Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Promjena poslodavca i GO

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Promjena poslodavca i GO

ispričavam se ako tema već postoji, tražila sam, ali nisam našla
    dakle u 3. mj sam promjenila posao
    nemam prekida
    kod predhodnog poslodavca nisam koristila GO za ovu godinu
    moram li kod ovog biti 6 mj. u komadu da bi imala pravo na GO ili je važno to da nemam prekida rada zadnjih 6 mj. bez obzira kod kog poslodavca?
    hvala

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možeš koristiti godišnji bez da radiš 6 mjeseci kod novog poslodavca.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala
    mislim, to je i meni logično
    jer ako bi teoretski svakih 6 mj mjenjala poslodavca ne bi nikad imala pravo na godišnji
    ali ipak je lijepo čuti potvrdu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam dosta mijenjala poslodavce. Uglavnom, stari poslodavac ti izda potvrdu koliko dana GO nisi iskoristila. To predas novom poslodavcu. Sta se tice onih 6mj, ne trebas imati 6mj kod novog poslodavca. Nisi imala prekid duzi od (mislim) 7 dana, pa ne trebas biti kod novog poslodavca 6 mj, mozes odmah koristiti preneseni GO.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko ja znam, u potpisanom otkazu ugovora o radu poslodavac navodi da li je zaposlenik iskoristio godišnji odmor za tekuću godininu, ako je, onda navodi koliki broj dana je iskorišten. Ostatak odmora možeš iskoristiti na novom radnom mjestu. Ukoliko je prelazak bio bez prekida, ne moraš čekati šest mjeseci da bi koristila godišnji, ali korištenje godišnjeg se uvijek usklađuje sa potrebama posla.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Deaedi, u isto vrijeme...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inače, iskoristivost GO najviše ovisi o dogovoru sa poslodavcem. Tako sam ja npr. koristila GO na svom prvom poslu, već nakon 3 mjeseca. Više im je odgovaralo da iskoristim preko ljeta (zaposlila sam se u 5mj, a išla na GO u 7mj), nego da za 6mj, kad steknem pravo na GO, imam hrpu dana neiskorištenog GO, koje bi onda morala iskoristiti u najnezgodnije vrijeme, kad je bilo najviše posla.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mene ovo zanima.
    ja sam promijenila poslodavca, 14.4.2008. sam počela raditi na novom poslu bez prekida rada između dva zaposlenja, nisam koristila GO za ovu godinu, prešla sam iz privatne firme u državnu službu, i tamo su mi rekli da imam pravo na GO tek nakon šest mjeseci rada kod njih. imam 3 godine radnog staža bez prekida.
    Da li je to istina ili imam i ranije pravo na GO?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ako nisi imala prekid duži od 5 radnih dana, možeš koristiti godišnji neovisno o datumu prijave kod novog poslodavca.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala.
    Nisam imala prekid. Najvažnije mi je da znam da li ima kakva caka kod prelaska od privatnika u državnu službu jer mi ovi tvrde da nemam pravo koristiti GO dok ne prodje 6 mjeseci od kad sam kod njih a ja mislim da imam.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam presla ovaj tjedan iz privatne u drzavnu sluzbu. Trazili su mi samo potvrdu od privatne firme da nisam koristila niti jedan dan od novog godisnjeg odmora za 2008. zatim da nisam dobila ni regres za buduci godisnji.
    Takodjer su mi napisali koliko mi je godisnjeg ostalo iz 2007. godine, ali nema smisla traziti sad taj godisnji kad si novi i tek poceo raditi

No nemaju ti pravo zabranjivati godisnji 6 mjeseci (mada ti toliko traje probni rok), ako nemas prekida radnog odnosa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, i ja prelazim u novu firmu i trazila sam da imam 2tj GO po ljeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •