-
mama sa streptokokom ostaje dulje?
cula sam informaciju da ako je mama imala streptokok u trudnoci da kad rodi bez obzira dal ga beba dobila ili ne, da se svi ti slucajevi (mama i beba) OBAVEZNO zadrzavaju u bolnici, dakle nema otpusta nakon 3 dana nego otprilike nakon 10 dana.
kazu da su to evropski standardi i da je to kod nas također praksa.
mame koje imate takvo iskustvo jel kod vas bilo tako?
jer ja sam mama sa streptokokom, beba ga nije dobila prilikom poroda, rođen je u 7.mj na SD u Zg i otpusteni smo 3.dan na nase veliko veselje. jako me zanima jel se radi o mojoj krivoj informaciji?
ili su previdjeli nas slucaj na SD (iako sam ja izricito pitala pedijatra jel mali ima streptokok, on je rekao da nema)?
ili je to moda na SDuhu?
-
Ja sam (i Andrija, naravno) uredno izašla 3. dan po porodu. Na porodu sam dobila antibiotik intravenozno, a Andriji su 2. i 3. dan života radili krvnu sliku da vide ima li porasta leukocita, kojeg nije bilo pa smo otpušteni. Da je kojim slučajem i on pobrao infekciju, onda bi nas zadržali, ali ne zbog mene, nego zbog djeteta.
-
Ja sam imala streptokok i ostali smo u bolnici dulje, ali samo zbog žutice. Bebi su provjeravali CRP i krvnu sliku.
U porodu sam primila antibiotik intravenozno.
Da nije bilo žutice, išli bi doma 3. dan.
-
martina pretpostavljam da si ti rodila u vz, a di si ti pups?
znaci ipak nisam luda...
-
Pa sigurno će kontrolirati djetetu krvnu slku, i ukoliko se pokaže da je dijete inficirano ostat ćete par dana dulje zbog antibiotska terapije.
-
martina to sto kazes je sasvim logicno u slucaju da ga je dijete dobilo, no ja sam cula da bi se BEZ OBZIRA dobilo dijete bakteriju ili ne takve mame i bebe trebale zadrzati pa se tome cudim. a osoba koja mi je to rekla se meni cudi pa sam se odlucila ovdje pitati za vasa iskustva da vidim zivim li u neinformiranosti...
-
lukava puščica rodila sam u Vinogradskoj malo prije tebe, dobila sam antibiotik intravenozno po dolasku na porod i još jednom nakon 4 sata. Nakon poroda bebi su radili bris uha, i svaki dan provjeravali CRP, prvi dan je bio malo povišen, ali opće stanje bebe je bilo ok, pa ga nisu stavili na terapiju nego čekali. Pedijatrica mi je objasnila da CRP može biti povišen od šoka kod poroda. Sljedeće dane CRP je padao i mogli smo normalno doma. Pedijatrica mi je objasnila da se ostaje 10 dana samo ako bebina krvna slika nije dobra (dakle ima Streptokok), i beba dobiva terapiju antibiotikom 10 dana, mama bi u tom slučaju praktički mogla doma, jer mami ne treba nikakva terapija. Naravno mama ostaje uz bebu. Dakle provjereno nije bilo govora o nikakvom ostanku, ako nalazi bebe to ne zahtijevaju. Sigurno se nisu "zabunili" jer sam pedijatricu nagnjavila non stop.
-
Ja sam rodila u Petrovoj, dobila profilaksu na porodu. Sa bebom je sve bilo ok i 3 dan smo išli kući.
-
Bokić, ja rodila s tom bestijom prije tri godine u Petrovoj. Nisam dobila nikakvu injekciju jer sam bila na antibiotskoj terapiji. Maleckoj kontrolirali CRP i 4 dan smo isle kući. Svi nalazi su joj od početka bili ok, vjerojatno kad direktno doi mama injekciju je djelovanje jače nego kad pijes antibiotike. Ja bila na amoxilu. S malom sve ok dan danas. Ja od kako sam je rodila testiram se svakih 6 tj i nikad nista. Sad sam ponovo trudna i za sad je bilo sve ok. Moj necak se zarazio - neonatalna sepsa....10 dana bolnice, inkubator, pothlađenost i svasta nesto + tri mjeseca mu radili CT mozga...
-
I ja sam rodila s tom beštijom, dobila sam profilaksu, ali je porod išao "prebrzo" pa nije stiglo djelovati. Beba mi je bila kolonizirana, ali nije bilo infekcije (strep su joj našli u brisu uha, dojila sam je odmah nakon poroda pa nisu radili sadžaj želudca, ali CRP je bio u redu i 1. i 5. dan).
Ostale smo pet dana jer mi je bio prvi porod, inače bi išle doma nakon 3.
Mislim da svakako treba provjeriti CRP 1. i 5. dan i to je to. I za svaki slučaj se nismo cijepili u rodilištu (BCG i Engerix) nego smo došli nakon 20 dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma