Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 180

Tema: ZPB 2005., 45. dio

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Paulita potpuno te razumijem i isto tako mislim

meni se isto dize tlak kad mi okolina nabaci komentar nakon kojeg bi se netko osjecao kao nemajka....ja ne

ili kad me svekar neki dan pitao tko od moje strane ima tvrdu stolicu (ispada kao da se radi o nekoj bolesti koja se naslijedjuje, a ne razmislja da je kod Kristijana taj problem zbog drugih razloga...jos uvijek ne kaka na wc nego trpi i onda obavi u pelenu na spavanju, ponekad preko dana trazi da mu stavim pelenu da kaka ali rijetko :/ )

prije mi je cesce rastao tlak sad sam gluha na neke komentare

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jednom riječju katastrofa!
    Ivana sam u ned. stavljala u AS i pošto sam se žurila(jer je rominjala kiša)jadničak nije stigao spustiti glavu,lupio je arkadu u rub krova auta!
    imao je vunenu kapu i brzo sam ga uspjela smiriti!
    no kad smo došli kod moje mame,on sa vrata"amo se lupio",baba odma sasjeće pogledom kao da sam namjerno,a da vam ne prićam ,kad je skinila kapu,a ono arkada natekla i plava!skoro me ubila!
    deda je druga priča,Ivano nemoj trčati,paš ćeš,nemoj skakat,nemoj,nemoj,nemoj!ja vićem pust ga,kad ošine drugi puta će valjda pripaziti!
    vidim da vodim izgubljeni rat

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

stavila sam nove slike u album "ZIMA 2007/2008" pa se malo zabavite

Trak ti mi posalji nekako one slike sto je TM slikao Kristijana i Roka 8)
    drago mi je da je sveki bolje

ja sam na antibioticima, ne znam da li mi je uopce bolje od njih :/
    sad sam jos i zabrinuta zbog Stijeninog posta o antibioticima

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haribo-super su fotke :D baš vam je bilo lijepo u Hrvatskoj
    MM je baš danas tražio folder na kojem je spremio tih par fotki od Kikija i Roka i ne može ih naći pa pošaljem čim bude našao !
    Pošalji mi mail adresu na pp!

Paulita-u potpunosti te razumijem.Ja sam okružena ljudima kojima je adaptirano mlijeko recimo sasvim normalno i uobičajeno dati bebi,a dojenje je recimo bezveze. Zatim AS je kod nekih meni jako bliskih ljudi totalna nepoznanica,prehrana je svima najnormalnija u MCDonaldsu i zadnji put se frendica naljutila na mene što nisam dovela Roka na rođoš tamo,ali moji stavovi su takvi i baš me briga tko se ljuti!
    A rodbina....sveki uglavnom ok,nekad me znala malo naljutiti sa sokovima i slatkišima,ali sve drugo super!
    Svekar ima neke svoje teorije od prije dva tisućljeća ,ali se uopće ne obazirem,.......i tak redom!
    Mogla bi do sutra,nažalost !

Mial-pa jel izašla baterija više????

Mi popodne bili na kavi s mojim frendicama i Roko je bio kao bubica...spavao je 2,5 sata i baš je bio dobar. Ali zato sad luduje i vjerojatno nema spavanja do ponoći!

Evo da vas više ne bediram-udebljala sam se kilu sad sam na 56!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Evo da vas više ne bediram-udebljala sam se kilu sad sam na 56!
    mos mislit
    i sa mojim viskom bi jos uvijek izgledala mrsavo 100x

nek si ti nama ziva i zdrava

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haribo-kojim viškom??? Ti si taman

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Haribo-kojim viškom??? Ti si taman
    da,da

strah me i pomisliti da se blizi Uskrs

juce smo lijepo proslavili rodjos i evo ostalo mi od svakog kolaca po malo pa se tjesim i planiram dijetu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ću poluditi od smijeha...
    Pitam upravo Roka koga on voli najviše,a on kaže POVRĆE :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Haribo, slikice su super, Kristijan i Roko su mi bas slatki
    Nina, bas mi je zao , nadam se da ce vas uskoro napustiti te bolestine.
    Wana super za rodjendan i da si se lijepo provela.

Luka i Vanja su cijelo popodne bili s tatom i kad sam dosla doma, Vanja je spavala
    tati u krilu
    Ja ju primim da je premijestim na krevet i ucinilo mi se da je malo toplija, ali nista strasno . Nakon par minuta ju opet probam i vec je dobro kurila.
    Imala je 38.5 i uspijela sam joj nekak staviti cepic i sad je trenutno ok.
    Kaj vi dajete klincima protiv temperature, cepic ili sirup?
    Ja nisam do sada Vanji stavljala cepic, ustvari jednom ili dva puta dok je bila mala i sad nije dala, jedva sam joj stavila

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ću poluditi od smijeha...
    Pitam upravo Roka koga on voli najviše,a on kaže POVRĆE :shock: :shock:
    Roko mi je zakon sa svojim izjavama

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobar jutar!
    da se i ja malo dignem iz kreveta ko prava žena , al bi malo sutra da mi sinek nije prošvikao pa se raspjevao u 5, pa ga držala još malo u krevatu reko možda će još, ali .
    :shock: Nina , baš sam tužna zbog vas. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Matea da je sad stvarno ovo zadnje , tebi
    baterijica nemam pojma . u vrtiću sam zamolila tete da bace oko ako im kaže da je kakala, jer često puta im ne kaže, al vidimo na gačicama. popodne smobile kod frendice na kavi i tamo je kakala, a ja se bacila u razgledavanje i ništa nisam našla i šišnem u školjku, a kad ono nešto zazvoni i odmah mi ruka poleti da pustim vodu. tak sam bila ljuta na sebe kad sam tako brzopleta pa nisam još išla provjeriti u školjku jel je baterija ili ne.
    i ja se ubrajam u frikušu za reality-e i koliko god su bezveze, al ja gledam i svjesna sam njihove a bome i svoje gluposti. jedino što ovaj BB sam pogledala ulazak i nemam više želudca za tu glupost, pa se s farmom počastim. Drviš mi nikad nije bio po volji ni kao sportaš, a sad mi je baš :smajlićkojipovrača:
    manikenkice sam malo pogledala jer je MM bio na kompu pa nisam mogla na forum

a što se tiče pametnih savjeta od strane familije - kod mene su odustali jer sam im svima dala do znanja da sam najpammetnija na svijetu, a ako slučajno i nisam znaju da sam laka na jeziku pa bi mogli svašta čuti, što imbaš i nepaše pa više niko slobodan mi dati savjet. ali do ovog stanja sam teškom mukom došla još sam bila bez foruma pa se bilo teško boriti, ali uspjela sam. kad mi je neko ok i onda dam argumente zašto nije ok takav savjet ok i fino možemo raspraviti, ali puno puta samo odbrusim napravi, rodi pa odgajaj i amen.
    Roko :shock:

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bogić!
    moji muški pripremaju kruha u jajetu,a mala spava,pa ću iskoristiti vrijeme!

haribo slike su supre!

kod nas mirna noć,beba sikila samo jednom :shock: ovo u 6 ne brojim pod noćno jer sam onda već bila budna!zlato mamino,zna ona kad treba mamu ostaviti na miru!ali me za nagradu u pola 1 tako ugrizla(bezzuba)da sam vrisnila!i naravno probudila Ivana!

on odnah pita šta je,a ja kažem da me Ela ugrizla!moj pametni sin mami objesni"ona mena zube"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

haribo, super su slike. A torta.....supeeeer. Mogla bih i ja probati napraviti tako nešto. Imam ove svijećice sa vlakićem.

mama27, ja kombiniram čepiće i sirup. Ako ga temperatura ulovi po noći, najvjerovatnije je da će povratit pa mu onda dam čepić. Općenito mu se diže želudac na Lupocet (jel bolji Panadol), ali mu ga pokušam uvalit po danu. Ima problema s tvrdom stolicom pa ne volim forsirat čepiće.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ za Vanju.

Roko

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Haribo slikice su preslatke, koje oke
    Trak kako je Roko ozbiljan, a baš se vidi razlika od avatera do slikica iz Haribinog albumića! a zbilja bi morali staviti nove slikice

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mama27 čepiće sam stavljala dok je bila manja, sad sirup brže i dulje djeluje, ali samo ako ga hoće sama popiti jer inaće povrati
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Vanju

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    Trak kako je Roko ozbiljan, a baš se vidi razlika od avatera do slikica iz Haribinog albumića! a zbilja bi morali staviti nove slikice
    Je.Puno je ozbiljniji i to mi se uopće ne sviđa navikla sam da se stalno smije a sad se ponaša baš kao veliki ,odnosno ne smije se na sve što vidi! Neki dan sam kukala mm-u kako se smije manje nego prije,pa me on samo u čudu gledao što ja to pričam....
    Sad gledajući-prve tri su mi proletjele.Da nije bio onako zahtjevna beba,rekla bi da su bile savršene!
    Baš me zanima kako će nam biti dalje.......

Mama27-i mi dajemo sirup,a čepiće dok je bio manji. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok
    Kako Mia i seka?

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imam toliko vremena da napišem dvije-tri pa žurimo pedijatrici jučer došli u 17.30 na redu bili u 20.40 a radno joj je do 19.30 prestrašno! pogledala mu uho i veli da je krvarilo :shock: ima ugrušak i nemože mu ništa da dođem danas napomenula sam joj da je gužva za nevjerovat pa nas je naručila tak da bar neču čekati
    ak nebude mogla ništa poslat če nas na ORL
    i još k svemu me uvjerava da smo čačkali uho pa od tud krvarenje,luda baba nisam se usudila ni gledat ga a kamoli čačkati ga
    sve si mislim da je i taj ugrušak plod njene nestručnosti,nije joj prvi put a i čiji mozak može funkcionirati u toj gužvi dijagnoza

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

traktorka, pa Roko je smršaviooooooooooooo :shock: (bar sudeći po ovim slikama, a mene moje špijunsko oko rijetko vara )
    Kristijan je već jaaaaaaaako veliki dečko!

ja radije za temperaturu, odnosno više protiv bolova stavim čepić jer patriku uopće ne smeta i lakše ga je aplicirati nego sirup, ali ako treba dati nekoliko puta za redom, kombiniram sa sirupom da ga ne iziritiram, iako je sirup kod nas nula bodova, kao i svi pripravci na žlicu.......iako, da opet ne pretjeram već par dana mu MM uvaljuje med na žlicu i uredno ga pojede :/

Kod nas u grupi jučer došla jedna mama da joj sin (s kojim se moj patrik najviše druži) ima šaralah, ali opet da je inkubacija 1-3 dana (je li to uopće moguće?) i s obzirom da dečka nema od četvrtka (a na roditeljskom smo čak sjedili zajedno za stolom, baš bi mi sad trebao nekakav šaralah :shock: :shock: ) nadam se da ga patrik nije pokupio.
    Mogla sam prije reći da smo prezimili bez boleština!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:shock: Nina uh nadam se da nije dobro vidjela. ako sumljaš u njezini odluku i možda bolje da odeš u bolnicu da ga pregledaju ipak ako je krvavo uho nije se za igrati
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Matea!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne mogu vjerovat da sam dvaput napisala "šaralah" :shock:

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko ja znam,inkubacija je par dana (pogledaj na topic o šarlahu) .
    Te bolesti se baš bojim (kao i svih drugih,naravno) i imao je jedan naš mali prijatelj,ali smo očito imali sreće !

Roko nije smršavio,samo je izrastao i nema škembu

Za Matea ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    traktorka, pa Roko je smršaviooooooooooooo :shock: (bar sudeći po ovim slikama, a mene moje špijunsko oko rijetko vara )
    Kristijan je već jaaaaaaaako veliki dečko!

ja radije za temperaturu, odnosno više protiv bolova stavim čepić jer patriku uopće ne smeta i lakše ga je aplicirati nego sirup, ali ako treba dati nekoliko puta za redom, kombiniram sa sirupom da ga ne iziritiram, iako je sirup kod nas nula bodova, kao i svi pripravci na žlicu.......iako, da opet ne pretjeram već par dana mu MM uvaljuje med na žlicu i uredno ga pojede :/

Kod nas u grupi jučer došla jedna mama da joj sin (s kojim se moj patrik najviše druži) ima šaralah, ali opet da je inkubacija 1-3 dana (je li to uopće moguće?) i s obzirom da dečka nema od četvrtka (a na roditeljskom smo čak sjedili zajedno za stolom, baš bi mi sad trebao nekakav šaralah :shock: :shock: ) nadam se da ga patrik nije pokupio.
    Mogla sam prije reći da smo prezimili bez boleština!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    šaljem puno vibrica da odvibra što dalje od vas !!!!!!!

uh kad će nam ZPB ozdraviti skroz na skroz

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koliko ja znam,inkubacija je par dana (pogledaj na topic o šarlahu) .
    Te bolesti se baš bojim (kao i svih drugih,naravno) i imao je jedan naš mali prijatelj,ali smo očito imali sreće !
    Sad sam bila tamo - kažu inkubacija 1-5 dana, znači da je i bio zadnji dan u petak (a kao da sam načula da nije), inkubacija bi bila još do sutra :/

Ne mogu baš reći da se bojim te bolesti jer koliko znam nema nekih posljedica, ali s obzirom da se liječi antibioticima i to 10ak dana, radije ne bih. A i koliko znam ja je nisam imala, a baš da bi mi sad trebala - NE BI!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo danas puno bolje
    Nakon cepica temperatura joj se nije dizala iznad 37.8
    i sad cijelo vrijeme ima 37.
    Jucer sam joj prvo dala sirup , ali ga je odmah izbacila van ,
    tako da sam joj onda teskom mukom stavila cepic.
    Luka nikad nije ni primjetio da sam mu stavila cepic i uvijek je popio svaki sirup koji je dobio, ali Vanja
    Stijena ~~~~~~~~~~~~ da ne dobije sarlah.
    MI smo imali bas ruzno iskustvo sa sarlahom .
    Luka je imao sarlah prije godinu dana i tijelo mu se poslije jos dva mjeseca ljustilo , najvise lice.
    Nina, drz se
    Trak, Mia i sestra su dobro. Imale su u pocetku malo problema sa sisanjem, ali ide polako sve na svoje.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čovječe pročitam da je Haribo stavila nove fotke i odmah mi se od iznenađenja stilta komp. Kaj bu tek bilo kad Trak stavi slike

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Modesty Blaze prvotno napisa
    Čovječe pročitam da je Haribo stavila nove fotke i odmah mi se od iznenađenja stilta komp. Kaj bu tek bilo kad Trak stavi slike

a si vidjela da imamo i mi, i to na oba!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Isuse Trak pa jel ti hraniš to tvoje dijete?!?! Ja bi se zabrinula - izgleda skoro ko moji samo je vjerojatno još viši

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mial vidjela sam. Curka ti je prekrasna. A vidla sam i gospona koji čuva curku na sanjkama. A Kiar je veliko djete. Ne mogu vjerovati da se Kala hoće tako kupati - da ja svoje nagovaram da tak legnu u vodu vjerojatno bi se čulo do Samobora. Osim kaj se može desiti - niakd

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo još jedan post samo da mogu "do the Haribo style"

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mial vidjela sam. Curka ti je prekrasna. A vidla sam i gospona koji čuva curku na sanjkama. A Kiar je veliko djete. Ne mogu vjerovati da se Kala hoće tako kupati - da ja svoje nagovaram da tak legnu u vodu vjerojatno bi se čulo do Samobora. Osim kaj se može desiti - niakd

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stijena, ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ne dobije šarlah.

mama27, ~~~~~~~~~~~~~~~ da Vanja ozdravi

Nina, ~~~~~~~~~~~~~~~~ za Matea.
    Ja bih na tvom mjestu otišla na još jedan pregled uha. A da nije on s nečim čačkao po uhu?

Lovri se sve plavo razlio do unutarnjeg dijela kapka. Na obrvi mu je zeleno-žuto, ostalo u kombinacijama modro-ljubičasto-zelene boje.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala na vibricama
    domeka smo,kako je dobro doći u prepunu čekaonu i odmah ući u ordinaciju- malo za promjenu,pregledala ga i veli da ne krvari vjeruje da je pukla koja žilica moguče od naprezanja kašljem i da se nevidi upala,pp na pregled...pitam ju što može preporučit od pripravaka za dizanje imuniteta, naravno ništa samo i uvijek zdrava prehrana veli da je sezona boleština prikraju i da nebi trebalo biti više infekcija sad mi kao to treba dati nadu
    odoh uspavat Matea

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

što znači zdrava prehrana trogodišnjaka koji bira što će i kada jesti, bar moj bira, nema šanse da taj pojede nešto što njemu ne paše, iako moram prznati da jede dosta voća i povrća.

za podizanje imuniteta dobra je ehinacea, ali ona ne počne djelovati odmah, nego mora proći par tjedana uzimanja, a i ne smije se uzimti stalno, nego sa stankama. Mi je sa stankama prakticiramo već dvije godine.

Povremeno u Biofarmu uzimamo Natura mix, to su male flašice jako slakog soka, ko sirup i dovoljna je jedna dnevno, ima jako dobar učinak - sve prirodno, dosta skupo.

Petrovićev med - isprobano i učinkovito, ako dijete hoće uzimati redovito.

svi ti pripravci su skroz prirodni i nemaju baš nikakav negativni utjecaj, jedini je problem što se moraju redovito uzimati a s djecom to zna biti problem, bar kod nas.

Imaš nekoliko topica o podizanju imuniteta i prevenciji infekcija, pa malo prosurfaj, to je jedini način da se kolko-tolko zaobiđu bolesti ili bar ublaže.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

blago Vama kad nemate male bebe! 8) i ako se "riješim"velikog,onda sisa,kaka pa presvlaći,pa šetaj pa uspavljuj...nije da se bunim nego se sa Vama ne družim koliko bi htjela!

~~~~~~~~~ovo je za sva bubane!ida što prije ozdrava!

nisam ni svjesna koliko sam sretna,što moji nisu bubani,ali se jako bojim jeseni,i Ivanovog polaska u vrtić!

tema za temperaturu,bez komentara,Ivano dva puta imao 37,9(najveću),a Ela nikad! :D :D

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isuse Trak pa jel ti hraniš to tvoje dijete?!?! Ja bi se zabrinula - izgleda skoro ko moji samo je vjerojatno još viši
    Ma nije višlji,samo je 106 cm

Mislim da sam već rekla da Roko nikada ne bira što će jesti jer ni ne zna da opcija postoji
    Jede ono što mu stavim pred njega i to je to!
    Zna ponekad tražiti nešto,ali to je uglavnom voće ili povrće

Za imunitet već par mjeseci ne uzimamo ništa i za sad je ok,a počet ćemo pred vrtić.

Paulita-bitno da su oči i zubi na mjestu a ovo će već proći !

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve sam pročitala, pola zaboravila... Samo vidim da opet imamo puno bubanaca. :/ A valjda će sezona biti uskoro završena...

Stijena, čitajući tvoja dva-tri posta činilo mi se kao da čitam o svom djetetu. Znaš na koje postove mislim, zar ne? Sve u svemu, imali smo katastrofalan vikend... I baš sam tužna radi toga. Nekako, ti može 'okriviti' trudnoću za sve, a ja - nemam apsolutno nikakvo objašnjenje, utjehu. Koma.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Stijena, čitajući tvoja dva-tri posta činilo mi se kao da čitam o svom djetetu. Znaš na koje postove mislim, zar ne? Sve u svemu, imali smo katastrofalan vikend... I baš sam tužna radi toga. Nekako, ti može 'okriviti' trudnoću za sve, a ja - nemam apsolutno nikakvo objašnjenje, utjehu. Koma.

mogu pretpostaviti

ali iskreno, meni je onaj topic utjeha jer shvaćam da koliko god sam sama kriva za neka njegova ponašanja, radim koliko toliko ispravno, a on od toga neće imati nekih prevelikih trauma

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a dobro vidim da nisam jedina s neizlascima djeteta na kraj, mala utjeha :/
    iako i MM i ja pokušavamo joj dati što više pažnje jer izgleda da se osjeća zapostavljenom, a valjda je i on vidio da sam preumorna pa sve više i više razgovara s njom. :D
    tetamaja6 ah meni je bilo dobro dok mi je Kiar bio mali, on je jako dobar spavač pa je do nedavno spavao non stop, a i sad ima svoj termin 2 x po 2 sata u određeno vrijeme - puno discipliraniji od Kale - ali kad ne spava onda tražio da je u centru pažnje iako zna ujutro dozvoliti mami da si popije kavicu uz forum

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure bok!
    Nisam stigla baciti oko na Haribo slike ali budem!
    Sinoć sam imala 4mame & 4cure druženje, razvalila mi mala ekipa stan u samo dva sata.....
    Svima pusa, na poslu mi je

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

. Nekako, ti može 'okriviti' trudnoću za sve, a ja - nemam apsolutno nikakvo objašnjenje, utjehu. Koma.
    Pa što čekaš ? Bacite se i vi u akciju pa ćete imati opravdanje
    Šalim se naravno...čitam i pratim što pišete i po drugim topicima i sve što imam za reći je da je to zatvoreni krug ponašanja,nažalost! I dok se mi,roditelji ne skuliramo i ne promijenimo,mislim da će djeca i dalje tako reagirati.
    Ne mislim da sad radite nešto krivo,nego kontam da je svaki dan repriza u ponašanju od prethodnog dana popraćena novim tantrumima. Probajte se samo jedan dan drugačije postaviti,onak...veseli i sa smiješkom da će taj dan biti savršen,i ja vjerujem u veći uspjeh i mirniju situaciju doma!
    Definitivno vidim da se moje psihičko stanje (koje je btw gore nego u klimaksu) strašno preslikava na dijete. Ne mogu glumiti sreću,ako sam loše volje,ali se užasno trudim u zadnje vrijeme da ne prenesem negativnu energiju na njega,ako je već imam.
    Kod mene je sve ili crno ili bijelo...nažalost. Ili je idila ili je smak svijeta,a to je koma za organizam...stalno se prešaltavati iz jednog filinga u drugi...
    Nije dijete krivo što sam ja jedan dan narondana na sve pa da trpi moje ispade. Fakat se pokušavam skulirati. JA uzmem 5 minuta time-out,pustim si omiljenu pjesmu,pojedem čokoladu,nazovem frendicu ili slično,i vratim se kao nova!
    Danas su bili moji roditelji kod nas i mama me ofkors izbacila iz takta sa svojim spikama,pa kad je mm došao doma,otišla sam solo na kavu u birc pored da napunim baterije za popodne jer sam kontala da ne bu dobro ovak...
    I sad sam opet pametna i normalna 8)

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ali iskreno, meni je onaj topic utjeha jer shvaćam da koliko god sam sama kriva za neka njegova ponašanja, radim koliko toliko ispravno, a on od toga neće imati nekih prevelikih trauma
    Meni baš suprotno.
    Stalno si mislim: kako je moguće da radim ispravno a dobivam krivi rezultat?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

[Pa što čekaš ? Bacite se i vi u akciju pa ćete imati opravdanje
    Još koji ovakav vikend pa ću preći i ja u nepokolebljive...

Sjećate se skijanja? I incidenata x puta dnevno? Ja sam sedam dana uspjevala biti cool (pitajte wanu, ako mi ne vjerujete ).
    Ali ovo sada je stvarno katastrofa!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

njezin recept za podizanje imuno sustava
    -dnevno 1x žličica meda
    -voće,povrče
    -jaja,obavezno 3 u tjednu
    Mateo med ni pod razno,ni u čaju-kojeg ne pije doma u vrtiću pije tamo je uvijek bolji,ni u mlijeku, a na žličicu da i ne govorim
    voće hoče,dnevno pojede 1 vočku jabuke ili naranđe obavezno dali je to dovoljno :/
    jaja jedno tjedno na silu al to mora biti u kombinaciji sa sirom,kuhano NE
    pa sad ti vidi kak stoji s imunitetom,raspitala sam se u ljekarni oko tih formula za jačanje imuna ima svega i svačega i košta,ponudila mi je nešto `novo` ChildLife uvoz SAD,237ml=300kn,štiti,jača...uzela sam ne piše kad počinje djelovati,1x dnevno žličica sirupa pa čemo vidjeti

slikice

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mare-jesi sigurna da je baš tako grozo ponašanje? A koji bi mogao biti razlog? I ustvari što Lovre napravi da je baš katastrofa?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni baš suprotno.
    Stalno si mislim: kako je moguće da radim ispravno a dobivam krivi rezultat?
    ja sve više uviđam da možda nije krivi, jesi možda pomišljala da je samo dugotrajnji, a time i dugoročniji

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sve više uviđam da možda nije krivi, jesi možda pomišljala da je samo dugotrajnji, a time i dugoročniji
    Hvala ti na ovome.

trak, pa recimo...

Situacija kod sestre i Šime. Igra se oko Šime, pomalo ga počinje gnjaviti, na kraju ga gnjavi toliko da se mali rasplače. Paralelno s njegovim ponašanjem ide objašnjavanje, pa prvo upozorenje pa drugo pa odlazak kući. Naravno, rasplače se da ne želi kući (Mama, oprosti, neću se više ponašati). Sutradan - sve ispočetka.

Svaki naš 'sukob' traje beskonačno. Koliko sam ja u stanju objašnjavati i objašnjavati, toliko je on u stanju ponavljati gluposti i ispričavati se (dnevno barem sto puta kaže: neću nikada više..). Čini mi se da pomalo stječe bolju kondiciju od mene.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala ti na ovome.

trak, pa recimo...

Situacija kod sestre i Šime. Igra se oko Šime, pomalo ga počinje gnjaviti, na kraju ga gnjavi toliko da se mali rasplače. Paralelno s njegovim ponašanjem ide objašnjavanje, pa prvo upozorenje pa drugo pa odlazak kući. Naravno, rasplače se da ne želi kući (Mama, oprosti, neću se više ponašati). Sutradan - sve ispočetka.

Svaki naš 'sukob' traje beskonačno. Koliko sam ja u stanju objašnjavati i objašnjavati, toliko je on u stanju ponavljati gluposti i ispričavati se (dnevno barem sto puta kaže: neću nikada više..). Čini mi se da pomalo stječe bolju kondiciju od mene.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I dok se mi,roditelji ne skuliramo i ne promijenimo,mislim da će djeca i dalje tako reagirati.
    Ne mislim da sad radite nešto krivo,nego kontam da je svaki dan repriza u ponašanju od prethodnog dana popraćena novim tantrumima. Probajte se samo jedan dan drugačije postaviti,onak...veseli i sa smiješkom da će taj dan biti savršen,i ja vjerujem u veći uspjeh i mirniju situaciju doma!
    Definitivno vidim da se moje psihičko stanje (koje je btw gore nego u klimaksu) strašno preslikava na dijete. Ne mogu glumiti sreću,ako sam loše volje,ali se užasno trudim u zadnje vrijeme da ne prenesem negativnu energiju na njega,ako je već imam.
    Kod mene je sve ili crno ili bijelo...nažalost. Ili je idila ili je smak svijeta,a to je koma za organizam...stalno se prešaltavati iz jednog filinga u drugi...
    Nije dijete krivo što sam ja jedan dan narondana na sve pa da trpi moje ispade. Fakat se pokušavam skulirati.
    Trak potpisujem te!!!!!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni to ne zvuči kao nešto prestrašno. Ok,ne može se gnjaviti nitko,a pogotovo ne bebe,ali možda on tako pokazuje svoju ljubav prema njemu...ili ga smatra konkurencijom kod tebe...ne znam.
    A ovo oprosti,neću više nikada mi je razumljivo. Tako i Roko ,ali kad u jednom danu dva puta napravi istu svinjariju,a već je rekao da neće više,automatski mu uzmem to nešto,ili mu jednostavno kažem da sad neće to dobiti ili smjeti napraviti i kraj razgovora....
    Nekako mi se čini da sam sve one svoje silne monologe smanjila na minimum.....kažem mu gotovo,nema više i adio. I da se može bacati do besvijesti (i to i mislim) ali da zbog tog i tog razloga to više neće dobiti. I nema rasprave!
    I vidim da bi poludio kad kažem da nema rasprave ,ali je skontao da mu to ne pali....ili sam fakat naporna za poludit :/
    Ili je sad već veći pa konta da mu histerično plakanje i bacanje može samo odmoći,ne znam ni ja!
    Ali zaista nikada ne popuštam ako znam da nije dobro to što radi....mm kaže da sam control freak i to je živa istina.
    E sad...koliko je to dobro,pokazat će vrijeme...
    Ja bi više voljela da mi je ravno do Bosne !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •