-
Premala fontanela
Cure,mojoj bebici je pedijatrica skužila da joj je fontanela premala (prezatvorena).Rekla je da napravimo uzv glave da se vidi da li je nešto ili nije.Nisam sa sobom imala otpusno pismo iz bolnice da vidi da li joj je odmah bila manja.
Druga ped.joj je to isto samo prokomentirala na prvom pregledu sa mj. dana i nije to okarakterizirala kao ništa alarmantno.
Koje mogu biti posljedice,kako se to rješava?
Petra daje sve znakove normalnog razvoja do sad.Nigdje ne odstupa.
-
ja bih na tvom mjestu napravila uzv i ako postoji i najmanja sumnja rtg glave. kod djece kod kojih se fontanela prebrzo zatvara postoji mogućnost da lubanja ostane premala i mozak nema gdje rasti. Na žalost ovo znam iz iskustva meni dragih ljudi. Ali nije tako strašno kako zvuči i čak i ako postoji problem i ako je dovoljno rano otkriven uspješno se rješava operacijom.
Držim fige da je sve ok, ali na tvom mjestu ja bih ipak obavila tu pretragu što prije radi vlastitog mira.
puse bebici
-
Tara također ima malu fontanelu 0,5x0,5 cm. Napravili uzv glavice sve je ok. Treba se pratiti rast glavice i davati manje D3 kapi i redovito kontrolirati.
-
Vitu se fontanela skroz zatvorila sa 3 mj. Nisu nas slali na uzv, nego na kontrolu kod neurokirurga. On mu je običnim krojačkim metrom izmjerio glavicu i zaključio da je sve ok. <Rekao nam je da svaki mj.mjerimo i ako raste po krivulji sve je ok. A da se desi da ne raste ide se na neku "banalnu"(tako mi je rekao) operaciju di se ugradi neki silikonski prsten i bude sve ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma