Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 172

Tema: Dražesni pupoljci proljetni 2006. (15. dio)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, odgledala sam prvu rundu slički i sad gledam drugu - prekrasan je Kaleb. Izgleda mi tako veliko! (Btw. i Flora je penjačica iste kategorije. )

summer, uh, jadna baka. Nadam se da će se brzo oporaviti, a tebi želim puno uživancije s Krešicom.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sanja, Florica zvuci tako odraslo Najblize sto je malisa dosao je 'bajo, mama' kad sam slozila puzzle

Za smanjenje broja podoja nemam ideje. Nama su dnevni lako prestali skoro pa sami od sebe, sad je problem u ovim nocnima, bas sam prije dva dana prestala popustati usred noci, kazem mu, nema, papio si kad si isao nanati, papit ces ujutro, i on malo grinta, ali pristane bez vece muke. Nadam se da ce uskoro prestati traziti pa cu onda razmisljati sto dalje.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i dokaza naseg zabavljanja:

http://www.youtube.com/watch?v=m6PsBwETL0Q

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo malo i mene...
    ajme summer, to je nama SF :shock: , moj bi ti probao pugurati, pozivcanio i sve pobacao
    luna, kaleb je super, drago mi je da ste dobro

inace nama je tu super vrijeme, pa smo stalno vani, setamo uz more bacamo kamencice i tako

sto se tice rasta, jel vi imate osjecaj da oni preko noci narastu po 1-2 cm
    njemu je jedan dan majca dobra, a onda jedno jutro kratki rukavi
    sanja, ti me tjesis da je sve sa M. ok jer je i on tako negdje veliki, ponekad se brinem, a onda me prode

poceo je nesto vise pricati, ponavlja po prva dva slova, neki dan stalno govori bija,bija, jucer sam skuzila da je to susjedov pas bela, rekao je pupa (pupak), okej (ok), pija (piva)
    recenice ne dolaze jos u obzir

igranje, uglavnom knjigice, drvene bojice, kockice, crtici

eto, svima morske puse od nas

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://public.fotki.com/SANELA-NAJA/novo/

tu su naše nove slikice..

LR - baš je sladak a i tvoj tekst me nasmije
    što se tiče slaganja puzzli mi slažemo simultanke ..
    visoki smo 92 i teški samo 12.5 kg u odnosu na vas tešku kategoriju, a cipele 23-24 ...izgovara mama otprilike 10 pua u sekundi..evo, zovu me da se igramo - napuhali su bazen...odoh, cmok svima

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok svima!!

Zanimljiv datum to je bio Patrikov termin rođenja (a kak sam sva u terminima onda mi je baš zapelo za oko).

Inače, dobro smo, brbljavo, veselo i razigrano.

Moja dvojica (MM i Patrik) su vani i grudaju se, sanjkaju i lopataju po snijegu. Da, da, ovdje na vrhu mog brežuljka je totalno zimska idila. Probudili se jutros u pol 8 i pomislili da je magla, a ono naša netom rascvjetala trešnja ispred balkona - sva u bijelom - ne od cvjetova već od snijega :shock:

Malo sam škicala slike i snimke i klinci su mrak!

Puzze još nismo probali slagati, budemo (dobra ideja) ali smo slagali one kojekakve oblike drvene - tipa kućica, drvo isl... i baš me iznenadilo kak mu to ide kao od šale (ponekad zabrijem da su "manji" nego kaj to stvarno je).

Inače, nemam pojma koliko je visok i težak, nije nas vidjela pedijatrica valjda više od pol godine. Ja sam ga davno zadnji put mjerila. Probat ću danas pa da vidim koliko je narastao. Kila ima oko 11 ili mooooožda blizu 12 (ali nekak sumnjam). Cipke su 24.

Pričanje je kod nas za krepat. Ima fore da se koji put baš iznenadim.
    Neki dan petlja po šparhetu, a ja ponavljam nemoj opasno je, kuham, bla bla.. I onda se uozbiljim i veli "Rekla sam nemoj!" A on će na to "Mama ljuta, mijan budi." I nasmiješi se kao mali anđeo.. Tc tc. već je usvojio osnove zašprehavanja.

I tak. Vratili su se pa odoh - tipkamo se..

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A evo i slikica snijega u Samoboru:

trešnja

pa još dva put next

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo kratko - Naja i Patrik Jadna tresnja, iako divno izgleda, valjda joj nece unistiti cvjetice...

Kod nas uz more je samo kisovito, imam iz ureda inace divan pogled na Brac i Soltu, a sad ih tek nazirem.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

summer, Krešo je nevjerojatan! Svaka čast! Kako je samo složio te puzzle, prekrasno! Flora zasad slaže one od četiri komada i skužila sam da joj mogu već početi davati i one s više. Fiona je u njezinoj dobi uredno slagala Teletubbiese s osam i još neke s deset. Ah... Na pogledu s uredskog prozora ti malčice zavidim.

Tiwi, super su ti sličke. I naš vrt danas izgleda slično, a Fionu smo jedva dobili da ode u vrtić. Htjela se ostati kod kuće sanjkati.

Sanela-Naja, curka ti je prekrasna.

Dia, sve dok je on zdrav i dobro raspoložen, ne brini za mjere. Primijetila sam da su naši pedijatri prilično opterećeni brojkama i tablicama, htjeli bi da sve bude po nekim pravilima. Kad smo u siječnju otišli s Florom našem bečkom pedijatru, bila je skroz druga pjesma: nemojte se ništa zabrinjavati, ona je baš taman za svoju dob, nije ni premala ni premršava, bilo bi loše da je drugačija. A ovdje kod nas... Neću uopće komentirati. Ljubni miša.

Flora je danas htjela sok, no nismo ga imali kod kuće (sad kad više nemamo domaćeg, kupujemo (kršitelj koda)ov sok za bebe), a ona to nije mogla skužiti, pa je hodala po kuhinji, otvarala sve ladice i tužno govorila: "Mama, nađi ok! Tata, nađi ok!" (ok = sok).

Pusa svima!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Haj pupoljčići...

Mi smo bili u susjednoj nam BiH na malo produženom vikendu i užiiivali smo. Potjerali su nas loše vrijeme i moj sutrašnji razgovor za posao. Bljak.
    N. je uzivala. Vidjela je krave, ovce, kokosi a veselju nigdje kraja...
    Nitko se nije mogao nacuditi koliko je narasla i kako rezonira i priča kao velika ( a mama rasla do nebesa ).

Pogledali smo sličke... za Kaleba, Naju, Patrika, Krešu...

Evo i par naših fotki sa puta:

vikend

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej, proljetnice..šta je zamro topic?

Emira, super su fotke..gdje idete na vikende ? Mi skoknemo do Bixsaća.
    Sanja,hvala ..dodala bih još da je vaše slaganje rečenica nama SF..
    glede pričanja - definitivno brblja, stalno..počela je pjevati..presmiješno i preslatko..stalno bi se igrala sa vodom imamo po 2 poplave na dnevnoj bazi.
    cicanje...noćno...pomalo ludim..evo, sinoć se probudila samo 2 puta / u pola 3 i u pola 6/ i to mi je super /zaspala u 21/..ali, prethodno veče sam izludila..guga, pa guga , pa guga i tako po pola sata i po 6-7 puta..uh, kad se samo sjetim šta sam sve nadrobila dok sam vadila cicu po 100-ti put a MM je skoro dobio štos u nos - jer blaženo spava kraj nas..noćno nacicavanje mi postaje stvarno problem - jer sam po danu u podne već gotova - a moram biti fit da bih sve napravila u zadanom mi roku jer ne želim raditi prekovremeno.a i kada sam neispavana prekovremeni rad nema smisla..O, Anita-AZ , ima li kakvih savjeta i da li poduzimaš išta po tom pitanju?
    Preksinoć sam ju pustila da plače - kao mazila sam je i govorila da sika sada spava .Dobila je fraze. Ne da nije prestala plakati već me je odgurivala na leđa i pokušavala doći do sike- definitivno nije spremna .Odustala sam nakon minute - to je bila sreća .
    Inače, najljepši dio dana je kada dođem s posla , tč ode doma a Naja se probudi i traži siku..nas dvije , same , na velikom krevetu - mazimo se i valjuškamo zbog ovakvih trenutaka ću dojiti do faksa...

eto, saga o dojenju gotova
    puno pusica, odoh raditi- danas pucam od energije , a idem i na šišanje pa mi je već poseban dan..cmok, cmok

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Haj!

još samo dva dana i veliki vikend, a onda godišnji. Jedva čekam!
    Luki se ovaj tjedan čini dugim, stalno nas nagovara da ostanemo doma.

Krpelj priča je za sada gotova. Bili smo kod naše pedice i ona rekla da je mala vjerojatnost zaraze, ali inkubacija je 10-14 dana pa sam još pomalo na iglama. Inače kaže da je sve južno od Save ok, a da su zaraženi menigokokom sjeverno, Medvednica i Zagreb :shock: .Pregledavajte kikiče nakon igre u prirodi!

Tiwi super su slikice na ožujskom snijegu.

I ostali fotke su mi super, a klinci slatki.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo, dodala sam i ja nove: malisa u akciji pa next...

Uzivajte, ja sam danas doma s Kresom, uzela slobodan dan da budemo skupa (rodjendan mi je, a to mi je najbolji poklon koji mogu zamisliti) i sad idemo malo u setnjicu!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    Anita-AZ , ima li kakvih savjeta i da li poduzimaš išta po tom pitanju?
    Preksinoć sam ju pustila da plače - kao mazila sam je i govorila da sika sada spava .Dobila je fraze. Ne da nije prestala plakati već me je odgurivala na leđa i pokušavala doći do sike- definitivno nije spremna .Odustala sam nakon minute - to je bila sreća .
    Pih
    I to me pitaš sad... nakon noći u kojoj sam radila do 2.30, došla u krevet gdje se mali sisavac prikopčao i nije me puštao sat vremena, zatim za pola sata opet i tako do 6:45, kad se probudio. Iskreno, jako mi je loše upravo sada, a imam obaveze i moram ići sada i to između ostalog i na 2 dogovora u vezi honorara, a sva se tresem od umora. Upravo razmišljam koje smeće da popijem/pojedem da se nekako razbudim i osjećam normalno. SVe m je maglovito ispred očiju. Užas.

Bilo je tako i preksinoć. Pokušala sam i ja malo ga pustiti da se buni u vezi cice, dok ga grlim, dragam ili mu pričam priču. To je rezultiralo buđenjem iliti novim uspavljivanjem u 4 ujutro. Sve mi je bilo žao što mu nisam dala fakin cicu i spavala bar pol sata više. I MM i ja smo iscrpljeni do boli, jer ga je on tada vozio u kolicima.

Ne znam što ću. Znam da sam usred noći vikala od ljutnje da sam ga trebala prestati dojiti još prije godine dana kad ne bi ni znao što propušta.
    To je noćno mišljenje umorne zvijeri u meni.

Baš sam razmišljala... neki dan mi kaže kolega kako svemu pristupam sa emocijama, kako se u sve dajem silinom ljubavi i kako on smatra da to nije dobro. Pričao je o mojem poslu, no ja sam shvatila da je to moj način života i razmišljanja.... pa tako i roditeljstva. Zato moje dijete spava sa mnom, zato ga dojim dokle hoće, zato sam uz njih maximalno, zato smo tako povezani kao obitelj, kao najbolji prijatelji neraskidive veze.
    E, pa... eto, upravo doživljavam posljedice svojih emocija i odlučivanja na bazi njih. Majke koje su racionalnije i manje pod utjecajem svoga srca bi mogle pustiti dijete da plače. Mogle bi napraviti 1000 stvari radi kojih dijete nije sretno, ako je to nešto pogodno za njih, njihov izgled, posao, odnos s nekim drugim itd.
    Mogu ja osuđivat te majke, mogu i one mene, ali činjenica je da ni jedne ni druge nismo izabrale koliko će nas kroz život voditi srce. Sa time se valjda rodiš...

No eto... ja, kao takva, ne znam što ću poduzeti po pitanju toga da spasim svoje zdravlje i svoj posao, a po cijenu trenutnog nezadovoljstva mog djeteta. :/ Ono, khm, ništa?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga Summer, sretan ti rođendan!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Summer, sretan rodjendan!

Pogledah skoro sve slike. Preslatka su vam decica i svi deluju vec tako veliki.

Luna, videla sam ti seku. Super izgleda! Ja sam u 7oj nedelji trudnoce vec uveliko povracala i spavala po 15 sati dnevno pa sam bila odusevljena njenim super raspolozenjem i energijom posle prekookeanskog leta i promene vremenske zone. A buduci tata je mnogo sladak, ja sam ga tek sada upoznala.

Kod nas se i dalje sve vrti oko pricanja. Najnovije je da je Mishica pocela da recituje pesmice od po 10-15 reci! :shock: To radi samo kada je sama tako da ni ne znam od kada to zna, ja sam je za vikend slucajno "uhvatila" kako u krevetu prica "tasi, tasi tanana, i svilena marama, u marami secera da nam dete vecera" pa je od tada stalno "spijuniram" i stvarno stalno nesto recituje kada nema nikoga. I pocela je da se pravi kao da cita. Uzme knjigu, prsticem prati tekst i "procita" po jednu-dve recenice.

Na ostalim poljima nema novosti. Tobogan i dalje ceznjivo posmatra i ne priblizava mu se, ne ume da hoda po snegu :? , jako smesno i samo na sekund stoji na jednoj nozi...poprilicno je smotana i pritom jako slatka.

Odoh sada da kupim puzzle, bila sam ubedjena da nam je za to jos rano, ali sada kad vidim Kresu kako slaze...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

domi isto recitira, ful je fora

sada se privikavamo na čupka (zamorca)
    lucija kuži sve, ali dominik... - dala sam nam još malo vremena...
    a tak je slatki, mazimo ga, priča nam
    dominik zna biti jako nježan, pažljiv, ali onda se naljuti jer ga nije odmah dobio i počupa ga, joj

bila sam jutros na gastroskopiji, bljak - prvi nalazi ok, ali čekam one za helio (8 dana)

pupoljci su nam fakat narasli, slike su divne

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

summer, sretan ti rođendan, draga!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da slozit cu se da su nam poljupcici narasli, a da mi toga nismo svjesne!

Moj veliki brbljavac svaki dan ima neki novitet pa tako sada stalno govori "mama pebaja kukunka-juju, a ti babi buba maja (baka mara) pesi(plesi), Domini svila(svira)."

A kako ovih dana na Tv-u ide reklama Lidla s Oliverom stalno pjeva "Kina, Kina muti jaja....Kina,Kina biti moja Kina...." a stane i plese i kao pucketa prstima.

A i recitira ali najvise to voli kada se zaigra i kada ga nitko na to ne nagovara, najdraza je ona: "Nuna nina mama ima cina(sina), " pa u njegovom dodatku: " ima dva cina Domini i Kitijan"

Summer sretan ti rodjendan (danas i MM ima rodjendan)

Curke dajete li klincima da se igraju sa plastelinom i kakve se igre igrate u zatvorenom prostoru ali tako da i vi sudjelujete?
    Mi slazemo kockice, i slagalice one drvene oblike umecemo na odgovarajuce mjesto, ali ja bi nesto veselije i aktivnije, a ne pada mi napamet nista osim" Ringe, ringe raja"... :?

Kada smo kod cicoljubaca, Kristijan i dalje cica ali jadnicak urla na cici jer nema izgleda vise nista....izvor presusio i nazalost morala sam mu uvesti nadohranu ali mu i dalje dajem da cica mozda ipak jos stogod izvuce.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

knatkaj jesi se javila na SOS ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kada smo kod cicoljubaca, Kristijan i dalje cica ali jadnicak urla na cici jer nema izgleda vise nista....izvor presusio i nazalost morala sam mu uvesti nadohranu ali mu i dalje dajem da cica mozda ipak jos stogod izvuce.
    Sto mu vise dajes da sisa, vise ce izvuci. Nadohrana je tu kontraproduktivna . Ali da ne pametujem, zovi SOS, sigurna sam da ti dobri saveti mogu spasiti dojenje koliko god ti to sada delovalo nemoguce.

Sto se igranja tice, ne mogu da docekam pravo prolece pa da napokon mozemo vise napolje. Mishica jako voli da se igra u kuci ali polako je hvata nervoza, dete zeli napolje...a i mama .

Plastelinom se igramo vec dugo i jako ga voli. Imamo playdooh sa raznim kalupima, presom za "spagete"...Osim toga, cesto crtamo. Obozava one boje za slikanje rukama, to joj bas dugo drzi paznju. Sviramo klavir, jurimo se po kuci i sakrivamo. Igramo se i kockama, stim sto ja slazem a ona rusi i to je jako veseli.
    Obozava balone. Svaki dan joj napumpam po 10ak tako da nam je kuca stalno puna balona. Tako je naucila boje i brojeve a i dinamicno je, ja bacam balone a ona ih hvata i bas se lepo istrci.
    Ipak, glavna igra su nam lutke. Po ceo dan ih oblacimo, svlacimo, uspavljujemo,hranimo, setamo...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sanela-Naja idemo u Kozarac, MM je od tamo

Summer sretan ročkas!

Anita, Knatkaj

Ja sam danas započela svoje trodnevno proljetno okretanje stana naopačke i čišćenje- bljak. Nura je najsretnija kad joj dam da sudjeluje samnom u tome, dam joj krpu i vodu i sreći nema kraja .

Danas smo se smrzzzzle vani ali se malena nije dala u kuću uz komentar: " Neću kući, hoću još šetati". Onda joj je palo na pamet da idemo piti kavu, sve samo ne doma. Nadam se da će ubrzo doći pravo proljeće jer ne volim ovakvo vrijeme.

Što se tiče provođenja vremena u kući, kako koji dan. Nekad joj pročitam pet slikovnica, nekad nakon dvije rečenice neće više. Igra se lutkama ali uglavnom ju najviše zabavlja " pretend play". Ali neprestano razgovaramo, pjevamo... Mogu reći da imam svoju malu "frendicu"

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro!

Ja sa svojim malim frendićem obično moram igrat nogomet (ade mama pucamo, tani tamo, ti, ćeti, sad! gooool!!!! dimamo zabjeg... i tako bez prestanka). Napucava loptu po cijele dane, u kući, vani, ma svugdje. Imamo jednu kod strica (kat ispod), jednu na dvorištu, jednu kod bake, jednu kod druge bake i jednu loptu u autu I sve su non stop u pogonu.

Kad smo sami skuži da baš ne mogu predugo skakat za loptom, pa se igramo autima, imamo i šator iza kutne garniture pa se znamo i u njemu igrati, nekad slažemo koješta, nekad pospremamo pa mu je i to igra (briše krpicom sve živo) a najviše mu je fora kad kuhamo, onda stji kraj mene u kuhinji (na stolcu) i gleda, priča, miješa kuhačom po nekom svom loncu pa ubacije mrkve isl u juhu i tak.

Plastelin mi se neda gnječit, jer je Patrik još u fazi probavanja ustima, a i često iz fore /tj da vidi našu reakciju / trpa u usta kojekakve gluposti. Nema ni baš nešto mira pa nije od mirnih igara. Crtanje trenutno nije in, malo se izguštao, ali sad opet čita knjigice ili od njih slaže kule i tornjeve.

Pretend play mi je totalno fora, obožavam ga promatrati i slušati.

Cicanje noću - ja sam danju pomalo objašmnjavala da sad može jer navečer idemo svi spavati pa i cica. No to kad je i sam dosta smanjio.
    Još se ponekad sjeti ali ja sam ustrajna, ne toliko zbog cicanja nego jer me sad tak jako to smeta da jedva čekam roditi pa da dođu one fenomenalne količine i cica špricalica!! Uh, kad se sjetim, odmah mi ej lakše. Ali, veliki su, kuže. On sam mi veli "Mama legni u jupu (ona pletena okrugla košara fotelja, zovemo ju rupa) cica se punila. Malo cicamo!!" i onda kad skuži da nema ili da sam ja nervozna, popusti veli - "Gotovo, cica, puni se." Inače, lijevu mu uopće više ne dam. Kak bi se reklo, ovo je sad foto finiš, pa su mi bradavice uuuužasno osjetljive i ne mogu ih ni dirati. Ali eto, desna strana mi je nekako malo otpornija.

Evo, traži me juhu ili ručak pa odoh

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Helou,

Summer, sretan ronđendan
    Tiwi, tako ti zavidim da se možeš dogovoriti sa P glede cicanja..Najina najnovija fora je da počne plakati / i to se baš kuži da folira tj. i ona kuži da folira, pa me gleda ispod oka i kao plače da joj dam cicu ili bilo šta drugo /..kunem se da je to zato jer je moja sister bila maza i cendravica - što bi rekli plačipi.. pa mi je ovo božja osveta jer sam joj se rugala..
    Nastavljam poslije - stiže mi bivši direktor...blaženo privatništvo

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    ...blaženo privatništvo
    vidim da sad uredno visiš na forumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da se piše o noćnom nacicavanju - šaljem veeeeeeeliki zagrljaj svim supatnicama, jer mi nastavljamo po starom. Nakon što sam prije 2 mjeseca ukinula dnevne podoje, smanjili su se i noćni, ali samo privremeno. Dok je bio bolestan naravno da sam mu dala da cica i danju, a noću se uopće nije micao s cice. Sad je ok i danju opet ne cicamo (bez frke smo opet ukinuli, moram priznati da sam mislila da će biti natezanja), ali noću smo na starom - minimalno 10 cicanja, najčešće cijela noć s cicom u ustima. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, Naja je preslatka
    A Krešinje slikice...Predobar je! Trampolin, nogomet, auti... Ma pravi frajer. Ostala sam :shock: kako da prati kosu.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prvo, svima hvala za rodjendanske cestitke

I samo rijec, dvije o nocnom cicanju. Prije cetiri dana smo poceli s ukidanjem. Pripremila bocu vode. Na prvom (i najcesce jedinom) budjenju kad i predje iz krevetica kod nas trazi 'kiki' prvu noc kroz kenjkanje/poluplac, ali objasnila sam da kiki nana, da je papio kad je isao spavati i da ce opet papiti kad ne bude mrak, kad se probudi. Kenjkanje trajalo minutu-dvije, popio malo vode, zagrlio me i zaspao. Druga noc identicna, samo sto nije htio vode ili 'ne piću' Trecu noc je samo presao kod nas, zagrlio me i odmah zaspao, nocas se nije uopce budio, al mu je 'kiki' jutros bila prva rijec. Sad, vidjet cemo kako ce ici. Vec smo mi ovdje dvaput, triput bili, ali nas neka prehlada uvijek 'unazadi'. Da place ili inzistira, popustila bih, nemam ja srca za to, ali ovako, kad samo kenjka i nije uopce neutjesan, mogu odbiti.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    A Krešinje slikice...Predobar je! Trampolin, nogomet, auti... Ma pravi frajer. Ostala sam :shock: kako da prati kosu.

Nemoj. Ovo je bilo izmedju dva vristanja. Mocenje je proslo u prici s pjenicom, nekad da i da ga na ledja polegnem u kadu kao bebicu, pa polijevam oprezno po celu, cak i gusta, smije se, ali nakon ove pomne inspekcije te 'pjenice' o kojoj mama prica, podivljao je na ispiranje, derao se kao da ga mlatimo, a meni su slicne primisli i bile na pameti Pokusavam mu objasniti da digne glavicu i da mu onda nece ici u oci, izdrzi pet sekundi, naglo je spusti, sve naravno poleti u oci i onda vriiisti, vriiisti. Auh.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako su vam slike divne!!!!

nije valjda da jos jedino L. sisa kao i prosle godine u ovo vrijeme? :shock:

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se danas docjepljivali sa 5u1 i koma. N. je cijelo vrijeme cendrala da ju boli noga i da ju je teta cijepila. No, predvečer je počela i šepati. Mislila sam si da se malo mazi pa sam joj rekla da se idemo utrkivati ( luda je za tim) i trčala je kao metak i nije se žalila da ju išta boli. :? Ali, je dobila tempicu . Dala sam joj sirup i nadamo se mirnoj noći.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne stignem niti bip-bip .

Prvi tjedan na novom jobu prošao super, ali ne stignem vas niti pročitati nit vidjeti.

svima koji su slavili
    svima koji su bubani i kojim treba podrška
    svima koji slave u nedjelju (mi pičimo MM-ovima, via Slavonija)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo se danas docjepljivali sa 5u1 i koma. N. je cijelo vrijeme cendrala da ju boli noga i da ju je teta cijepila. No, predvečer je počela i šepati. Mislila sam si da se malo mazi pa sam joj rekla da se idemo utrkivati ( luda je za tim) i trčala je kao metak i nije se žalila da ju išta boli. Confused Ali, je dobila tempicu Sad . Dala sam joj sirup i nadamo se mirnoj noći.
    Jel primila vakcinu u nogu? Moguce je da je boli mesto uboda, trebalo bi da prodje za dan-dva. Sledeci put zamoli da je bodu u rukicu, malo je nelogicno da daju vakcinu u nogu detetu koje uveliko hoda :? . Mi smo isto primili 5u1 pre par dana i isto imali temperaturu jednu noc, posle toga, kao da nista nije bilo.

Pranje kose...Summer to sto ti opisujes(malo penice, malo placa, malo price) meni zvuci kao bajka! Kod nas nije u pitanju obican plac vec potpuna histerija. MM i ja moramo zajedno da joj peremo kosu posto se toliko baca da se bojim da se ne povredi. Nema nikakve price, ona je u potpunom transu i ne cuje i ne vidi nista oko sebe. Da nas neko sa strane posmatra, mislio bi da zlostavljamo dete. Nikada inace tako ne place, sva se izoblici i treba joj par minuta da se smiri i kada se sve zavrsi. Potpuni horor. Kosu peremo jednom mesecno jer ja nemam snage takvu da je gledam.

svima koji i dalje sisaju po celu noc. Mi smo prestali jos odavno. Misica je malo po malo sama prestala. Od samog pocetka dohrane je bilo jasno da vise voli da zvace nego da sisa i vec sa 9-10 meseci je potpuno zanemarila sikenje pa sam i ja u nekom trenutku digla ruke od forsiranja istog. Mene i dalje uhvati tuga kada na to pomislim i sva se raznezim kada vidim bebu kako siki, ali zaista ne znam da li bih mogla to o cemu vi pricate i ne znam kako bih funkcionisla da i dalje po pola noci ne spavam. Dakle, jos jednom

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Polfezna cijepili su ju u nogicu. Danas se više ne žali da ju boli a nema ni otekline. Jedino je noćas imala temperaturu i to neuobičajeno visoku (39,2), ali temperatura pada uz paracetamol i ibuprofen. No Nura je poznata po visokim temperaturama, njoj je i kod izbijanja zuba znala rasti temperatura do 39.
    Koliko je bila visoka temperatura kod tvoje mišice?

Moram bježat... hoće gledat "bebi tivi"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko je bila visoka temperatura kod tvoje mišice?
    Nije joj bila jako visoka, oko 38, i to samo jednu noc ali to je skroz individualno, ne bih se brinula na tvom mestu, narocito ako znas da joj organizam na sve reaguje visokom temperaturom.
    Super da joj je nestala oteklina, to moze dosta da boli. Tek sada se setih da su nama preporucili stavljanje hladnih obloga na mesto uboda...kasnim sa savetom, ali eto znas za drugi put .

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

polfezna hvala , stavljamo obloge iako ja baš ni ne primjetim neki otok ili crvenilo na mjestu uboda.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobar dančić.
    I sretan Uskrs svima koji slave .

Emira, nadam se da je maloj mišici prošlo.

nije valjda da jos jedino L. sisa kao i prosle godine u ovo vrijeme?
    a kako to izgleda- molim podsjetnik..sinoć me opet ubila čestim / recimo 4-5 puta/ traženjem..ali, nema šanse da se dogovorimo da npr. popije vode...bljaakk ili njaak i plač..glede ovoga je stvarno ustrajna. Inače , ona je jedna stvarno razumna curica , dosta toga se može s njom dogovoriti ili objasniti ..ali, po pitanju cice - no way Hose. Ovih dana me dosta žica i po danu ..npr., jutros sam klečala u hodniku - svi obučeni za van , a ja hop - cica napolje .Naja hoće njami i gotovo..počela sam sa pričom kako se cike pune pa da će jesti kada bude išla spavati - odmah je počela hrkati - kao ona spava - vadi cicu
    o, summer , super da Krešo dobro prihvaća ..a to da se uopće nije budio..SF..presladak je na slikicama ..

kupanje..mi uspijevamo oprati kosu bez frke..malo se buni kod završnog ispiranja jer joj voda ide preko lica..kada je dobre volje uspijem ju nagovoriti da zabaci glavu unazad,,inače, počne se derati / protestira a ne plače/ i čim joj obrišem lice i kažem gotovo - ode ženska svojim poslom, kao da se ništa nije dogodilo..najveći gušt mi u zadnje vrijeme čini zajedničko kupanje..ali, naravno, i tu vrlo često traži njami-mislim, kad su već na stolu..
    eh, još nešto - moram se pohvaliti. Naja je već 10 dana bez pelene . Počale sam sa noćnim spavanjem / imali fijasko prvu noć ali od tad..kuc, kuc/ , zatim nismo oblačili pelenu popodne kada dođem s posla, pa sam tražila od tč da do izlaska i njoj bude bez pelene..i tako..jučer je 2 puta tražila sama da piški - do sada sam je ja nudila..čini mi se da smo na pravom putu.Još uvijek joj oblačim pelenu kada izlazi / u parkić, šoping ili danas kod kume - znači 2-3 sata/ i pelena je uvijek bila suha a N se popiškila u tutu kada smo se vratili..mislim, skinula bih i ovu ali , ovo hladno vrijeme....hoću sunceee..
    moj esej je gotov ..cmok, cmok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leici, najdražoj našoj, čestitamo rođendan i ovdje, na matičnom topicu
    Leice, volimo te!

Nurici šaljemo pusicu u bubanu nogicu, da što prije prođe.

Naji čestitamo i divimo se na skidanju iz pelena.

Mi smo jučer imali neplanirani i pregenijalni rođendan... Malo, intimno - i predivno!

Pogledajte koje super poklone je dobio - ovaj usisavač-pesek, kućica i auto su poklon od moje seke i NJM, luđakinja je to dovukla iz New Yorka - Kaleb je već dva dana u transu od sreće.

(od ove sam stavila danas pa idite na next)
    http://public.fotki.com/Tristana/kal...180308003.html

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sretan uskrs svima!

Leici sretan ročkas i ovdje!

Naja- za skidanje iz pelena. Mislim da smo i mi spremni ali sam ja lijena

Kaleb- zavidimo na igračkama, wooow Little tikes - šteta što se kod nas ne mogu nabaviti ( Mi smo kupili mojoj nećakinji za 1. ročkas jedan autić na guranje i sada, 12 godina nakon toga, poslužio je 5-oro djece, odolio kiši i snijegu i još uvijek je kao nov)

Mi smo imali reakciju na 5u1, kao što sam ranije pisala. Temperatura je preksinoć i jučer cijeli dan bila i do 39. Noćas je pala sama od sebe i sada je oko 37-37.3 iako meni uopće ne djeluje kao da ima temp, jedino su joj nogice jako tople i pomalo crvene, a glava i ostatak tijela normalne temp. :? . Zvala ja hitnu i vele da samo stavljam obloge i da je dobro da je temp u padu. Interesantno kako se uvijek ovakve neke frkovite situacije nama dešavaju za vrijeme blagdana...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pusa leici
    može odmah i kalebu

mi cicamo sto na sat, nekada je naporno.... kako i kada prestati, ne znam :/
    još je u pelenama, čekamo toplije vrijeme za skidanac (iako zna biti u gaćicama i probavamo po malo)

priča turbo - neki dan sam ga pohvalila kada je piškio na wc-u, da je "dečko i pol"
    a on meni "mama i pol" 8)

dobro da je nura ok
    mi smo se cijepili sada, trebalo je rujnu - sve je prošlo ok

sretan Uskrs

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo cu kratko, nisam citav dan bila doma: Lea i Kaleb

Sretan vam rodjendan, dragi nasi divni pupoljcici! :D

Slicice su predivne, proslava izgleda fantasticno zabavno! Slinimo za igrackama... Formule i ucenje 'hrvatskog'

emira, nadam se da ce brzo proci ~~~~~~~~

mama i pol :rastop:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Od srca želimo sretan 2. rođendan Lei i Kalebu!! :D

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lea i Kaleb, sretni vam rođendani!!! :D

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lei i Kalebu sretan roćkas!!
    Prekrasne slikice , LR. A i pokloni...i tako puno dječice na roćkasu..
    Nuri da je prošlo..Mi smo se cijepili poslije NG i nije bilo reakcije..
    proveli smo cijeli sat u kadi - šišale se / ispalo nam ukoso/ i evo sada spava - a skoro da bih i ja - ali ipak idem gledati film sa mm dok se ne rastope boje...
    Idem još jednom škicnuti Kalebov roćkas.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj što ne volim ovo vrijeme!

N. je danas HB dobro. Temperatura je skroz spala sinoć ispod 37. Jučer je cijeli dan bila oko 37.5 i to neka čudna, tijelo normalne temperature, po čelu nikad ne bi rekla da ima tempicu, a nogeee crveneee i vruće, koma. Cijeli dan smo stavljali obloge i mišicu je to već izluđivalo. Svaki puta šok, na tako vrele nogice- hladni oblozi brrrr... Na kraju sam ja izgubila živce, naribala krumpira, potpuno obložila nogice s njim, omotala ih pelenom, držala tako pola h ( za to vrijeme 2-3 puta pročitale ježevu kućicu i ispričale pošla koka u dućan ), i krumpir nas izliječio! Temperatura spala a nogice kao nove. E šta priroda radi ( i liječi) ! :D

Naja nema veze za friz u krivo sada se ionaku furaju asimetrične zurke . By the way po fotkama sam skužila da Naja i Nura imaju sličnu kosu (rudlavu) ali Naja ima baš lijepe šiškice i lijepu formu. Nura meni uvijek izgleda nekako raščupano. :/

Ja sam si počela razmišljati šta bi mi za ročkas, pa nemam pojma... Vjerovatno samo ručak i tortu za moje starce, seku i nj klince i možda tetu od MM-a ( pošto on nema druge živuće familije u ZG ). Nemamo baš frendova sa klincima koji su Nurine dobi, svi su ili bebači ili puno stariji pa mi to baš nije fora da joj se party sastoji od klinaca u pubertetu :/ .
    Ali zato ću se ja zguštati za svoj ročkas (meni je dan ranije nego Nuri a koji nisam pošteno proslavila od kad sam ostala trudna). Pozvat ću desetak frendica na babinjak. Baš se veselim.

Odosmo sada u čestitare!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

KALEB sretan ti rođendan

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lea i Kaleb sretni vam rockasi!!!!!!

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej, curke..da li ste primjetila da sam češće na forumu? E pa to je zato jer sam sama sebi šefica , i eto, užiiivaaaam u tome...mislim, ima posla i moraću malo stisnuti /prekovremeno/ ali, ja sam se preporodila..npr. nemam čvor u želudcu kada u pon ujutro idem na posao..
    Emira, nakon dugog promatranja mislim da je zurka ustvari ispala sasvim zadovoljavajuće..dakle, ako želite šiške dođite na šiškanje kod nas-šišam povoljno
    Rođendan..i mene muči to što nemamo male djece za druženje ..evo, dalo bi se skupiti 3 njene dobi i 3 velikih ..baš nekako jadno. To me pomalo muči. Druga stvar koja me muči je to što se baš ne družimo previše sa svojim prijateljima. Prije Naje smo imali ekipu za druženje i svaki vikend smo se družili- već tada su neki imali klince , dakle problem je u meni.. Naja nije dobro prihvaćala gužvu, pa bih ja postala živčana , pa bi ona plakala ..i tako , malo po malo i nekako smo smanjili druženja..e, pa to je nešto što namjeravam promijeniti jer mi baš fali..
    kako je sa vama ? jesam li ja jedina postala vuk samotnjak ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jutro!

Sretni rođendani svim pupoljcima koje smo propustili!
    bubanima

Joooj, već dvogodišnjaci i dvogodišnjakinje!
    Meni je Emilija sad u ovoj dobi najslađa.
    Za njezin rođendan sam se doslovce ubila, oporavljala sam se tjedan dana. Čišćenje, kolači, prava hrana, hrpa salate, gosti (18 ljudi), fotić zeza, pa opet čišćenje kad su svi otišli. Da ima para sigurno bi naručila catering, ali nemam pa sam morala sve sama.
    Žao mi je radi fotki, jer nam fotić sporo okida pa su nam klinci bježali iz kadra dok se blic zgrijal.
    Kakve vi imate fotiće?
    Administratorice, nemojte me špotati što ovo pitam ovdje, ali od ovih cura sam vidjela fokte pa me zanima njihovo mišljenje

Naš izvještaj: Emilija se još nije raspričala. Za većinu stvari koje traži još uvijek cvili. A kak je vesela dok nam nešto uporno objašnjava i mi konačno shvatimo što je rekla e onda je osmjeh od uha do uha. Imamo jedan problem: kad nešto traži što joj mi nedamo onda zavrišti i počne se lupati po glavi. :/ Kako reagirati?
    Ja mislim da bi možda trebala ignorirati, ali je li to dobro riješenje?
    Nemam baš vremena iščitavati po forumu pa ako imate kakvu ideju, unaprijed zahvaljujem.

na poslu sam, idem radit

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala na cestitkama!

mi saljemo ogromne puse Kalebu i Mirti

Luna pokloni su aaaaaaaaaaa boli glava! zaljubila sam se u kucicu i rastuzila se kad sam procitala da ne vrse dostavu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •