Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kada će se više otčepiti taj nosić?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Kada će se više otčepiti taj nosić?

Prošli tjedan u četvrtak se mojoj maloj mišici začepio nosić i počela je kašljati i kihati. Mala je stara 3,5 mjeseca.

U petak je imala temp 38,4 pa sam joj stavila čepić i od onda nema temperature.
    U subotu smo posjetile pedicu i dobila je Amoxil sirup koi još samo danas treba piti. Uho, grlo i pluća - čisti. Temperatura se više nije javljala, ali nos je i dalje u komi. Dobro, nije više tako jako, ali ne popušta.

Čistim joj nosić Arianna nosnim aspiratorom i Chiccovom pumpicom s tim da prije toga našpricam Sterimara ili fiziološke otopine. Stavila sam knjige ispod madraca tako da spava u podignutom položaju... Više ne znam kako da joj olakšam.

Danas je već 9 dan, a kako nam je ovo prvi takav slučaj ( i prva beba) možete li mi okvirno reći koliko obično traje takva začepljenost nosa?

Da li trebam kupiti inhalator?

Oprostite na opsežnosti, ali žao mi je malene kada vidim koliko joj smeta ta začepljnost.

E da - po noći se i jako čuje kako "vozi" taj šlajm dok diše. Kao hrkanje.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Molim moderatorice da umjesto t u otčepiti upišu d....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jesi joj probala kapati u nos svoje mlijeko?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja nažalost nemam mlijeka.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probaj raditi kapi od korijena bijelog sljeza. Osim toga, kad to već dugo traje, možeš probati i s ephedrinskim 0,25% kapljicama. Barem navečer prije odlaska u krevetić da lakše zaspi. S inhalatorom još pričekaj, ali stavljaj na radijatore (pretpostavljam da grijete, kad nas je brrrr) mokre ručnike. U udaljen kutak sobe u mirisnu lampicu stavi par kapi eteričnog ulja eukaliptusa (traži eukaliptus radiatu, on ima najmanje mentola pa je prikladniji za bebice).
    Evo, dala sam ti par savjeta pa ti odaberi bar neki od njih. I nadam se da će se odčepiti nosić.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lukina mamma

Uopće sam zaboravila napisati da sam radila kapi od sljeza. Na radijatoru imamo dvije posude (one što se objese) pune vode.

Hvala ti na savjetima. Svakako ću probati ove kapljice i eterično ulje.

Hvala!!!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Lukina mamma

Uopće sam zaboravila napisati da sam radila kapi od sljeza. Na radijatoru imamo dvije posude (one što se objese) pune vode.

Hvala ti na savjetima. Svakako ću probati ove kapljice i eterično ulje.

Hvala!!!
    Eterično ulje možeš nakapati i u te posude na radijatoru. Samo nemoj pretjerivati.
    Pozdrav....

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj Ivan se počeo mučiti sa začepljenim nosićem prije dva mjeseca (ne stalno, ali dosta često). Jučer smo čak završili kod otorinca koji je rekao (kao i naša pedijatrica) da je sve u redu, da sluznica nije naotečena, da i dalje čistimo nosić i koristimo fiziološku... A onda se jučer dogodila i jedna promjena - jučer popodne, noćas i danas popodne je super spavao i uopće nije imao problema s disanjem - a jučer smo kupili ovlaživač/pročistač zraka. Vidjeli smo da je vlaga u sobi 26%, a treba biti između 40-60%. Znači da je kod nas zrak bio jako suh. Baš sam se ugodno iznenadila. Baš me zanima kako će noćas biti. Koristite li i vi ovlaživač?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slatkica je isto imala dugo začepljen nos bez ikakvih drugih simptoma. Savjet pedice: isključiti grijanje u sobi u kojoj spava, spavati uz malo otvoren prozor i vlažiti cijelu kuću što sam radila i prije. Od tada ne grijemo sobu (zatvoren je radijator) i nos je sad super!!!!!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemamo ovlaživač.

Mi po noći smanjimo grijanje na 15-18 stupnjeva. Ali budem ga ovu noć zatvorila skroz. Sve samo da pomogne...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kad je nosić skroz začepljen, stavim malcu malo putera ispod nosića, tj. kao da mu kremicom namažem nausnicu. U roku od 15 minuta nosić je prohodan.
    Pokušaj,

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno nosić

napravi bris nosa i grla ..i moj je mališan imao temp, kašalj i šlajn, dobio amoxil, temp otišla al kašalj i nos ostao...
    radili bris pa se otkrilo da ima bakterije...i sad smo na sinersulu a nosić je još uvije začepljen bez obzira na fiziološku, podignuti madrac, voda na radijatoru..i sva moguća druga pomagala

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tina važna je boja sline.Jeli prozirno ili gusto,zeleno?Jer ako je ovo drugo onda se vjerojatno radi o bakteriji i trebaš lokalno kapati antibiotske kapi

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Trina

Prozirno je.

Inače stanje se malo popravilo, ali noć je još uvijek grozna.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj mali imao prvu prehladu sa 2 mj. Kod malih beba može trajati do 2 tjedna. Tak je bilo kod nas. Mi kapali puno fiziološke i kad je spavao uključili ovlaživač zraka i to nam je pomoglo.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa
    a jučer smo kupili ovlaživač/pročistač zraka
    Gdje se to kupi i koliko košta?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Trina

Prozirno je.

Inače stanje se malo popravilo, ali noć je još uvijek grozna.
    Prije spavanja probaj ukapati efedrin kapi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

odlične su kapi na bazi mora i korjen bijelog zlijeza,
    ima za kupiti i pumpice za djecu,učinkovito ali jako neugodno za dijete ali prije spavanja dobro odčepi pa spava bar nekoliko sati na miru a i vi,

glavno da nije kakva alergija,sve drugo prođe sa 7 dana,
    sretno

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo stanje se popravilo. Još samo čistim ujutro i navečer - kroz dan je super. I zadnje dvije noći smo spavale do 6 ujutro. :D

Probala sam kapati ephedrin kapi i to samo navečer, ali ujutro bi uvijek imala neke crvene flekove po ličeku tako da sam odustala od tih kapi. Od kada ne kapam nema ni flekova.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Citiraj Freyja prvotno napisa
    a jučer smo kupili ovlaživač/pročistač zraka
    Gdje se to kupi i koliko košta?
    Poslat ću ti pp.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    Kad je nosić skroz začepljen, stavim malcu malo putera ispod nosića, tj. kao da mu kremicom namažem nausnicu. U roku od 15 minuta nosić je prohodan.
    Pokušaj,
    Margarin ili maslac?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bolji je maslac.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Posudice za vlaženje su se meni pokazale kao totalno neučinkovite pa smo kupili ovlaživač zraka. Ima ih u svim većim trgovačkim lancima među tehnikom i koštaju od 250kn pa na dalje.
    Dok je P. bio mali radila sam mu i šator od mokrih pelena, dakle povješala mokre pelene oko krevetića i to je pomoglo.

Ovo sa kapanjem mlijeka u nos sam negdje pročitala da može biti opasno za pluća. Treba provjeriti kod nekog stručnog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •