Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: koliko pratite civilni sektor?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko pratite civilni sektor?

zanima me nekoliko stvari, razgovor s frendicom me ponukao na ovo

ima nas nekoliko tisuca tu na rodinom forumu pa me zanima koliko rodu dozivljavate kao prostor za razgovore s mamama, kasice, pelene, srodne duse u odgoju, ono sigurni kutak, koliko nas dozivljavate kao pruzatelja usluga, sos telefon, radionice ove one, a neki bogami i za zvanje na telefon umjesto 988, a koliko kao dio (i koliko vazan?) civilnog drustva?

koliko pratite rad nevladinih org u hrvatskoj ili zemlji odakle pisete, koje su vam najdraze? nabrojte nekoliko njih koje pratite i cije vrijednosti cijenite.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i "ne pratim civilni sektor" je skroz legitiman odgovor, i "ne zanima me", "samo sam na forumu" i sl

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U zemlji u kojoj ja zivim zbog velikog prisustva stranih donatora, civilni sektor kao takav ne postoji, ali ima mali milion NGO-a, koji postoje mahom radi uhljebljenja njihovih uposlenika i trosenja kojekakvih grantova...
    Postoji JEDAN NGO ciji rad jako cijenim, a to je "Obrazovanje gradi BIH"

Ono sto se meni ne svidja je da NGO-ovi ovdje nisu "korektiv" vladinih institucija.....naprotiv, onog trena kad im dodijele nesto iz budzeta, postaju apartcici.

Imam osjecaj da ovdje jos nema svijeti o tome kolika moze biti moc civilnog sektora, bilo da su korektiv ili partner donosiocima odluka...

Bas zato me Roda inspirise - od onoga sta radi i za sta se zalaze pa do profane cinjenice da na plati ima koliko - jednu ili dvije osobe, a sve ostalo je volonterizam...
    OK djeca su najbolji motiv - ali imamo i mi ovdje djecu, pa opet ne znamo kako....znacemo valjda nekad...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Civilni sektor pratim manje nego što bih htjela.
    Udruge koje najviše cijenim su Roda, of course, i Eko kvarner.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nekad davno sam bila aktivna, volontirala sam puno, sad pokušavam pronaći vremena. isprintala sam pristupnicu za rodu prije kojih 6 mjeseci

koliko rodu dozivljavate kao prostor za razgovore s mamama, kasice, pelene, srodne duse u odgoju, ono sigurni kutak, koliko nas dozivljavate kao pruzatelja usluga, sos telefon, radionice ove one, a neki bogami i za zvanje na telefon umjesto 988, a koliko kao dio (i koliko vazan?) civilnog drustva?
    Rodu doživljavam kao sve ovo gore navedeno samo obrnutim redoslijedom. Kao prvo, doživljavam ju kao vrlo važan dio civilnog društva i mislim da je tu jako puno napravila, utjecala na neke promjene, mnogo radi na edukaciji i to mi se čini kao najvažniji dio njenog rada.
    Kao drugo, pruža veliku pomoć roditeljima kroz radionice i SOS telefon.
    Treće bih stavila - srodne duše na forumu koji je edukativan i konstruktivan, bez puno chata, puno informacija o svemu od dojenja, dohrane, pravne pomoći, info o vrtićima do povoljne kupovine i slično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •