-
Problem sa as - trebam pomoć
Dobili smo na poklom Brevi as 0-18 kg. Muž mi je montirao, ali problem je šta je na gornjem djelu sjedalice otklon minimalan niti dva cm, ali zato na donjem pleše sigurno 4-5 cm. Koliko se god trudili ne možemo je učvrstiti, zna li netko može li se ta as uopče učvrstiti kako treba i kako. Onu malu smo prerasli, sad vozim djete u toj i svaki put umirem od straha, ali mi se to čini ipak sigurnije nego držat ga u rukama. Nadam se da sam uspila dobro objasnit i da će mi netko pomoć. Hvala!!!
p.s. kada će ponovo biti organiziran pregled as u Splitu
-
s Brevicama zna biti problema s učvršćivanjem.
Da bismo pomogli, trebaju mi još sljedeći podaci:
- koji je tip GrandPrix ili GrandPrix2 - GrandPrix stariji ima crvenu kopču koja baš ne funkcionira i postolje je od metalnih šipki, a GrandPrix2 nema uopće crvenu kopču, a postolje je na dnu plastično - ili možda neki treći model
- tip pojaseva u automobilu (ili bar tip auta)
- postavljate li u smjer ili kontra smjera vožnje
-
Model as je Grand Prix T2, a auto je peugeot 206. Nema crvenu kopču, pojasi idu kroz metalne utore i konstrukcija je od metalnih šipki. Dno je plastično. Montirali bi je u pravcu vožnje. Hvala još jedanput.
-
ista stvar. Dobili smo je polovnu pa poklonjenom konju necemo gledat u zube
Medjutim...uza sve napore, ima "hoda" od nekih 10ak cm. Uopce mi nije jasno koji je debos tu sjedalicu izumio.
Sjedalica je starijeg tipa, a auto je xsara 2001.
-
i.š. i Astralis, kad izvucete pojas auta skroz do kraja i pocnete ga vracat natrag, jel blokira ako ga pokusat opet povuc van ili ga pusta bez problema?
Ovo pitam jer noviji auti znaju doci s takozvanim kombiniranim retraktorom (mehanizmom koji povlaci pojas nazad) koji se sastoji od kliznog (standardnog) sistema i automatskog sistema.
Klizni sistem je kad mozes pojas uvlacit i izvlacit kak te volja al ce se zakocit uslijed sudara ili ako bas jako i naglo potegnes (treba mu minimalna sila od 0.7 N da bi se zakocio).
Automatski sistem je kada, nakon sto je pojas izvucen do kraja, on se moze samo uvlacit nazad i ne moze se otpustat dok se ne uvuce nazad skroz do kraja.
Kombinirani sustav kliznog i automatskog je da imas klizni sve dok ne izvuces pojas do kraja iz kucista. Ako ga izvuces do kraja, on se prebacuje u automatski i vise ti ne da da otpustas.
Automatski je bolji za namjestanje sjedalica bas zato sto ne da da se pojas otpusti nakon sto je namjesten cvrsto kroz sjedalicu. Dapace, svaki put kad predes preko rupe, sjedalica jos malo ulegne u sjedalo, pojas se jos malo zategne i eto ti jos cvrsce namjestene sjedalice (ne da bih preporucila voznju po sumskim putevima samo zato da bi se sjedalica ucvrstila
).
Ali za nas odrasle (kao i djecu u boosterima) koji se vezemo direktno pojasom, klizni sustav je bolji jer ako ti se imalo piski, brzo nakon par rupa ti prisjedne automatski
Pa provjerite jel imate ovaj kombinirani sustav di mozete prebacit pojas u automatski i na taj nacin, nakon sto ukleknete u sjedalicu i zategnete pojas i na taj nacin smanjite sto vise labavost pojasa, on se vise nece otpustati i sjedalica se nece razlabavit tijekom voznje.
Nadam se da me kuzite, ovo je tesko za objasnit bez demonstracije.
-
e, i kad smo vec kod toga, ako gledate naljepnicu s uputama na naslonu sjedalice (sa straznje strane), s kojim bojama su oznacene putanje pojasa kroz sjedalicu za pojedinacni smjer voznje. Jel plavi za u smjeru a crveni za suprotno smjeru voznje, ili obrnuto?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma