Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: kutija prve pomoći za 0-1

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kutija prve pomoći za 0-1

možda glupa tema, no zanima me što bi se sve trebalo naći pri ruci, kod kuće, u kućnoj "ljekarni"za prvu pomoć za male puzače, nespretne penjače, hodače, za prolazne prehlade, šmrkave nosiće...
    flasteri ili sprej za rane?
    sterilne gaze
    zaubode insekata-što?
    protiv uboda insekata-što?
    za dezinfekciju-što?
    proljev, temperatura, kašalj...
    fiziološka za nosić...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se za oboje držala ( a i još uvijek ) ako nešto od toga imam i trebat će mi, a kad nemam neće.
    hvala Bogu pa je još tako!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mene je sram rec, al ja uopce nisam o tome razmisljala
    sad kad razmislim, od nabrojanog imamo par sterilnih gaza, alkohol i bivacin (ostalo nam od pupka)

lupocet cepice za skidanje temperature
    fiziolosku kupim kad zatreba
    i to je to

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za cure držim samo sirup za snižavanje temperature

sve ostalo, ako zatreba, mogu skočit do ljekarne

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    za cure držim samo sirup za snižavanje temperature

x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je ali ima nekih stvari koje ti trebaju momentalno, a u tom trenu ne mozes skocit do ljekarne. tipa gaze ili komprese.

doma imamo sterilne gaze, sirup za temp., hanzaplast i flastere, kremice za opekotine, sprej za rane (koji nikad nisan koristila nego san ga slucajno kupila i nisan mogla vratit u ljekarnu), fiziolosku, pumpicu za nos, nemamo nista protiv uboda insekata. imamo ladicu sa ljekovima pa tu ima svasta sta se moze i isplati imat doma.

mislim da imamo sve sta bi nam moglo tribat za neke hitne slucajeve.

ja se drzim one da se tu radi o mom djetetu i da moram bit spremna na hitne situacije.

a i one iz iskustva da se sve sta se moze dogodit sa malom bebom dogadja preko - vikenda.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imamo Lupocet cepice i Ibrufren sirup, Octanisept, bocu fizioloske u frizideru i to je sve.
    Meni je jedino jako bitno imati lijek za skidanje temperature a sve ostalo moze cekati dok odem do dezurne ljekarne (koja radi UVIJEK)a udaljena mi je par minuta od stana.
    Razmisljam sad da pribavim nekaj protiv uboda komaraca, smije li se time mazat bebina koza? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i one iz iskustva da se sve sta se moze dogodit sa malom bebom dogadja preko - vikenda.
    oke, meni je dežurna ljekarna udaljena 5 minuta hoda od kuće

sve što si nabrojala, osim sirupa za temperaturu, u 5 zarinih godina i u 1 margitinoj godini mi nije zatrebalo (gaza, krema za opekotine) i/ili ne koristimo (fiziološka, pumpica za nos).
    flastere ipak imamo, ali zato jer se zara s njima igra nikad ih nismo koristili u prave svrhe.

e da, kad je zara bila mala, imali smo nešto više stvari u kućnoj apoteci, ali zbog gore navedenih razloga smo sve bacali kako im je prolazio vijek trajanja i nismo kupovali novo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nikad ne kupujem unaprijed. Ako mi nešto zatreba, to i kupim, pa onda stoji i za buduće potrebe.

Od onog osnovnog imamo
    - paracetamol za snižavanje temp i eventualne bolove
    - fiziološku otopinu
    - termalnu vodu u spreju, pogotovo ljeti
    - bepanten mast
    - D3 kapi i Fluonatril tabletice
    - hrastova kora i kamilica

Uz to trenutno imamo u kući i:

Sirup bijelog sljeza za iskašljavanje
    Kamagel
    Fenistil gel (ostao od prošle godine)
    neka mast za oči
    propolbaby sirup

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E, da mi imamo i onaj gel za zubeke (cal gel)
    D vitamin, zeljezo i sl. ne racunam pod "prvu pomoc", to je terapija.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oke, meni je dežurna ljekarna udaljena 5 minuta hoda od kuće
    kuzim. a meni je blize hitna nego dezurna ljekarna :/

i ja ljekove koristim minimalno i kad je stavrno potrebno i ne volim ih gomilat doma al ovo mi se sve cini kao da je stvarno potrebno. sijecam se koliko smo stvari prosli sa bratom i sestrom i stvarno ali stvarno nikad ne znas kad ti nesto moze zatreabt i sto ce to bit.

jel znas da si imala veliku srecu?

ja najveci strah imam od konvulzija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne smatram to srećom.
    stan je potpuno babyproof, pobrinuli smo se za to. to je što se tiče nezgoda.
    što se tiče njihovog dobrog zdravlja, ni to ne smatram srećom.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne smatram to srećom.
    stan je potpuno babyproof, pobrinuli smo se za to. to je što se tiče nezgoda.
    što se tiče njihovog dobrog zdravlja, ni to ne smatram srećom.
    mislis da nisi imala srecu? nego u cemu je stos? (bas me zanima, ne provociram)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaš što, da je samo zara dobrog zdravlja, vjerovala bih da je možda malo i stvar sreće. ali obzirom da se to ponavlja sa margitom, vjerujem da je do našeg načina života.
    dojenje
    bez šećera što duže moguće
    bez smeća od hrane
    nema sterilnih uvjeta (ništa se ne dezinficira; kod nas u kući nema domestosa niti ikakvih agresivnih sredstava za čišćenje; ako nešto padne na pod, pa čak i vani, samo se digne i može natrag u usta. pa čak i pecivo smiju sve dirati, smiju staviti kamen ili travu u usta, smiju pojesti pijesak ako požele )
    druženje s hrpom ljudi, i odraslih i djece, od samog rođenja (npr. margita je od rođenja svaki dan u zarinom vrtiću, svaki dan ju ljube i grle zarini prijatelji)
    eto
    margita (14 mjeseci) je do sad bila par puta prehlađena i imala jednu želučanu virozu. popila je jednom u životu panadol sirup i to je to od lijekova
    zara je trenutno na svom drugom antibiotiku u životu (a imat će 5 godina uskoro). s tim da je oba antibiotika dobila u zadnjih 6 mjeseci otkad više ne doji (to sam baš jučer skužila)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i nema pretopljavanja i utopljavanja.
    margita je cijelu ovu zimu samo jednom imala štramplice ispod hlača - kad smo išli na sljeme na sanjkanje. zara je cijelu zimu provela u haljinama i suknjama obje spavaju otkrivene. hodaju bose po kući. idu spavat s mokrom kosom. zara se kupa u moru u travnju i svibnju ... i slično...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda ste krivo shvatili, nisam pitala za lijekove tipa antobiotika i sl., nego ono što zaista može zatrebati i što je dobro imati kod kuće (većini tih stvari rok trajanja je dug)
    dakle kako smo u Slavoniji morala bi imati nešto za ubode insekata (kad bocne da namažem), nisam za da ju mažem nečim da ju ne bocne jer je ipak rano za svakodnevna mazuckanja tim sredstvima (ni sebe ne mažem)
    kako imam malu haharicu mislim da je dobro imati i hanzaplast sprej za eventualne posjekotine :/ , sterilne gaze
    sirupić za kašalj, koristimo homeop. tabl za zubiće ako je baš potrebno i za prehladu isto homeop.
    imam i sterimar (iako ona neda ni blizu nosu..)
    bivacin, neotvoren ostao od pupka
    lupocet čepiće i to je to.
    otvorila sam temu jer me zanimalo što vi imate, možda iskusnije mame imaju nešto što mi nije palo na pamet, a moglo bi zatrebati :/
    nisam pobornik držanja lijekova i stvaranja zaliha (da me ne shvatite krivo), niti davanja istih pri prvim simptomima, no kako smo sami kod kuće uglavnom i nemamo bliže rodbine u gradu nije mi baš zgodno ići u centar u dež. ljekarnu po nešto ako se desi i pri tom nju vući sa sobom...smatram da sitnice takvog tipa ipak treba imati doma.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi koristimo chiccove proizvode protiv komaraca i uboda. namjenjeni su baš bebicama
    nabavljamo u sloveniji, al mislim da ih ima i u našim ljekarnama.
    od ostalih stvari imamo i ulje gospine trave za ne daj bože opeklina( za P). OSTALO koristimo kao i ti

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sorry puzic sta smo se malo zanile u OT, zaintrigiralo me. samo moram jos dodat lutonjici da je to sve lipo i ja se slazem da je velikim dijelom to nacin zivota na cijem smo tragu i mi ali ipak i dijelom rezultat srece. samo si imala srecu dvaput

no i uz sve sto si nabrojala nezgode se mogu dogodit a za takve nezgode bi trebalo imat par sitnica iz hitne pomoci.

zabac je bas iz razloga sto sve moze dodirnit i sve mu je dopusteno do sada imao par nezgoda koje su me bas stresle. a stan nam je babyprofan koliko god moze bit. mislim da smo mislili na sve sto se moze a izvedivo je. ima stvari koje nismo mogli maknit, zastitit vec se mora nucit zivjet s njima a da ih ne dira. i uz sve to se opet nesto moze dogodit. no da opet ne oftopicarim.

mislim da sam navela da imamo sve sto mi se cni vazno.

puzic, lut

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

odlična tema!

morat ću na moru imat neke od tih stvarčica jer je apoteka daleko, a ambulanta i bolnica još dalje!

zhabica, lutonjica- kakvi su vam baby proof stanovi? ajde malo opišite...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš sam i ja htjela pitati kako to izgleda babyproof stan.
    Jel to ona ''makni sve do čega može doći'' ili?

Kad L propuza da budemo spremni.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naš stan ja daleko od babyproof-a-sav namještaj je oštrih rubova, nismo ništa micali (tipa zvučnike od kučnog kina, barske stolice i ostale stvari do kojih može doći )i nismo da sad imali nikakvih ozlijeda .ja vjerujem da je to zato što ništa nismo forsirali, sama je sve postigla (ustaje se na noge i hoda uz namještaj, stoji bez držanja..), nismo ju ničemu učili, no kako je sama svladavala tehnike sjedenja/dizanja/padanja nema problema...al to je već druga tema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žabo, pa imale su one nezgoda, mali milion puta su pale, ogreble se, razbile se. evo margita nedavno završila u klaićevoj nakon pada, povraćala i izgubila svijest. danas je razbila koljena, raskrvarila ih skroz - ali to se ionako sve dešava van kuće, pa mi kućna prva pomoć ne pomaže ( a kad smo došli kući, samo sam oprala ranu vodom i pustila na zraku da se osuši, nikakvi octenisepti i gaze i flasteri nam ne trebaju)

babyproof kod nas: zaštićeni svi štekeri, sva sredstva za čišćenje koja imamo su minimalno otrovna i što prirodnija i stoje visooooooooko visoko. štednjak zaštićen. oštri rubovi svedeni na minimalu (samo bračni krevet). sve oštro (škare, noževi,..) je visoko. na margitinoj razini nema ničeg lomljivog (nikakve vaze, tegle za cvijeće, stakleni ormarići...). dok je još stavljala stvari u usta, sve zarine sitne igračke stajale su u jednom dijelu sobe koji je bio zabarikadiran tako da margita ni u u najluđim snovima ne može do tamo. ograde na balkonima zaštićene....
    najopasnije što joj se u stanu može desiti jest to da padne. i da poliže smeće i wc školjku

e da, protiv komaraca koristimo lavandu i lavandino ulje, super nam funkcionira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, ja baš ne vjerujem u (ne)sreću u bilo čemu u životu. nisam sudbinski tip.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma daj Lut, kaj je imala potres mozga? I ja sam neki dan pomislila da je moja M imala, ali nije, sve je proslo oke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bio potres mozga. izgubila je svijest i povraćala neposredno nakon pada (vjerojatno od šoka, boli i straha), a poslije toga je bila i ostala super. dok smo došli do klaićeve već je trčala i umirala od smijeha.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala Bogu
    Nocna mora mi je to. Ja bih pala u nesvijest, covjece...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih pala u nesvijest
    ja jesam skoro srećom smo bile okružene poznatim ljudima pa su se pobrinuli za nas dok nisam došla k sebi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

margita, uh

Baš sam se pitala kak ti izgleda babyproofan stan- tako je u principu i kod nas. One glupe figurice, tipa kinder jaje su na visokoj polici i L me mora tražiti da joj dam i onda pazima da J ne zgura u usta. Da, još to radi i to samo kad je ja gledam. Kad se pravim da ne gledam, normalno se igra i ne trpa u usta.

Nezgode se i nama događaju- L upravo hoda izgrebanog nosa, ruku i koljena. U haljini, of kors.

A J je danas zveknula s naslona kauča (điha điha) na glavu. OK je.

Sad kad sam to referirala...

I mi imamo, kao i Lut hrpu flastera- ali isto ih kupujem Lani za igranje - ljepi po sebi i medićima i onda ako slučajno nekome zatreba, za žulj, npr.- nemamo.

Danas se žalila da je boli to izgrebano po rukama pa sam kupila Bivacin- ne znam kak se ni piše i mislim si, ajd nek ga imam. Ali ta se rana već osušila i pravi se u krastu pa mislim da baš i nema neke svrhe spreja :/

A u kućnoj ljekarni, iskreno- imamo svašta, što ne znači da sve koristimo, ali imamo. Dobijemo.

Dežurna ljekarna nam je na 5 minuta i uvijek možemo otići po kapi za oči i sl.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e da, ja baš ne vjerujem u (ne)sreću u bilo čemu u životu. nisam sudbinski tip.
    pa nisam ni ja sudbinski tip, ne vjerujem u nesrecu. samo u srecu

no da odgovorim za babyproof. kod nas je slicno. nema neke velike filozofije, sve sta je opasno ili potencijalno opasno stavljeno je dosta daleko, skarice, nozevi, staklenke... stekeri zasticeni, ostre rubove stolova, ormara nismo zasticivali jer nije bilo potrebe, zasada. sa kreveta je naucio da se ne silazi, barem ne jos, sa kauca zna sic, ljekovi na visoko, kemikalije za ciscenje u ormaricu nisu na visoko ali su poslozene tako da ne moze do njih. stavit cemo i nekakvu kukicu da ga ne moze otvorit al to mu jos nije zanimljivo. jedino sta nam nije zasticeno je stednjak i stalak od CD-a je na dostupnom mjestu al vec je naucio kako ce izvuc jedan po jedan da ne povuce cili stalak a to ionako radi pored mene.

lutonjice drago mi je da je margita ipak dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi uvijek imamo:
    Kamagel
    Dalsy
    Lupocept čepiće
    Fiziološku
    Linex
    Flastere
    Gaze
    Bivacin
    Paracetamol sirup (nekada nepale čepići)
    i one obloge iz DM (toplo hladno) jedna uvijek stoji u zamrzivaču

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za djecu lupocet, za mene neofen, za dragog ice gel (za posljedice nogometa.
    Flastera i gaza ima u prvoj pomoći u autu ako baš zatreba.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih pala u nesvijest
    ja jesam skoro srećom smo bile okružene poznatim ljudima pa su se pobrinuli za nas dok nisam došla k sebi

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

naša kućna ljekarna je više "alternativna":
    FLP spray Aloe vera First - za sve opekotine, alergije, ogrebotine, crvenilo od sunca
    FLP gel Aloe vera - služi otprilike kao i spray
    Wala kremu od nevena - za ranice, osip
    Wala gel od arnike - za udarce, masnice, iščašenja
    par kompresa i flastera
    elastični zavoj
    alkohol

za oralnu primjenu:
    nekoliko homeopatskih ljekića koji se daju na "prvu loptu"
    za želučane probleme imamo kuglice od umeboshi šljive koje su curama gadne pa za trbuščić rađe piju čaj od komorača i kamilice

mm ima uvijek par Cafetina i neke pastile za grlo

za Laru bočica Furadantina u slučaju uroinfekta (zbog refluksa)

za snižavanje temperature sam do nedavno uvijek imala Lupocet ali smo ga koristili samo jedanput kod svake cure pa ne znam jel ga uopće trebam

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš sam zabrijala....tema je na 0-1 pa zaboravi onu opasku o mm, sve ostalo je na pripodnoj bazi pa mogu koristiti i bebe

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam baš specijalno kućnu apoteku samo za nju. Ali inače u kući držim povidon jodid, alkohol, hidrogen 3%, nekoliko sterilnih kompresa, šprica i igala. Fiziološka je obavezna (mm je koristi za nos, pa je stalno prisutna u kupatilu). Paracetamol i mi koristimo za bolove/temperaturu, samo se u apoteku "uselio" dječji oblik - čepići. Linex i Orosal isto. (Orosal=so za rehidracijsku otopinu, mm je koristi kad trenira za rehidraciju, jer tu obična voda ne pomaže) Tu su svakako i flasteri, ali nam za šmizlu još nisu trebali. Još se po kupatilu mota i ostatak Daktanol kreme kojom sam joj mazala guzu protiv gljivica. I to je to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •