Zanima me jel se slobodno mogu koristiti kreme za strije i celulit,bojim se da se ne resorbiraju u krvotok ,pa da mogu naštetiti bebici
Zanima me jel se slobodno mogu koristiti kreme za strije i celulit,bojim se da se ne resorbiraju u krvotok ,pa da mogu naštetiti bebici
Kreme za strije možeš jer su baš i napravljene za korištenje u trudnoći,a ako te strah kupi si maslinovo ili bademovo ulje i maži se sa njim.Kreme protiv celulita se ne preporučaju jer imaju sastojke koji se nesmiju koristiti u trudnoči.Imati ćeš vremena poslije trudnoče riješavati celulit,a sada uživaj u tom prekrasnom razdoblju.
Bademovo ulje ti je zakon 8) .
On ti je protiv strija i celulita-.
Protiv strija sam koristila Chicco kremu i mademovo ulje i nisam dobila nigdje ni jednu striju. Protiv celulita nisam nista koristila, nisam se usudila, jer te kreme poticu cirkulaciju i djeluju na krvozilni sustav. Ali nisam dobila skoro nista ni celulita, iako sam se udeblja 18kg. Mislim da to dosta ovisi o samoj sklonosti osobe i elastcnosti koze.
Ja sam prvo kupila Mustela kremu protiv strija za trudnice, platila ju 350 kn, a izazivala mi je takav svrabež na tibici do ludila, tako da sam bacila u vjetar te novce. Onda sam kupila **** mama sanft ulje za masažu za trudnice u kojem ima bademovog ulja. Nije skupo, 38 kn u DM-u i to si lijepo umasiram na tibicu, ugodno je, ne svrbi. Meni super, strija nema.![]()
damn... a ja taman kupila avonovu protiv celulita i strija za mazanje po svojoj vec "istrijanoj guzi" (understatement), namazala jednom i osjetila kako nekako hladi, pa sam pomislila da to nesto sumnjivo. sad kad cujem da ne valja, necemo je koristiti do daljnjeg.
mala Mia, o strijama i celulitu se pisalo i pisalo. ajde pliz ukucaj u pretražnik pa će ti sigurno izbaciti preko nekoliko topica![]()
sto se strija tice, ja sam kupila u DM-u baby love protiv strija za trudnice,. to je u stvari kombinacija raznih ulja i bas je prijatnog mirisa! Nije ni skupo, a super je, namazes uvece, a ono sutradan ceo dan ti je koza fina masna![]()
Ja sam koristila nevenovu mast i bila mi je super. i u drugoj ću koristiti nju za trbuh i bedra a za grudi mustelu.
Glasam za bademovo ulje, skroz je prirodno, bez ikakvih štetnih sastojaka, a služi svrsi![]()
Ja sam koristila DM bademovo ulje i bilo mi je ok (nisam dobila ni jednu striju). Pred kraj trudonće sam kupila bademovo ulje u ljekarni (ono koje sami rade) i skužila da je još bolje, jer je manje masno od ovog prvog.
primaverino ulje od jojobe je zakon,nemam strija a evo treća trudnoća je u tijeku![]()
Evo vam dva receptica:
CELULIT TRUDNICE - PREVENCIJA
80 ml bu ljesnjaka
20 ml bu centelle
15 kapi eu cempresa
15 kapi eu geranija
25 kapi eu sjemena mrkve
15 kapi eu paculia
STRIJE - PREVENCIJA (TRUDNICE)
30 ml bu ploda divlje ruze
10 ml bu nocurka
20 ml bu psenicnih klica
24 ml bu makadamije
20 kapi eu sjemena mrkve
20 kapi eu usplodja mandarine
bu = biljno ulje
eu = etericno ulje
meni je super Afroditina krema protiv strija.. Brzo upija, a ujutro kad se probudim još mi je trbuh mastan i mekana koža..
uz to koristim i obično Dove mlijeko za tijelo.. Uglavnom kad se natrackam s tim hodam po kući bez ičega dok sve ne upije![]()
Koristim Galenica kremu protiv strija (zelena tuba). Od svih krema koje se nalaze u ponudi u apoteci ponudili su mi ovu, uz napomenu da su sve žene bile zadovoljne i da nisu dobile strije (!), pa ćemo vidjeti kako će to djelovati u mome slučaju. Za sada ju mažem po grudima (jer me užasno svrbe, zbog kože koja se suši, što su mi farmaceutkinje objasnile kao posljedicu širenja kože, koja bi poslije mogla rezultirati strijama - čak i na grudima, točnije bradavicama). Krema je ciljano namijenjena trudnicama, a na njoj je navedeno da se koristi preventivno, a i kasnije, kada se pojave strije. Čini mi se da u sastavu ima dosta elemenata biljnoga porijekla (nemam ju trenutno kod sebe, pa ne mogu pogledati).
Pozdrav i sretno,
u prvoj trudnoći mazala sam se sa uljem jojobe, a u drugoj se mažem sa uljem sjemenki grožđa![]()
nikolina, nisam skužila - mažeš i bradavice? to nije potrebno.![]()
vezano za topic - bademovo ulje, i u trudnoći i prvo vrijeme nakon poroda.
kobila_suzy, hvala ti na receptima!
mene mm gnjavi da se ne mažem kemikalijama nego nečim prirodnim pa će mu ovo valjda biti zadovoljavajuće![]()
reci, molim te, di je to najbolje nabaviti (zbog kvalitete) i di mogu otići i pokupovati sve na jednom mjestu?
meni je koža gotovo odmah postla ekstremno suha (nikad prije problema s tim) i sve me svrbi...
hvala ti puno unaprijed!
Ja sam se napočetku mazala sa melemom i kasnije (4.mjesec) s Afroditinom kremeom protiv strija.
Svejedno sam dobila strije. Mazanje je ok i svakako je potrebno jer koža bude suha, ali ja ipak mislim da ovisi o koži tj. o njenoj elastičnosti.
Ginger prvotno napisa
Dakle, imas kemig u bauerovoj 5, uvoznici vrhunskih etericnih ulja pranarom, imaju i biljna ulja (svakakva, trazi nerafinirana), bioterra u vlaskoj 7, drze oshadhi ulja.
Kome se neda sve kupovti, radim uslugu mijesanja
anchie76 editirala dio posta u skladu s pravilima o komercijalnom oglasavanju
E, da, za suhu, svrbljivu kozu, od biljnih makadamija, badem, psenicne klice, nocurak, plod divlje ruze, neven, od etericnih njemacka kamilica, palmarosa, smilje...
hvala
idem se baciti na proučavanje svega ovoga
nisam ni znala za te stranice do sada![]()
nisam koristila ništa i nemam nijednu striju, a celulita ništa više nego što sam ga imala prije trudnoće. mislim da vse ovisi o koži, ne treba pretjerivati sa skupim kremicama.
Olival ulje protiv strija, oko 30 kn u DM, skroz prirodno. Sastav:ulje masline, psenicnih klica i badema... Odlicno i za cijelo tijelo, posebno za trbuh...
hi, pišem ovdje da ne otvaram novu temu, iako moje pitanje u biti nije anticelulitne kreme nego kreme s faktorom za suncanje.
cula sam da postoje neke bas za trudnice, ali nigdje ih nisam našla. mogu li se koristiti bilo koje s jakim faktorom?
Vjerojatno mogu. Sam faktor ne znači da je krema "žešća", već ti jednostavno omogućuje da za toliko više puta ostaneš na suncu bez straha da ćeš izgoriti. Npr, ako bez kreme na suncu možeš biti 10 minuta, zaštitni faktor 20 ti omogućuje da to produžiš za još 20 X, dakle ziher si 200 minuta odnodno nešto više od 3 sata.dupinić prvotno napisa
Važno je da se ne pregrijavaš jer to može škoditi bebi.
ne znam jesam li na pravom mjestu za ovo pitanje,ako nisam sorry,zanemarite,mene interesira koliko je sunce i more-plivanje poželjno u trudnoći početnoj?
ljlj, dobro nam došla![]()
bilo je topica na tu temu, a najfriškiji je ovaj
možeš pomoću pretražnika potražiti slične teme na forumu. za sve ostalo pitaj slobodno.
napao me celulit po nogama...neki dan se idem tusirati i pogledam noge i guzu kad ono
sve kvrgavo i grbavo i nateceno...nadam se da ce proci posliej poroda i sve se vratiti u normalu
![]()
i mene i tak sam si ružna s tim kad vidim prestrasno,a vidim da i mm krajickom oka pogleda onda mu velim nek okrene glavu pa se ljuti kaj se ja skrivam,kak nebi kad je to tak ruzno
ah neću se uopće obazirat na to bilo kak izgledalo.
ajde,budite sretne sto vas je tek sad napao,a sto bi mi koje ga napretek imamo oduvijek???
ja bi radije jos vise celulita nego sto ga imam sad samo da strije ne dobijem!
kud me napao celulit danas i crvene strije po guzi, a jadna jaaaa......ajd tjesim se nek su po guzi to se ne vidi, ali sok po tusem
![]()
i meni je bila to prva pomisao,ajde ko to vidi...samo odabrani...osim ako se po plazi ne presetavas u tangicama...????
![]()
Imam jedno pitanje što se tiče tih ulja protiv strija.
Sad sam u 31 tt i redovito se mažem i sve super, nema traga strijama. uglavnom do sada sam koristila ulje od niveje i pokazalo se dobrim naime potrošila sam ga, a od šogorice sam dobila na poklon babylove ulje. pa me sad zanima dal ta promjena ulja nebi uzrukovala nastanak strija? ima li ko iskustva s time?
Naime u pubertetu sam malo popucala od naglog razvoja, al ovaj put bi to zaista željala spriječiti, pa me zanimaju vaša dragocijena iskustva.
Ja sam sebe skužila na plaži - narančina kora je mala beba za meneČini se da zadržavam vodu i to jako... srećom od strija još ništa.
Koristim od početka Olival ulje (ono ulje badema, pšeničnih klica i maslinovo) ali mi sad ljeti ne paše. OK mi je nakon tuširanja, utrljati u mokru kožu, ali ujutro nikako - sve pore mi začepi, pa me svrbi i bude masno. Razmišljala sam uzeti Kremu protiv strija od NIKEL-a (najprirodnija varijanta koju sam iskopala) pa me zanima ima li tko iskustvo s njihom proizvodima?
Isto me zanima - noge mi otiču - a NIKEL ima nekakav gel za vene i kapilare koji dobro zvuči, kao hladi i sprečava otok. Je li itko koristio?
Nema boljeg od obicnog bademovog ulja za strije. Kupi se u ljekarni, ono njihovo sto ga rade, jeftino je a najucinkovitije i najprirodnije. Ja nemam niti jednu striju na trbuhu od nijedne trudnoce. Imam par sitnih na bokovima. A svaki put imam ogroman trbuh.
koksy to sam prvo probala i to ulje mi ima loš mirisnije mi sjelo baš. Nije ni ovo od Olivala nešto puno bolje. Sada sam u potrazi za nekom laganom kremicom...