Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Niski ALT - folna bez recepta?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Niski ALT - folna bez recepta?

Naletila sam sa zakašnjenjem na topic o Folicu Plus, pa si mislim, ako sad ostavim tamo post, niko ga živ neće pročitat, a sad je patak popodne, a ja malo prije podigla krvni nalaz.. Pa da čujem vaše mišljenje - imam sniženi ALT (8, a donja granica je 10), kolko shvaćam to mi je od nedostatka vitamina B 6, a može bit i zbog nedostatka nekog drugog vitamina iz grupe B-kompleks. E tu dolazimo do folne kiseline (iliti vitamina B-9).
    Trenutno sam u 10. tj. i do sad mi ginić nije ni spominjao ništa u vezi ikakvog Folic Plusa, Prenatala ni ičeg sličnog, a ja prvi put trudna, nikad čula da to postoji, a kamoli da se to pije skoro pa po difoltu - kolko sam u međuvremenu skužila. I još sad čitam kak je važna folna za razvoj ploda, pogotovo u prvom tromjesečju... Pa se sad pitam, mogu li na svoju ruku otić u apoteku i uzet taj Folic Plus? Nekak si mislim, protratila sam već 10 tj. bez toga, ne da mi se sad čekat do ponedjeljka, a kamoli još 2. tj. do dogovorenog pregleda.
    Eh, da, i možda najvažnija stvar, nosim dupliće!! (pa mi valjda organizmu i treba više vitamina...)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

možeš bez recepta. samo, skupa je ta folna. oko 250 kn. i nema je u svakoj apoteci.
    uzmi si prenatal vitamine radje. u njima imaš folnu, željezo i hrpu toga drugog korisnog.

pozdrav tebi i duplićima!

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Thx, [b]mama_mia
    Ti si ona koja je hodala po kolokvijima na dan termina, jel da?
    Friška sam tu na forumu, a i friška sam trudnica, pa sam čitala uokolo da se malo informiram. Moram ti reć da su mi tvoji postovi totalna inspiracija Ono, muving sve u 16 i to
    Pusa malenoj Umi, ak se ne varam... Kak je bebica?
    Ps. Isporukirala sam se upravo na privatno s jednom Rodašicom oko tih Prenatala i svega pa su mi stvari puno jasnije..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jep. ta sam luđakinja.
    ma treba se u trudnoči kretati što više!
    beba je super. totalno sam u nju. jede, spava i zeza me. i tebe će tak tvoja.
    dobrodošla na forum i uživaj u trudnoći!!!
    pozzz

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

možeš u prvom tromjesečju uzeti i folic plus-nije skup. a kasnije nastavi s prenatalom.od twin laba je super, ali on je skup-250 kn

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Folic plus košta oko 40, i slobodno ga uzmeš

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jučer sam imala vrlo važnu obavezu sudjelovanja u pub kvizu pa tek sad uhvatih priliku da se javim i zahvalim svima na savjetima. Nabavila sam si Prenatal od TwinLaba, pljunula 243 kn, al mi je sad srce na mjestu.
    Inače sam prije nekog vremena počela u Konzumu kupovat onu mješavinu mahunarki i žitarica u kojoj ima svega i svačega što inače - ruku na srce - malo tko od nas redovito konzumira, a trebali bi. Zato mi se čini super praktično jer dobiš sve na jednom mjestu (ječam, leća svih boja, grašak, grah, slanutak...), a i ak skuham svih tih 500 g, imamo kaj za jest 3 dana, ono, ko sarmu kad spremate
    Jedino kaj mi nije jasno u svim tim savjetima oko pravilnog kombiniranja namirnica i zdrave prehrane - kak točno NE predugo kuhat namirnice jel izgube puno hranjivog sastava. Aj ti skuhaj grah ili slanutak ili soju za manje od 2 sata :? Osim u expres-loncu, al kaj to ne dodje na isto?

I last, but not least: ženske moje, SRETAN VAM DAN ŽENA!! :D :D
    Nažalost, nisam na demonstracijama u gradu, ali to je neka druga tema..

Ps. Ak dobim curku, moja bu se zvala Roza - pogodite po kome

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja sam imala nizak ALT u trudnoci. i dr mi je rekla kako to nije nedostatak b vitamina vec je to normalno u trudnoci i da je bolje da je tako nego da su povecane vrijednosti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nera, kakva je to mješavina žitarica?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Branka,
    to ti je pakung od 500 g razno-raznih suhih tj. sirovih žitarica i mahunarki u različitim omjerima i sastavu, ovisno o vrsti. Ja sam dosad u Konzumu našla 3 vrste, Fantazija, Minestra i još neka treća, Mornarska, čini mi se. To ti se točno zove Selekcionirana juha od mahunarki i žitarica. Prozirna vrećica s naljepnicom. Ja to kupim u velikom Konzumu, a stoji na policama između svježeg povrća i suhog voća i onih orašastih plodova u rinfuzi. Namočiš prek noći, sutradan kuhaš uz dodatak začina, mrkvice ili kaj ti već paše. Eto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •