Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: u vrtić s 2 godine?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno u vrtić s 2 godine?

naslov je malo čudan, ali objasnit ću. Gita ima tetu čuvalicu koja se seli i probat će putovati. Za tjedan dana napunit će 20 mjeseci. Dakle ja sm spremna probati s tetom koja putuje iz drugog grada,a onda bi ju od jeseni upisala u vrtić. Tako i tako sam htjela predati molbu da osiguramo mjesto. Ćini mi se da ju nema smisla privikavati na novu tetu, osim ako ćemo morati za ovih par mjeseci. Tata je protiv vrtića prije 3. godine.
    Zanimaju me vaša iskustva.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja djeca su krenula u vrtić sa dvije i pol godine, preskočili smo jaslice i naše iskustvo je sa obojicom bilo zaista dobro. Bili su već dovoljno veliki i društvo vršnjaka ih je veselilo, a kao najmlađi u grupi bili su maženi i paženi. U toj dobi već znaju ispričati kako im je bilo i brzo napreduju.
    Držim palčeve za Gitu!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša M. krenula je u vrtić s tri godine. Rijetko je bolesna, u prošla tri mjeseca imala je samo jednu virozu. Prilagodba je dobro prošla. Jedino zbog čega mi je ipak žao da nije krenula malčice ranije je ovo - sva su ostala djeca (osim, mislim, jedne djevojčice) u grupi bila puno prije nje, od njihove 1. godine, i M. je bila nova u već uhodanoj grupi u kojoj su se svi dobro znali. Zato mislim da će njezina seka ipak krenuti nešto ranije.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

noa je krenula sa 2 god. trebalo je jedno 2-3 mj.da se privikne i sada voli ići. često je bolesna ali to je isto krenula sa 2 ili 3 god.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    ... to je isto krenula sa 2 ili 3 god.
    Baš i nije.
    Ako izuzmnemo činjenicu o "sazrijevanju" imunosustava u dobi od 3, meni je npr sada puno lakše kad verbalizira što mu je. Prije godinu dana je samo kurio i plakao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naše iskustvo je pokazalo sljedeće:
    - kretanje s 2 godine i 2 mjeseca - očaj, nemoguće privikavanje, suza do koljena svaki dan, suze kod dočekivanja (pokušavali mjesec dana, pa napravili pauzu 6 mjeseci)
    - kretanje s 2 godine i 9 mjeseci - prvi dan ušao veselo ko' da ide već godinama i sve pozna (mene skoro da i nije pozdravio) i tako je do dan danas.
    Moj je feeling da mu je tih par mjeseci puno značilo, jer oni zapravo pravu interakciju s drugom djecom započinju tek oko 2 i pol godine i njemu nije bilo lijepo u tzv. paralelnoj igri za koju je kad je prvi put krenuo očito jedino bio sposoban, te da je počeo uživati tek kad je sazrio za pravu interakciju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja razmišljam da Andrija na jesen krene u vrtić, ali mislim da će ipak ostati još godinu dana doma s dadiljom. Mene muči i radno vrijeme vrtića, jer i ja i MM radimo nekih dana do 8 navečer.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mij će na jesen u vrtić, imati će 1g i 3. mj. Mislim da je to dobro!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja starija kćer je krenula s 3 godine.
    Trebalo je neko vrijeme dok se nije adaptirala, bolesna je svakih par tjedana.
    Nadam se da će sad na bolje.

Njena mlađa seka će u jaslice s nepune 2 godine. Ona je otvorenija i nadam se da će dobro to prihvatiti.
    I da neće biti puno bolesna.

I slažem se s gore navedenim- starija mi sve ispriča kako je bilo, jel ju netko možda udario ili joj nešto rekao, zašto je tužna...sve mi je to važno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uvijek za vrtić poslije 3 godine ako je ikako moguće organizirati čuvanje
    moja je krenula u vrtić s 3 godine i 4 mjeseca i ne mislim da je išta propustila

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja Šefica je krenila s 2 i 2 miseca.
    privikavanje trajalo tjedan dana, ali pakleni tjedan dana. došao vikend, a ona u ponediljak ostala u vrtiću ko da ide sto godina.

prva vrtićka godina nam je bila užasna što se bolešćina tiče. svako malo fibra i antibiotici.

ova vrtićka godina nam je milina živa. nema bolešćina, nema prehlada, nema antibiotika :D doduše i mi smo joj malo "nafilovali" imunitet, a zadnji antibiotik je popila lani u 7. misecu :D
    sad trenutno ima (dugo željene i priželjkivane) varičele jer je eto njih lani nekim čudom izbjegla dobit.
    najtraumatičnije mi je sad doć po nju u vrtić, a ona bi se još malo igrala, još malo klizala na tobogan i takva čudesa.

ja nisam za čekat do 3 godine za polazak u vrtić, jer sve ovisi o ditetu. neka su spremna krenit ranije, a neka nisu ni sa 5 godina.
    moja je bila spremna ranije.
    osim negativnih stvari koje pokupi u vrtiću, pa doma stalno ispravljamo krivu drinu, mi smo s vrtićem super zadovoljni. a Šefica pogotovo

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

L je krenula u vrtić sa 3 godine...U vrtić je krenula poslije nove godine i konstantno joj curi nos, kašlje..jednom je imala gnojnu anginu i dobilaAB...užas, što se bolesti tiče..Pedica nam je rekla, da je to skroz normalno..da će bit boje iduče godine.

A prihvačanje vrtiča - bez problema Voli ić, ide u poludnevni boravak...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako dijete je priča za sebe što se tiče zrelosti, prilagodbe...
    ja najviše govorim kroz prizmu bolesti
    kao što je rekla bibai nije isto da li će taj prvi nalet boleština proći s 2 ili 3 godine
    moja je s 3.5 godine došla u formiranu grupu starijih od sebe i sasvim se dobro snašla
    bila je lani stalno virozna, srećom izbjegli smo za sada bakterije
    i sad kad je neka boleština u vrtiću nastojim je pustiti doma
    moja poznanica je lani dala curicu od 2.5 godine u vrtić, ali je srećom zadržala čuvaricu jer je mala bila toliko bolesna da ju je morala vaditi iz vrtića
    to ovisi i gdje rade roditelji
    oni koji mogu na bolovanje i mogu riskirati, pa dijete ide 3 dana u vrtić, 7 dana je doma, tko ne može na bolovanje mora ionako imati čuvaricu u rezervi, pa ako i da dijete u vrtić morat će Gitulja uzimati i novu čuvaricu i navikavati dijete na nju, ako ne radi na nekom super naklonjenom djetetu poslu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naše iskustvo kretanja s 2 godine i 2 mjeseca - odlicno.
    Kratka i bezbolna adaptacija, jako smo se iznenadili.Ocekivali smo plač i vristanja barem mjesec dana. Nista od toga nije bilo. Plakala mozda 3-4 puta kad smo je ostavljali.
    Bolesna bila u ovih 6 mjeseci samo 3 puta. Temperatura i povracanje.Jos nismo ni jedan antibiotik popili, sta ne znaci da necemo. Al za sada...
    Ima prijateljice, voli tete, voli vrtić i nema problema s odlascima.
    Al da sam je morala poslat s godinu , godinu ipo - srce bi mi se kidalo.Tad su mi jos ipak premaleni.
    Prezadovoljni smo.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su oboje krenuli u vrtić (jaslice zapravo) sa 15 mjeseci. Oboje su imali vrlo brzu adaptaciju, odlično su se snašli, zavoljeli tete i djecu i oni njih. Srećom nisu ni posebno boležljivi, cca dvaput godišnje.
    Ali, ja sam čvrsto htjela da oni idu u vrtić i s tim mojim (našim) stavom su i krenuli. Jedna teta u vrtiću mi je jednom davno rekla da se jako dobro osjeti koje dijete u vrtić kreće sa čvrstim stavom roditelja a koje ne. Vjerujem da puno ima istine u tome.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma djeca u vrtiću uživaju, svakako preporučam.....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja je svojevremeno krenula s 13 (htjedoh već napisati godina ) mjeseci.... adaptacija dobro prošla.... i da sad ne prepričavam sve... što se tiče vrtićke bolesti.... nije ih ni bilo, tako da svatko dijete je priča za sebe. ja bih pokušala... teško je ovako reći bilo što konkretno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sigurno, sve ovisi o djetetu
    po meni su oni do 3 godine premali da bi se nešto previše igrali s drugom djecom, više im je važan kontakt 1 na 1 tako da je kvalitetna čuvarica bolji izbor, jer je vrtić do 3 godine samo čuvanje
    ali nije to samo moja mudrost, razgovarala sam s mnogim tetama, frendica mi je teta, klinca su silom prilika dali s 1 god, izvadili su ga s 2 godine, nakon brojnih gnojnih angina i upala uha, ona je onda zatrudnila i to im je bio spas da dijete ima tko čuvati
    kad je imao 3.5 krenuo je opet i to je bilo nešto sasvim drugo
    malu neće ni probati dat do jeseni tad će imati 3 god i 4 mjeseca, organiziraju svakako čuvanje samo da mala ne ide u jaslice , ponavljam ona je teta, i kaže da su jasilice stvarno samo čuvaona, mala djeca, plaze jedno po drugom, sline, stalno bolesni
    kad su vrtićke dobi to je drugo, onda idu i van, nisu samo u zatvorenom, razne su aktivnosti, to je užitak za dijete

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i meni je poznanica, teta u vrticu, savjetovala ne davati dijete u vrtic prije navrsene trece, ako nije nuzno.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam stava da je ako je moguce bolje krenuti s punih 3., znaci onu jesen nakon 3 rodj.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala vam na savjetima i iskustvima. Za sada će teta čuvalica probati putovati, nadam se da će to funkcionirati. Ako nam to bude išlo ostaje doma što duže. Iako je Gita otvoreno dijete ja bih radje da je doma do 3. godine, ali isto tako mi nije baš drago ako ću svakih par mjeseci morati mijenjati tetu čuvalicu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sa starijom smo uspjeli iskombinirati da je doma do 3 god
    a sa mlađom ne mogu
    sad ima čuvalicu ali neće je više čuvati pa će morati ranije u vrtić

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Gitulja, ja sam za odgodu vrtića koliko god je to moguće- svaki mjesec, a godina pogotovo, njima znači jako puno, kako fizički, tako emotivno.

Jesmo li se mi upoznale na Trgu za DPD? Deda Slavko? NN?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

M. je krenuo u vrtić točno nakon trećeg rođendana, sad ovu zimu, tako da smo friški s adaptacije. Do tada ga je čuvala baka.
    Prvo, i više nego ugodno sam iznenađena njegovim odnosom prema vrtiću i sa svime kako je prošla adaptacija. Isto tako, gotovo sam uvjerena da bi godinu dana ranije to išlo puuno teže iz jednostavnog razloga - djeca ga apsolutno tada nisu zanimala! Već sam se počela pitati hoće li ikad pokazati interes za društvo jer je uvijek u parkiću lunjao sam, štoviše bježao od mjesta gdje bi bilo više djece. Zapravo sam osluškivala vrijeme kada će se početi približavati djeci u parkiću, u društvu... Tek ove godine počeo je pokazivati otvoreni interes za druge klince (ima prve prijatelje, želi ići kod njih, njima želi nositi svoje stvari i dijeliti,...) i tada sam doista pomislila da mu je društvo bake kroz jutro već nedovoljno (tim više što je većina njegovih "kolega" iz kvarta gdje ga baka čuva isto ove sezone krenula u vrtić, pa su ostali sami sa par novorođenih beba). To mi je bio glavni motiv da ga upišemo nakon treće godine. Od prvog tjedna tamo se skompao s jednim dečkom i njega svakodnevno spominje, on ga već dočeka na vratima i krenu zajedno u igru. (Naravno, neću spominjat nužnost i stotinu drugih okolnosti, da je morao prije, vjerojatno bi išao ali kako nije morao - ovako mi se baš čini da je bilo pravo vrijeme).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Gitulja, ja sam za odgodu vrtića koliko god je to moguće- svaki mjesec, a godina pogotovo, njima znači jako puno, kako fizički, tako emotivno.

Jesmo li se mi upoznale na Trgu za DPD? Deda Slavko? NN?
    jeste.

nego jel to mislite iskljucivo za vrtic ili i jaslice?
    ako mama ima mogucnost biti doma do 3 god. ali s 2 pocinje razmisljati o jaslicama....

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da djeca izmedju 2 i 3g. idu u starije jaslicke grupe.
    znaci, ako se govori o djeci ispod 3g, kaze se vrtic, a misli se jaslice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    to pitam jer sam planirala biti s Leom doma do njene 3. godine.
    no sad, nakon 2, pocinjem opasno razmisljat da ju dam u jaslice jer sam odlucila diplomirati ali 24/7 s njom- nema sanse.
    i sve to mi uzasno tesko pada i osjecam se grozno sto razmisljam o tome- dajem ju a ja sam doma....
    ni sama ne znam sta da napravim.

sutra idem pogledati jedan u blizini.

znam da se JA ne mogu odvojiti, a znam da je potrebno da sam ja na cisto s tom odlukom da bi ju i ona prihvatila. a nisam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a kako Lea stoji s verbalizacijom svojih osjecaja i prepricavanjem dogadjaja? teta s kojom sam ja pricala kaze da je to bitna stavka kod odluke o upisu djeteta u vrtic. (naravno, to kad vec postoji mogucnost izbora.)
    ma ne znam, ne bih ti htjela puno pametovati, vjerujem da ce ti odluka biti laksa kad pogledas vrtic i porazgovaras s tetom ili ravnateljicom.
    ja sam htjela da moj F. krene s 2g i 7 mjeseci jer mi se cinio spremnim. obozava drustvo, zna opisati vecinu svojih osjecaja, prepricava sta je s kim radio i o cemu se razgovaralo, a i sam me trazio da ga vodim, pa sam ipak nakon posjete jednom vrticu, i negativnog dojma, odustala od ideje da krene prije navrsene 3.g, ustvari krenut cemo cak i malo kasnije.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam htjela da moj F. krene s 2g i 7 mjeseci.
    iako i nije toliko bitno, ispravak netocnog navoda : s 2g i 9mj.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo ja sam se već pomalo pomirila s tim da će G u vrtić s 2godine i 2 mjeseca. Mislim, da ako do toga već i dođe neće biti većih problema. Ići će ujutro, a baka će ju voditi doma na spavanje. To će joj onda doći kao igraonica. Nadam se!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji su oboje krenuli sa dvije i pol godine baš u vrtić, dakle u grupi su bila djeca od 3-6 godina. Mješovite skupine su super za malenu djecu jer oni brzo uče od svojih velikih prijatelja, svi ih maze i vole jer su najmanji.
    Za veću, predškolsku djecu, te mješovite skupine i nisu baš najbolje rješenje, ali to je već druga priča...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •