela odgovor...

ajde hvala...sad par dana nije ima zelenu i kao lakse mi je i sad mu mjenjam pelenu i opet potpuno zelena :shock:

jucer bili kod pedice na kontroli, dobio je 700 g u 2 tjedna, a nist mi konkretno nije rekla za zelenu stolicu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

super je dobio na kilazi! :D :D :D
    a za stolice, ako se pedijatrica ne brine onda relax

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj ti je malac, gotovo svih šest mjeseci isključivog dojenja imao više zelenu i rijetku stolicu, nego zlatnožutu pastastu. dobivao je strašno puno na kilaži, nikad bolestan.
    nitko mi nije znao dati točan odgovor zbog čega je to tako, jedino što sam suvislo čula bilo je da možda reagira na nešto što ja jedem, npr. mlijeko.
    sa dohranom je stolica postala normalna.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, i meni je pedica predlozila da izbacim mlijeko, jer je uz zelenu stolicu dobio i nekakav osip po tijelu. uz tolike zabrane ja vise na znam sta da jedem bas mi je jednolicna prehrana

dinna, a jel ta zelena stolica imala neki cudan miris? drugaciji nego zuta

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidis, a moj je imao cijelo vrijeme zlatnozute kakice a dobivao je minimum minimuma mjesecno na kilazi. cijelo vrijeme se drzao donje granice, oko 500 g mjesecno. a kakica zuta.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mozda cu sad rec glupost, al cu rec 8)

pa mozda su zelene bas zato jer tako eksplozivno dobiva na tezini, jer i dinna kaze da je njen isto dobivao jako puno - pa mozda je to razlog

floresita

Početno

I moja je imala zelenu stolicu,ali nisam znala cemu je uzrok a dobijala je mjesecno oko 700gr.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja M je isto imala prva tri-četiri mjeseca zelene stolice (bože dragi, već sam zaboravila, a onda mi je to bila totalna tragedija), par dana bi bila ona zlatno žuta boja i onda,taman kad bi se ja smirila, otvorim pelenu i opet zeleno. to su bile sve varijacije zelene boje (od žuto-zelene do skroz tamno zelene, sa bijelim ili žutim komadićima). prvi mjesec je dobila ekstra malo (oko 450g), a kasnije oko 750 g mjesečno.

uglavnom, meni je pedica rekla da joj par puta na dan, prije podoja, dam 2-3 male žličice propasiranog soka od kuhane mrkve - ne kao dohranu, nego kao lijek.

je li netko od vas dobio sličan savjet za zelenu stolicu?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cvijeta, to se ne preporucuje
    zelene stolice su jednostavno takve boje
    vise je zabrinjavajuce ako se ne pojavljuju, nego ako se pojavljuju takve zelene

morena, nisi rekla glupost, tako dobar napredak (iznadprosjecan) se dogadja bebama majki koje imaju hiperprodukciju mlijeka i cesto je popracen takvim stolicama

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok, ja se vise ne brinem (jako)

malo je zuta, malo zelena, malo zuckasto zelena - svaki put nesto novo!!

hvala svima na savjetima!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    da, i meni je pedica predlozila da izbacim mlijeko, jer je uz zelenu stolicu dobio i nekakav osip po tijelu. uz tolike zabrane ja vise na znam sta da jedem bas mi je jednolicna prehrana

dinna, a jel ta zelena stolica imala neki cudan miris? drugaciji nego zuta
    da, kiselkasta.
    da mi je to bilo prvo dijete mislim da bih umrla od straha, no sad sam bila pouštenija i rekoh sama sebi:
    on je veseo, ništa ga ne boli, puno dobiva...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zapravo- nije istina da ga baš ništa nije bolilo, imao je on dosta problema sa prduckanjem i trbuščićem, no on je jako halapljivo i brzo cicao, gutao dosta zraka i često ni ne bi podrignuo. možda je upravo zbog tog zraka u crijevima stolica bila zelena...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj dinna prvotno napisa
    zapravo- nije istina da ga baš ništa nije bolilo, imao je on dosta problema sa prduckanjem i trbuščićem, no on je jako halapljivo i brzo cicao, gutao dosta zraka i često ni ne bi podrignuo. možda je upravo zbog tog zraka u crijevima stolica bila zelena...
    potpuno ista stvar i s nama! Al bas ideticno sve!!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znam da sam zapela s tom zelenom stolicom, ali sad me jos vise brine. vec je 10-ak dana stalno zelena. svaka je zelena. bilo ih je i bas tamno zelenih (to prije nije bilo). ima svaki dan stolicu

ja sam izbacila mlijeko (pijem sojino sad), a mlijecne proizvode jos nisam potpuno, ali sve je to svedeno na minimum, cak i konzervans. a stolice nikad zelenije!!

svaki put kad otvorim pelenu glava me zaboli.
    sad je dobio u zadnjih 10 dana 320g i pedica kaze da bas nije nesta :?
    i sad sljedeci tjedan idemo opet na vaganje...kaze da su to mozda stolice gladi!
    ne zelim dohranu!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •