Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: administrativna zabrana-naknada za komplikaciej u trudnoći

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno administrativna zabrana-naknada za komplikaciej u trudnoći

Drage moje rodice,
    trebam malu pomoć, ne znam jel već ova tema bila negdje pa se ispričavam ako se ponavljam. Naime ja sam u iščekivanju bete nakon IVF-a i nadam se pozitivnom ishodu.
    U travnju 2008. bi trebali počet plaćati kredit za stan nakon isteka počeka, a banka je poslala mojoj firmi (državna uprava) administrativnu zabranu na plaću, odnosno da mi moje ministartsvo direktno s plaće skida ratu i uplaćuje je na banku.

E sad koliko sam upoznata uz HZZO za otvaranje bolovanja (komplikacija u trudnoći te kasnije rodiljnog dopusta) traže zadnjih 6 obračuna plaće pa me muči pitanje ako sam ostala trudna (iskreno se nadam da jesam) a uzimajući u obzir složenost i rizičnost IVF trudnoća pretposatvljam da bi me doktor kroz skoro vrijeme poslao na BO. kako će mi HZZO računati isplaćene plaće, puni iznos plaće ili plaću umanjenu za iznos rate koje bi ministarstvo direktno uplatilo banci? to mi nema logike jer je moja plaća moja plaća, a to što imam kredit je druga stvrar. Tko ih nema?! Ne trebam ni naglašavat da bi mi se time rodiljna naknada za prvih 6 mjeseci itekako smanjila jer mi je plaća dosta veća od 4250 kn.

Molim vas da mi netko od pravnika pomogne jer ako je tomu tako, morat ću nekako isposlovat da mi se ukine ta administr. zabrana tako da ja sama uplaćujem rate kredite. Uvijek smo bili uredne platiše, pa ne vidim razloga zašto nam banka to ne bi dopustila.

Možda sam brzinski sročila ako nije jasno, pitajte me. I hvala puno za pomoć.
    Ma nek ja ostanem trudna, a lako ćemo za naknadu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam pravnim ali sigurna sam da ti kredit ne ulazi u prosjek primanja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubica,

hoćeš reći da bez obzira na moju pravu plaću koju mi ministartsvo isplaćuje da bi za obračuna za potrebe BO dali obračun plaće umanjen za ratu kredita ili sam te krivo shvatila?!

npr. plaća 7000 kn, kredit 2500 kn, koji iznos misliš da bi mi stajao na obračunu plaće 4500 ili 7000 kn? jer moja plaća je 7000kn. A ratu kredita mogu i sama plaćati u banci, pa će mi firma opet isplaćivati 7000kn.
    Ajd please pojasni mi što si mislila i hvala ti što si tako brzo odgovorila.
    pozdrav,

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da ne trebaš paničariti. Na platnoj listi sigurno piše nešto u stilu npr. neto plaća 7 000 kn, a zatim odbitak 2500 kn za kredit i zatim neto za isplatu 4 500 kn. A za prosijek nije bitan neto koji je tebi za isplatu već neto plaća.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj Anavi hvala ti puno baš si me smirila, i meni je to logično da je bitna moja neto plaća, a ne neto isplata meni.
    E sad samo još da mi bude pozitivna beta u srijedu nitko sretniji od mene !!! to "samo" je jako veliko....... drž te mi fige.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suprotno od onog kako si me shvatila, dakle obracunava ti se za prosjek netto od 7000 iz tvojeg primjera.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    suprotno od onog kako si me shvatila, dakle obracunava ti se za prosjek netto od 7000 iz tvojeg primjera.
    X

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala Bubice i MammaSan

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

imala sam i ja administrativnu zabranu, i kod izradjuna prosjeka 6 mjeseci ulazilo je ono sto sam primala na racun + rata za kredit, jer je i rata kredita nesto sto se izbija iz moje netto place. Kad su mi otvorene komplikacije otisla sam u banku s potvrdom poslodavca da ce mi HZZO isplacivati komplikacije i da ne mogu oni rate placati administrativnom zabranom, te sam podnijela zahtjev da mi direktno s tekuceg banka skida ratu kredita.
    Na komplikacijama se prima maximum od 4257 kuna, a kod porodiljnog puna placa

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lunic,

thanx a lot, stvarno si mi dala korisne informacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •