Drage moje rodice,
trebam malu pomoć, ne znam jel već ova tema bila negdje pa se ispričavam ako se ponavljam. Naime ja sam u iščekivanju bete nakon IVF-a i nadam se pozitivnom ishodu.
U travnju 2008. bi trebali počet plaćati kredit za stan nakon isteka počeka, a banka je poslala mojoj firmi (državna uprava) administrativnu zabranu na plaću, odnosno da mi moje ministartsvo direktno s plaće skida ratu i uplaćuje je na banku.
E sad koliko sam upoznata uz HZZO za otvaranje bolovanja (komplikacija u trudnoći te kasnije rodiljnog dopusta) traže zadnjih 6 obračuna plaće pa me muči pitanje ako sam ostala trudna (iskreno se nadam da jesam) a uzimajući u obzir složenost i rizičnost IVF trudnoća pretposatvljam da bi me doktor kroz skoro vrijeme poslao na BO. kako će mi HZZO računati isplaćene plaće, puni iznos plaće ili plaću umanjenu za iznos rate koje bi ministarstvo direktno uplatilo banci? to mi nema logike jer je moja plaća moja plaća, a to što imam kredit je druga stvrar. Tko ih nema?! Ne trebam ni naglašavat da bi mi se time rodiljna naknada za prvih 6 mjeseci itekako smanjila jer mi je plaća dosta veća od 4250 kn.
Molim vas da mi netko od pravnika pomogne jer ako je tomu tako, morat ću nekako isposlovat da mi se ukine ta administr. zabrana tako da ja sama uplaćujem rate kredite. Uvijek smo bili uredne platiše, pa ne vidim razloga zašto nam banka to ne bi dopustila.
Možda sam brzinski sročila ako nije jasno, pitajte me. I hvala puno za pomoć.
Ma nek ja ostanem trudna, a lako ćemo za naknadu.