Za tjedan dana radjam i totalno ste me zarazile maramama, surfam i citam i kao i mnogo njih ne znam sto bih odabrala, vidim najbolje imati sve, pa kad koja ustreba. Zanima me zasto se malo govori o pouchu, je l' zato sto ga ovdje nema za kupiti, nije popularan ili sto? Nekako mi se cini praktican za pocetak, samo stavis i to je to... i usput... sorry, malo sam friska... gdje je ta vasa "forumska burza"? da li se naci nesto polovno/neiskoristeno?
Tnx
pouch mozda nije toliko zanimljiv jer ti mora biti po mjeri pa se cesto desi da ga moze nositi mama, ali ne moze tata (sto recimo nije slucaj sa slingom kojemu je najslicniji); ne omogucava toliko polozaja kao marama - a po mom iskustvu, mame nekako najvise vole nositi skroz male bebe u polozaju prsa o prsa sto je u pouchu moguce, ali ne djeluje tako sigurno kao u marami u kriznom cvoru...
ja imam pouch - i to podesivi po velicini - od konoplje koji je super mekan i udoban, jako sam zadovoljna i cesto ga koristim za neke izlaske na brzaka. kailash ima slican, mislim da je i njoj njen super, nek nam se javi...
Kardigan, imas na superbaby.org (osnovana od izbjeglica s Rode) forumsku burzu gdje nema ogranicenja po broju postova (tj. dostupna je svim korisnicima), i zna se naci koja nosiljka. A imas bas u Splitu i barem dvije tete sivalice koje ti mogu napraviti pouch po mjeri, isto ih mozes naci na superbaby.org, ako te bas pouch zanima.
Ja sam si sve svoje nosiljke sama sasila, izmedju ostalog i jedan pouch jer sam bila razocarana sa slingom. Bilo je ok neko vrijeme, ali nisam bila odusevljena, najvise zbog toga sto se ne moze zategnuti pa mi se cinilo da mi dijete moze ispasti. Uvijek sam pridrzavala dijete s jednom rukom. Bilo je dakako bolje nego nositi po rukama jer su me svako malo boljeli zglobovi kad bi drzala dijete bez pomagala. Pouch je jako brz za staviti - najbrze od svih nosiljki.
Jedna marama je vjerojatno puno bolji izbor kao prva nosiljka, a s novom bebom (za 4 tjedna) cu probati i mei tai od pocetka. Dapace, probat cu si sasiti jedan marama-meitai hibrid, tj. dugacki i siiiiroki krakovi (tipa 30cm siroki, 2m dugacki) na mei tai tijelu, tako da mogu vezati dupli krizni vez kao kod marame.