Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: POMOĆ !!! Kako da ne posustanem?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno POMOĆ !!! Kako da ne posustanem?

pozdrav...
    Moja beba ima mjesec i pol. Isključivo ga dojim i do sada nismo imali nikakvih problema,ali već nekih 4-5 dana nemam mlijeka kao prije. Naživcirala sam se i nestalo mi je mlijeka oko 9 sati navečer. Odjednom nije bilo ni kapi. Srećom imala sam u zamrzivaču spremljeno jer smo sutradan bili odvojeni. Nakon toga je jeo oko 2h u noći (inače se budi jednom u toku noći), mlijeka je bilo normalno, te u 7h. Sutradan smo bili razdvojeni. Izdojila sam se oko 14h :? ,a zatim sam ga nahranila oko 19h. Otad se sve poremetilo. Sada mu dajem svaka 2-3 h, kad traži,a nakon toga se izdojim (ukoliko ima, nekad ništa, nekad 20-30ml). Preko dana se dogodi da mu nije dovoljno pa mu nadodam izdojeno, ali što ako se dogodi da mu treba više,a nemam izdojenog. Kako da povratim prijašnju količinu. Jučer sam se izdojila da vidim koliko uopće ima. Bilo je 100ml u obe nakon 2 1/2h. Pomozite, ne želim posustati jer ja sam uvijek bila ta koja uvijek tupi da svak ima mlijeka,a vidi sad ? ? ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok se ne jave savjetnice.
    Otprilike oko 6-og tjedna pada jedan od skokova u razvoju koji traje par dana, kod kojeg su bebe nervoznije, razmaci zadovoljstva nakon hranjenja kraći, a cice praznije. Kad navuku dovoljno količinu mlijeka sve se opet normalizira- do novog skoka.
    Legni u krevet s bebom i doji na zahtjev bez gledanja na sat.
    Ne moraš se izdajati.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Problem je što se on ljuti kad dođe ono zadnje i najteže, a bojim se da mu neću imati što nadodati kad mu nije dosta ako se ne izdajam. Danas je sat iza podoja pojeo izdojenih 60ml.Već tri dana ih praznim iza podoja,a one su i dalje meke od podoja do podoja. Koliko obično treba da mlijeko nadođe u većoj količini.?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bas sam i ja htjela napisati da je vjerojatno skok. i da ces navuci mlijeko tako da pustis bebu da visi na cici koliko hoce. aha, nerviranje malo utjece na refleks otpustanja mlijeka, tako da probaj da se ne nerviras previse

a kolicina izdojenog ne mora biti pokazatelj koliko imas mlijeka, ja sam imala mlijeka na bacanje a nisam nikad mogla izdojiti vise od 50 ml iz obje cice.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Možda je skok, ali prije nego mi je nestalo mlijeka bilo ga je u izobilju. Za tri sata mi je samo od sebe curilo i bile bi tvrde. A sad mlohave.
    Čini mi se da je uvijek gladan kad mu dajem da je stalno na njoj. Ruke su mu stalno u ustima. Spava svega pola sata i onda vuče 10-ak minuta.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    a kolicina izdojenog ne mora biti pokazatelj koliko imas mlijeka, ja sam imala mlijeka na bacanje a nisam nikad mogla izdojiti vise od 50 ml iz obje cice.
    a meni se i ova količini čini kao znanstvena fantastika.... a A. je svaki mjesec dobiva preko kile.
    ne brini, samo ga češće stavljaj na cicu.
    cure su već rekle sve o skoku u razvoju, kada krene skok, svi ustaljeni ritmovi se pobrkaju, čini se da nema reda i pravila. skok prođe kroz par dana.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj maia prvotno napisa
    Možda je skok, ali prije nego mi je nestalo mlijeka bilo ga je u izobilju. Za tri sata mi je samo od sebe curilo i bile bi tvrde. A sad mlohave.
    ovo ne znači da je nestalo mlijeka već da su se uspostavljaju ponuda i potražnja. nakon nekog vrmena dojke prestaju biti tvrde i napete, već omekane. to ne znači da nema mlijeka, baš naprotiv, znači da ga ima onoliko koliko tvojoj bebi treba. meni se u početku nije moglo dogoditi da ne znam na kojoj je strani zadnje jeo, a sada ih moram dobro isprepipati a i nakon toga nemam pojma pa pogađam.

Citiraj maia prvotno napisa
    Čini mi se da je uvijek gladan kad mu dajem da je stalno na njoj. Ruke su mu stalno u ustima. Spava svega pola sata i onda vuče 10-ak minuta.
    u ovoj fazi počnu istraživati svijet oko sebe, otkrivaju da imaju ruke pa ih počnu gurati u usta (jer jedno vrijeme svijet otkrivaju ustima - to se zove oralna faza), kasnije će gurati igračke...
    ja sam isto mislila da je A. gladan čim gura rukice pa sam shvatila da to nema veze s gladi nego sa odrastanjem.
    ali ipak (zbog mogućeg skoka) ga često stavljaj da papa.

evo, dok se savjetnice ne jave, šaljemo

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maia, koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno? koja je bebina porođajna težina, najmanja težina (na koju je pao nakon poroda) i zadnja izmjerena (i kada je to bilo)?

kako ga hraniš izdojenim mlijekom? koristiš li bočicu (ako da, s kakvom rupicom)? a dudu?

prije nego odgovoriš na pitanja samo bi ti željela skrenuti pažnju da ne možemo nikako izmjeriti količinu mlijeka u grudima jer kako se mlijeko prazni, novo se odmah stvara. neke žene mogu izdojiti određenu količinu mlijeka, a neke druge niti kap, a doje i jedne i druge. to što ne osjećaš težinu u grudima i čini ti se da su mlohave može značiti da je došlo do uspostavljanja ponude i potražnje.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dnevno ima 6-7 popiškenih i 3-4 pokakane pelene. Rodio se sa 3850 g ,a iz bolnice izašao sa 3660 g. Prije 10 dana je imao 4570 g, 910 g više nego kad je izašao iz bolnice. Izdojeno mlijeko mu dajem na bočicu, (kršitelj koda), duda br. 1 i koristimo varalicu.
    Inače danas je stanje puno bolje, to je onda zasigurno bio skok jer mi se nakon 4 dana čini da nakon podoja nije i dalje gladan.
    Kako da onda razlikujem kad je gladan od tzv. oralne faze ?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iiiii, dobio skoro kilu a ti brines. tc tc tc... salim se. i po pelenama je sve super.

da je gladan ne bi ga umirilo nista osim hrane. ako nije, umirit ce ga nesto vec-nosanje, ples, kupanje, setnja, pjevanje.. opcije su brojne.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kako da onda razlikujem kad je gladan od tzv. oralne faze ?
    tako da ga dojis na zahtjev
    dojenje nije samo hrana.
    i bebi sisa nije samo hrana.
    ono je i utjeha, mazenje, bliskost, poznato mjesto, poznat miris i poznati zvuk srca.
    takodjer bebe imaju urodjenu potrebu za sisanjem koju zadovoljavaju na dojci.

znaci dojenje na zahtjev- kada god beba trazi i koliko god beba trazi.

o ovom gore napisano, super napredujete!

takodjer, majcino mlijeko je lako probavljivo. ono se vec za cca 90 minuta probavi.

sretno

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam, kada je počeo gurati rukice u usta, uvijek prvo ponudila da jede, pa ako ne bi htio sisati, onda smo se počeli igrati.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala... Mislim da je sada već sve po starom... do sljedećeg skoka :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: POMOĆ !!! Kako da ne posustanem?

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    pozdrav...
    Moja beba ima mjesec i pol. Isključivo ga dojim i do sada nismo imali nikakvih problema,ali već nekih 4-5 dana nemam mlijeka kao prije. Naživcirala sam se i nestalo mi je mlijeka oko 9 sati navečer. Odjednom nije bilo ni kapi. Srećom imala sam u zamrzivaču spremljeno jer smo sutradan bili odvojeni. Nakon toga je jeo oko 2h u noći (inače se budi jednom u toku noći), mlijeka je bilo normalno, te u 7h. Sutradan smo bili razdvojeni. Izdojila sam se oko 14h :? ,a zatim sam ga nahranila oko 19h. Otad se sve poremetilo. Sada mu dajem svaka 2-3 h, kad traži,a nakon toga se izdojim (ukoliko ima, nekad ništa, nekad 20-30ml). Preko dana se dogodi da mu nije dovoljno pa mu nadodam izdojeno, ali što ako se dogodi da mu treba više,a nemam izdojenog. Kako da povratim prijašnju količinu. Jučer sam se izdojila da vidim koliko uopće ima. Bilo je 100ml u obe nakon 2 1/2h. Pomozite, ne želim posustati jer ja sam uvijek bila ta koja uvijek tupi da svak ima mlijeka,a vidi sad ? ? ?

Mislim da bi se trebala opustiti i ne misliti na to koliko si uspjela izdojiti ..
    I meni su isto u početku dojke bile jako nabrekle , a kasnije su omlohavile. Dojim već 6 mjeseci.

Stavi ga češće na sisu, kad god misliš da je gladan. I moja je mala stalno imala rukice u ustima, skoro sam odustala nekoliko puta iz straha da je gladna.

Priroda je učinila tako da proizvodiš mlijeka koliko treba tvojoj bebi. Ne brini, opusti se i prati svoj majčinski instinkt. Ako ti mali ne dobiva na kilaži manje nego što je normalno, ako je sretan i zadovoljan sve je ok. No vrlo je bitno da se ne sekiraš i da nisi nervozna, na kraju krajeva tu nervozu prenosiš na dijete.

Bit će sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •