Moja je kćerka prije nekoliko dana dobila novi Barbie časopis od osobe koju je mogla nagovoriti na to. I to ne prvi put.Dobro zna da joj ja to nikad ne bih kupila. Meni je taj časopis prestrašan. Uz njega uvijek dođe i neko smeće kao "poklon" (ovaj put sjajilo i "ekstra dar" bojanka). Pitam se kome je taj časopis namijenjen. Za pročitati u njemu nema apsolutno ništa, osim ako nečim vrijednim smatrate tekstove tipa "Barbie ti daje savjete za lijepe nokte" i "psiho" test "Jesi li Barbie djevojka?" (Mojoj je klinki ispalo da je...
) Na stranici šestoj i sedmoj nešto je o šminkanju, ali ne možemo pročitati jer je tekst na mađarskom!!!! Sve je tako kičasto i šuplje, da ne mogu prestati ponavljati pred svojim djetetom da je to smeće iz kojeg ne možeš ništa pametno naučiti i da joj ja to ne želim čitati niti rješavati s njom onih nekoliko bijednih zadačića koje su tamo postavili da bi valjda časopis ispao poučan....
Zanima me kupuje li tko od vas to svojim djevojčicama. Osjećate li se dobro listajući to s njima? Mislite li da one mogu nešto pametno naučiti, da su poruke koje im se šalju u redu? Ili da tome ne treba pridavati pažnju, da njih ionako samo očarava šarenilo na tim stranicama i da će to ionako brzo prerasti? Mislite li da se ja tako možda osjećam jer sam podsvjesno ljubomorna na dugonoge vitke plavuše?!![]()
I. usput, ima li kakav vrijedan dječji časopis na kioscima, koji bi zadovoljio uštogljenu zahtjevnu mamu poput mene?