Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: jecmena kasa - kako?

  1. #1
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno jecmena kasa - kako?

    kako se priprema jecmena kasa?

  2. #2
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Nama najdraža kao prilog.
    Na malo luka prodinstam naribanu mrkvicu, dodam dobro ispranu i namočenu kašu, zalijem vodom i dodam soli, vegete i papra. Doljevam dok kaša ne omekša, a voda ispari.

    Ili u juhi od graha sa mrkvicom.
    Skuhaš grah, mrkvicu na kockice ubaciš na malo poprženog luka, zaliješ vodom, prokuhaš kašu u posebnom loncu, dodaš grah i kašu, sjeckani peršin, malo paradajza i začine po volji.

    Moj Matej obožava i jedno i drugo....

  3. #3
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    O ječmu
    Pa malo poviri.

  4. #4
    Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    MA
    Postovi
    291

    Početno

    A koji je omjer kasa-voda? I koliko dugo treba je kuhati? Je li namacanje je neophodno?

  5. #5
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Ako je cjeloviti ječam, obavezno namači jer ćeš ga inače duugo kuhati.
    Ako ga kuhaš samog u vodi omjer je 1: 2 u orist vode, a s povrćem vode staviš da ga prekrije i dodaješ je po potrebi.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •