Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Mg direct

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Mg direct

Zanima me da li je isto piti mg šumeći ili mg direkt (onaj u prahu)?
    Oba su mg 300. Razlika je samo da mi je od šumećih zlo,a ovo u prahu podnašam dobro.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih izbjegavala Mg direct jer sadrži aditive koji nisu baš najzdraviji. Na početku trudnoće sam provjeravala njegov sastav i sjećam se da je bio jedan koji je na crvenoj listi, a koji izaziva neka oštećenja. Znam da je to sve u malim količinama, ali ja sam ga nakon toga prestala uzimati, mada mi je baš bio zgodan za pojesti, tj. takva verzija uzimanja Mg-a mi bila najbolja. Kasnije me od šumećeg bolio želudac, pa sam na kraju prešla na tablete.

U svakom slučaju tu možeš provjeriti aditive, ako te zanima :http://e-brojevi.udd.hr/

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hm....sad onda mi možda i nije najpametnije piti.... Ali kad šumećeg ne podnosim,a opet baš da ništ ne pijem.... malo me strah...ipak mg spriječava trudove do 35 tj,a ja sam tek u 29 s tim da sam otvorena i navlačim 23 mjesečnu curicu i 10 mjesečnog dečka (koji ne hoda još) tak da bi ipak neki mg trebala piti. :/
    Na tom direct ništ ne piše da se ne preporuča trudnicama....čak sam u časopisu "Bebe" vidla da se nudi trudnicama...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam uzela tablete od NW i bile su mi u redu jer kao što napisah. Inače pila sam mg negdje do otprilike 14.tjedna čini mi se.

Mg direct između ostalog sadrži jako štetan aditiv imenom aspartam i evo sad kad opet pročitam o njemu, doista mislim da Mg direct treba izbjegavati u širokom luku jer može utjecati i na bebicu: http://www.e-brojevi.udd.hr/951.htm

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A koja je cijena tih tableta i kolko mg sadržavaju ak znaš?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cijena ti je 56kn, 100 tableta po 250mg.

Kod ovih je samo 1 aditiv upitan (magnezijev stearat, kod nas mu je naziv magnezijeve soli masnih kiselin- E470b), ali nisu ga stavili kao opasan, tj. nema se dovoljno informacija o njegovu utjecaju, dok su svi ostali bezopasni.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Cijena ti je 56kn, 100 tableta po 250mg.

Kod ovih je samo 1 aditiv upitan (magnezijev stearat, kod nas mu je naziv magnezijeve soli masnih kiselin- E470b), ali nisu ga stavili kao opasan, tj. nema se dovoljno informacija o njegovu utjecaju, dok su svi ostali bezopasni.
    a da li si ti pila 1ili 2 tablete dnevno i da li je previše popiti 2?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Budući je to 50mg manje od preporučene dnevne doze za trudnice (300mg), ja nisam htjela uzimati po dvije, nego samo jednu jer mi se 500mg nekako činilo previše.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma kad je meni u prošloj trudnoći za vrijeme otvaranja rekla da pijem 3 tablete po 300,onda valjda nebi bilo previše...
    Za sada ću po jednu,a kad dođem opet k doc na pregled budem pitala..

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod otvaranja je veća doza ok, ja sam mislila na uobičajnu dozu kad nema otvaranja. Nadam se da ti neće trebati ta povećana doza ~~~~~~~~~~

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U 27 tj sam bila otvorena vršak prsta,sad sam 29 tj..... S 33 idem opet na pregled pa budemo vidli.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam otvorena za vršak prsta, a gin. mi je rekao da je to uobičajna pojava kod 90% trudnica. Nadam se da ti se otvaranje neće nastaviti ~~~~~~~~~~~~
    Ajde baš javi za dozu kad pitaš gin.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Budem javila samo moram dočekati taj 18.08. kad ću ponovo na pregled....
    Da mi se neće nastaviti....ne vjerujem,jer kraj 22 mjesečne curice i 10 mjesečnog dečka ne mogu mirovati,a niti izbjeći svakodnevno dizanje i nošenje maloga (10 kg). :/
    Inače sam se bez puno naprezanja rano otvarala do 3 cm,a tek sad.... samo da izdržim do tjedna kad sazrele bebi pluća pa ću lakše disati i manje se bojati prijevremenog.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nadam se da ćeš ipak izdržati unatoč aktivnosti uz tvoj male aktiviste i da se nećeš otvoriti previše, vibram za to ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja se nadam...ipak sam oba dvije prošle trudnoć dogurala do termina uz prognoze doc "nema šanse do termina" pa se nadam i sada...još nisam spremna roditi niti su stvari za bebicu u ladicama spremne....a niti moja torba za bolnicu.
    Još moramo i proslviti 1. i 2. rođendan od dječice.....svašta.....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čekaju te sve slatke stvari, ali ipak popolako, no to ionako znaš...
    A ja još malo da bude kao s prve dvije bebice ~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •