Zanima me kada ste svoje bebe počele stavljati u poluležeći položaj u kolicima>?
Zanima me kada ste svoje bebe počele stavljati u poluležeći položaj u kolicima>?
Sa 3,5 mjeseca
beba mora ležati dok se ne bude znala sama posjesti.
više se ne sjećam točno (sramote), ali mislim da sam margiti tamo negdje oko 7. mjeseca podigla naslon
Raspravljalo se o tome na topiku MOTORIKA. Pročitajte tamo....
Petar ima za par dana 8 mjeseci, još je u ležećem ili u marami.
Dakle, tak kad se djete može samostalno posjesti.
S 9 mjeseci i par dana, jer se tek tada samostano posjeo.
ispravak netočnog navoda sa ( pobegla mi brojka ) 7,5 mjeseciMIHA1 prvotno napisa
Kaj znači poluležeći? Moja kolica, Inglesina Zippy, imaju 4 položaja i nijedan nije skroz ležeći. Do cca 3,5 mjeseci smo ju vozili u košari, a sad u autosjedalici.
Kaj znači poluležeći? Moja kolica, Inglesina Zippy, imaju 4 položaja i nijedan nije skroz ležeći. Do cca 3,5 mjeseci smo ju vozili u košari, a sad u autosjedalici.
Zašto? Pa mi ju skoro uopće ne koristimo za vožnju u autu, odnosno u autu se vozi 2 puta mjesečno kad idemo mojim starcima do kojih je 5 minuta vožnje. I jednom mjesečno pedijatrici do koje su tri minute.
Do sad je ukupno bila u autosjedalici puuuuno manje nego bebe koje se voze samo u autu.
mislim na onaj prvi klik na kolicima,kad digneš naslon iz onog prvog ležećeg,imam PP Pliko P3
Ne sjecam se vise bas tocno, ali negdje sa cca. 4mj. To je nagib od nekih 30 stupnjeva mislim.ivanic prvotno napisa
Zato što to nije dobar položaj za bebe, osim ako se radi o sigurnoj vožnji u autu, s naglaskom na sigurnost. Zar kolica koristite samo par minuta dnevno? Ili su to ipak dulje šetnje?
Cure, pogledajte slične topike, jer se stvarno ponavljamo....
Nama sa 5-5,5 mjeseci nije uopće htjela u kolica jer joj nisam htjela podići, ali ona je rukama hvatala platno, grebala, sve da se digne. Onda smo neko vrijeme izbjegavali kolica (otpale ruke....) sad mišica (10 mj.) sjedi i ponosno se drži za držač. Pogotovo kad pređemo preko neravnine...![]()
Nama je polusjedeći položaj savjetovala pedijatrica već sa 3 mj jer smo imali problema sa povraćanjem i zagrcavanjem nakon jela. Pa i krevetić je od prvpg dana malo podignut. Rekla nam je da djeca u bolnici stalno leže u tako povišenom položaju i nema problema dok god im je cijelo tijelo malo podignuto a ne samo glava.
Mi nismo izbjegavali kolica nego sam je stavljala u poluležeći položaj. S je sa 9mj stajala na onom za noge i držala se za držač dok smo šetale!corny prvotno napisa
![]()
![]()
kad se kolica podignu u onaj prvi položaj, nije cijelo tijelo u ravnini podignuto, nego je podignuto od guze naviše. dakle, to nije isto kao kosi krevetić u bolnici ili kod kućedok god im je cijelo tijelo malo podignuto a ne samo glava.
koje su dugoročne posljedice ovakvog postavljanja djece u kolica?
to što mozak dobiva informaciju kako je tijelo spremno za takav položaj.
a nije.
jer je dovedeno u njega, nije samo tijelo bilo spremno: ni mišićni ni skeletni sustav.
pa onda mozak procesuira to kako hoće.
i zakida dijete na drugim dijelovima.
gle, ništa se neće dogoditi, nije opasno (najčešće), nije letalno... ali zašto djetetu uskratiti optimalan razvoj i tijela i mozga?
hvala, malo mi je laknulo! ali samo malo.
nisam mogla spavati od brige da sam upropastila dijete zbog neznanja. odmah prestajem.![]()
Slažem se s ovim ali nama je bio problem jer bi se Klara znala zagrcnuti kad bi bljucnula. Nije to mogla izbaciti van pa bi se počela gušiti. U tom slučaju ovo je bila bolja opcija da joj se ne vraća hrana.apricot prvotno napisa
Sada nakon puno vježbanja mišići su joj ojačali pa hvala Bogu, više nemamo takvih problema, a i kolica su bila stalno u onaj početni položaj, poluležeći, samo malo podignuto.
Garfy, pedijatrica je isto tako mogla reći kako dijete ne treba odmah nakon jela stavljati u kolica, nego dijete držati u uzdignutom položaju.
ili nabaviti kolica koja nemaju lom, nego je dijete u osi, a da su glava i jednjak povišeni u odnosu na želudac.
ima rješenja, samo ih treba dokučiti.
Naš praščić uopće nije htio biti u kolicima na leđima tak da dok nije počeo sjediti (s nekih 6,5 mjeseci) vozio se 'na ravnom' potrbuške; do 4. mjeseca u košari-AS (Jane Matrix, ima 4 položaja, 1. skroz ravan), a poslije u onom 'sportskom' dijelu (sjedeća kolica, najniža razina).
Tek kad je 'prosjedio' digli smo mu naslon i iako sam se trudila da ne bude na najvišoj razini uglavnom je tako bilojer se u protivnom primio za prečku i držao za nju
, nema šanse da bi se naslonio ako naslon nije podignut. I evo, hvala Bogu, super je :D .