ovo me već duže vremena proganja. Jako često vidim da djeca sjede u AS ali nisu vezana ili su remenčići skroz otpušteni. Meni to nema nikakvog smisla, kupiš AS, staviš dijete u AS i ne vežeš ga.
Stvarno mi nije jasno. Jeste li i vi to primjetile???
ovo me već duže vremena proganja. Jako često vidim da djeca sjede u AS ali nisu vezana ili su remenčići skroz otpušteni. Meni to nema nikakvog smisla, kupiš AS, staviš dijete u AS i ne vežeš ga.
Stvarno mi nije jasno. Jeste li i vi to primjetile???
Da, jako cesto...Ja to tumacim na nacin da zele izbjeci placanje novcane kazne ako ih zaustavi policija, cuditi ce se kako se dijete odvezalo, dok ih za sigurnost djece uopce nije briga.
moguće, ja nisam uspjela dokučiti razlog ma koliko se trudila.
Da li kod nas netko uopće naplaćuje kaznu zbog toga što dijete nije u AS?
Ja poznam samo jednu osobu koja je platila kaznu i to vjerojatno zato sto je mala(3godine) sjedila na suvozacevom mjestu.Ne trebam ni napominjati da su tako vozili dijete svaki dan punih 8 mjeseci na relaciji Pag -Zadar sto i nije bas blizu.![]()
to ti je čistokrvna lijenost
pomješana sa nebrigom
i začinjena nadasve smješnim isprikama...
bilo neki dan na tv-u reportaža iz Vž. Veli policajac da je prosle godine naplacene ukupno 10 kazni ali da sad planiraju visestruko povecati i preglede i kazne
Angelina_2 prvotno napisa
![]()
samo me zanima sto su do sad cekali
valjda jos nisu skuzili da im je to izvor prihoda.
ma znam, ali tko u hr radi nesto zbog posla, a ne zarade, cast rijetkim iznimkama
Ja jedva cekam kada ce i u dalmaciji poceti malo naplacivati kazne za nevezivanje djece jer mene i moga muza svi gledaju kao da smo pali s marsa zato sto djete od 5god. vezemo, ako i vidim zavezano djete to je onda do trece godine starosti a stariji obavezno imaju glavu naslonjenu na prednje sjedalo ali najveci broj djece se vozi nevezano i vrlo cesto na prednjem sjedalu i kada pokusam nekome nesto objasnit nailazim na veliki otpor kao je infisala u internet i inace kad pokusam nesto dokazati moja okolica ima reakciju ma to ona previse cita "internet" i kako su ljudi zivjeli i prije toga kako mi nismo izginuli itd.
Ja jedva cekam kada ce i u dalmaciji poceti malo naplacivati kazne za nevezivanje djece jer mene i moga muza svi gledaju kao da smo pali s marsa zato sto djete od 5god. vezemo, ako i vidim zavezano djete to je onda do trece godine starosti a stariji obavezno imaju glavu naslonjenu na prednje sjedalo ali najveci broj djece se vozi nevezano i vrlo cesto na prednjem sjedalu i kada pokusam nekome nesto objasnit nailazim na veliki otpor kao je infisala u internet i inace kad pokusam nesto dokazati moja okolica ima reakciju ma to ona previse cita "internet" i kako su ljudi zivjeli i prije toga kako mi nismo izginuli itd.
greskom sam dvaput kliknula
Infisala?! Tako je nona govorila kad bi je upozorili da je nesto pogrijesila! Samo ti i dalje infisaj i "citaj internet".![]()
Kaj znači "infisala"?
kaj ne pjeva oliver-infisa san u te?
malo mi to onda škakljivo djeluje u "prevodu"...a još doda i-"nemoj mi zamirit"![]()
mandina prvotno napisa
kako mi ovo zvuci poznato!
to ti doslovno znaci "previse zanesen necim" "previse unesen u nesto" al najcesce se koristi u smislu da si previse necim opsjednut, pukla reka bi krumpiricKaj znači "infisala"?za necim.
Jučer smo paralelno Slavonskom vozili s roditeljima koji su malo dijete vozili u krilu na prednjem sjedalu, tj suvozačkom.
Super je rekao onaj policajac u emisiji na novoj tv: zar treba roditeljima naplaćivati kazne da bi brinuli za svoje dijete??? Zar te tek to može natjerati da zavežeš dijete?
Moja kćer je jedna od rijetkih koja u vrtić stiže vezana u svojoj sjedalici![]()
I danas jedna brizna mama vozi svoju djecicu u vrtic. Naravno ima nov automobil , i u njemu dvije as , ali zasto bi djeca sjedila u njima kad mogu visiti izmedu siceva nagnuta prema naprijed i jos usto imati mladu seku koja im skace po ledima.![]()
Naši poznanici nisu malu vezali u jajetu i još su govorili kada bi vidjeli Lovra "ajme, zavezan si". Meni to na početku nije bilo jasno. Sada kada je mala u većoj AS, neda se vezati u njoj. I onda mi kaže mama da ju je trebala od početka vezati pa bi se navikla.Ne kužim, čemu korist od AS ako je ne planiraš učvrstiti u auto i dijete zavezati u njoj? I neznam da li mi je gore nevezano dijete ili nevezana stolica.
Pita moj mali štreber sinoć: A zašto Peppa i George nisu vezani u sjedalici???
Pametno mamino![]()
Moj sinko od 5 godina svaki dan prigovara kada idemo iz vrtica i vidi djecu koja se u autu voze nevezana![]()
Ispocetka je pitao zasto oni nisu vezani a sada kada zna govori "vidi opet, nisu vezani" uzfacu.
Cak zna zastati kada netko od klinaca ulazi u auto i ceka dok ne krenu samo da vide jel ce se vezati, pa onda vodi molologe kako je to ruzno.
Kako je gore receno infisan do daske![]()
A jos smo i prekjucer nasli na ormaricima rodine letke, bio je sav odusevljen sto zna o cemu se radi, naravno nisam bila postedjena monologa do kuce
![]()