Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Naknada na komplikacijama

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Naknada na komplikacijama

Kad mi je sin napunio godinu dana pocela sam raditi na novom poslu...
    Radila sam tri mjeseca i ostala trudna.Otvorila sam si bolovanje i sad sam na komplikacijama.
    Sad,zanima me...kolika ce biti moja naknada?
    Dali sam si podigla prosijek place?
    I sljedeci tjedan moram ici u HZZO nosit sve dokumente i dajte mi MOLIM VAS recite sto mi treba sve od papira?
    HVALA!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

malo prosvrljaj po ovom podforumu - miljon puta je obradjeno...
    upisi naknada u pretraznik ili komplikacije i sigurno ces naci vec nekoliko puta odgovoreno i objasnjeno kako i zasto i sto sve...

stalno se ponavljamo s tim pitanjem pa mislim da ti je korisnije prosvrljati nego cekati da netko OPET objasnjava sve ispocetka

sretno

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naknada ti bude puna plaća, a komplikacije 831 kn

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jutros sam bila u HZZO-u...odnijela
    -IZVJESCE O BOLOVANJU
    -R1 na kojem su bile zadnje 3 place
    -kopija tekuceg racuna
    -na uvid osobna i zdravstvena.
    I sva u bedu pitam tetu I ZNACI MENI SU SAD KOMPLIKACIJE SAMO 830KN SVE DO 45 DANA PRED POROD DOK NE STARTA PORODILJNI???
    Veli ona meni...OD KUD VAM TO?
    IMAT CETE SVOJU PLACU DO BEBINOG 6-og MJESCA,NAKON TOGA 2600,00KN.
    A ja :shock: Kako?Pa receno mi je da necu?!?!
    Na to ce ona...Gluposti,jer IMATE 3 UPLATE,A RACUNAJU SE SAMO DVIJE,I NEMATE PRESTANAK RADNOG ODNOSA.
    A ja sva van sebe joj velim da nemam 12 mj u komadu ili 18mj.u prekidima radnog odnosa u zadnje 2 godine jer sam bila na porodiljnom.
    Veli teta,PA KAKVE TO IMA VEZE?NA PORODILJNOM STE BILI POD UGOVOROM,IMALI STE RADNI ODNOS,TO VAM ISTO IDE POD STAZ!!!
    :D :D :D

Tako drage moje,da znate,i na komplikacijama se dobiva placa,u biti onaj maximum od 4250.
    I da...porodiljni (tijekom kojeg sam bila zaposlena) ulazi u uplate koje se pisu u ER1 obrazac... :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa naravno kad nisi imala prekid radnog odnosa. Mijenjanje radnog mjesta nema nikakve veze. super.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    I da...porodiljni (tijekom kojeg sam bila zaposlena) ulazi u uplate koje se pisu u ER1 obrazac... :D
    ovaj dio me zaintrigirao jer puno zena pita tocno na koji nacin se tretira porodiljni ukoliko se dogodi ovakva slicna situacija.

naime, konkretno me zanima, da li naknada na na porodiljnom dopustu se upisuje u ER-1 obrazac ili ne?
    meni bi bilo logicno da ne, jer je to uplata od drzave, a ne od poslodavca (kao i komplikacije) te tako ne bi trebala utjecati na tvoju satnicu kod poslodavca.

onaj dio sa porodiljnim tijekom kojeg ti nije prekidan radni odnos mi je sasvim logican - pitanje je staza, a ne fizickog boravka na poslu. sto se fizickog boravka na poslu tice - tja dio se odnosi na isplacene place i upisivanje na ER-1 obrazac tj. trebas imati min 2 uplate da bi ti satnica bila prema placi, a ne minimalna kao sto ti je Zara1 odgovorila.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih nešto pitala nadam se da ćete znat odgovorit jer mi treba za prijateljicu a i mene naprosto zanima
    ona je u stalnom radnom odnosu rodila je u 4mj 2006 i dodinu dana bila na porodiljnome pa na produženom por zbo fizikalne malome u međuvremenu zatrudnila i termin joj je u 7mj uglavnom otvorila je komplikacije i to je sve ok bez ikakvih pauza i sad su joj rekli na soc da će primat 1600kn na por i tu smo obe ostale :shock: jer ne kužimo zašto
    kojih joj zadnji 6mj ili koliko već ulazi u prosjek?
    za maloga je primala 2500
    ako ko zna razrješit moje dileme bila bih mu zahvalna
    fala puno unaprid :?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nisam 100% ziher pa ako netko ima bolje objasnjenje nek me ispravi...

dakle, u zadnje 2 godine iako je u stalnom radnom odnosu nije imala NIJEDNU ISPLATU od strane poslodavca tako da nemaju u HZZOu na temelju cega izracunati satnicu po kojoj bi joj se ispalcivala naknada pa joj je zbog toga najmanja moguca naknada na porodiljnom.

naime, koliko ja znam, naknade na porodiljnom kao i naknade na komplikacijama NE ULAZE u obracun satnice jer nisu isplacivane od POSLODAVCA nego od DRZAVE.

eh..
    nadam se da sam u krivu cisto zato sto je i sa nasim placama gotovo nemoguce izaci na kraj svaki mjesec, a kamoli sa takvom min naknadom i 2 djece...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    naime, konkretno me zanima, da li naknada na na porodiljnom dopustu se upisuje u ER-1 obrazac ili ne?
    meni bi bilo logicno da ne, jer je to uplata od drzave, a ne od poslodavca (kao i komplikacije) te tako ne bi trebala utjecati na tvoju satnicu kod poslodavca
    Da,naknada na porodiljnom dopustu se upisuje u ER-1 obrazac samo ako si za vrijeme tog porodiljnog dopusta bila u radnom odnosu.
    Sa porodiljnog se upisuju sati,i to je ono bitno.
    Nisu vazne uplate,vazni su sati...jer i kad si na porodiljnom ide radni staz,ali ponavljam,mora se za vrijeme proslog porodiljnog biti u radnom odnosu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    naime, koliko ja znam, naknade na porodiljnom kao i naknade na komplikacijama NE ULAZE u obracun satnice jer nisu isplacivane od POSLODAVCA nego od DRZAVE.
    ULAZE,ULAZE!!!
    Ali stos je u tome da izmedju jedne i truge trudnoce,nakon porodiljnog moras imati minimalno 2 uplate(place) i ne imati prekid radnog staza.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a to i ona govori jer sad je na pp primala 2800 a sad sa 2 dice pada na minimalac pa ti i dalje rađaj
    a negdi sam bila jednom pročitala za sličan slučaj da se gledala isplata kao i za prvo dite pa san zato tila pitat jer to je naprosto bezobrazluk 1000kn manje dite više tragedija :/

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nisu vazne uplate,vazni su sati...jer i kad si na porodiljnom ide radni staz,ali ponavljam,mora se za vrijeme proslog porodiljnog biti u radnom odnosu.
    sori sto davim, ali kak nisu vazne uplate - naknada na porodiljnom drugih 6mj je najvise 2500kn, a placa ti je recimo 5000kn. ako se upisuju sati onda ti se satnica zbog te naknade smanjuje poprilicno...ili sam u krivu?!? :?

kuzim sto se staza tice. vazno je da si u radnom odnosu jer ti porodiljni ulazi u staz...

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

malo kasnim

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To je zato sto tvoja frendica nije isla na posao nakon prve trudnoce...
    Trebala je odraditi minimalno 3 mjeseca da dobije 2 place i onda bi si podigla prosjek i imala bi placu a ne minimalac.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a nije joj bilo ni na kraj pameti a ni meni da pitam jer joj je pp bija do 3.5 i oma kompl jer ni ne može radit prvu trud je imala spontani na poslu

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To je zato sto tvoja frendica nije isla na posao nakon prve trudnoce...
    Trebala je odraditi minimalno 3 mjeseca da dobije 2 place i onda bi si podigla prosjek i imala bi placu a ne minimalac.
    sad sama sebi skaces u usta...
    ako naknada ULAZI u obrazac ER-1 onda to znaci da bi joj pisalo za zadnjih 6mj 6x2500kn kao uplate i zbroj radnih sati sto je okvirno 6x168sati i kad se to zbroji imala bi satnicu za naknadu

a po ovome gore, znaci da ti se porodiljni racuna kao staz, ALI na obrascu ER-1 se ispisuju samo uplate POSLODAVCA, kao sto sam ja rekla...prema kojima ona nema nikakvih uplata pa pada na minimalnu naknadu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dok si na komplikacijama maximum ti je 4250,00kn...a puna placa starta tek kad i porodiljni 45 dana pred porod i do djetetovog 6-og mjeseca.
    Vazne su uplate u prvoj trudnoci,naravno, i tu onda vrijedi ona prica o 12mj radnog staza i minimalno 6 uplata od strane poslodavca...
    ali ja pricam vezano za drugu trudnocu,jer sam ostala trudna nakon tri mjeseca sto sam se vratila sa porodiljnog,a imala sam 3 uplate, a meni je receno da cu dobiti minimalac od 800kn jer nemam 12mj u komadu ili 18mj u prekidima radnog odnosa.A u biti imam,jer nisam raskidala radni odnos,a i porodiljni ulazi u to.
    E tu je kvaka...Tko god je to rekao nek zaboravi,jer je glupost.
    Zena kad ostane trudna sa drugim djetetom vazno je da ima 2 uplate i da je bila zaposlena za vrijeme starog porodiljnog.

Aaaa da ste mi blizu pa da se ispricamo u 4 oka,ovako mi gadno za
    objasnit,

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

HALLOOO...ne ulazi novcana naknada u ER1 vec samo SATI koji ti poslodavac upise na ER1 pod mjestom UKUPNO SATI za mjesece koje si bila na porodiljnom,a mjesto ISPLACENA PLACA ti ostaje prazno.
    Ponavljam...nisu vazne uplate,vec sati.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ok
    nemoj se ljutit, samo pitam jer mi ovo nije uopce logicno...8)

nema veze
    glavno da smo se slozili oko toga da je zena nazalost na minimalnoj naknadi jer nije radila 3mj izmedju porodiljnog i komplikacija... :/

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok nešto smo i razrješili fala na odgovorima baš lipo od vas šta ste pomogli

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma sta bi se ljutila, sretna sam sto je ipak "normalan"bar malo ovaj zakon,

I kopirat cu tvoju recenicu

...ako se ti sati samo pisu, bez da ulaze u zbroj, a satnica se izracunava samo iz onih stvarnih sati provedenih na poslu, e TO je onda sasvim druga prica!!!

TO JE TO!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma sta bi se ljutila, sretna sam sto je ipak "normalan"bar malo ovaj zakon,

I kopirat cu tvoju recenicu

...ako se ti sati samo pisu, bez da ulaze u zbroj, a satnica se izracunava samo iz onih stvarnih sati provedenih na poslu, e TO je onda sasvim druga prica!!!

TO JE TO!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •