Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Upala pluća kod 13-mjesečnog djeteta

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Upala pluća kod 13-mjesečnog djeteta

Ovako, malo je duža priča, ali me jako zanimaju vaša iskustva i mišljenja.

Malena (13,5 mjeseci) mi od subote svakodnevno ima visoku temperaturu do 40 i spušta se samo s Voltarenom. Bili smo kod pedijatra u dva navrata i svaki put je dijagnoza bila gripa, a pluća čista. Inače od prošlog ponedjeljka je cijelo vrijeme na Cefiximu radi upale grla i kašlja. Baš zato što temperatura nije padala usprkos antibiotiku svi smo mislili da je gripa. Jučer (5. dan) nas hitno šalju na Kantridu i tamo smo vadili krv: CRP 52,5, L 19, sedimentacija 97, urin uredan. Šalju nas slikati pluća (nema radiologa za očitati sliku), ali dežurna doktorica kaže da joj se čini da je to lagana upala pluća i zaprimaju nas u dnevnu bolnicu. To znači da dolazimo samo na terapiju i pregled. Jučer smo odmah dobili 1. dozu. navečer je opet zakurila do 39 pa sam joj u 21.30 dala 1/2 Voltaren čepića i od onda kuc, kuc, kuc nema temperature.
    Danas smo bili po drugu dozu i dok koja ju je pregledala kaže da se upala pluća vidi iz aviona i čuje kad se sluša stetoskopom.
    Evo, mene zanima kako je moguće da dva doktora tvrde kako su pluća čista, a onda ona kaže kako se sve čuje.
    Umirem od straha da mala mišica neće imat kakvih posljedica od tako visoke temperature. Srce mi se kida kad je vidim kako je blijeda i bezvoljna . Inače su nam rekli da mora puno piti, a nije neki ljubitelj tekućine. Cica je naravno zakon, ali nije dovoljna. Kako da je natjeram da pije?
    Da li ima netko da ima iskustva s upalom pluća kod tako malog djeteta?

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme kad se sitim toga prije 2mj na Božić zafibrala do 40 i tri dana tako 4dr ne vidi ništa i kad smo napokon došli do svoje ped hitno za bolnicu upala pluća da bi ova u bolnici dr rekla da ona ništa ne čuje ali naša ped nam je dala uput za slikat pluća i naravno bila je u pravo a izvozalo nas je ko male muje ajme još san ogorčena ali mala je super podnila bolje od mene znam da ti baš nisam pomogla ali sa se istresla malo
    a tekućinu joj daji na špricu ni moja nije ljubitelj pića ali ovo možeš progurat kroz zubiće za razliku od žlice

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koliko ja znam, upala pluća ne čuje se stetoskopom, potreban je snimak da bi se vidjelo
    temperatura bi morala pasti nakon 24-48 sati nakon prve doze antibiotika (ako je pogođen)
    a za piće... ne znam, neka siše koliko god možeš ugurati u nju, bistre tople juhice (što toplije to bolje, kad temperatura prestane), možete se i inhalirati ako imate inhalator ili u toploj vodi malo duže kupati i dodavati tople vode kad se ova ohladi (isto kad neće imati temp.)
    tekućina je bitna da se taj infiltrat omekša i izbaci

držite se

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo imali laganu upalu pluca prije nekih 3 tjedna, dakle M je imao 11 mjeseci. Krenulo je kao kasalj i smrkav nos, temperaturu je imao jednom i to oko 38, i poslje toga danima nista temeprature ali se kasalj pojacao. Kada smo dosli do ped. dijagnoza je bila bronhitis i lagana upala pluca, terapija; sumamed 3 dana.
    proslo kao rukom odneseno...

daj puno da pije ( ni moj nije neki ljubitelj pica ), davaj cicu sto cesce, kroz par dana ces imati opet puno mljeka ( cika je nama super rusila temperaturu prije nego nesto drugo prodjeluje )., cisti nos, vlazi zrak u stanu i to je to..

razlog sto je nama ped odmah dala sumamed je radi nase situacije ( M ima neke druge teskoce tako da nismo htjeli riskirati sa drugim antibijoticima koje bi trebao piti puno duze )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •