Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: planinarenje

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno planinarenje

Opet sam počela kopati po planinarskim kartama koje sam morala za vrijeme trudnoće spremiti na sigurno i odlučila sam da će moj mišonja ubrzo dobiti prvi pečat! Moj mišić je poprilično nemirna beba, sve joj brzo dosadi, mora spavati 3-4 puta dnevno u potpunoj tišini inače je totalno nervozna, a rođena je u 10. mjesecu i do sad nismo bili vani više od 1-2 sata dnevno u komadu.I sada, čim malo zatopli, tj. snijeg se otopi krećemo! Sad me zanima kako ste vi planinari sa malim bebicama uspjeli organizirati izlete?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pogledaj na ovim topicima, imaš stavrno dosta na forumu o planinarenju s klincima. tatek ti je tu tata-mata

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=planinar%2A

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super!!!A zanimaju me i "tehnički problemi" s malim bebicama!Mijenjanje pelena, popišane tutice...a vani 15 stupnjeva?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Najbolje vam je za početak da birate ciljeve s planinarskim domom, pa nema problema oko presvlačenja na hladnom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za početak, nemojte krenuti preambiciozno i izbjegavajte ekstremne uvijete.
    Preporučam rute od cca sat vremena koje završavaju planinarskim domom tako da tamo možete presvlačiti dijete dok je vani još prehladno za to.
    U tim kraćim rutama vidjet ćete kako vam s beba ponaša, što voli, što ju smeta, kako ju što udobnije nositi itd....

A tatek ti je tu stvarno najiskusniji, mi planinarimo godinama, a sa bebom smo tek krenuli.
    A da je predivno, bome jest!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Super!!!A zanimaju me i "tehnički problemi" s malim bebicama!Mijenjanje pelena, popišane tutice...a vani 15 stupnjeva?
    Ako je 15 stupnjeva, tad je dobro!
    Mijenjali smo mi i na manje, a bogami i spavali na manje stupnjeva u domovima u kojima se ne griju spavaonice.

Nemas tu neke posebne filozofije - krenes prvo na krace izlete, vidis jel vama i bebici to odgovara, ak je sve u redu, krenes na duze izlete ... stices iskustvo, povezes se s drugim ljudima s djecom pa bude i njima i vama veselije ...

Ako imas neko posebno pitanje samo pitaj, no ne znam kad cu ti moci odgovoriti jer imam problema sa spajanjem na web pa je moguce da necu bas puno moci biti pri forumu dok se to ne rijesi.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tatek super slike! Jedno pitanje, kad stigneš! Smandove planinarske karte Gorski kotar, imam 1 i 4, a za 2 i 3 su mi u knjižnicama davali milion razloga zašto ih nikad nema!Zanima me da li se mogu te karte kako naručiti? Na netu sam tražila, ali ništa nisam našla, a Gorski kotar mi je omiljeno odredište!
    Probat cu je za početak nosit u marami, iako sam primjetila da ne voli bit priklještena duže od pola sata. I još samo da naučim ono nemoguće vezivanje na leđima i pravac ...šuma :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tatek super slike! Jedno pitanje, kad stigneš! Smandove planinarske karte Gorski kotar, imam 1 i 4, a za 2 i 3 su mi u knjižnicama davali milion razloga zašto ih nikad nema!Zanima me da li se mogu te karte kako naručiti? Na netu sam tražila, ali ništa nisam našla, a Gorski kotar mi je omiljeno odredište!
    Probat cu je za početak nosit u marami, iako sam primjetila da ne voli bit priklještena duže od pola sata. I još samo da naučim ono nemoguće vezivanje na leđima i pravac ...šuma :D
    Kad stignem sto? Fotografirati ili planinariti?

Od serije Gorski Kotar, karta br. 2 jos nije uopce izasla, dok je kartu 3 moguce naruciti od izdavaca, odi na www.smand.hr i posalji mail, salju pouzecem. Ja sam vec tako narucivao vise puta, ako narucujes vise (skompaj se sa frendovima ili nesto slicno), dobijes popust vec nakon 5 karata.
    (ja sam povremeno u kontaktu sa izdavacem i znam kakvo je stanje stvari sa kartama pa ak te nesto zanima pitaj)

Marama je za male klince zakon za planinarenje, pogovoto ako je vrijeme hladnije, a po ljeti se usvicas i ti i bebac. Tamo negdje nakon 8-9 mjeseci je vec nosiljka OK, pokusajte nabaviti neku dobru, nas je nasa jako dobro sluyila, nosili smo oboje klinaca do njihove 3 godine i jos je bila OK pa smo ju poklonili dalje.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti!Za sad je moja znatiželja zadovoljena! Vidjet ću još malo za te nosiljke! Vjerovatno misliš na one konstrukcije koje vire metar iznad glave, maltene imaju klimu i mimibar i koštaju 1000 kn!Uf, malo po malo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

arilu, ja sam gledala takvu u Hervisu Zagrebu i činila mi se teška... u Igloo sportu ima u katalogu za 999 kn i teška je 3 kg što mi se isto baš ne sviđa... isto sam u dilemi dal uopće ruksak ili ne
    mi se još nosimo u marami sprijeda iako #2 puni 2 godine za koji dan, prednost je da sad kad malo hoće hodati malo neće lako ide unutra i van. Nismo baš išli na neke zahtjevne ture, do 1,5 h uspon

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama je ruksak-nosiljka bio najkorisniji poklon koji smo dobili po Andrejevom rođenju
    Nosili smo ga od cca 8 mjeseci pa skoro do 3. godine (a onda smo ga strateški maknuli iz upotrebe, jer bi se i dalje ponekad nosio kad mu se ne da hodati, a vidi da ruksak stoji prazan na tatinim leđima )
    Istina je da košta, i to dosta :/

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Najbolje bi bilo od nekog posuditi ruksak i isprobati ga! A opet, kad nosiš dijete od 13 kg, 3 kile više manje!Mislim na tatinim ramenima, naravno, ja ću nosit pelene!
    Ailish, šta ti nije teško hodati sa djetetom od naprijed?Ja sam išla na probni đir na brdašca nedaleko moje kuće i baš mi je bilo nespretno!Stalno sam imala osjećaj da ću past jer ne vidim pod! I kako ga nosiš? Licem prema van ili prema unutra?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nosim u duplom križno, licem prema meni. Štos je u tome da se tako nosimo od početka i relativno često pa je tako navikla da nisam sigurna bi li uopće prihvatila nešto drugo. Nedavno sam probala bočni vez i nije htjela, a na leđa ju nisam uspjela ni staviti, pobjegla je
    Jest da je ovako malo nezgodno nizbrdo, ali funkcionira. Budući da nap preostaje još najviše godinu-dvije malo mi je previše novaca za ukupno možda desetak izleta. Radije nek što prije počme hodati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nap=nam
    počme=počne
    samo da nadopunim, nezgodno je samo na strmijim nizbrdicama, inače smo tako navikle na nošenje u tom položaju da kad zaspi skoro zaboravim da je tu
    i prednost je da mogu staviti i ruksak na leđa pa možemo na izlet i bez MM-a 8)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala ti!Za sad je moja znatiželja zadovoljena! Vidjet ću još malo za te nosiljke! Vjerovatno misliš na one konstrukcije koje vire metar iznad glave, maltene imaju klimu i mimibar i koštaju 1000 kn!Uf, malo po malo...
    Ne, ne mislim BAS na te.
    nasa je bila neki srednji model, nije bila high tech naprava sa svim tim kerefekama koje nisu bas ni nuzne, ali nije bila ni neka od onih prejednostavnih kakve se nekad vide u hipermarketima za 300-tinjak kn.

Nasa je bila njemacki proizvod (firma hauck), dobili smo je na poklon od prijatelja iz Slovenije (mislim da je kupljena u Grazu), takva je kostala pred 6-7 godina negdje oko 100 EUR, no nisma bas vidio neke takve u zadnje vrijeme.

Po meni je za nosiljku najbitnije da je stabilna i cvrsta, kako na ledjima tako i na zemlji kad stoji (ipak, nikad je ne ostavljati sa djetetom bez nadzora, i nama koji smo vrlo oprezni je Zrinka jednom zviznula na glavu dok je bila u nosiljci stavljenoj na zemlju!), zgodno je ako ima neki dodatni dzep za pelene, vodu itd ... ne znam jel od kakve svrhe onaj "baldahin" tj. krovic, ako je sunce odozgo ili malko sipi kisica, vjerojatno koristi, no mi ga nismo imali i nije nam falio.

Ja sam nosio i vedrana i Zrinku do 12 kg tezine, poslije vise nisam jer mi je bilo pretesko (nisam sad bas nesto atletski razvijen ),a i odlucili smo ih navikavati na hodanje.

Najnezgodnija stvar kod nosiljke je sto moras paziti kako i kud hodas kad ides uskim stazama kroz sumu (opasnost da bebac dobije granu u lice i slicno) te kroz spilje (mi smo bili u nekoliko malo nizih pa sam tu i tamo morao nosiljku nositi u rukama ispred sebe). Osim toga, kad klinci postanu veci nekad imaju obicaj navlaciti onoga tko ih nosi za kosu, usi, grebati vrat itd ili pak se njihati amo-tamo sto zna biti neugodno (primjetio sam da su nasi to najvise radili tamo negdje oko 1 godine starosti, poslije im vise nije bilo zanimljivo). Kaj se tice spavanja u nosiljci, nasi su oboje voljeli zacoriti, nekad su cak zagrizli konstrukciju (a la duda) pa sam morao malo paziti kak ih nosim.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nasao sam fotku na kojoj nosim Zrinku u nosiljci, bilo je to lani (imala je 2,5 godine) na Dabarskim Kukovima na Velebitu, ispod Kize, pa mozes vidjeti kak je izgledala nasa nosiljka.
    Vidi http://public.fotki.com/vanja7/izlet...zanaskiza.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •