-
jecmena kasa - kako?
kako se priprema jecmena kasa?
-
Nama najdraža kao prilog.
Na malo luka prodinstam naribanu mrkvicu, dodam dobro ispranu i namočenu kašu, zalijem vodom i dodam soli, vegete i papra. Doljevam dok kaša ne omekša, a voda ispari.
Ili u juhi od graha sa mrkvicom.
Skuhaš grah, mrkvicu na kockice ubaciš na malo poprženog luka, zaliješ vodom, prokuhaš kašu u posebnom loncu, dodaš grah i kašu, sjeckani peršin, malo paradajza i začine po volji.
Moj Matej obožava i jedno i drugo....
-
-
A koji je omjer kasa-voda? I koliko dugo treba je kuhati? Je li namacanje je neophodno?
-
Ako je cjeloviti ječam, obavezno namači jer ćeš ga inače duugo kuhati.
Ako ga kuhaš samog u vodi omjer je 1: 2 u orist vode, a s povrćem vode staviš da ga prekrije i dodaješ je po potrebi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma