Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Stanka za dojenje djeteta?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Stanka za dojenje djeteta?

..obzirom da znam da postoji ta mogućnost, zanima me koliko njih je stvarno koristi i - teoretski - bi li se moglo koristiti na način da:
    dođe se na posao sat kasnije
    ode se s posla sat ranije
    koliko je to "dobra volja poslodavca", a koliko zakonski regulirano?
    (znam da je naknada manja nego za "rad")

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

tako ne
    gdje god da sam citala u zakonu moze se koristiti stanka za dojenje, ali tijekom radnog vremena i mislim da pise konkretno da NE tijekom prvih i zadnjih sat vremena posla - kao i stanka za rucak.

ali to je ionako samo teoretska sansa jer u praksi jos nisam naletila na poslodavca koji je to imao provedeno.

ako ti uspije javi se s iskustvom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sad sam bolje pročitala i skužila da je to DO PRVE GODINE...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam nekih dva - tri mjeseca koristila stanku u trajanju od pola sata u sred radnog vremena i nisu mi smanjili plaću...
    ne znam može li se koristiti na početku ili kraju... ja sam je koristila baš za podoj u sred radnog vremena...

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

valjda zato što nitko ne može iskoristiti velikodušno po novom zakonu daju 2 sata, bespredmetno je spominjati ako malo dalje radiš većinu vremena provedeš u gradskom prometu, a i svi bi bi bili oduševljeni da svakih dva sata ideš nekud na sat vremena

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas u firmi jedna je cura koristila tu pauzu tako da je odlazila doma dva sata ranije.
    Mogli bi za nas koji dojimo i nakon godine dana uvesti barem 1 sat dnevno za pauzu za dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A to je sigurno ograniceno samo do prve godine?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sigurno je samo do 1. godine, ali mi nije jasno kako bi to na taj način mogao koristiti netko tko radi 30 km od kuće. A nije fer da njima ne bude omogućeno. I ja mislim da bi onda boli fer da smiješ sat vremena ranije s posla

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    A to je sigurno ograniceno samo do prve godine?
    Iz Zakona o radu

Stanka za dojenje djeteta

Članak 68.

(1) Žena koja nakon korištenja rodiljnog dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu nastavi dojiti dijete, ima u tu svrhu tijekom rada u punom radnom vremenu, dva puta dnevno pravo na stanku u trajanju od po sat vremena.

(2) Pravo iz stavka 1. ovoga članka žena može koristiti do godine dana djetetova života.
    (3) Vrijeme stanke iz stavka 1. ovoga članka ubraja se u rad*no vrijeme.

(4) Naknada plaće za stanku iz stavka 1. ovoga članka obra*čunava se prema posebnim propisima.

(5) Ministar nadležan za rad, uz suglasnost ministra nadlež*nog za zdravstvo, pravilnikom će propisati uvjete i postupak ostva*renja prava iz stavka 1. ovoga članka te način obračunavanja i isplate naknade plaće iz stavka 4. ovoga članka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad sam ja pitala za tu mogućnost rekli su mi da se to plača 1600kn/4 ( sve ovisno o broju dana u mjesecu)+6 sati od posladavca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •