Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: dojenje na ležeći

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno dojenje na ležeći

Drage moje,

trebam vašu malu pomoć.

Svoju srećicu dojim isključivo na sjedeći. Namjestim si nekoliko jastučića da mi bude ugodno i to savršeno funkcionira - nemamo nikavih problema .
    Želja mi je po noći staviti ju kraj sebe i na ležeći dojiti ali to mi je nemoguća misija. Uspije ona uhvatiti bradavicu i siki relativno dugo ali problem je u tome što mi pola cice ostane puno tj. dio ispod pazuha (znači dio cike na koji sam "oslonjena" na krevet) ostane tvrd ko kamen tj mlijeko u njemu pa me jako počne boljeti

Što radim krivo? Čitam po forumu da sve uživate u noćnim podojima a ja namještam jastuke i cijelo vrijeme pazim da ne zaspim da mi slučajno bebačica ne ispadne jer je u mom naručju.

Molim par savjeta.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mogu samo napisati kak ja to radim: kao prvo, cesto je papala prva 3 mjeseca i dojke su se redovito praznile, ja iskljucivo i dojim lezecki okrenuta na bok s jednom rukom ispod moje glave a s drugom pridrzim dojku. nemam neki drugi poseban savjet.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lucija_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    mogu samo napisati kak ja to radim: kao prvo, cesto je papala prva 3 mjeseca i dojke su se redovito praznile, ja iskljucivo i dojim lezecki okrenuta na bok s jednom rukom ispod moje glave a s drugom pridrzim dojku. nemam neki drugi poseban savjet.
    tako i ja

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pokusaj si pod glavu i vrat staviti par jastuka, tako da ti gornji dio tijela bude na povisenom, da ti rame na kojem lezis ne dotice krevet. ja s rukom na kojoj bih trebala lezati zagrlim Lorenu, kao da je obuhvatim, tako da joj glava dodje ispod mog pazuha.
    u principu, kad si s jednom rukom pridrzavas glavu, bas se i ne mozes odmoriti, bar ja ne mogu, tako da umjesto ruke naslazi jastuke i lijepo se zavali.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moju mlađu sam dojila isključivo ležeći jer bi se u ostalim položajima zagrcavala i davila tokom podoja. Legla bi na bok uz nju, ruku ispod glave, drugom rukom ju namještala i pomagala joj. Stvar je u tome da pokušaš dati gornju dojku da doji. Zvuči malo komplicirano, ali nije. Malo se više nagneš prema djetetu kako bi lakše uhvatilo bradavicu, ali tako bi trebala se isptazniti cijela dojka. Probaj par puta baš da vidiš hoće li kvrga nestati.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Martinela, kako se pripremaš za dojenje na ležečki, namještaš li dojku bebi ili bebu dojci?

Pokušaj se prvo udobno najmestiti, legneš na bok kao da ideš spavati i tada dijete stavi na dojku.

Meni je to isto bio problem jer sam stalno nešto dijete namještala, pa jastuk ovdje, jastuk ondje - dok nisam dobila savjet da se udobno smjestim i tek tada stavim dijete na cicu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je dojenje ležečki bilo jako teško i još uvijek mi je jer imam jako male grudi i male bradavice i jedino sam mogla, kako je već gore opisano staviti dijete kao u zagrljaj, da mi je glavica kod pazuha, a ruka ispod djeteta, ali mi je uvijek puno lakše bilo sjedečki. MM me masu puta znao probuditi po noći jer bih tako sjedečki zaspala s djetetom u krilu, pa bih ga tek tada spustila pored sebe, ili sam znala tako ostati do jutra ukočena ko svijeće (nijednom ih nisam ispustila).

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je ležeći položaj koma, nikako se ne uspijevam namjestiti. A i cicke su mi male pa to dodatno otežava. Najviše volim dojiti u položaju kolijevke. A dok mi je bradavica bila ranjena znala sam je stvljati u položaj nog. lopte, sad mi je bradavica zacijelila i doji u kolijevci.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[QUOTE=Nika;1591403]Martinela, kako se pripremaš za dojenje na ležečki, namještaš li dojku bebi ili bebu dojci?

Bebu prinesem dojci da ju dobro "uhvati".

Evo da se malo pohvalim, noćas smo cikili na ležeći. Stavila sam nekoliko jastuka pod glavu, udobno se smjestila i uspjeli smo.

Mislim da sam shvatila u čemu griješim. Ovaj put mi je gornji dio tijela bio odignut od kreveta pa tako i cike tako da je mala lijepo primila ciku i skroz je ispraznila.
    U bolnici kad sam dojila na ležeći cika mi je uvijek dodirivala krevet i valjda se zato javio zastoj mlijeka...

Ovako dojenje preko noći mi je suuuper, dijete sito a i ja malo odspavam... zakon!!! Baš sam sretna ko da da sam otkrila toplu vodu

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

bas super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •