-
Dijeta sa bjelancevinama?
Imam prijateljicu koja je jako bolesna, a ima 103kg. Sad su joj ljekari "naredili" da HITNO!!!! smrsa 40 kg, da se ne bi ugusila.
Jedna prijateljica joj je savjetovala neku dijetu sa bjelancevinama, od koje je i sama izgubila dosta kilograma.Jede se uglavnom meso, povrce i jaja.Uz to se jos piju sumece tablete vitamina C, kalcija i Magnezijuma, te se piju tablete vitamina E svaki dan.
Eh sad, buduci da mi nemamo nista napismeno o toj dijeti , srdacno vas molim da mi napisete nesto vise o njoj, pravilima i sl., a sto se mene licno tice , mene zanima i koliko je to uopce zdravo.
Naravno dobrodosla j ei svaka druga dijeta , koja frcera
,tj. koja je oprobana i funkcionise.
Hvala puno
-
Nije ni blizu zdravog!
Srce, bubrezi i jetra mogu ozbiljno stradati sa dijetom koja u potpunosti izbacuje ugljikohidrate. Najbolje da se javi svom doktoru opće prakse, da joj savjetuje neku dijetu i da se redovito kontrolira ako misli brzo mršaviti.
-
iz osobnog iskustva dijeta bez tjelovježbe teško će kili doli. proteinska dijeta je stvarno opasna, ali se dobro mršavi, bilo bi najbolje napravit njenu zdravu modifikaciju, ka šta ti je smoki rekla najbolje da ode do svoje dr i preporučam neki aerobik-za početak basic.
-
Zanimljivo za pogledati. Ovo je moja dijeta. Isprobana i radi.
Ovo što ti spominješ je Atkinsova dijeta, ali je dokazano štetna. Ne bih sad ulazila u objašnjavanje.
Ova moja je izvrsna i za dijabetičare (ja osobno imam dijabetes tip II).
Toplo preporučam!
-
mislim da bi ona morala, kao prvo, kod nutricionista na savjetovanje i da joj on propiše, ne dijetu, nego trajni režim prehrane
drugo je kad mi trebamo skinuti par kila zbog, manje više, estetskog dojma, a potpuno drugo kad je nekome zbog težine zdravlje narušeno
zato sve treba raditi pod strogim liječničkim nadzorom i da joj liječnik sastavi , ne dijetu, nego PLAN PREHRANE, koji će provoditi kroz dulje vremensko razdoblje, uz, naravno, kontrolu tlaka, šećera i svega šta ide uz to
naravno, treba joj i strahovito puno podrške sa strane !
sretno!
-
Da, Atkins je umro prije par mjeseci, a tvrde upućeni - od posljedica svoje čuvene dijete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma