Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Napredak, motorika, spavanje – opravdani strahovi?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Napredak, motorika, spavanje – opravdani strahovi?

O svakoj od ovih tema ima ponešto ili čak puno na forumu. No nikako se na mogu oduprijeti potrebi da tražim još informacija.

NAPREDAK
    Pod tim mislim na rast i razvoj. Petar je rođen sa 4280 i 53, najniža težina 4060 s kojom je i otpušten iz bolnice. Do 6 i pol mjeseci isključivo dojen, tada 7590 i 66. Danas sa skoro 8 mjeseci ima 7800 i 67 cm. Nije ni udvostručio svoju težinu. A ovim tempom neće ni do godine dana. Dohranu odbija ili su to minijaturne količine, voda u mikroskopskim količinama. Nisam se zabrinula.

MOTORIKA
    Sa 4 mjeseca dijagnosticiran Dystoni sy, ali iskustva imam sa starijim vježbačem, vježbamo, rano počinje sa rotacijama, ali puzanje ili posjedanje .....ni traga ni glasa. Ne može ni sekunde biti miran i stalno ga treba animirati. Izdrži sam najviše u najidealnijoj situaciji 3 minute. S obzirom da smo pod nadzorom fizijatra, ne zabrinjavam se. No, fizioterapeutkinja ne želi nam zakazati termin jer kaže da se s njim ne može vježbati i da od njegove nesuradnje nema koristi. Rekla je da vježbamo četveronožni i sjed. I da se vidimo ua 6 tjedana. Kod fizijatra idemo tek krajem 4 mjeseca, a ja vidim da napretka nema. OK, ništa strašno.

SPAVANJE
    Spavamo jako loše. Po noći skupimo nekih 9 sati, ali uz bar isto toliko buđenja i budnih perioda od po sat vremana, uz plač i razdražljivost. Po danu dva tri puta po pola sata, ako. Strašno.

No, kad sve ovo zbrojim, ima li razloga za zabrinutost? Pedijatrica je relativno površna, tražila je hemoglobin koji je 104, dala mu željezo i rekla –„Ima takve djece. Dohranjujte ga.“
    On stalno traži sisati, svaki sat, ne želi ništa drugo i nikog drugog. Čak mislim da mu smeta to željezo, kao da se napinje i stolica mu je neredovita. Imate li iskustva?
    Evo, i sad se probudio nakon pola sata, sisao, malo se poigrao i sada je sav nervozan. Kao da mu se spava, i sav se napreže...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Napredak, motorika, spavanje – opravdani strahovi?

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    O svakoj od ovih tema ima ponešto ili čak puno na forumu. No nikako se na mogu oduprijeti potrebi da tražim još informacija.

NAPREDAK
    Pod tim mislim na rast i razvoj. Petar je rođen sa 4280 i 53, najniža težina 4060 s kojom je i otpušten iz bolnice. Do 6 i pol mjeseci isključivo dojen, tada 7590 i 66. Danas sa skoro 8 mjeseci ima 7800 i 67 cm. Nije ni udvostručio svoju težinu. A ovim tempom neće ni do godine dana. Dohranu odbija ili su to minijaturne količine, voda u mikroskopskim količinama. Nisam se zabrinula.
    Moj Filip je rođen s 3700, do 6 mjeseci je bio daleko od dvostrukog, u prosjeku je kroz prvu godinu dobivao ko' ciglica kave (tak sam se ja zafrkavala), a sad je na 10 kg i ni makac. Vesela i sretna beba i to je najvažnije - nismo svi isti.

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    MOTORIKA
    Sa 4 mjeseca dijagnosticiran Dystoni sy, ali iskustva imam sa starijim vježbačem, vježbamo, rano počinje sa rotacijama, ali puzanje ili posjedanje .....ni traga ni glasa. Ne može ni sekunde biti miran i stalno ga treba animirati. Izdrži sam najviše u najidealnijoj situaciji 3 minute. S obzirom da smo pod nadzorom fizijatra, ne zabrinjavam se. No, fizioterapeutkinja ne želi nam zakazati termin jer kaže da se s njim ne može vježbati i da od njegove nesuradnje nema koristi. Rekla je da vježbamo četveronožni i sjed. I da se vidimo ua 6 tjedana. Kod fizijatra idemo tek krajem 4 mjeseca, a ja vidim da napretka nema. OK, ništa strašno.
    Sa 7,5 otkrivena hipotonija. Počeli vježbati privatno u MAKA-i i doma. S 13 mjeseci prohodao. Sve OK. Još uvijek pazimo na držanje i pokrete, ali to je sve pjesma. Preporučam MAKA-u jer tamo nikad nisam čula da se s nekim djetetom ne može vježbati. Treba samo naći načina, a to tamo rade. (www.maka.hr - sad imaju još jednu lokaciju, blizu centra V. Gorice).

O spavanju ti nemam kaj reći - tu su moja oba djeteta prezlatni.

Datum pristupanja
    May 2007

Za ostalo ti ne znam odgovoriti, ali znam da željezo zatvara probavu. Ja sam imala s tim problema svaki put kad sam uzimala željezo, i tvrde i neredovite stolice. Sigurno to bebača muči ako se napinje

Datum pristupanja
    May 2007

Za ostalo ti ne znam odgovoriti, ali znam da željezo zatvara probavu. Ja sam imala s tim problema svaki put kad sam uzimala željezo, i tvrde i neredovite stolice. Sigurno to bebača muči ako se napinje

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

savjetujem ti da zatrazis termin kod nekog drugog "opceg" pedijatra i dobijes drugo misljenje. Mi ovdje na forumu mozemo nagadjati ali ako imas sumnje, bitno je da ga pogleda netko drugi ako vec nisi posve sigurna u misljenje svoje pedijatrice. Meni je potraga za drugim misljenjem sasvim OK.
    Dr. Jovancevic ti ima privatnu praksu, dam ti broj telefona, ali ceka se oko 1 mj. Mozes otici i kod dr. Sabola, iako je on neuropedijatar, ali je i pedijatar i znat ce ti odgovoriti na sva pitanja. Meni se dosta toga cini ok, ali i ja bih se pitala i ne bih cekala, nego bih otisla po drugo misljenje. Sretno!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po meni, ništa zabrinjavajuće!
    ali da se umiriš, odi po drugo mišljenje!

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako potraži drugo mišljenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •