Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Temperatura, kašalj, šlajm, antibiotik

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Temperatura, kašalj, šlajm, antibiotik

Bok cure,

imam dilemu pa molim da samnom podijelite svoja iskustva. Maleni mi je jučer ujutro dobio temperaturu, a popodne sam išla kod pedijatrice. Ne bih inače samo zbog temperature išla, ali čula sam da povremeno lagano hriplje i tu i tamo zakašlje. Uglavnom, doktorica ga je poslušala i pregledala grlo, kaže da ima šlajma na plućima, grlo je uredno i dala mu Ceporex. Kako je prije mjesec i pol dana već popio jednu rundu Ceporexa (zbog upale grla), nekako nisam sklona tome da mu opet dajem antibiotik. Mislila sam pričekati jedan dan da vidim kako će se stvari razvijati.

Noćas je opet imao temperaturu preko 38, ali preko dana nije prelazila 38, tako da ju nisam niti snižavala. Inače je živahan osim što baš nema apetita (ali hvala Bogu na cicama, njih uvijek hoće ).

E sad, nemam pojma jesam dobro napravila što mu nisam dala antibiotik ili se bezveze pravim pametna. Da je danas imao visoku temperaturu sigurno bih mu dala, ali ovako, ne znam koliko dugo smijem čekati. On sad baš i ne kašlje, zakašlje par puta dnevno, čuje se kao da će nešto iskašljati, ali ništa ne iskašlje. Dajem mu Bisolex kapi, ali nisam primijetila nikakvog efekta.

Ima li tko kakav savjet ili iskustvo? Ne bih ga htjela bezveze kljukati antibioticima, ali ne želim niti izigravati neku stručnjakinju. :?

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da, mali miš ima 11 i pol mjeseci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nera je imala virusni bronhitis, rijedak ali ga je imala
    antibiotici su beskorisni protiv virusa, mogu samo štetiti

stoga: uvijek i bez iznimke prvo krvna slika da pokaže bakterijsku infekciju pa tek onda antibiotici

ako je grlo uredno ona mu je dala antibiotike odokativnom metodom, to mi je neprofesionalno i neodgovorno

a da odeš sutra na hitni prijem po uputnicu za vađenje krvi?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A kaj bi mi rekli,mali(1 dana) isto tako imao temp.,kašljao....otišli na hitnu i dala nas vaditi krv i mokraču,nalazi uredni,došli svojoj doc i ona ga poslušala početak bronhitisa i odmah antibiotik,a prije 3,5 tj završili sa turom antib.E sad malome sam dala antib.ali što ubuduće napraviti pa naša doc. stalno daje antib.,dal promijeniti doc.,da se neda antib. više nisam pametna :?

D 998.
    I 2007.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prvo traži uputnicu za vađenje krvi
    to je tvoje pravo kao roditelja

ako ti ne paše: promjeni

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja isto daje antibiotike bez vađenja krvi. Prošli put mu je prvo dala antibiotik (bio je petak), a onda nas u ponedjeljak poslala vadit krv. Ne znam samo šta je s tim dobila.

A i ja isto, trebala sam ju sad tražit uputnicu za vađenje krvi... :/

A ako neće više imat temperaturu i neće kašljati, jel to znak da je opasnost prošla ili se može i pritajiti?

Ma, najbolje da odemo sutra izvaditi krv...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ne odbijam antibiotik bez nalaza
    naša doc već zna kakvi smo po tome pitanju pa nam uvijek prvo da uputnicu za vađenje krvi pa tek onda eventualno antibiotik

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nive prvotno napisa
    A ako neće više imat temperaturu i neće kašljati, jel to znak da je opasnost prošla ili se može i pritajiti?

Ma, najbolje da odemo sutra izvaditi krv...
    najvjerojatnije, može biti virozni bronhitis
    da je bakterijski on ne bi prošao bez antibiotika, postao bi gori

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bisoleks ga vjerovatno tjera na taj kašalj što ga povremeno čuješ.
    Pošto znam koliko je malo potrebno da se loš nalaz na plućima otkriven stetoskopom zakomplicira ja bi napravila ovak:
    otišla sutra ujutro na vađenje krvi, bilo nekam u bolnicu ili u neki privatni lab. da se vidi kakvo je stvarno stanje, mada mi se još uvijek čini dosta rano za otkrit pravo stanje jer je bolest tek nastupila, ali nije bitno, dijete je malo i treba otići.
    nikad mi nije baš bilo jasno ovo pripisivanje bisoleksa u fazi kad kašalj još nije sazrio i kad bisoleks samo dodatno tjera na kašalj, a to ponekad zna stvarno iscpriti dijete.
    Kašalj je općenito isto jedan prirodni imunitet tijela kojim se čiste pluća i treba ga što manje provocirati lijekovima i raznim sirupima i pustiti da sam odradi svoje.
    I slažem se oko onog da kod virusnih bronhitisa antibiotik nemože pomoći, ali da bi bila sigurna da je virusni treba izvaditi krv i treba pratiti stanje djeteta, da se eventualno zbog oslabljenog imuniteta nebi nadovezalo još nekaj usput.
    Javi nam kako je dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad ne bi odmah trčali doktoru moglo bi dijete za 2-3 dana i ozdraviti.
    Ponekad je potrebno samo malo strpljenja.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Kad ne bi odmah trčali doktoru moglo bi dijete za 2-3 dana i ozdraviti.
    Ponekad je potrebno samo malo strpljenja.
    veliki potpis

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

osim potpisivanja, htjedoh nesto i napisati.

cure su ti vec rekle a i ja cu samo potvrditi - obavezno napraviti KKS prije uzimanja antibiotika.
    u slucaju virusnih bronihitisa, oni su neucinkoviti i zaista nema svrhe piti ih.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ova teorija s čekanjem zna se obiti o glavu. Tako smo i mi lijepo čekali kojih tjedan dana da šmrcanje, curenje nosa, kašljanje prestane (nismo samo čekali, bilo je cijelo vrijeme simptomatsko liječenje, ali nismo išli ped. na kontrolu), a nakon 5 dana završili na Srebrnjaku s akutnim bronhitisom, akutnim bronhiolitisom i upalom pluća

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, hvala vam na odgovorima.

Konzultirali smo se još sa jednom poznanicom koja je liječnica i na kraju mu nismo dali antibiotik. Mislila sam danas otići s djetetom vadit krv, ali je on sasvim dobro, temperaturu nije imao od petka, tu i tamo malo zakašlje i djeluje sasvim dobro. U četvrtak idemo na kontrolu kod pedijatrice pa ćemo vidjeti što će reći kad ga posluša.

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Inače, što se tiče čekanja, ja sad ni nisam mislila ići kod pedijatrice da je imao samo temperaturu, ali s obzirom da sam čula hripanje nisam znala što bi moglo biti. Bojala sam se da ne bude nešto na plućima i nemam pojma koliko dugo je razumno čekati u takvim situacijama. On, hvala Bogu, do prije mjesec i pol dana nije bio bolestan tako da nemam iskustva u tim situacijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •