-
Spavanje mlađeg djeteta u sobi sa starijim bratom
Razlika je 3,5 godine. Stariji ce uskoro 5 godina a bebac 15 mjeseci. Nemam pojma kako da ih stavim zajedno u sobu. Mladji ide spavati najkasnije u devet a stariji najranije u 10 i onda jos cita, lista slikovnice i iga se dok ne zaspi. Da malca stavim s njim u sobu, stalno bi se budio. Vito se pak budi oko 5 ujutro za cicu i tad bi pak budio starijeg, a jako bi htjela da su skupa. Kako ste vi to napravile dok su bili ovako mali?
Inace stariji je bio sa nama u sobi do otprilike 3 godine i bez problema je prihvatio svoju sobu.
-
Cuj ako je stariji imao privilegiju da bude s vama 3 g...zasto bi je uskratila malenom?
Mislim da ne trebas nista raditi dok mali (a to ce sigurno biti prije trece) sam ne izrazi zelju da spava sa bracom.
Bar bih ja (cu ja) tako....
Mada kod nas i V jos spava s nama u sobi...
-
Ma problem je u tome sto malac spava sam u sobi! On spava u nasoj bracnoj sobi, stariji u svojoj djecjoj a muz i ja na madracima u drugoj djecjoj sobi :/ i to samo iz razloga sto bebac ne moze spavati uz nas jer ga budi svaki nas susanj i okret. Kad ja spavam s njim u sobi budan je skoro cijelu noc i to od kad udjem navecer za spavanje a sada kada vise ne ulazim, probudi se tek pred jutro, oko 5-6 kako-kad
Kad se probudi za cicu, ja dolazim u sobu i ostajem tamo do jutarnjeg budjenja....
Imamo totalnu rosadu oko tog spavanja i to samo zato sto ne znam kako da njih dvoje stavim skupa...bojim se da ce se malac buditi isko kako se budi i kada sam ja u sobi...na svaki susanj...
-
A nemoj bar dok imate nocne podoje. Onda cete se svi buditi, ukljucujuci i starijeg kome je prijeko potreban miran san....
Prve tri su najvaznije!
I najteze
-
Ja bih na tvom mjestu ipak probala. Mozda cete imati 1 neprospavanu noc, a ako ne uspije, lako se vratite na staro.
Maleni se mozda nece puno buditi ako su na razdvojenim krevetima, bez obzira sto su u istoj sobi.
Ja planiram svoje cure preseliti u istu sobu, ali to ce pricekati jos barem godinu dana, jer mi prvo Lana mora izbaciti nocne podoje (trenutno ne vidim kad ce tome biti kraj, samo se nadam da bi moglo do toga doci u sljedecih godinu dana). Leda to jedva ceka, obecala sam joj krevet na kat.
-
tonka je htjela k bratu u sobu, i u svoj krevet kad jos nije imala ni pune dvije. ali jos uvijek ne prospava cijelu noc u svom krevetu, nego u neko doba dodje k nama.
u zadnje vrijeme ona zaspe u boravku, jer je preglasna i prenemirna pa tonceku smeta (on je vec u 9 mrtav umoran i zaspe u 5 minuta). I to poslije njega.
kroz noc se ne bude, jer on spava uzasno cvrsto.
-
Moje cure od prvog dana spavaju skupa. Skupa ih i stavljam spavat. Ne znam, ja nemam nikakvih problema i nitko nikome ne smeta. One su valjda tako naučile. Mi smo još svi u spavaćoj sobi. U bračnom krevetu
-
Moji spavaju skupa u sobi od prvog dana i nemamo nikakvih problema.Nasladje mi je ujutro ako se bebac probudi prvi on nesto prica i stariji se odmah uvuce k njemu u krevet pa se maze,pjevaju,smiju jest da je to u 6 ali meni je preslatko
-
Razlika je 3 godine.
Spavaju zajedno u sobi od kad je mlađi imao 2 mjeseca.
To je bila želja starijega, pa se morao držati nekih novih pravila.
Što se tične noćnih podoja, meni nije bilo teško ići ga podojiti u drugu sobu.
Pravilo je bilo slijedeće:
Prvo okupamo mlađega i spremimo ga na spavanje, a njemu više ne čitamo priču u njegovoj sobi, već u našoj i malo se poigramo te kad dođe u sobu da braci laganu pusu, legne u krevet i spava.
Sve super funkcioniralo.
Nakon godinu dana ritam se uskladio i obojica su išli spavati u isto vrijeme. Tako je i sada, ali sada svotko ima svoju sobu.
-
moji unazad nekoliko mjeseci spavaju zajedno,u krevetu ,zagrljeni a mali brata drži za uho. Razlika je 6 g.
Istina je da svaku noć dotrče k nama u krevet, druga je solucija bila da svi zajedno spavamo ,jer stariji nije htio spavati sam u sobi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma