Results 1 to 22 of 22

Thread: veliki hodnik/predsoblje

aries24's Avatar

Default veliki hodnik/predsoblje

konačno i to došlo na red

prostor je velik, oko 12 kvadrata, blesavog tlocrta (sveukupno 10 ćoškova), 8 vrata od kojih se 3 otvaraju u hodnik, radijator na mjestu gdje bi baš dobro sjelo nešto drugo...

ako uspijem nacrtati okačit ću i tlocrt

od namještaja trebam veliki ormar za cipele i garderobu, tj praktičnu vješalicu za jakne i kapute

već mjesecima tražim po netu, al ne nalazim ništa što mi se sviđa
    za jakne bih kombinirala one klasične kukice, ali i štangu za vješalice, kao u ormaru, ako me kužite
    za to imam prostora cca 70x100 cm, odmah do ulaznih vrata

namještaj bih radila bijeli, a laminat bi bio što tamniji, što mislite o tome?
    mislim, za bijelo sam sigurna, al za laminat nisam

ide tu i još jedan veliki ormar, i dobro bi došao još koji sitniji komad, komodica, stalažica, al najviše me muči ovo gore opisano

dajte pliz koji link o namještanju predsoblja
    ili ako je netko stručnjak i voli izazove nek svrati do mene

alkemicar's Avatar

Default Re: veliki hodnik/predsoblje

Quote Originally Posted by aries24
    namještaj bih radila bijeli, a laminat bi bio što tamniji, što mislite o tome?
    mislim, za bijelo sam sigurna, al za laminat nisam
    ja ti ne bih savjetovala tamni laminat jer se na njemu sve vidi
    oribaš i za pola sata padne malo prašine, a čini se kao da 3 dana nisi ribala.

ja imam bambusov parket, kod mene je svjetliji, a kod susjede tamni (koji je meni osobno ljepši malo od ovog mog), al susjeda ne može prežaliti što nije uzela svjetliji jer muku muči sa 'sve se vidi'

alkemicar's Avatar

možda malo tamniji od ovoga, ali ne puno tamniji
    (ali to je samo moje mišljenje na osnovu susjedinog iskustva koje svakodnevno vidim )

http://www.interijernet.hr/foto.php?...135&idrf=94234

aries24's Avatar

ma da, to sam i mislila
    imam wenge noćne ormariće i vidi se svako zrnce prašine

maxi's Avatar

ja bih ti pomogla jer sam te struke ali si malo predaleko za svratiti...
    od svakojakog namještaja s kojim sam radila (izabirala, iscrtavala, prodavala, kontrolirala montažu) meni se doma zahvalan pokazao laminat koji imitira furnir svjetlog hrasta, nije skroz gladak nego ima pore kao furnir, nije osjetljiv kao bijeli a puno manje nego skroz tamni. možeš ga kombinirati s drugim tonovima drveta i sa praktički svim bojama.

ako se strpiš stavim ti slike da lakše vizualiziraš

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by maxi
    meni se doma zahvalan pokazao laminat koji imitira furnir svjetlog hrasta, nije skroz gladak nego ima pore kao furnir, nije osjetljiv kao bijeli a puno manje nego skroz tamni. možeš ga kombinirati s drugim tonovima drveta i sa praktički svim bojama.

priti pliz

koliko sam skužila, to je laminat koji se ponaša kao parket? ne odzvanja, ne ostaju fleke kod čišćenja? a cijena?

maxi's Avatar

ja imam talijanski ali sam vidjela sličan na metre u Furniru
    jel isti po kvaliteti nisam sigurna (debljina same folije, talijanski je ljepljen na mediapan a kod nas je često na iveral)
    moj se pokazao odličan već preko dvije godine, s dvoje male dječice koja se redovito igraju u ormaru, same ga zatvaraju i otvaraju

ninik's Avatar

slikice, slikice, pliiiiiiiiiz!

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    Quote Originally Posted by maxi
    meni se doma zahvalan pokazao laminat koji imitira furnir svjetlog hrasta, nije skroz gladak nego ima pore kao furnir, nije osjetljiv kao bijeli a puno manje nego skroz tamni. možeš ga kombinirati s drugim tonovima drveta i sa praktički svim bojama.

priti pliz

koliko sam skužila, to je laminat koji se ponaša kao parket? ne odzvanja, ne ostaju fleke kod čišćenja? a cijena?
    Imamo takav laminat na podu(bijeli hrast,mat).I stvarno se na njemu ne vidi prašina i mrvice.Cijela etaža kuće nam je njime popločena(oko 60m2) ,bez pragova na vratima,ne odzvanja i ne ostaju mrlje nakon pranja.
    Ali to je ipak laminat.Mi smo ga uzeli kao privremeno rješanje jer budučnosti (kad dovršimo kat kuće)mislimo mjenjati podove jer je preplastičan i hladan.Inače smo ga kupili u Gramatu i platili jako jeftino (oko 35 kn -m2,to je bila neka akcija ).

maxi's Avatar

tek sam sad shvatila da pričaš o podu a ja ti govorim o ormaru

Osoblje foruma sirius's Avatar

Kasnije sam skužila da ti pričaš o ormaru.
    Ti imaš ormar ,a ja podove.Nek žene čuju kako materijal izgleda u vertikali i horizontali.

aries24's Avatar

ok, podove smo riješili, ali veći problem mi je funkcionalni namještaj

najbliže onome što želim sam našla ovdje
    tu imaju vješalice, ali fale mi one klasične kukice za jakne

razmišljam i o nekoj funkcionalnoj klupici za obuvanje npr, a da joj se sjedište može dignuti pa ispod imaš mjesta za stvari, a da sve skupa izgleda da ne kažem dekorativno

ako bi ju stavila do radijatora, tj ispred njega, jel bi on slabije grijao?

skviki's Avatar

Vezano za radijator.

U starom stanu su moji imali ispred radijatora
    kuhinjsku klupu.
    On je bio u udubini u zidu (stara gradnja, jako debeli vanjski zidovi)
    i još je iznad njega, a sve do leđa klupice bila polica za cvijeće.

U toj polici je tatko izbušio rupe i radijator je grijao bez beda.

Tako da mislim da ti klupica neće smetati.

A i ja moram rješiti predsoblje.

Ja pak imam samo 117 cm zida i to je to.

Već imam ideju, samo ja ću si ga sama raditi.

ovo bi potpisala. mi imamo tresnja laminat u predsoblju i ispalo je da je to nocna mora za odrzavanje. ostale prostorije jos kako-tako, ali ovo... preporucila bi ti zeleni country bor. taj smo uzeli za cijelu etazu i s njim sam odusevljena. em estetski, em po pitanju packi, otisaka cipela i prasine.
    a za ormaric, ovih 70*100, koja ti je duzina raspolozivog zida? 70 ili 100?
    bas smo jednoj poznanici radili to sto ti zelih za hodnik, u malo podebljanoj verziji jer je ona imala mjesta. dakle, stavis na 40cm klupicu (koja se moze i otvarati pa se trpaju ispod sjedalice cipele ili ino) i iznad nje plocu na koju montiras kukice za objesiti jakne, a do toga ormar u koji se montira sipka na izvlacenje (treba ti sirina ormara koliko su siroke vjesalice za garderobu) sto ti dodje taman nekih 60cm.
    tu ti je vjesalice o kojoj pricam pod ego 50
    http://www.sizekupres.hr/web_images/..._sistemi/1.jpg
    ako imas samo 70cm zida, onda ti sve ovo moje trkeljanje pada u vodu

emira's Avatar

mi imamo isto dosta veliki hodnik ali smo napravili dva velika ormara po mjeri od kojih je jedan trokrilni sa policama i u njemu je skriven plinski bojler, ispod bojlera su police za cipele. Na fronti koja skriva bojler nalaze se vješalice za jakne i sl. U drugom ormaru je garderobni lift i u jednom krilu police i tu je ujedno sakriven plinski sat. Jako smo zadovoljni. Napravili smo i jedan ormarić za telefon, modem i sl. sa ladicama. Prostor maksimalno iskorišten. Fronte ormara su boje jasmina odnosno onako prljavo bijele da ne zatvore prostor previše.

aries24's Avatar

eto, taman kad sam mislila da sam riješila laminat, naletim danas na prekrasan i to sa visokim sjajem, izgleda ko lakirani parket
    oduševio me, čak daju 20 g garancije

e, sad, jel to pametno, ili ću na kraju završiti lijepeći tepison preko njega

aries24's Avatar

jopet
    da vidite o čemu pričam

ideje za hodnik, vidim da svi pišete o podu, ja inače imam javor laminat u cijeloj kući, 9 mm, sa fugama, izgleda kao oni starinski seljački podovi, tak smo baš htjeli, a jedino u hodniku imam pločice zbog praktičnosti, jer je tu dvoje djece koja se zalete u kuću mokre obuće, da ne govorim o snijegu, blatu itd. a to mi laminat ne bi izdržao

nego ja sam htjela reći za vješalice; gledali smo i gledali, i na kraju je suprug sam napravio. Uzeo je komad masiva, mislim da je kupio u opecu ili tako nešto, dimenzije 100 sa 60, i četiri lijepe kromirane kuke, masiv prešao samo jednom bijelim lakom, i ubušio ove kuke. Kako je na svakoj kuki mjesta za tri jakne, ukupno sam dobila 12 mjesta za kačenje jakni

inače, meni je san imati neku fora klupu u hodniku. Baš pravu klupu, ne one klupice koje idu uz predsoblja, nego klupu.

Mima's Avatar

aries24's Avatar

@ dada, i ja gledam da dobijem ideju što napraviti, nemam vremena ni živaca toliko šetati po dućanima
    daj fotkaj pa da vidimo, zvuči zanimljivo
    a što se laminata tiče, na onaj sjajni daju garanciju 20 godina da se neće oštetiti

ovo mi se čini super rješenje, samo bih umjesto ogledala cijelom visinom postavila po 2 kukice u red, tako da i djeca mogu objesiti jakne na one niže
    moguće i da budu nekih fora oblika

a pored toga će ići ormar za cipele, ogledalo ide na njega

sad kad to vidim, i nije neka mudrolija, al eto, treba to ipak smislit

@ mima, klupica je super, još kad se stavi par jastučića, npr onih tvrdih kvadratnih, divota!

Super ti je ideja... Mi smo doma isto sami uredili predsoblje, neke sitnice smo kupili ali smo većinu sami uredili... Imali smo stara vrata na koja smo postavili tri kukice za jakne i njih smo postavili na jedan zid... baš fora izgleda... ormarić za cipele nam je starinski i imamo klupicu, nemamo klupu, iako mi super zvuči ideja ... Zidovi su nam bijeli, to jest bili su bijeli, ali smo za foru stavili šarene krede, pa kad su nam prijetelji dolazili svako bi napisao na zid nešto fora, tako da stvarno super izgleda imamo i ogledalce na zidu ...