Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Mama, uspavala sam bracu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Mama, uspavala sam bracu

Moram ovo podijeliti sa vama jer sam totalno raznježena sa postupkom svoje male curke. Uništila me je skroz, od mene je ostala samo lokvica . I sad imam knedlu u grlu.
    Mi svi zajedno spavamo, makar imaju svoje krevetiće prištekane za veliki. Najljepše je večernje uspavljivanje kad obično meni ( a dobar je i tata ) se stisnu svak sa jedne strane, stisnu male mirišljave glavice i smireno zaspu. Nema ljepšeg osjećaja od toga. Tako smo navikli, malo pričamo, malo svrbimo leđa i onda se zagrlimo i zaspimo.
    Polako smo zaključili da ćemo im urediti njihovu sobu sa dva krevetića i danas sam, ali stvarno bez razmišljanja predložila im da zaspu sami.
    Babi je to prihvatila sa riječima da će se oni zagrliti i zaspati, a da ja dođem provjeriti da li su zaspali. Bila sam oduševljena, ali baš i nisam mislila da će uspjeti. Prošlo je oko 20 minuta, stalno tišina u sobi, ne usuđujem se ući i mislim si da su valjda ipak zaspali. Onda čujem jedno tiho Mama!
    Uđem u sobu, a moja mala curka od 4 i pol godina grli bracu od dvije godine i ponosno mi kaže: Mama uspjela sam ga uspavati! Zagrlila sam ga kao ti i zaspao mi je!
    Nisam mogla vjerovati, samo sam je počela ljubiti.
    Priznajte da li neki mali dečko može imati bolju seku

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i :zavidan:

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja sam lokva
    prekrasno

btw, i nama uskoro stiže sobica, a do sad smo bile skupa na bračnom i muka mi je od same pomisli na odvojeno spavanje...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Linda. ima i odvojeno spavanje svojih prednosti. Ja sam mislila da ću biti jako tužna kad su klinci počeli spavati u svojoj sobi, ali nisam tužna uopće, samo sam naspavana.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Barbi, znam da ima prednosti napokon spavati s mužem 8) ali znaš ono "nikad više"... to me ubija. Isto mi je i s dojenjem, kad jednom prestane... uf... koliko me s jedne strane veseli njihovo odrastanje i budem do srži ponosna na neki pomak u njihovim glavicama i ponašanju, toliko me s druge strane zazebe oko srca kad se sjetim da nema više povratka na staro i da moje bebice nisu više bebice

Veki, sorry na uzurpiranju topica, ali baš sam ovih dana, uoči uređenja dj. sobice, mislila malo cmizdriti na ovu temu, pa mi je baš dobro došlo da se ovdje ispušem.
    ljubi pačiće

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije to zauvijek, svako toliko ipak netko od njih završi u našem krevetu, sigurno će i kod vas tako biti.

A za dojenje , mi smo nedavno prestali a imam osjećaj kao da nisam godinama dojila, jučer sam gledala neke stare slike kad je bila beba i srce mi se cijepalo od pomiješanih osjećaja što su već tako veliki.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

za sve vas

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Linda, a tko ti kaže da će spavati u svojim krevetićima samo zato što imaju sobu???
    Barbi, ja ti zavidim na prestanku, moj Nikola je veći od Fride a nema nikakvih naznaka da bi ne prestao, nego barem smanjio. Kupit ću mu majicu sa topica od MC "weaning is for quitters"

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Joj Linda ma sve znam. I sama nesvjesno ( a pomalo i svjesno ) odgađam uređenje sobice. Toliko uživam u tim malim guzama dok mi se ščučure u krilo, ali nekako mislim da je polako vrijeme. Vidim po njima nekako. A da sam tužna , tužna sam.
    Danas kad se Babi probudila bila je nevjerojatno ponosna i pitala je bracu da li je i on uživao . Mali je samo rekao : Daaa, joooš!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Linda, a tko ti kaže da će spavati u svojim krevetićima samo zato što imaju sobu???
    Ma, čisto sumnjam da hoće iz prve, iako Megi priča da jedva čeka, ali ipak nije više to to... sad ili za pola godine, ipak ćemo početi spavati "svatko na svojem mjestu", a zajedničke noći (bez obzira na maženje prije i poslije spavanja) će biti iznimka.

Citiraj Barbi prvotno napisa
    mi smo nedavno prestali a imam osjećaj kao da nisam godinama dojila
    E, to je taj osjećaj koji mi je najgori- kako brzo čovjek zaboravi i navikne se na novu situaciju. Meni čak bude krivo kad Linda nauči pravilno izgovarati neku riječ koju je tako preslatko tepala, jer znam da je nikad više neću čuti, da se uskoro neću čak ni sjećati kad i na koji način ju je izgovarala. To mi je strašno. A, opet, nitko sretniji od mene kad vidim kako napreduju, kako su iz dana u dan pametnije, samostalnije, veće...

Citiraj Veki prvotno napisa
    I sama nesvjesno ( a pomalo i svjesno ) odgađam uređenje sobice
    Niš mi ne pričaj, kad je mm predložio da sredimo sobe, moj odgovor je bio "Neee!!!!", pa me obrađivao danima dok nisam popustila.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    i da moje bebice nisu više bebice
    i onda si "nabaviš" novu bebicu

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Misliš da mi nije i to palo na pamet, ali do kad onda? I ta bi bebica narasla.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dobro su mi poznata rascmoljivanja dok gledam kako curke zajedno spavaju....nama je tako od prvog dana i traje dan danas...njih dvije zajedno u zagrljaju

i ja jer rastu (a s druge strane konačno spavam cijelu noć )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Maxi, gledala sam tvoje slikice kako curke zajedno spavaju. Prekrasno nešto, baš sam si ih zapamtila kako su divne
    I inače ima nešto u djetetu koje spava, neko blaženstvo, spokoj, a dvoje djece u zagrljaju... Nema mi ljepše slike

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad sam poželila otrčat doma malo se pomaziti
    a moram biti na poslu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    sad sam poželila otrčat doma malo se pomaziti
    a moram biti na poslu
    i ja isto. slatkići mali, koji nam prebrzo odrastu...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, Veki i od mene je sad lokvica po podu kad zamislim tu scenu
    Babi je divna

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

divna seka

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali od raznježenosti, prekrasno
    mali

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Predivno...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Veki

Linda, i ja sam čitajući Vekin post isto pomislila kak mi nekako "bude žao" kad počen nešto pravilno izgovarati a ono dječje mi je bilo tako slatko. Godinama pamtim kako su moje nećakinje izgovarale (krivo) neke prve riječi.

Mi isto još spavamo skupa, ali J je joša mala i cica noću pa zasad ne rezmišljamo o novoj sobi.

Maxi, ja imam sreće da sam danas na godišnjem pa se možemo maziti do besvijesti

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prekrasno

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

preslatko,

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sva sam ,nadam se uskoro jednoj takvaoj sceni!

Ivano oduvjek spava u svom krevetu,tek kad se probudi dođe kod nas,ali Ela od prvog dana spava s nama,točnije s M.M-om!
    nikada si neću oprostiti što to nisam napravila i sa sinom,nego sam popustila,babama i pričama,kako mora spavati sam

mlada i glupa,ispravljam greške s drugim djetetom!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da nastavim našu priču od ove noći...
    NIje mi palo na pamet da pitam Babi da li želi opet uspavati bracu jer to apsolutno nije nešto šta starija seka mora raditi. Dala sam joj do znanja da sam ponosna na nju šta je to učinila i bila si je jako važna, ali nisam očekivala da će se to ponoviti.
    Pripremamo se mi za spavanac, kad kaže Babi da bi ona uspavala bracu.
    Rekla sam da bi meni bilo jako drago kad bi oni sami zajedno zaspali.
    Na to sam dobila odgovor da ga želi uspavati. Pustila sam ih same u sobi, nakon pričice i puse. Kratko sam čula neka šaptanja i tiha smijuljenja, ali ništa više od toga. Opet je prošlo pola sata, zove mene Babi da Bubu još nije zaspao.
    Uskačem da nema veze i da dolazim. Dobivam odbijanac od njih oboje i puštam ih opet same. Preslatki su bili kako su bili sretni da su sami. Mali pajcek i inače zaljubljeno gleda svoju seku, ali sad ju je gledao sa obožavanjem.
    Prošlo je neko vrijeme, tišina u sobi. MM i je polako ih idemo vidjeti ( nismo izdržali).
    I jedan i drugi u krevetiću od maloga ( koji je naslonjen na veliki), stisli se kao sardinice, drže se za ruke, glavice jedan prema drugome i spavaju.
    U toku noći (nisam mogla da ih svako malo ne pogledam ) su promjenili sto položaja, glava simo, ruka tamo, noga preko glave
    i ništa im nije smetalo.
    i moji mali!!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja san vec pisala o dijeljenju kreveta pa znam kako je to super s bratsko - sestrinske strane. ja i brat se i danas znamo zezat na racun njegovog "seko daj mi jukicu (rukicu)" prije spavanja ili sistema guza i noge meni.

maxi i meni su tvoje fotke ostale u sjecanju, predibvne su ti miseice, i tako slatke onako zagrljene...

veki predivni su.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Veki cmoljim...predivni su.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Veki cmoljim...predivni su.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rastop
    nadam se da ce i moji iza lita tako, kad dobiju svoju sobu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma nemaju oni svoju sobu, ali nakon ovog definitivno dobivaju. Bio je urlik oduševljenja kad sam rekla da će tako spavati sami uvijek kad dobe svoju sobu.
    Teorija "sve u svoje vrijeme" se u ovom našem slučaju pokazala definitivno točnom.
    Jednostavno je sada došlo vrijeme kad oni to žele i jako sam sretna zbog toga.
    Imali smo mi par bedastih pokušaja kako nagovoriti curku da zaspi u svom krevetu i ostane cijelu noć u svom krevtu.
    Mama je vrlo pedagoški upotrijebila metodu podmićivanja. Dogovor je bio ako spava sama ujutro je čeka iznenađenje. Stvarno je odspavala sama i dobila jednu malu igračkicu koju si je silno željela. Drugu noć je opet odspavala sama i ovaj put od tate dobila željenu sitnicu.
    Treću noć nam je rekla: "mama i tata sad sam dobila dosta igračaka, ne treba mi više, sad ću opet spavati s vama"
    Tako nam i treba kad se koristimo metodama ucjene i podmićivanja

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma nemaju oni svoju sobu, ali nakon ovog definitivno dobivaju. Bio je urlik oduševljenja kad sam rekla da će tako spavati sami uvijek kad dobe svoju sobu.
    Teorija "sve u svoje vrijeme" se u ovom našem slučaju pokazala definitivno točnom.
    Jednostavno je sada došlo vrijeme kad oni to žele i jako sam sretna zbog toga.
    Imali smo mi par bedastih pokušaja kako nagovoriti curku da zaspi u svom krevetu i ostane cijelu noć u svom krevtu.
    Mama je vrlo pedagoški upotrijebila metodu podmićivanja. Dogovor je bio ako spava sama ujutro je čeka iznenađenje. Stvarno je odspavala sama i dobila jednu malu igračkicu koju si je silno željela. Drugu noć je opet odspavala sama i ovaj put od tate dobila željenu sitnicu.
    Treću noć nam je rekla: "mama i tata sad sam dobila dosta igračaka, ne treba mi više, sad ću opet spavati s vama"
    Tako nam i treba kad se koristimo metodama ucjene i podmićivanja

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Treću noć nam je rekla: "mama i tata sad sam dobila dosta igračaka, ne treba mi više, sad ću opet spavati s vama" Laughing Laughing

Super je

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Treću noć nam je rekla: "mama i tata sad sam dobila dosta igračaka, ne treba mi više, sad ću opet spavati s vama" Laughing Laughing

Super je
    x

aaaaaaaaaaa pametnog diteta!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pametnica mala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa

btw, i nama uskoro stiže sobica, a do sad smo bile skupa na bračnom i muka mi je od same pomisli na odvojeno spavanje...
    Tako smo MM i ja važno uredili sobu samo za njih i važno ih smjestili tamo na spavanje i oni ko veliki prihvatili i zaspali svaki u svome krevetu, a mi ko dvije sove u kmici, ležimo u našoj sobi i gledamo u plafon s knedlom u grlu. Nije prošlo ni pol sata, a mi fino otišli po njih i onako uspavane donesli si natrag u krevet .
    Toliko o tome ko je spreman na odvajanje, a ko nije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

rinama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno