Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Barbie časopis...

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Barbie časopis...

Moja je kćerka prije nekoliko dana dobila novi Barbie časopis od osobe koju je mogla nagovoriti na to. I to ne prvi put. Dobro zna da joj ja to nikad ne bih kupila. Meni je taj časopis prestrašan. Uz njega uvijek dođe i neko smeće kao "poklon" (ovaj put sjajilo i "ekstra dar" bojanka). Pitam se kome je taj časopis namijenjen. Za pročitati u njemu nema apsolutno ništa, osim ako nečim vrijednim smatrate tekstove tipa "Barbie ti daje savjete za lijepe nokte" i "psiho" test "Jesi li Barbie djevojka?" (Mojoj je klinki ispalo da je... ) Na stranici šestoj i sedmoj nešto je o šminkanju, ali ne možemo pročitati jer je tekst na mađarskom!!!! Sve je tako kičasto i šuplje, da ne mogu prestati ponavljati pred svojim djetetom da je to smeće iz kojeg ne možeš ništa pametno naučiti i da joj ja to ne želim čitati niti rješavati s njom onih nekoliko bijednih zadačića koje su tamo postavili da bi valjda časopis ispao poučan....

Zanima me kupuje li tko od vas to svojim djevojčicama. Osjećate li se dobro listajući to s njima? Mislite li da one mogu nešto pametno naučiti, da su poruke koje im se šalju u redu? Ili da tome ne treba pridavati pažnju, da njih ionako samo očarava šarenilo na tim stranicama i da će to ionako brzo prerasti? Mislite li da se ja tako možda osjećam jer sam podsvjesno ljubomorna na dugonoge vitke plavuše?!
    I. usput, ima li kakav vrijedan dječji časopis na kioscima, koji bi zadovoljio uštogljenu zahtjevnu mamu poput mene?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja nećakinja ( 5 godina ) voli spomenuti časopis kao i većina njenih vršnjakinja . Moja reakcija na časopis je bila OČAJ. Košta cca.25 kn. ( bačenih ) u njemu NE NE možeš naći ništa pametno, edukativno, zanimljivo! Čak što više teme koje djecu ne uče ničemu plemenitom i vrijednom . Ali očito privlači curice zbog roze boje, Barbi Princeze, šljokica i glupe ( jeftine )igračke . S druge strane maleni susjed ( 5 godina ) obožava časopise Spiderman koji je na sličan princip ( očaj )

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne bjezim od barbie, cak ni casopisa ako trazi da ga kupimo, bas smodanas kopali po starim casopisima i nasli jedna i izrezivali iz njega, isto gleda i filmove s B., a i sad kad je bolesna je dobila jednu fensi smensi B. crnkinju u bijeloj odjeci za skijanje...mislim od pufica do naocala i sljokicastih pancerica (nismo mi kupili ).
    i sad...naravno da se brinem da to ne ispadne los model i krenemo mi pricati o tome kako nije bitna odjeca i sve...a ona meni na to kaze - ovo je lutka niki, voli biti lijepo obucena, ima dvije kcerke blizanke (a to su lutke bretz-dobila od dm), kuha svaki dan i bavi se izucavanjem dinosaura, paleontologinja je...i ode niki iskopavati kosti. ja sam bila druga B. s malom bebom u trbuhu i djevojcicom od 2 god. to je najbolja frendica od niki - kucanica simplex, isto voli biti lijepa, a strucnjakinja je za vlakna u ishrani.
    hocu reci i b. se moze modelirati, vazno je da prva procitas casopis i preskocis neke fakat notorne gluposti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam kao klinka obožavala barbike i danonoćno se igrala s njima... već sam o tome pisala... moja barbie nikad nije bila kućanica vulgaris, nego uvijek neka grofica koja bi se udala za bogatog šeika (koji bi po tom nenadano umro i ostavio joj cijelo bogatstvo)... šeik se zvao muratti (jer mi je mama onomad pušila te cigarete)... kao klinka sam smatrala to vrhuncem emancipacije, udati se bogato da ne moraš biti kućanica, nego možeš platiti nekog da ti sprema/kuha itd. jedino mi je uvijek bilo krivo što su tada barbie bile užasno skupe, tako da sam ja u cijelom svom djetinjstvu imala dvije originalne (i neke dvije cindy). :/

u međuvremenu sam odrasla i postala feministkinja od glave do pete. nisam se bogato udala :/ mada ne bih imala ništa protiv da se i to dogodilo. tako da.... ima nade... ne očajavajte i ne tupite im previše... vremenom će i same skužiti, nek sad kao klinke još uživaju u imaginarnom svijetu gdje je najbitnije kakva je boja laka za nokte.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si barem imala dvije, ja samo jednu i strasno me je frustriralo sto je imala krunu na glavi koja se nije mogla skinuti (neka balerina-princeza) i sjecam se da smose s B. igrale valjda do 6-7 razreda

:shock:

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam isto imala hrpu barbika (dobro, ne baš hrpu, 4-5, ali u to doba to se računalo pod hrpom) i igrala sam se s njima do iznemoglosti, tata je morao od špertploča praviti stan (to čuvam i dan danas jer je čovjek stvarno napravio vrhunski), ja sam im šivala robicu....koliko sam se igrala, ne bi bilo čudno da sam se pofarbala u plavo, nosila štikle i da mi je vrhunac života moglo biti što obući. međutim, to se nije dogodilo (a možda baš zato što sam se izguštala).
    htjedoh reći, igranje s barbikama, ne mora apsolutno ništa značiti, kao što je netko gore rekao, malo modeliraš taj svijet.
    i da...imala sam album, i vjerujem da niti tada nije bio ništa pametniji i produhovljeniji nego što je danas...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    ti si barem imala dvije, ja samo jednu i strasno me je frustriralo sto je imala krunu na glavi koja se nije mogla skinuti (neka balerina-princeza) i sjecam se da smose s B. igrale valjda do 6-7 razreda

:shock:
    i ja (mislim, igrala sam se do 6-7 razreda)... valjda su djeca u tim godinama još uvijek bila djeca...
    da gumi-gumi i ne spominjem

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    jedino mi je uvijek bilo krivo što su tada barbie bile užasno skupe, tako da sam ja u cijelom svom djetinjstvu imala dvije originalne (i neke dvije cindy). :/
    Buržujko, imala si dvije orginalne (ovaj je zavidni)
    Ja sam svojoj 3-godišnjakinji kupila časopis upravo zbog tog "smeće" poklona-sjajilo u satu- kojim se ona toliko oduševljavala (prvo zato jer je sat , a ona je odmah sa njim na ruci postala velika, a onda kad je skužila sjajilo, izmazala se je dok ga nije slistila). Časopis zaista nema nikakvu sadržajnu vrijednost, ali nije u njemu bilo ni velikih gluposti (osim tog test, on mi je bio baš off). Predpostavljam da je ciljana publika negdje 4-5 razred osnovne škole. Crtići Barbie su mi baš lijepi. Vjerujem da im je to sad glavni izvor prihoda i marketing za lutke, nakon što su ih ostale igračke pregazile. Ali moram priznati da su kvalitetno urađeni i teme su jednostavne, bajkovite i muzika je lijepa (naročito kad koriste klasična djela).
    Meni su lično crtani filmovi sa Bratz dno dna svega, volim da mi djete gleda ninja kornjače nego ono.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas nije puno bolje, mi smo u Poewr Rangers fazi Ali njegov je argument, pa mama to je zbog čitanja stripa... Pred tim argumentom uvijek popustim, koliko god neoduševljena bila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sviđa li se njoj Barbie već sad sa tri godine ili si ti to samoinicijativno kupila? Naime, Leu apsolutno ne zanima, jednom je počela gledati početak crtića pa je rekla da joj se ne sviđa, pa me zanima javi li se taj interes kasnije (meni se čini da da).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja prijateljica nije dozvoljavala svojoj kćeri barbike, niti išta slično. I šta joj se dogodilo? Mala je u vrtiću slavila rođendan, i tko god ju je pitao šta hoće za poklon, odgovor je bio "barbiku". Naravno mala je za rođendan dobila desetak barbika. I sad šta napraviti? Bolje ih je pustiti da se izguštaju, nego im braniti dok god je to relativno bezazleno. A što se tiče edukativnih dječjih časopisa postoji National Geographic Junior na hrvatskom. Nije baš jeftin ali vrijedi svaku kunu. Ja obično na Interliberu kupim stare brojeve s obzirom da smo još relativno mali pa nam ne treba za školu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Sviđa li se njoj Barbie već sad sa tri godine ili si ti to samoinicijativno kupila? Naime, Leu apsolutno ne zanima, jednom je počela gledati početak crtića pa je rekla da joj se ne sviđa, pa me zanima javi li se taj interes kasnije (meni se čini da da).
    Lutka ne, crtić da (ali ni za njim ne luduje kao za nekim koje pregleda bez daha). Kupila sam baš zbog tog sata, jer sam znala da će je on interesovati. Časopis je pogledala i odbacila, a bojanka je bila interesantna jer prikazuuje scene iz crtića koji je gledala. Mogu reći da je Barbie, kao takva, ne interesuje. Ona igračkama daje neke svoje zamišljene uloge, ima jednu fuš barbiku i u opće se ne igra sa njom.
    Mi volimo časopis Winni the Pooh, e to je za nas super, njih čitamo prije spavanja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, mislim da to postane popularno u kasnijoj dobi. Moje nećakinje su uglavnom sve prošle fazu tog Barbie ludila .. najbolje bi mi bilo kad su jedna drugu pitale 'koliko si Barbika dobila' kad bi im bio rođendan, kao, ono - kakav je bio ulov

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imala si dvije orginalne
    da, al ne odjednom. prvu sam imala sa sedam a drugu skoro sa dvanaest. i moljakala sam do besvijesti... naravno starog... znala sam kod koga treba ... to je bila ona barbie sa dugom, dugom kosom

i sjecam se da smose s B. igrale valjda do 6-7 razreda
    već sam se sama zabrinula hoću li se ikad okanit te igračke.

moja ih ima nekoliko, al se uopće ne igra s njima. a ni pretjerano s lutkama. ona se voli igrati s plišancima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam ja bila dijete kod nas još nije bilo Barbika - barem ja ih nisam imala, a ne sjećam se niti da su ih imale moje prijateljice .. jedino sestrična kojoj su roditelji radili u Njemačkoj. Zato je kasnije mlađa sestra moje najbolje prijateljice imala Barbie kuću sa svom opremom i ja sam se na opće zgražanje svoje prijateljice obožavala sa njom igrati.
    Ali zato sam ja imala nepreglednu hrpu 'beba' tj. lutki, a sa njima sam se ponajmanje igrala mame i djeteta ili mame i tate nego sve neke avanturističke igre.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da tome ne treba pridavati pažnju, da njih ionako samo očarava šarenilo na tim stranicama i da će to ionako brzo prerasti?
    ovako

mima, zara je tek u zadnje vrijeme zainteresirana za barbie (igracku i crtiće). ali ni to nije nešto pretjerano. pogleda taj crtić nedjeljom, i otprilike svaki drugi dan uzme barbi i kena i onda oni plesu na balu 5 minuta i to je to.
    časopis smo kupili par puta u zadnjih godinu dana, jednostavno ju opčine te šljokice i sjaj, a onda ga prelista i izjavi da je dosadan.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja joj ne bi branila (kad je vec dobila casopis i kad ju zanima) , mislim da se ne bi ni forsirala da joj obracam paznju kako je taj casopis ustvari 'dubok'...
    ako je u vecoj mjeri doma izlozena stvarima koje smatras kvalitetnima - ne bi pridavala paznje tome...
    cini mi se da barbie nije fama kakva je bila u nase doba...

ja sam imala jednu ali vrijednu: mulatkinju 8)

ali avaj:
    sa sesnaest sam ju obrijala na irokezu, sasila joj pankersku robu i poklonila prijatelju za (valjda 17ti ) rodjendan...
    problem je bilo napraviti marte na tim deformiranim stopalima...

inace imam frendicu kojoj je hobi skupljanje barbika i izradjivanje lude odjece, nakita itd. za njih - piercevi, mreze, koza, tetovaze, dreadlocksi i - jos kojekakve skandale...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Velika je razlika između Barbike, koja je lutka kao i svaka druga i s njom se dijete može kreativno igrati, i Barbie časopisa. BČ je jedna prestrašna nakupina reklama, priglupih tekstova i loših slika. Ja ništa ne branim, #1 ima svoj džeparac i kupuje BČ i ostale tiskovine. Čekam da shvati da se novci mogu i pametnije potrošiti
    Sad kupuje i sličice nogometaša
    usput, ima li kakav vrijedan dječji časopis na kioscima, koji bi zadovoljio uštogljenu zahtjevnu mamu poput mene?
    Ne. Čak i NG junior je pun bezobrazno podvaljenih reklama (tipa tekst "uradi sam" a u kutu adresa dućana gdje se može kupiti nekakvo specijalno ljepilo bez kojeg se to nešto ne može napraviti...) Mislim, kupujemo dosta toga i malo se zabavimo, ali da je neka vrijednost nije. S druge strane, nisu ni časopisi za odrasle puno bolji :/

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja sam kao klinka obožavala barbike i danonoćno se igrala s njima...
    i ja isto ovako, imala sam pravu barbi i kena i obožavala sam ih, i dan danas su živi, imaju i onu robicu i sve.

ali moje curke uopće ne trzaju, ni na barbike ni na časopise (ni na lutke općenito), što je meni u jednu ruku i malo žao (imala bih opravdanje da se opet igram sa svojom barbikom )

no, da pokažu interes za časopisom, vjerojatno bih im kupila, ne vidim koji bi bio smisao da im to branim, ali isto tako mislim da bi ga brzo odbacile kao nezanimljiv. vidjela sam da imaju i drugi dječiji časopisi sličnog sadržaja, ali one jednostavno u kiosku ne pridaju tome nikakvu važnost - ah, da nam je dobri stari politikin zabavnik, on se u moje vrijeme razgrabio u roku keks

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne. Čak i NG junior je pun bezobrazno podvaljenih reklama (tipa tekst "uradi sam" a u kutu adresa dućana gdje se može kupiti nekakvo specijalno ljepilo bez kojeg se to nešto ne može napraviti...)[/quote]

Bez reklama ne bi bilo ni časopisla...od toga ne možeš pobjeći...to ti je uzajamani love&hate odnos! I nije to bezobrazno podvaljeno..jer bez takvog pr-a me bi bilo članka...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i meni se gadi taj časopis jer bi za te novce mogla kupiti neku poučnu slikovnicu iz koje bi se bar imalo šta naučiti i pročitati, međutim činjenica je da mi više nismo curice i nismo na nivou naših dragih princezica tako da je teško suditi o njihovoj zainteresiranosti, ja osobno joj nisam nikad kupila taj časopis a tatica čak je jednom al u svakom slučaju ak joj ga se i odlučim kupiti to će bit neki stari broj na štandu ( ona za sada bar ne zna razliku između novog i starog broja ), čini mi se da je cijena oko 8 kn što je daleko prihvatljivije a nije raspakiran tako da dobiš i taj bezvezni poklonček unutra, ja se ko mala nisam baš pretjerano igrala sa barbikama a glumljenje princeze sa krunom na glavi i obavezan šosić nisu dolazili u obzir-a eto moja mala curka čim dođe iz vrtića oblači šos i takva dopleše do mene, ne moram ni napomenuti da sam umrla od straha kad sam je u vrtić za maškare poslala u kostimu pauka a ono sve cure princeze i vile ( mislila sam da će plakat al čak joj se dopalo da je u prvom planu i na taj način )

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A tipfeleraaa..ali valjda se shvatili poantu!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni meni se časopis ne dopada, ali baka joj kupi svaki broj.
    i uopće se više ne obazirem (osim što joj svaki put govorim da su igračke koje se u njemu dobiju - smeće).
    ne znam jel baš taj časopis zaslužan, ili nešto drugo... ali sigurna sam kako je pripomogao da nauči čitati bez ičije pomoći.
    jučer taj časopis, danas Harry Potter i Gospodar prstenova.
    Ne mogu joj baš sve što se meni ne svišđa - zabraniti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shiny, kužim ja da su reklame nužne da bi časopisi izlazili... ako uz reklame dobijem nešto kvalitetno - sve OK, problem je da je sadržaj časopisa kad se maknu reklame nula. Konkretno u ovom slučaju da se bar potrude s par zgodnih ideja za ručni rad ne bi zamjerila da uz članak ide i reklama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... inače se pitam zašto se časopis uopće plaća ako je na nivou kataloga koje dobivamo u sandučiće

Ali apsolutno sam protiv zabrana, ako im se nešto sviđa neka uživaju, naravno u granicama džeparca ili sl.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Velika je razlika između Barbike, koja je lutka kao i svaka druga i s njom se dijete može kreativno igrati, i Barbie časopisa. BČ je jedna prestrašna nakupina reklama, priglupih tekstova i loših slika. /
    potpis. problem je u tome sto se s lutkom moze igrati paleontologa, doktora, astronauta, sto vec, a casopis je napravljen tako da nema izbora nego citati kako je barbiki najveci problem sto obuci za posebnu veceru na koju ce ju izvesti ken. stereotipi nagore vrste. zbljuv.

ne bih ni ja branila te casopise, ali kupovala bome ne bih.

i da, igrala sam se s barbikama u djetinjstvu i sjecam se da su nam (curicama) sluzile kao statusni simboli ja sam imala samo dvije, dok je jedna frendica imala 5-6 barbika (cak i onih kojima su ruke savinute u laktu! te su bile posebno vrijedne) i uvijek je ona odredjivala kako cemo se igrati. nakon nje sam bila ja, pa onda frendica koja je imala samo jednu barbiku.

Citiraj lucky day prvotno napisa
    sa sesnaest sam ju obrijala na irokezu, sasila joj pankersku robu i poklonila prijatelju za (valjda 17ti ) rodjendan...

inace imam frendicu kojoj je hobi skupljanje barbika i izradjivanje lude odjece, nakita itd. za njih - piercevi, mreze, koza, tetovaze, dreadlocksi i - jos kojekakve skandale...
    zaaaaakon rado bih to vidjela. ima koja slikica?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BČ je jedna prestrašna nakupina reklama, priglupih tekstova i loših slika.
    Slazem se.
    Ali, povremeno, kad bas inzistira (iako vec duuuugo nije, upalila je moja taktika), kupimo i onda zajedno citamo pa joj ja objasnim sto mi se u tom casopisu nikako ne svidja i zasto.
    Dok je bilo s moje strane "ni mrtva ga necu kupiti", onda ga je zarko zeljela.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lijepi politikin zabavnik....
    Mislim, koncepcija casopisa za djecu mi je bljak....Od barbie do cosmo girl....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mojoj je jednom moja mama kupila barbie časopis i ja poludila jer je za te novce mogla uzet i nešto bolje/neku knjigu u TL-a

sve u svemu, sjeo moj otac da će joj čitat i kad je počeo vidim kako mu se glava zacrvenila od bedastoća u tom časopisu

srića, više je nije hvatala želja za tim listom.

crtić voli pogledat. iskreno i meni je super cratni.

ja se s barbikama nikad nisam igrala. u moje vrime su samo dica pomoraca mogla imat barbiku i jedna moja prija je imala njih nekoliko + kena i svu opremu s kućom. i sićam se kako sam s zavišću odlazila kod nje samo ih pogledat, ali za igranje me nikad nisu privlačile.
    ja sam bila tip od skakanja priko laštika, igranja na graničara, penjanja po stablima, a i nogomet mi nije bio stran sport

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam uvijek za ovakav vid izražavanja kreativnosti, i za to su mi Barbike bile fantastične. Kakve su samo večernje toalete nastale od krpica, i bajkovite vjenčanice od ostataka zavjesa (frizure mi nisu išle, a imala sam samo jednu barbiku, pa se nisam usuđivala frizirati je). Nadam se da će to zanimati i E. pa da se mogu opet igrati.
    Inače, i ja sam bila barbie-frikuša, u 7. osnovne, sa roditeljima u Trstu, umjesto super krpica, u kojima bih bila glavna mačka u razredu, ja sam tražila da mi kupe Kena. Mislim, pa morala sam je već jednom udati (i udala se je, i bila je prekrasna u vjenčanici i imala je i bidermajer, sve designed by me). Ja izgleda nisam bila Barbie-cura, jer tada, u Trstu nisam mislila samo na sebe

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije baš taaaako loš.

Nama služi kao bojanka i izradu onih čestitki/kutijica/štoveć...

Ali da je preskup, to je istina

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Fiona još ne zna da postoji Barbie crtić , a za lutke je razvila interes kad ih je vidjela u vrtiću kod većih curica. Ima jednu, nekakvu Barbie princezu, koju je dobila od frendova za Božić.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam dvije starije nećakinje i tako je moja kćer skužila Barbie. Crtiće gledamo, voli ih.
    Časopis joj netko povremeno donese, ali nije oduševljena.
    Pita me: Što tu piše?
    Modni dodaci za ovo ljeto

Kaže ona: bezveze.

Ne zna ona ni što je moda.

Mi ga uglavnom izrežemo i poljepimo sličice.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Megi nije toliko zagrižena za Barbie koliko za Disney princeze, tako da ne propuštamo skoro nijedan broj časopisa. Iako nije sadržajno ništa posebno, poklončići su im skroz OK (lepeza, rukavice za princeze, nakit...) i Megica im se silno veseli, a ja dijelim njezino veselje.
    Nisam sigurna, ali mislim da košta manje nego Barbie, oko 17 kn.

Svojedobno sam i ja bila luda za barbikama- igrala sam se valjda do kraja osnovnjaka. Tek onda mi je bio poseban gušt, jer sam znala super šivati, raditi im kućice... Megi ih baš ne voli jer su "odrasle", a ona najviše voli igru mame, tako da su joj male "bebe" br. 1.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea i ja smo jednom počele gledati crtić, jer ide nakon Ulice Sezam, koliko mi se čini, i gleda ona, gleda i kaže da joj se ne sviđa. Ja kažem da se ne sviđa niti meni, a ona me pita da zašto. E sad se ja nađem u neprilici jer ne znam što bih joj rekla zašto mi se ne sviđa, pa kažem da mi se ne sviđa jer ima jako puno tih curica a sve su mi nekako iste. A Lea kaže: Meni se ne sviđa jer ima SAMO curica. A ja volim dečke

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bude i dečki
    Cure, morate se malo strpiti.

Moja isto više voli Princeze. Kupim nekad i Winnie Pooha. Pokloni nisu loši. Dobre su im one rješavalice. Malo se zabavimo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

P ima nekoliko komada Barbika i sve moguće sobe od kuhinje do radne sobe, pa xy komada robice, bebu.... to ju je držalo do prije godinu dana, i igrala se s njima. sad joj se više ne da. sad su joj draže njene "bebe sestre" to su dvije bebe koje onda ona premata, presvlači, hrani, igra se doktora.... i zovu se bebe sestre

inače nisam protiv barbika, nisam protiv nikakvih njenih igrački sve dok je to shvaćeno kao igra i dok ne prelazi u opsesiju. časopis smo nekoliko puta kupili, ali nije baš nešto luda za njim. ima ona ljepših slikovnica, knjiga i bojanki koje čita.

ipak, mislim da je za P najdraža igra UNO. obožava to kartati, a uz UNO je naučila i brojeve prije godinu i pol.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa

zaaaaakon rado bih to vidjela. ima koja slikica?
    nemam slikicu svoje pankerice...
    ali frendicu cu bas pitati da mi posalje par fotkica njezinih uradaka pa stavim ovdje...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Barbie časopis...

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    I. usput, ima li kakav vrijedan dječji časopis na kioscima, koji bi zadovoljio uštogljenu zahtjevnu mamu poput mene?
    mislim da ga nema na kioscima vec samo putem pretplate, ali kvalitetan: Radost. ima i sadrzaja prikladnih za predskolsku djecu. i oku je ugodan

o ruzicastim casopisima: dosad smo ih kupili dva ili tri puta i to iskljucivo zato sto nam je bio zanimljiv dar koji dolazi s njima. nisam (zasad) opazila nikakvu fascinaciju sadrzajem casopisa. ali ni u takvom slucaju ne namjeravam ih kupovati redovito...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je dobar i National Geografic Junior.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

felix, evo par fotkica od frendicinih barbika skandaloznih

barbike

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li ona jako vezana za njih ili bi ih prodala na e-bay-u za hrpe para ?
    Mislim da bi mi bilo beskrajno skandalozno da moja 17-togodišnja kći napravi nešto ovako, i pitala bih se gdje sam pogriješila i šta je njen problem. Ali lutke izgledaju fantastično!

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam imala barbi koju sam dobila od sestrične. Loše je što je moja mlađa setrična obožava sve žvakati tako da sam imala barbiku s požvakanim stopalima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Je li ona jako vezana za njih ili bi ih prodala na e-bay-u za hrpe para ?
    vezana je za njih...
    eventualno poklanja prijatelji(ca)ma...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Barbie časopis i Barbie lutkice strpala bih u isti koš - mislim da se radi o istoj fenomenologiji. Ukratko: dok sam još samo zamišljala kako bi to bilo kad bih imala kćer donijela sam (sama sebi, naravno) odluku da se ona (moja onda još imaginarna kći) neće nikada igrati barbikama (navela sam tu sama sebi ne jedan, već niz razloga... da sad ne nabrajam). U međuvremenu sam pročitala jednu pripovijest Slavenke Drakulić koja je govorila o istoj temi... Sve mi se dopalo... Ali pripovijest je završila (ili započela, više se ne sjećam) nekim već "ozbiljnim" rođkasom njene kćeri (recimo da je bio osamnaesti, možda i dvadeseti...) u kojem majka pita kćer što bi željela da joj pokloni za rođendan, a ona je istog trena odgovorila: "Barbiku". To me malo osvijestilo i poučilo da ne treba baš sve zatomljivati i zabranjivati... dogodi se da sve te sputane i neostvarene želje iz djetinjstva ipak kad-tad "isplivaju" na površinu, samo što to više nije ni u pravo vrijeme, ni u pravoj prigodi... Pa onda biva samo smiješno... i žalosno u isti mah...
    Zato sam svojoj kćeri dopustila da se igra s barbikama, čak bih joj i kupila taj bedasti časopis s vremena na vrijeme, kad bi ga poželjela (mislim da ju je to sad polako "prošlo"). I ne samo to: odvela sam je prije 2 godine i na izložbu "Barbie"! Ona je bila oduševljena, a moram priznati da je i meni bilo zgodno to pogledati!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je unazad godinu dana postala vlasnica par komada 8) .
    Ljetos smo kupili jedan u kojem su bili rekviziti za navijanje (ne znam kako se zove ono šljašteće što navijačice imaju u rukama i plešu) i još uvijek se zna s tim igrati, a i našlo se ponešto u njemu makar za izrezivanje.
    Ovaj koji si ti opisala Sramezljiva je jedan od tih par iz nase kolekcije. I totalna je katastrofa. Mislim da je i ona toga postala svjesna, jer nista u njemu nije nasla za sebe. A za sminku vec imamo od prije dogovor da ona ima svoje labelo, i da su ova iz casopise smeće 8)

A što se tiče Barbie crtića, oni su joj trenutno broj jedan uz Traktora Toma.. Baš je jučer gledala po tko zna koji put Krcko Oraščića (prema priči Orašar )

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. se nikad nije htjela igrati običnim lutkama (a svatko bi joj donio jednu) ma koliko sofisticirane bile (pjevale, pričale, pišale, kakale), ali kad je prošlog ljeta šogorica sa svog tavana donijela dvije prastare Barbike, potpuno je poludjela za njima. Sreća (još) nije izbirljiva pa prolaze kojekakve Steffi i sličan fejk.
    Barbie crtić izbjegavamo, a vidim da joj nije ni osobito zanimljiv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Ljetos smo kupili jedan u kojem su bili rekviziti za navijanje (ne znam kako se zove ono šljašteće što navijačice imaju u rukama i plešu) i još uvijek se zna s tim igrati,

Ovo je meni prijateljica iz Egmonta dala na Interliberu za Leu, Lei je to omiljena igračka ali služi za sve osim za ono za što bi kao trebala biti namijenjena; tako joj je to dugo bila flauta a sad trga one šljašteće trakice i to je trava za životinje. Pun nam je toga stan.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomponi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pomponi
    hvala, mislila sam to napisati, ali nisam bila sigurna, sad sam sigurna

i nama pomponi sluze za svasta, recimo kao mikrofon kod zvijezda pjevaju, a neki dan je postavljala stol i dekorirala ga s pomponima u vazi

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •