Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Gorenje sušilica

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Gorenje sušilica

nervira me već danima...jer na svakom trećem sušenju u pola sušenja upali na diplayu F4 što znači kvar i to je to ugasi se a veš MOKAR a ja neznam što ću...sutra ih zovem ali muka mi je jer će je odnijeti i vratiti za 2 tjedna :/ ima li netko iskustva s tim prokletim F4

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da li ti je u kupaonici prevruće? nama se gasila kada bi temperatura prešla cca 25-27stupnjeva. budući da i sušilica zagrijava, bilo bi dobro smanjiti radijator (dok sušilica radi ili ostaviti vrata širom otvorena, otvoriti prozor kupaone..)
    drugo, da li si počistila sve dijelove, ne samo one filtere na vratima sušilice, već i dolje, ono kada otvoriš poklopčić pa izvučeš (mislim) kondenzator. e, tamo se zna skupiti mucica.
    pogledaj u uputstvima, piše da sušilicu treba čistiti nakon 5 sušenja tako malo detaljnije (ja ne čistim nakon 5, ali čistim nakon 10ak) a piše i kako se koja čisti, koji dijelovi na koji način..
    nama se isto bila zablokirala jednom (nemam display pa nisam znala koji je kvar) i zvala sam servis. a prije nego je serviser došao sam detaljno očistila (u to vrijeme nisam čistila svakih 10ak puta ) i ispalo je da sušilica radi.
    ili još je bilo smetalo to što se nakupilo, ili je bilo prevruće u kupaoni.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nije mi u kupaoni već u sobici gdje je radno/dječja/vešeraj sobica
    uvijek imam otvoren prozor kada radi...ali nisam ju čistila tamo dolje
    sutra ovi iz servisa dolaze pa ćemo vidjeti što kažu

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajde, pa baš javi da li je bilo do toga ili neki gadniji kvar.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja izgubila upute i mislila da se filter čisti poslije svakog sušenja. Tako da ja i dalje čistim poslije svakog sušenja.
    I svaki put pokupim mucice gdje god ih vidim

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jooj ja sam takva zbunjika da nemogu nigdje naći jamstveni list i ovi neće doći

kada MM dođe s posla bacamo se u potragu

a veša ima :shock: :shock:

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

filteri na vratima se čiste nakon svakog sušenja, oni dolje (nisu filteri, valjda kondenzator) se čisti nakon cca 5 sušenja. tako piše u uputstvima.
    a ako oni tako kažu, onda mi se i ne čisti češće (uz sve što inače imam za pospremanje)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jamstvenog lista NIGDJE

pa se ja bacila na čišćenje svih filtera i sada je odsušila sve dobro...možda je stvarno bilo do toga!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je prestao taj famozni F4 kad sam počela redovitije čistiti taj donji filter, a tamo...bljak.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    pa se ja bacila na čišćenje svih filtera i sada je odsušila sve dobro...možda je stvarno bilo do toga!
    lako moguće...vidjet ćeš još kroz par sušenja :D
    ne znam kako vama, ali mene je sušilica preporodila. kako smo u kući (i ne kurimo kao što kure stanovi na toplanu), veš mi se znao sušiti po kući danima. pogotovo ovaj deblji zimski. a sada fino hop iz perilice u sušilicu.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    kako smo u kući (i ne kurimo kao što kure stanovi na toplanu), veš mi se znao sušiti po kući danima. pogotovo ovaj deblji zimski. a sada fino hop iz perilice u sušilicu.
    I još ti ugrije kuću, gdje ćeš bolje.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da! :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma znao mi se veš već i osjetiti koliko stoji na onom za sušenje danima dok se suši sada je fantazija..za dva sata fin suh i mirišljav veš i što je najbitnije MEKANI ručnici

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, sad ste me podsjetile da moram ponovo očistiti kondenzator (prošli put je bilo prestrašno kako je izgledao ) - ja ga čistim svakih par mjeseci, sad vidim da bi trebala ipak malo češće

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imam nekoliko pitanja za vlasnike Gorenje sušilica ili sušilica općenito. Upravo smo kupili sušilicu Gorenje kondenzacijsku pa me zanima gdje da je smjestim. Najradije ne bi u podrumu pa me zanima ako je smjestim u stambeni prostor koliko zagrijava i da li ipak ispušta vlagu? Na kupnju smo se prvenstveno odlučili jer se rublje suši u sobi danima i počela mi se pojavljivati vlaga u uglu sobe,a to svakako želim izbjeći. I još koliko vam se povećao račun za struju od kada imate sušilice?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih rekla da mi se povećao račun za struju. Radi samo kad je jako vlažno. I na njoj dovršavam sušenje da ne moram peglati

Meni stoji u kupaoni koja ima kupaonski prozor. Perilica je ispod, a sušilica na njoj. Nikad ne ukopčavam obje u isto vrijeme.
    Lijepo zagrije kupaonu, što zimi dobro dođe . I da, kad je hladno, navlaže se pločice dok sušilica radi, no to mi je lakše obrisati nego danima vući poluvlažnu robu po rešetki za sušenje.
    Jako korisna sprava u kući, stvarno je. Pogotovo kad ju upoznaš i vidiš koji program ti je za koju vrstu rublja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja stoji u kuhinji. Nisam primijetila neko značajno povećanje računa za struju, a ni vlagu (kuhinja se ionako stalno lufta).

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

X na Beti3. Mi nemamo kupaonski prozor pa se nama kupaona vlaži uvijek, ne samo kad je hladno. Ali vlage je sigurno manje, nego kad se veš suši u stanu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku
    Super da si to otkrila prije dolaska majstora. Oni bi ti očistili filter i lijepo naplatili, a baš sam ti htjela reći da je to ključno kod sušilice.

Moja je bila neko vrijeme krenula stalno javljati da je zapušen filter (čistim ga redovito poslije svakog sušenja, nije uopće problem izvaditi ga i istresti mucice).
    No, on je bio čist, ali su se te mucice bile skupile ne samo u filteru nego još i dolje niže u sušilici, kod nekakvih rešetki. Stavila sam uski nastavak na usisavač i sve to iznutra usisala, a starom četkicom za zube izvukla ostatke mucica oko tih rešetki. Bilo ih je masu, sve zapušeno, unatoč redovitom čišćenju filtera.

Sad je Ok, suši bez prekidanja i to ti je formula uspjeha - čisti filter, čisti mucice gdje god stigneš i nema zastoja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Imam nekoliko pitanja za vlasnike Gorenje sušilica ili sušilica općenito. Upravo smo kupili sušilicu Gorenje kondenzacijsku pa me zanima gdje da je smjestim. Najradije ne bi u podrumu pa me zanima ako je smjestim u stambeni prostor koliko zagrijava i da li ipak ispušta vlagu? Na kupnju smo se prvenstveno odlučili jer se rublje suši u sobi danima i počela mi se pojavljivati vlaga u uglu sobe,a to svakako želim izbjeći. I još koliko vam se povećao račun za struju od kada imate sušilice?
    Račun isti (jer manje toga sad peglam) , stoji u kupaoni s prozorom, ako je prostorija zatvorena, kondenzacije će biti i nešto vlage na pločicama, a ako se otvori prozor, tek lijepo zagrije prostor. Sušilica je MRAK

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam svima cure na odgovorima super ste!!!
    MM je jučer gunđao o računu za struju,a realno i nakon kupljene suđerice koja nam vrti i dva puta dnevno ja nisam primjetila nikakvo povećanje računa.
    Mislim da će sušilica u kupaonu,morati ću napraviti neke preinake ali mislim da je to najbolje rješenje,otvorim prozor i to je to.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da li je pmetno staviti sušilicu kod frižidera? jedno mjesto gdje bi mogla ići je u kuhinju, između frižidera i zida. s prozorom. i ako uzmem odzračnu da li cijev smije ići prema gore kroz prozor ili mora prema dole negdje

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nama cijev ide prema gore, već 4 godine radi super. jedino što mi zatvaramo prozor kad se mali brčka i često pomičemo tu cijev tako da se raspala zimus, ali nova je bila nekih 30ak kn.
    ne znam za frižider, možda i ne bi bio problem. često ljudi u nedostatku prostora imaju i peć uz njega, valjda bi smjelo i ovo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sušilica jako grije, tako da mislim da nije pametno staviti je kraj frižidera. Jedino da napraviš izolaciju između, od npr. stiropora, pa nekako sakriješ to.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.10.2013. at 21:22

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo mi smo kupili gorenje sušilicu prije nekih 10-tak dana i stavili smo je na mašinu za robu a iznad toga je još i bojler... znači sve troje jedno iznad drugoga. Kupatilo mi je užasno malo i bez prozora ali ja kad sušilica suši otvorim vrata od kupatila tako da mi onda cili stan miriše na robu. Je sušilica stvarno grije ali bolje i to nego da mi se roba povlači po stanu i da dobijem vlagu.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imam nekoliko pitanja. Sušilicu smo instalirali i generalno sam zadovoljna ali mislim da program još nisam baš savladala. Na kojem programu sušite velike komade posteljine i što učiniti da se ne uvijaju? Stavila sam sušiti zajedno bijelo i manje i velike komade pa se ovi veći nisu osušili.Možete li iskusne vlasnice sušilica napisati koje programe najradije i za što koristite i koliko traje sušenje?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Spring ni ja još nisam aš sigurna u sve programe pa isprobavam i malo čačkam po uputama. Ne znam koju sušilicu imaš. Moja Gorenje ima baš program za posteljinu (XXL program) koji vrti malo na jednu pa na drugu stranu.
    Prije smo mi u zgradi imali zajedničku sušilicu i kada bi u nju stavila posteljinu uvik bi mi se zapetljala pa sam je morala otpetljavati i još sušiti. Ja sam to bila tako rješila da sam svakih 30min otvorila sušilicu pa otpetljala i opet stavila sušiti ( imala je program na 30min).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja isto jos proucavam programe, do sad nisam imala potrebu za susenjem ali krenula je juzina i kise pa balkon vise ne funkcionira. Imam osjecaj da stalno fulam s programima, pa onda na kraju koristim taj na minute (dva put po 30 min). Znam da cu s vremenom uci u stos, ali nek to bude sto prije! Na kojem programu susiti platnene pelene? Cotton ultra?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i ja sam totalno zabrijala na susilicu....
    razmisljam o gorenju jer ima 5god garancije...
    cure koji ste model uzele kondenzacijske?
    jedino o cemu razmisljam je taj energetski razred,sve nam je u kuci A+, susilice B ( one koje su A su po 2000kn skuplje)
    Meni doslovno treba za ovo zimsko vrijeme....jer ima balkona i hodnika za susit koliko hoces...samo mi je zima problem....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Di uopce pise model? Jel to SensoCare?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mozda u uputama? Ono kao brojke i slova
    Nisam sigurna?

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja sam totalno zabrijala na susilicu....
    razmisljam o gorenju jer ima 5god garancije...
    cure koji ste model uzele kondenzacijske?
    jedino o cemu razmisljam je taj energetski razred,sve nam je u kuci A+, susilice B ( one koje su A su po 2000kn skuplje)
    Meni doslovno treba za ovo zimsko vrijeme....jer ima balkona i hodnika za susit koliko hoces...samo mi je zima problem....
    Pozdrav, evo postavila si pitanje umjesto mene. I ja sam se zapalila za kondenzac. susilicu ali me buni sto je B klasa potrosnje energije. Neznam dali je velika razlika u potrosnji struje u odnosu na A.
    Dali si sta odlucila?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mm kaze da je ok susilica en.klase B.

Neki dan je nesto racunao i rekao mi da susim koliko hocu, da to ne trosi puno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ajde onda super....
    Pa i ne bum susila po ljeti....treba mi za ovu uzasnu zimu....a ne da mi se kupovati 50% skuplja zbog tog A+
    nemojte me ubiti..inace sam osvijestena i enrgetski i ekoloski

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde onda super....
    Pa i ne bum susila po ljeti....treba mi za ovu uzasnu zimu....a ne da mi se kupovati 50% skuplja zbog tog A+
    nemojte me ubiti..inace sam osvijestena i enrgetski i ekoloski
    nisam jos nista odlucila....
    malo proucavam programe....
    a nekak mi se cini da bi mogla gorenje jer ima 5god garancije...
    al ima i neka electrolux ok...mislim u tehnomarketu....

i da li mi treba lcd zaslon??

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja cu sigurno gorenje, bas zbog garancije od 5.g. Tako sam i masinu kupila, pa je u prvoj god. 3 puta bio serviser.
    A koliko dugo se roba susi u susilici da se moze odma koristit?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ovisi koliko robe staviš u nju. I ovisi kakvu robu...ako staviš tetre, krpice, robicu...to se puno brže osuši, nego npr. moderne platnene pelene.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I koji su recimo bitni programi..tj. najkoristeniji......
    da li je led zaslom..must have?

imam na perilici i ok mi je...znam kad je gotovo ak cekam npr. Navecer da stavim susit....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja na perilici imam zaslon a na susilici nemam i ne znam kad ce bit gotova, al donekle mogu znat jer najprije gori jedna, pa u sredini programa druga, i pred kraj treca lampica. A i kad je gotovo ne znaci da je gotovo, obicno mi se cini vlaznjukava pa upalim dodatno jos 30 minuta. Najcesce koristim program cotton storage ili ultra, pa onda jos onu funkciju na minute (ima 30 ili 60 ili 90 minuta).
    Ma ja bi rekla da ispod 2,5 sata nikad ne susi..
    Puno vise od zaslona mi znaci funkcija odgode pranja ili susenja.

U nas u stanu skoro sve gorenje (osim frizidera i ploce za kuhanje), najvise zbog garancije i jer u mom gradu imamo gorenje servis.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ja moram priznati da sam se već stvarno dobro upoznala sa sušilicom i jako sam zadovoljna za preporuku je. Ja najviše koristim program cotton storage i sve bude posve suho za nekih sat i pol. Sada se spremam prati i sušiti deke pa ako netko ima za preporuku koji program bilo bi super.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Neki pricaju da se roba u susilici jako unistava,zanima me kako i dali ste vi imale takvih iskustva? Hvala cure,super ste.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Za posteljinu je prigram XL, valjda je taj i za deke ? Da se ne petljaju i bolje osuse... Ili pak treba neki za sintetiku...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni se do sada nije nista unistilo, a ni smanjilo... Roba je fino mekana, pelene njezne, tetre se isto fino sloze ...
    Mozda se meni duze susi jer susim i pelene, njima treba malo duze...

Mm mi kupio neke maramice za susilicu u dm-a... Ok su, al mislim da ne smiju s pelenama, kremaste su...

A jel ima gdje kupiti maramice za susilicu koje sluze za elektricitet i da se ne ostaju mucice na robi... Nisam sigurna jel to postoji al cini mi se da sam to daaaavno koristila kad sam bila u americi...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Definitivno kupujemo gorenje...
    i to kad stignu bozicni bonovi od muzeve firme za e kupi...na njihovom portalu cemo kupiti...

E sad naravno da sam morala uci u detalje do beskraja....i sad se dvoumim izmedju dva modela
    1.model D744BJ
    cca 3100kn
    7kg
    uz sve one programe ima i vremenski programe 30', 60', 90'
    i pise da ima funkciju smanjena guzvanja

2.model D844BH
    cca 3600kn
    8kg
    vremenski programi 30' , 90'
    i ima kao Steam Tech ( susenje parom) to pise pod dodatne funkcije, u odnosu na ovu prvu..( al ne pise da ima smanjenja guzvanja)
    a taj steam tech je kao super zagladi i ne treba peglati i osvjezi parom...., odstani mirise....
    bla bla bla
    kao 5 kosulja osusi za 20min i odmah u ormar

e sad ima li tko to.....
    I jedino me zanima ovaj vremnski program.....koliko se to koristi.. 30, 60 i 90 min

znala sam da cu zabrijati prevec u dubinu
    Posljednje uređivanje od freya7 : 20.11.2013. at 12:07

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Freya mi smo prije mjesec dana kupili gorenje sušilicu model D724 BL cijena joj je bila cc3000kn ali na gotovinu su imali popust pa me je došla 2600kn. B klase. isto ima te programe 30,60,90...koje ja malo koristim to je meni recimo kada je nešto ostalo malo vlažno pa treba nabrzinu prosušiti. Ja sam prezadovoljna sa svojom sušilicom jedino sam primjetila da se stvari od flisa smanjuju. Oprala sam dvije dekice i jednu majicu i to se stislo. Ostala roba nije. Meni se roba ne gužva puno- ja majice samo složim i spremim u ormar ....

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    Neki pricaju da se roba u susilici jako unistava,zanima me kako i dali ste vi imale takvih iskustva? Hvala cure,super ste.
    Mi imamo kondenzacisku sušilicu gorenja...vridi para samo za šugamane, krpe i posteljinu.
    Sve ostalo mi se upralo i izblidilo.
    Ma i šugamani su izgubili svoju boju, al nije mi to baš toliko bitno...glavno da je suho i mekano...jer ovim kišnim, vlažnim danima bi mi se pod balkonom sušilo 4dana i usmrdilo.
    Dječju robicu više ni nestavljam na sušenje jer se sva dosta uprala, čak i tetra pelene mi se uprale al njih i dalje sušim jer budu fino mekane

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sta znaci uprale?

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Uprale = smanjile...ušle u se...rekli bi neki

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hm, da, tetre izađu iz sušilice manje, ali kod prvog sljedećeg sušenja na zraku vrate se u svoju original veličinu, tj. onu nakon prvog pranja. Isto je i s robicom. Za boje ne znam jer ionako skoro sve imam svijetlo...

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, da, tetre izađu iz sušilice manje, ali kod prvog sljedećeg sušenja na zraku vrate se u svoju original veličinu, tj. onu nakon prvog pranja. Isto je i s robicom. Za boje ne znam jer ionako skoro sve imam svijetlo...
    Meni se ništa nije vratilo u prvobitno stanje...nažalost...evo i sad upravo nosim pidzamu koja je samo jednom osušena u sušilici i pari ka da sam ju od nekog posudila...a x puta nakon toga sam ju sušila na zraku :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •