Citiraj Ailish prvotno napisa
Velika je razlika između Barbike, koja je lutka kao i svaka druga i s njom se dijete može kreativno igrati, i Barbie časopisa. BČ je jedna prestrašna nakupina reklama, priglupih tekstova i loših slika. /
potpis. problem je u tome sto se s lutkom moze igrati paleontologa, doktora, astronauta, sto vec, a casopis je napravljen tako da nema izbora nego citati kako je barbiki najveci problem sto obuci za posebnu veceru na koju ce ju izvesti ken. stereotipi nagore vrste. zbljuv.

ne bih ni ja branila te casopise, ali kupovala bome ne bih.

i da, igrala sam se s barbikama u djetinjstvu i sjecam se da su nam (curicama) sluzile kao statusni simboli ja sam imala samo dvije, dok je jedna frendica imala 5-6 barbika (cak i onih kojima su ruke savinute u laktu! te su bile posebno vrijedne) i uvijek je ona odredjivala kako cemo se igrati. nakon nje sam bila ja, pa onda frendica koja je imala samo jednu barbiku.

Citiraj lucky day prvotno napisa
sa sesnaest sam ju obrijala na irokezu, sasila joj pankersku robu i poklonila prijatelju za (valjda 17ti ) rodjendan...
problem je bilo napraviti marte na tim deformiranim stopalima...

inace imam frendicu kojoj je hobi skupljanje barbika i izradjivanje lude odjece, nakita itd. za njih - piercevi, mreze, koza, tetovaze, dreadlocksi i - jos kojekakve skandale...
zaaaaakon rado bih to vidjela. ima koja slikica?