Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Aparat za sladoled

  1. #1
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno Aparat za sladoled

    Ima li netko aparat za sladoled? Koji? Ja bih si to rado dala pokloniti za rođendan, ali sam slabo informirana. Ako netko ima, molim malo informacija. Gdje ima za kupiti, koji je dobar, kakve su cijene...?

  2. #2
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

  3. #3
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno

    Hvala na informaciji, ali tu nema baš previše o aparatima. Zato sam i otvorila ovaj topic.

  4. #4
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

    Početno

    Ja sam tada kad se je pisalo htjela taj iz
    spartaka za nekih 100,00 kn,ali
    u Rijeci spartaka više nema.

    Našla sam neki moulinex za 500,00kn a to mi
    je bilo previše.

  5. #5
    petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb-Trnje
    Postovi
    2,136

    Početno

    mislim da ima u sc prečko, gore na katu...vidla sam da imaju te neke aparate..a možeš i probat slatkač na licu mjesta

  6. #6
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Puklo me na kraju sezone da bi ja aparat za sladoled...

    Koje su preporuke? Proizvođač, model...?
    thx

  7. #7
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Uzela sam u pevexu mali jučer male zapremnine pa sad vidim svaki recept ide slatko vrhnje koje nije baš jeftino gotovo me onda ispadne ko kupovni sladoled kad skupim sve sastojke... no međutim ajde ipak gledam kao dobit jer je zabavno i ostavlja prostora za kreativnost... pa si mislim mogu li slatko vrhnje zamijeniti tipa kokosovim uljem haha?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,135

    Početno

    To nisu supstituti jedno za drugo. Druga namjena je s. vrhnja, a druga kokosovog ulja. Što se tiče cijene, niti kokosovo ulje nije baš jeftilen.
    Ako ti se čini da ti taj aparat nije ono što si očekivala i ako ga nisi koristila, vrati ga u dućan.

  9. #9
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Koristila sam ga, stroj nije upitan, ok je odradio ovo prvo, ali evo zanimalo me... msm dobro onda ću slatko vrhnje ionako piše da ga se manje doda u odnosu na mlijeko...

  10. #10
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Mozes raditi i frozen yogurt ili sorbet ili talijanski gelato - on se radi samo s mlijekom

  11. #11

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    1,998

    Početno

    Možeš kombinirati jogurt, kiselo vrhnje i voće. Ako imaš pouzdana jaja možeš i njih dodati. Od voća najbolja baza su nektarine, jagode i banane. Nektarine lošije kvalitete su neki dan na Dolcu bile 3 kg za 2€ (mislim da ih je pogodila tuča u nekoj fazi rasta, ali bile su mekane i ukusne), a banane su bile 2 kg za 2€.

  12. #12
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Uzela sam u pevexu mali jučer male zapremnine pa sad vidim svaki recept ide slatko vrhnje koje nije baš jeftino gotovo me onda ispadne ko kupovni sladoled...
    Ja sam to isto računala. Nisam nikakav strucnjak od sladoleda. Radila sam od smrznutog voca koje sam na akciji kupila. Smrznuto sam smiksala i nekom malom mikseru, izmijesala sa sokom od limete, malo secera i s čvrstim jogurtom.

    Drugi sam radila slicno (mixano smrznuto voce, sok od limete) samo sa slatkim vrhnjem i mlijekom i nesto vise secera. Taj zbilja dosta ispadne. Kad usporedis s kruhom koji kosta 10xvise od namirnica, ovdje imas prednost da znas sto si stavio, financijske koristi bas i nema.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    1,998

    Početno

    Ne možeš uspoređivati kupljeni "mliječni" sladoled s okusima i sladoled koji doma radiš od voća. Ako kreneš uspoređivati sa sladoledima koji su baš od voća, onda ćeš i vidjeti uštedu.

  14. #14
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Bačeni novci, ovaj stroj smulja neš poput otopljenog sladoleda i tjt.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    je l to aparat s unutarnjom posudom?
    posuda se mora prvo 24 sata zamrzavati, potom se u njoj miješaju sastojci, potom se opet zamrzava, pa miješa, pa opet zamrzava.... dugotrajan proces
    ne izađe odmah gotov sladoled

  16. #16
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Da ima takvu posudu ali u uputama stoji da se 8 h smrzava i onda radi.

  17. #17
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Ako ti se nije smrznulo, onda nije dovoljno ohlađeno. A sad je l ne može ili nisi dovoljno držala u frizeru, ne znam. Kitchen Aid posuda se isto 24 sata drži.

  18. #18
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Paaaa ok, mogu i tako samo kaj smrzne se onaj dio sladoleda uz rub i ne dalje.

  19. #19
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Nisam upratila kakav aparat imaš, ali kod mene se prvo mora upaliti miješalica pa onda uliti smjesa kako se ne bi to dogodilo. I na kraju suhi sastojci tipa lješnjaci ili menta.

  20. #20
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    To i radim. Od delimana mali rozi.

  21. #21
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    A ne znam, probaj dulje imati u zamrzivaču posudu i dulje miješati. Ili ako možeš drvenom ili plastičnom žlicom u pol miješanja odvojiti sa stjenke očvrsnuti dio i umiješati u smjesu, jer će ti to biti mjesta/klice odakle će se širiti čvrsta fronta.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    Da,mora se s rubova posude ručno odvajati smrznuti dio
    Imam i ja takav rozi.
    Probaj neki drugi recept.
    Ni meni niie nešto uspijevalo, valjda treba prakse...
    Uglavnom, brzo je aparat zaboravljen...

  23. #23
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,333

    Početno

    imate li neke općenite upute i recept? uzela sam neki prastari aparat od mame i naravvno da ne možemo naći upute.

  24. #24
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    štagod dodaš sve dok ima slatko vrhnje dobro je
    otkrila sam i da je bijela kava (s cikorijom) bolja s vrhnjem

  25. #25
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Žuta, ako imas problem s kg, nemoj to piti. To ti je energetska bomba. Jedino ako pijes bas male kolicine, tipa salica za kavu.

    Rossa, ne osjecam se ekspertom za sladoled. Nama je dobro do sto napravim, ali imam malo iskustva.

  26. #26
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Imam 65 na 168, zadovoljna sam više manje osim svojom fleksibilnosti. Ne radim često bijelu kavu ali kak sam otkrila da šlag poboljša okus radila bih klincima. Sina deeeefinitivno moram udebljat podhitno.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •