-
Prvo dijete - raniji porod?
OK curke, imam jedan problem pa mi treba mali savjeta od iskusnik mama..
nosim prvo dijete, jednu malu curicu i termin mi je 12.6
sa trudnocom je sve super, jako smo sretni i jedna cekamo da vidimo svoju bebicu
no, nekidan mi je muz saznao da upravo taj dan mora otici na 2 tjedna iz Hrvatske u jednu daleku zemlju !!!!
Znam, sad mislite, pa nek otkaze, nek ne ide...Ali mi smo u jednom specificnom poslu, i prilicno sam sigurna da to nece ici...vec je pricao s nekim facama, i nisu imali bas razumijevanja
ja sam sva u komi, jucer nismo cijeli dan pricali jer cim bi se to spomenulo, ja bi pocela plakati...ali sad sam evo malo bolje...
Nakon prospavane noci, shvatila sam da ja zapravo samo zelim da on bude ovdje da me odvede u bolnicu, da bude tamo kad rodim, i da me vrati doma....a dani nakon toga zasad mi nisu toliko bitni...imam jos uvijek mladu mamu i 3 sestre od 15-20 godina, tako da oni uvijek mogu doci i biti samnom...ili ja mogu kod njih
samo me muci taj dan poroda...jer ne zelim ici negdje drugdje cekat da rodim, i da me netko drugi mora vodit u bolnicu...ma koma
uglavnom, moje pitanje je...kazu da se prva djeca (neki cak kazu i za curice )..da se ranije rode od termina... Jel to istina?
Jel se moze ikako ici na raniji porod, nekih tjedan dana ranije ako ne dodje sam po sebi? Mozda u dogovoru s nekim doktorom?
Nemam pojma sta da radim. Plliz pisite ako imate kakva iskustva...
-
Moje obje cure su rođene s 36,5 tjedana. Dakle prije svih termina. Oba puta je MM isplanirao da se čim više oslobodi obaveza, uzme godišnji i bude s nama kad se rode. Šipak. Mirta se rodila petan na subotu, a on je četvtrak do subote držao seminar. Leda se rodila u utorak. U petak smo išle doma - on je opet držao seminar i po nas su došli u rodilište moji roditelji i Mirta. Kad sam dobila trudove s Ledom, zvala sam ga na sastanak i trpila dok nije došao - jedva smo stigli u bolnicu (primljena sam u 10.10 Leda se rodila u 10.20). Šta da ti kažem - teško je planirati nešto što ne ovisi samo o tebi.
E, da, Mirta se trebala roditi 11.01.2000. I MM je stalno pričao da je on napravio sve da se beba rodi u novom tisućljeću. E, Mirta je napravila sve da se rodi 18.12.1999. Srećom, oba puta je sve bilo super, niti jedna nije bila u inkubatoru niti imala bilo kakvih teškoća.
-
-
i moja malena je rodjena dva dana iza termina tako da se na to ne bi trebala oslanjati....
ne znam da li se moze ici na raniji porod ako nema potrebe za tim,tj. ako je trudnoca u redu...trebala bi pitati svog doktora...
-
prvo,drugo ili peto,o tome uopće ne ovisi dal ćeš roditi prije ili poslije termina.Vjerujem da ti je grozno što muž neće biti uz tebe,ali moraš misliti na bebu,a ne da ideš na inducirani porod zbog sebe i muža.Možda ti se stvarno posreći pa rodiš prije koji dan prije.
-
Ivonna, pusti bebicu da dođe onda kada ona to želi!
Ja sam u sličnoj situaciji, samo što je MM sada izvan zemlje, a vraća se 2 tj. prije poroda, pa se nadam da malena neće odlučiti van prije toga, jer, kao ni ti, ne mogu zamisliti da rodim bez muža u blizini. Ali najvažnija je ipak naša mrvica, pa ako odluči van prije, sigurna sam da ćemo i ja i MM preživjeti........
-
ja rodila 1. dijete 8 dana nakon termina, to da li ti je dijete 1. ili 5. apsolutno ne igra nikakvu ulogu oko termina :/
razmisljaj samo da ce sve biti dobro, i uostalom ipak je bolje da rodis oko termina, a ne ranije....drz se, bit ce sve dobro, super je sto imas tolku zensku familijarnu podrsku oko sebe
-
-
Ivonna, prije svega, žao mi je zbog tvoje situacije.
Znam kako je jer sam i ja imala takvih realnih strahova u trudnoći, također zbog muževog posla.
Također ti savjetujem da se dobro informiraš, čitaj, pitaj... pa ćeš znati da ne treba priželjkivati inducirani porod.
Ja sam, istina, rodila pet tjedana prije termina, muž je bio na porodu, ali mijenjala bih to istoga trena...
Ne zbog muža, nego zbog djeteta i mene, jer je to nedvojbeni proritet. Neću te sad zamarati pričama oko peripetija s projevremenim porodom.
Savjetujem ti neka muž popriča sa svojim izravnim nadređenim (ne više njih) i neka se pokuša izvući. Možda sam ima neku zamjenu u vidu, pa nek predloži drugu osobu za putovanje. :/
Ako ne uspije, skoncentriraj se na sebe i malenu. Ne misli da si sama, dijete je s tobom i to je najvažnije. :D
Mogu ti, vjerujem, dobrim iskustvima pomoći i ostale mame čiji muževi nisu stigli/mogli biti na porodu.
-
-
-
-
-
Meni je moje zlato od muža bio puuno potrebniji kada sam došla doma!
-
Moj nestrpljivko je stigao 25 dana prerano :D :D i naravno da je bio vikend i MM nije bio doma, već su me vozili svekar i svekrva :/ Dogodilo se baš ono čemu smo se smijali mjesecima prije
. Bilo bi mi možda lakše, ali ni ovako nije bilo prestrašno. Sretno u svakom slučaju, uspjet ćeš već nekako! Bar nek dođe što prije bude mogao nazad!
-
ivonna, vjerovala ili ne ja sam svoje obje djece rodila bas kad' sam htjela. To polazeci od mog dubokog vjerovanja da se djeca radjaju kad' su spremna i kad im ti to dozvolis. Sve u svemu moze biti i slucajnost, ali ipak. 
Trudnoca 1: Termin za porod mi je bio 14-02 (za velentinovo, lijep termin). Ja sam bila dobro zauzeta svim i svacim, uglavnom pumpanjem stresnih hormona, tokom cijele trudnoce. Zadnji dogadjaj na kojem sam jos htjela biti prije poroda je bila nekakva konferencija 09-02, tako da sam neprestano govorila djetetu (mom stomaku) kako je uvijek dobodoslo, ali da bi se mama radovala da to ipak bude nakon 09-02, i da onda nakon toga moze da bira kad' i kako. Ukratko, vratila sam se sa konferencije oko 18:30, vodenjak mi je puk'o oko 03:00 iste noci i 10-02 smo imali prvog sina!!!
Trudnoca 2: Termin za porod je bio 09-02 (dan prije bratovog rodjendana). Meeni se to nije ni malo svidjelo, da tako blizu budu rodjeni (uvijek svadja oko toga na ciji rodjendan slaviti, ili ne), dakle djeovalo mi je najbolje rijesenje da se rodi istog dana. To sam svima i govorila, ukljucujuci i bebu. Do dva dana prije poroda sam se trudila da budem sto zuzetija, a onda absolutno opustanje -> muzikica, topla kupka, odmaranje tjelesno i mentalno ... Svi poznati su me 10-02 od radnog jutra poceli zvati da pitaju ima li vec sta??? Ali ja sam imala da odradim jos jednu stvar, Benjamin je trebao da casti u zabavistu. Dakle odnijela sam tortu, pokupila ga u 17:00 iz zabavista, ... oko 19:00 mi je puk'o vodenjak i jos iste veceri je Benjamin za rodjendan dobio brata!!
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma